Minik Asiye'nin yaralandığı olayda yeni görüntüler ortaya çıktı! Facia geliyorum demiş

Gaziantep'te Minik Asiye'nin yüzünün parçalandığı korkunç pitbull saldırısında yeni görüntüler ortaya çıktı. Annesinin çektiği görüntülerde olayın yaşandığı gün Minik Asiye parka giderek vahşi pitbullar ile oynadığı anlaşıldı. Tasmasız şekilde parkta dolaşan pitbullar bir anda çıldırıp asiyenin yüzünü parçaladı. Çekilen görüntülerde facianın göz göre göre geldiği belirlendi.


Minik Asiye'nin yaralandığı olayda yeni görüntüler ortaya çıktı! Facia geliyorum demiş

Minik Asiye'nin yaralandığı olayda yeni görüntüler ortaya çıktı! Facia geliyorum demiş

Giriş Tarihi: 26.12.2021  08:15 Son Güncelleme: 26.12.2021  09:03

Minik Asiye’nin yaralandığı olayda yeni görüntüler ortaya çıktı! Facia geliyorum demiş

Gaziantep'te Minik Asiye'nin yüzünün parçalandığı korkunç pitbull saldırısında yeni görüntüler ortaya çıktı. Annesinin çektiği görüntülerde olayın yaşandığı gün Minik Asiye parka giderek vahşi pitbullar ile oynadığı anlaşıldı. Tasmasız şekilde parkta dolaşan pitbullar bir anda çıldırıp asiyenin yüzünü parçaladı. Çekilen görüntülerde facianın göz göre göre geldiği belirlendi.

Gaziantep'te Minik Asiye'nin yüzünün vahşi pitbullar tarafından parçalandığı olayın yeni ortaya çıkan görüntülerinin ardından facianın göz göre göre geldiği ortaya çıktı. Asiye'nin annesinin çektiği görüntülerde pitbulların parkta tasmasız dolaştığı ve Asiye'nin de onlarla oynadığı anlaşıldı. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Yalçın, görüntüler ışığında yaptığı değerlendirmede "Faciaya resmen davetiye çıkarılmış" dedi.

SİTE YÖNETİCİSİ KONUŞTU: İZİN VERMEM HATAYDI!

Pitbull dehşetinin yaşandığı Gaziantep-Seyri Antep Sitesi'nin yöneticisi Mustafa Elibol: "Site içerisinde o köpeklere izin vermem hataydı. Bu hatanın bedelini ödemeye hazırım ancak benim için en önemli şey şu an kızım kadar sevdiğim Asiye'nin kurtulması" dedi.

İddia edilenlerin aksine köpeğin kendisine ait olmadığını söyleyen Mustafa Elibol "Böyle bir şeyi kim ister? Ben hayatım boyunca köpek beslemedim. Pitbull'lar sitemizde oturan ve site idaresinde çalışan Zeliha ve Zeynep Can kardeşlere ait" diye konuştu.

Pitbull cinsi köpeklerin sahibi olduğu iddiasını reddeden site yöneticisi Mustafa Elibol, "Daha önce birkaç olay yaşanınca köpekler için belediyeyi aradım. Site içinde kalmalarına izin vermem hataydı" dedi

GÖRÜNTÜLERİ MAHKEMEYE SUNDUM

Mustafa Elibol bütün Türkiye'nin yakından izlediği elim hadiseyi şu sözlerle anlattı:

"Olay günü evdeydim. Köpekler, site yönetimi bünyesinde çalışan Zeynep ve Zeliha Can tarafından yedi ay önce getirildi. Künye sahipleri ise Osman Kıvanç ve Mustafa Yiğit. Olay günü Zeliha Can, köpekleri barakadan alıp basket sahasına götürüyor. Güvenlik görevlisi ısrarla bağırmasına rağmen Asiye içeri girip bir süre köpeklerle oynuyor. Kısa süre sonra ise anlaşılmaz bir biçimde köpekler Asiye'ye saldırıyor. Bağırıp çağırmaları duydum ve koşarak ben de olay mahalline gittim. İki Pitbull'un 15-20 saniye gibi bir sürede Asiye'yi mahvettiğini gördüm. Basket sahasına ait güvenlik kamerası görüntülerini mahkemeye sundum. Tel örgülü alana ilk giren Zeliha ve köpekler. Asiye daha sonra geliyor.

