Milli Muharip Uçak için tarihi gün! Başkan Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, TUSAŞ’ın yatırım ve toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Milli Muharip uçağın 2023'te hangardan çıkarılarak tüm dünyaya gösterileceğini belirten Başkan Erdoğan, "Ve 2025'te ilk uçuşu gerçekleştirilecek olan Milli Muharip uçağımız test süreçlerinin ardından Hava Kuvvetlerimizin vurucu gücü olarak 2029'da göklerdeki yerini alacaktır." ifadelerini kullandı.


Milli Muharip Uçak için tarihi gün! Başkan Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Milli Muharip Uçak için tarihi gün! Başkan Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Giriş Tarihi: 06.01.2022 Güncelleme Tarihi: 06.01.2022 

Son dakika haberi! Savunma Sanayii için tarihi gün! Başkan Erdoğan: Savaş uçağımız 2023'te hangardan çıkacak

Son dakika haberine göre: Milli Teknoloji Hamlesi ile hız kazanan Türk savunma sanayii tarihi bir güne tanıklık etti. Milli Muharip Uçak Mühendislik MerkeziTürkiye'nin en büyük kompozit üretim binasıUzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayii Bölgesi gibi geleceğin milli teknolojileri için büyük önem taşıyan merkezler açıldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Milli Muharip Uçak için tarihi gün! Başkan Erdoğan’dan flaş açıklamalarSon dakika haberleri: Milli Teknoloji Hamlesi ile hız kazanan Türk savunma sanayii tarihi bir güne tanıklık etti. TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki ana yerleşkesinde, Milli Muharip Uçak Mühendislik MerkeziTürkiye'nin en büyük kompozit üretim binasıUzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayii Bölgesi gibi geleceğin milli teknolojileri için büyük önem taşıyan merkezler açıldı.

Başkan Erdoğan, TUSAŞ'ın yatırım ve toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan’dan flaş açıklamalarBAŞKAN ERDOĞAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"KALKINMA HAMLESİNDE SAVUNMA SANAYİİ ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP"

"Konuşmamın hemen başında, elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden TUSAŞ Kurumsal Pazarlama ve İletişim Başkanı Serdar Demir'e Allah'tan rahmet diliyorum.

Osmanlı da ilk yıllarından itibaren tersaneciliğini geliştirmiş, Avrupa ordularında henüz yokken barut ocakları kurmuştur. Asırlar boyunca dünyaya top, tüfek, gemi başta olmak üzere pek çok ürün ihracatı yapan Osmanlı, 18. yy'dan sonra bu alandaki öncülüğünü yitirmeye başlamıştır.

Cumhuriyetin ilk yıllarında Gazi Mustafa Kemal'in liderliğinde başlatılan kalkınma hamlesinde savunma sanayiimiz önemli bir yere sahiptir. Bu dönemde Vecihi Hürkuş, Nuri Demirağ, Şakir Zümre gibi müteşebbislerin çabalarının maalesef iç ve dış engellemeler sebebiyle akamete uğradığını görüyoruz.

"FAALİYET GÖSTEREN FİRMALARIN SAYISI BİN 500'E ÇIKTI"

Rahmetli Turgut Özal döneminde de savunma sanayii müsteşarlığı kurulmuştur. Savunma Sanayiinde adımlar atmaya başladık. Savunma sanayii ülkemizin en önemli sektörlerinden bir ihaline geldi. Faaliyet gösteren firmaların sayısı bin 500'e çıktı. 20 yıl önce sadece 62 olan savunma projesi sayısı bu yıl 750'yi geçti.

"İHA, SİHA VE TİHA ÜRETİMİNDE İLK ÜÇ ÜLKE İÇERİSİNDEYİZ"

İHA'larda kullandığımız kameralara ambargo koydular, onu da kendimiz yaptık. Artık çıtayı daha yukarı çıkardık.

İHA, SİHA ve TİHA üretiminde dünyanın ilk üç ülkesi içindeyiz. Artık çıtayı daha da yukarı çıkararak geleceğin harp ortamını da ülkemizi hazırlıyoruz. Sürü İHA'lar, deniz platformlarına, insansız araçlardan yapay zekaya, uydulara kadar savunma sanayiinde hangi alanda olmamız gerekiyorsa oradayız.

"MİLLİ MUHARİP UÇAK 2023'TE HANGARDAN ÇIKACAK"

Şimdilik HİSAR'ları yaptık, yakında SİPER'i ve daha ötesini de tamamlayacağız. Göbey helikopterini bu sene teslim etmeye başlıyoruz. Şimdi sıra Milli Muharip Uçak'ta... İnşallah 2023 yılında hangardan çıkarıp dünyaya göstereceğiz.