İHMALİMİZİ KABUL EDİYORUM
Seyri Antep Sitesi'nde 10 dairem var. Buranın da yöneticiliğini yapıyorum. Bu köpeklerle ilgili ihmalimizi kabul ediyorum. Ancak daha önceleri tamamen açıkta gezen köpeklere ben bir baraka yaptırdım. Bütün site sakinlerini de tehlikeler konusunda uyardım. Yaşanan farklı birkaç olay üzerine iki ay önce köpekleri almaları için belediyeyi aradım. Görevli arkadaşlar gelmiş ancak Zeynep ve Zeliha köpekleri vermemiş. Hatta bir hayli tepki göstermişler.

MİNİK ASİYE'NİN ANNESİ ÇEKMİŞ
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Asiye'nin köpeklere yaklaşmaması konusunda annesini birçok defa uyardım. Anne Zeliha Ateş, Pitbull'ların çocukla oynamasını izliyordu. Hatta onların sarmaş dolaş fotoğraflarını da yine kendisi çekti. Bunları da savcılığa sunduk. Bu olayda kusurumuz olduğunu kabul ediyorum ve bütün Türkiye'nin buradan ders çıkarması gerektiğini düşünüyorum."

Minik Asiye'nin yaralandığı olayda yeni görüntüler ortaya çıktı! Facia geliyorum demiş

"FACİA GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ"

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Yalçın, izlediği görüntülerin ardından yaptığı değerlendirmede facianın geliyorum dediği tespitinde bulundu.

Ebru Yalçın, "Belli ki Asiye nasılsa köpekleri tanıyor diye oraya girmesine izin verilmiş. Ancak bu çok büyük bir hata. Çünkü bu köpekleri dışarıdan gelen bir ses dahi Asiye'ye saldırmaları konusunda tetikler. Uyarıcı etki yapar. Olayın bir diğer kötü yanı da birisi saldırıdığında diğeri de ona katılır.



Nitekim öyle de olmuş. Bu acı olay ibret olmalı ve hepimiz ders almalıyız. Orada o köpekler olmamalıydı. Madem köpekler girdi, küçük çocuk ne pahasına olursa olsun sahaya alınmamalıydı. Köpek motivasyonu çok ani değişir. Pitbull cinsi özellikle çok çabuk güdülenir. Üstelik köpekler oldukça iri. Her açıdan büyük ihmaller var" ifadelerini kullandı.

Gaziantep'te pitbull köpeklerin saldırdığı Asiye'nin babası, işinden ve evinden oldu

Gaziantep'te pitbull köpeklerin saldırdığı Asiye'nin babası, işinden ve evinden oldu

Görevli olduğu sitede kızı Asiye'nin pitbull köpeklerin saldırısına uğraması sonrası baba Hüseyin Ateş, davacı olduğu için hem işinden kovuldu, hem de ailece evlerinden.

Gaziantep'te pitbull cinsi 2 köpeğin sitenin bahçesinde saldırdığı 4 yaşındaki Asiye Ateş, tüm Türkiye'yi üzdü.

Yaşanan acı olaydan sonra ilgili bakanlıklar her türlü desteği verirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da olayın takipçisi olduklarını belirterek, sahipsiz köpekler için de belediyelere talimat verdi.

ERDOĞAN: "BABASINI İŞ İÇİN İDEAL BİR YERE ALACAĞIZ"

Gaziantep'te katıldığı AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kızının saldırıya uğradığı binada görevli olan baba Hüseyin Ateş için de güzel bir haber duyurdu.

Erdoğan, yeni bir iş imkanı sunulacak baba Ateş'le ilgili "Babasını da kapıcı olarak çalıştığı yerden alıp ideal bir yere çalışmak üzere sevk ediyoruz." ifadesini kullandı.

Erdoğan: Asiye yavrumuza gerekli operasyonlar yapılacak - VİDEO

ASİYE'NİN BABASINI İŞTEN KOVDULAR, EVLERİNDEN DE OLDULAR

Küçük kızın babasının kapıcı olduğu ve köpeklerin de sitenin yöneticisine ait olduğu öğrenilirken konuya ilişkin açıklama yapan acılı baba Ateş, hem işinden hem de evinden olduğunu söyleyerek mağduriyetini anlattı.

Gaziantep'te iki pitbull cinsi köpeğin saldırdığı çocuk Antalya'ya getirildi VİDEO

"KIZIM İYİLEŞTİKTEN SONRA NASIL BİR HAYAT OLACAK?"

Çocuğunun durumunun ciddiyetini koruduğunu ve hayati tehlikesinin devam ettiğini söyleyen Ateş'in eşiyle birlikte 11 yıl önce evlenerek tüp bebek tedavisi sonucu çocuk sahibi oloduğu öğrenildi.