Özellikle ilk uçuşunu fazla geciktirmeden en kısa zamanda gerçekleştirmeyi planladığımız bu adım hızla devam ediyor. Ve 2025'te ilk uçuşu gerçekleştirilecek olan Milli Muharip uçağımız test süreçlerinin ardından Hava Kuvvetlerimizin vurucu gücü olarak 2029'da göklerdeki yerini alacaktır. Bu uçağı geliştirirken, onun alt sistemlerini, bileşenlerini ve malzemelrini yerli ve milli olarak ürecetek hazırlıkları da ihmal etmiyoruz.

Bin kişinin görev alacağı Kompozit İmalat Tesisi'ni bugün ülkemize kazandırıyoruz. Türkiye'nin en büyük, dünyanın da tek çatı altında 4'üncü büyük Kompozit Tesisi olan bu merkez, kompozit pazarının yüzde 2'sini karşılayacak kapasiteye sahiptir.

Hava araçlarının parçalarımızın bakım, onarım ve yenilemelerinin yapılacağı Bakım ve Onarım Merkezimizi de bugün hizmete alıyoruz. Burası da bünyesinde görev yapacak 500'den fazla mühendisimizle sektörün önemli bir ihtiyacını giderecektir.

MUHALEFETE SERT TEPKİ

Savunma Sanayii alanını siyaset üstü olarak gördük. Yalanları yüzlerine vurmaktan bıktık, onlar bıkmadı.

Özellikle Milli Muharip Uçak için dönüm noktası olacak toplu açılış töreni Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştiriliyor. Milli Muharip Uçak'ın merkezi 220 milyon liraya mal oldu. 2300 kişinin istihdam edileceği binada yüksek güvenlik ve en gelişmiş teknolojiler yer alacak.

AÇILIŞI BAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YAPTI

Bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılan MMU mühendislik merkezinin açılış törenine, sürecin her anını yakından takip eden Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Erdoğan'ın yaptığı açılış töreni sadece MMU'nun mühendislik binasıyla sınırlı kalmadı. Ayrıca yine Savunma Sanayii Başkanlığı'nın koordinasyonunda çalışmalarına TUSAŞ'ın yanında 730 hektarlık alanda devam eden Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayii Bölgesinde (HAB OSB) yapımı tamamlanan tesisler de aynı törenle hizmete girdi.

MİLLİ MUHARİP UÇAK'IN MERKEZİ 220 MİLYON TL'YE MAL OLDU

Milli Muharip Uçak'ın merkezi 220 milyon liraya mal oldu. 2300 kişinin istihdam edileceği binada yüksek güvenlik ve en gelişmiş teknolojiler yer alacak. Mühendislerin dışarıya bağlı kalmadan tüm aktivitelerini bina içinde gerçekleştirecekleri donanımlar bulunacak.

65 bin metrekare büyüklüğe sahip kompleks içinde spor merkezi, yemekhane, otonom kütüphane de yer alacak.

DÜNYANIN 4. BÜYÜK KOMPOZİT ÜRETİM BİNASI DA HİZMETE GİRİYOR

Yerli ve milli savunma sanayii için çok önemli olan Kompozit Üretim Binası da hizmete alınıyor. 412 milyon TL maliyeti olan bu tesis, Türkiye'nin en büyük kompozit tesisi olmasının yanı sıra dünyanın tek çatı altında olan 4'üncü büyük kompozit tesisi olma özelliğini taşıyor.

Kompozit Üretim Binası; ana üretim, boyahane binası ve yardımcı binalar olmak üzere 19 bloktan oluşuyor. Dünyadaki hava yapısalları kompozit pazarının yüzde 2'sini karşılayacak kapasiteye sahip olan bu tesiste 150 mühendis ve 850 teknisyen görev yapacak.

UZAY SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK MERKEZİ 390 GÜNDE TAMAMLANDI

Uzay Sistemleri Mühendislik Merkezi de açılışı yapılacak bir diğer kritik yer olarak öne çıkıyor. Yatırım maliyeti 31 milyon TL'yi bulan tesis 390 günde tamamlandı.

Uzay alanındaki tasarım faaliyetleri ve donanım üretimleri için kurulan merkezde açık ofisler, toplantı odaları, class 10 bin-class 100 bin temiz odaları, yemekhane, donanım ve yazılım laboratuvarları ve konferans salonu gibi alanlar yer alıyor.

Sistem, yazılım ve donanım tasarım, üretim, entegrasyon ve test laboratuvarlarını içeren Uzay Sistemleri Mühendislik Merkezi'nde toplam 718 kişi görev yapacak.

HEDEF DIŞA BAĞIMLILIĞI TAMAMEN ORTADAN KALDIRMAK

Başkan Erdoğan tarafından açılışı yapılacak tesislerden biri de Fabrika Seviyesi Komponent Bakım Onarım Kontrol Merkezi. 53 milyon TL yatırım ile oluşturulan merkezin kapasitesi 510 kişi olacak.

Bu merkezde minimum maliyetle işletimini sağlayacak idame konsepti oluşturmaya yönelik mühendislik faaliyetleri yürütülecek. Hava araçlarının işletiminde kullanılacak her türlü araç ve donanımının yüzde yüz milliliğini sağlayacak tasarım/üretim süreçleri de buradan yürütülecek.

Dışa bağımlılığı tamamen ortadan kaldırmaya hedefli milli kabiliyetlerin gerçekleştirilebilmesi için mühendislik çalışmaları da buradan koordine edilecek ve yüzde yüz yerli kabiliyetler oluşturulacak.

ANKARA UZAY VE HAVACILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİİ BÖLGESİ FAALİYETE BAŞLIYOR

Türk savunma sanayii için adeta dönüm noktalarından biri olacak 6 Ocak 2022'de açılışı yapılacak yerlerden biri de Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayii Bölgesi (HAB).

Savunma sanayii alanında ilk defa bir ihtisas organize sanayii bölgesi olarak Kahramankazan'da kurulan bu tesis, TUSAŞ'ın hemen yanında 730 hektarlık bir alanda faaliyetlerini sürdürecek.

HAB ile uzay ve havacılık alanlarında yerli sanayiyi desteklemek, yerli ve yabancı firmaları bir araya getirerek sinerji sağlamak ve yüksek katma değerli ürünler üretip ihracatın artırılması hedefleniyor.

Bu merkez oluşturulurken, Organize Sanayi Bölgesinde altyapı çalışmaları ile arsa tahsisleri de yapılmaya başlandı. Yapılaşmada eş zamanlı süreç takip edildi. Bu kapsamda iki kısımda yapımı planlanan altyapı çalışmalarının birinci kısmı tamamlandı. İkinci kısım altyapı işinde ise yüzde 90 seviyelere ulaşıldı. Bu kısmın da bu yılın ilk yarısında tamamlanması hedefleniyor.

Arsa tahsislerinde ise 152 sanayi parselinden 150'si tahsis edilmiş olup, hizmet destek parselleriyle birlikte toplam parsel alanının yüzde 90'ı doldu. HAB'da sanayiciler tarafından yatırımı yapılıp tamamlanmış 18 tesis var. Yatırımı devam eden tesis sayısı ise 57.

15 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Yoğun uğraşlar sonrası açılışa hazır hale gelen 16 fabrika ile HAB OSB Yönetim Binasının da resmi açılışı yine 6 Ocak 2022'de yapılacak. Tamamı bittiğinde 150'si sanayi kuruluşu olmak üzere 300 işletmeye ev sahipliği yapacak HAB'ın tam olarak faaliyete geçmesiyle 15 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Firmaların ARGE çalışmalarını yürüteceği TEKNOHAB Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulum çalışmaları da HAB sınırları içerisindeki özel alanda sürüyor. TEKNOHAB, birçok ulusal ve uluslararası şirketi, önemli araştırma kurumlarını, teknoloji devlerini bölgeye çekerek, bölgedeki üniversitelerin, ilgili kurum ve kuruluşların da desteğini alarak, yeni ve ileri teknoloji üretimi ve geliştirilmesi için çok özel imkanlar sunacak.

Son dakika haberi! Savunma Sanayii için tarihi gün! Başkan Erdoğan: Savaş uçağımız 2023'te hangardan çıkacak

Son dakika haberi! Savunma Sanayii için tarihi gün! Başkan Erdoğan: Savaş uçağımız 2023’te hangardan çıkacak

Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip ErdoğanTUSAŞ’ın yatırım ve toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Milli Muharip uçağın 2023'te hangardan çıkarılarak tüm dünyaya gösterileceğini belirten Başkan Erdoğan, "Ve 2025'te ilk uçuşu gerçekleştirilecek olan Milli Muharip uçağımız test süreçlerinin ardından Hava Kuvvetlerimizin vurucu gücü olarak 2029'da göklerdeki yerini alacaktır." ifadelerini kullandı.

Son dakika haberleri: Milli Teknoloji Hamlesi ile hız kazanan Türk savunma sanayii tarihi bir güne tanıklık etti. TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki ana yerleşkesinde, Milli Muharip Uçak Mühendislik Merkezi, Türkiye'nin en büyük kompozit üretim binası, Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayii Bölgesi gibi geleceğin milli teknolojileri için büyük önem taşıyan merkezler açıldı.

Başkan Erdoğan, TUSAŞ'ın yatırım ve toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"KALKINMA HAMLESİNDE SAVUNMA SANAYİİ ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP"

"Konuşmamın hemen başında, elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden TUSAŞ Kurumsal Pazarlama ve İletişim Başkanı Serdar Demir'e Allah'tan rahmet diliyorum.

Osmanlı'da ilk yıllarından itibaren tersaneciliğini geliştirmiş, Avrupa ordularında henüz yokken barut ocakları kurmuştur. Asırlar boyunca dünyaya top, tüfek, gemi başta olmak üzere pek çok ürün ihracatı yapan Osmanlı, 18. yy'dan sonra bu alandaki öncülüğünü yitirmeye başlamıştır.

Cumhuriyetin ilk yıllarında Gazi Mustafa Kemal'in liderliğinde başlatılan kalkınma hamlesinde savunma sanayimiz önemli bir yere sahiptir. Bu dönemde Vecihi Hürkuş, Nuri Demirağ, Şakir Zümre gibi müteşebbislerin çabalarının maalesef iç ve dış engellemeler sebebiyle akamete uğradığını görüyoruz.

Savunma Sanayii için tarihi gün! Başkan Erdoğan: Savaş uçağımız 2023'te hangardan çıkacak | Video

"FAALİYET GÖSTEREN FİRMALARIN SAYISI BİN 500'E ÇIKTI"

Rahmetli Turgut Özal döneminde de savunma sanayii müsteşarlığı kurulmuştur. Savunma Sanayiinde adımlar atmaya başladık. Savunma sanayii ülkemizin en önemli sektörlerinden bir ihaline geldi. Faaliyet gösteren firmaların sayısı bin 500'e çıktı. 20 yıl önce sadece 62 olan savunma projesi sayısı bu yıl 750'yi geçti.

"İHA, SİHA VE TİHA ÜRETİMİNDE İLK ÜÇ ÜLKE İÇERİSİNDEYİZ"

İHA'larda kullandığımız kameralara ambargo koydular, onu da kendimiz yaptık. Artık çıtayı daha yukarı çıkardık.

İHA, SİHA ve TİHA üretiminde dünyanın ilk üç ülkesi içindeyiz. Artık çıtayı daha da yukarı çıkararak geleceğin harp ortamını da ülkemizi hazırlıyoruz. Sürü İHA'lar, deniz platformlarına, insansız araçlardan yapay zekaya, uydulara kadar savunma sanayiinde hangi alanda olmamız gerekiyorsa oradayız.

"MİLLİ MUHARİP UÇAĞIMIZ 2023'TE HANGARDAN ÇIKACAK"

Şimdilik HİSAR'ları yaptık, yakında SİPER'i ve daha ötesini de tamamlayacağız. Gökbey helikopterini bu sene teslim etmeye başlıyoruz. Şimdi sıra Milli Muharip Uçak'ta... İnşallah 2023 yılında hangardan çıkarıp dünyaya göstereceğiz.

Özellikle ilk uçuşunu fazla geciktirmeden en kısa zamanda gerçekleştirmeyi planladığımız bu adım hızla devam ediyor. Ve 2025'te ilk uçuşu gerçekleştirilecek olan Milli Muharip uçağımız test süreçlerinin ardından Hava Kuvvetlerimizin vurucu gücü olarak 2029'da göklerdeki yerini alacaktır. Bu uçağı geliştirirken, onun alt sistemlerini, bileşenlerini ve malzemelrini yerli ve milli olarak ürecetek hazırlıkları da ihmal etmiyoruz.

Bin kişinin görev alacağı Kompozit İmalat Tesisi'ni bugün ülkemize kazandırıyoruz. Türkiye'nin en büyük, dünyanın da tek çatı altında 4'üncü büyük Kompozit Tesisi olan bu merkez, kompozit pazarının yüzde 2'sini karşılayacak kapasiteye sahiptir.

Hava araçlarının parçalarının bakım, onarım ve yenilemelerinin yapılacağı Bakım ve Onarım Merkezimizi de bugün hizmete alıyoruz. Burası da bünyesinde görev yapacak 500'den fazla mühendisimizle sektörün önemli bir ihtiyacını giderecektir.

MUHALEFETE SERT TEPKİ

Savunma Sanayii alanını siyaset üstü olarak gördük. Yalanları yüzlerine vurmaktan bıktık, onlar bıkmadı.

Üretebileceğimiz ürünlerin yurt dışından tedarikine rıza göstermeyeceğiz. Savunma sanayimizi geliştirmek ve güçlendirmek önceliğimiz olmaya devam edecek

Savunma sanayinde tarihi gün!SAVUNMA SANAYİNDE TARİHİ GÜN!