Olayın halen şokunda olduğunu ifade eden Ateş, "Ben kötü, annesi benden daha kötü halde. Ayakta zor duruyorum. Ne yapacağımı ben de bilmiyorum şu an. Asiye iyileştikten sonra nasıl bir hayat olacak hiç bilmiyorum." dedi.

Gaziantep te pitbull köpeklerin saldırdığı Asiye nin babası, işinden ve evinden oldu #1

"PATRONLARIMIN KÖPEĞİ OLDUĞUNDAN İŞİMDEN VE EVİMDEN OLDUM"

Olayın ilk anından itibaren devletin her türlü yardımı kendisine sunduğunu belirten Ateş, şöyle devam etti:

"Devlet büyüklerimiz sağ olsun yakından ilgilendiler, elinden geleni yaptılar. Allah devletimizden razı olsun. Bunu yapan patronlarımın köpeği. Dolayısıyla orada çalışma gibi bir durumum yok artık. İşimden ve evimden oldum, çok büyük mağdurum. Psikolojik ve fizik olarak çökmüş durumdayım. İki gündür ne su içtim ne yemek yedim. Eşim benden kötü durumda çünkü sürekli çocuğun yanında."

Gaziantep te pitbull köpeklerin saldırdığı Asiye nin babası, işinden ve evinden oldu #2

"TEK ÇOCUĞUMDU, TEK CANIMDI"

Ailenin tek çocuğu için uzun zaman evlat hasreti çektiğini ve zorlu bir sürecin, tedavinin sonrasında Asiye'nin dünyaya geldiğini anlatan Ateş, "Çok rezillikler çektik. Tek çocuğum o. Eşimin bundan sonra tıbben çocuğu olma olasılığı yüzde 2-3. Yani dünyada tek çocuğumdu o, tek canımdı. Kızımdan başka kimsem yok." diye konuştu. Asiye'nin dayısı Tevfik Doğan ise kendilerine destek veren ve dua eden herkese teşekkür etti.

Gaziantep te pitbull köpeklerin saldırdığı Asiye nin babası, işinden ve evinden oldu #3

ASİYE'NİN DAYISI: "BAŞINI SOKACAK BİR YERİ DAHİ YOK"

Yeğeni için herkesten dua isteyen Doğan, şunları kaydetti:

"Allah devletimizden razı olsun. Gerekli çaba ve gayreti gösterdiler. Eniştem Hüseyin'in patronlarına ait köpekleri ısırması sonucu çocuk bu hale geldi. Eniştem işine devam edemeyecek, işinden de oldu. Mağdur oldu ve başını sokacak bir yeri dahi yok. Asıl bundan sonra ne olacak? Bizler yakınları olarak mücadele ediyoruz ama bu da belli bir yere kadar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asiye yavrumuza gerekli operasyonlar yapılacak - HABERİ İÇİN TIKLAYIN

Gaziantep te pitbull köpeklerin saldırdığı Asiye nin babası, işinden ve evinden oldu #4

Pitbull saldırısına uğrayan minik Asiye konuştu - HABERİ İÇİN TIKLAYIN

Gaziantep te pitbull köpeklerin saldırdığı Asiye nin babası, işinden ve evinden oldu #5Gaziantep'te pitbull saldırısına uğrayan Asiye Ateş'e doku nakli yapılacak

Gaziantep'te pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş'in tedavisi Antalya'da devam edecek. Sağlık Bakanlığı devreye girdi, küçük çocuk helikopter ambulansla Antalya'ya sevk edildi. Asiye'nin tedavisini Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi üstlendi. Çocuğa doku nakli yapılacağı öğrenildi.

Gaziantep'te pitbull saldırısına uğrayan Asiye Ateş'e doku nakli yapılacak

Gaziantep'te 2 pitbullun saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye'nin tedavisi için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca devreye girdi.

Hayati tehlikesi süren küçük kız, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Tedaviyi, 'nin ilk yüz ve çift kol nakillerini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi sürdürecek.

Gaziantep'te ailesinin görev yaptığı sitenin bahçesinde 22 Aralık'ta pitbull cinsi köpeklerin saldırısına uğrayan küçük kızın kafatasında ve yüzünde doku ezilmeleri, ense, kemik ve boyun dokusunda derin yaralar oluştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir dizi ameliyat olan Asiye'nin tedavisini Prof. Dr. Ömer Özkan'ın üstlenmesi talimatı verdi.


Küçük kız Sağlık Bakanlığınca görevlendirilen hava ambulansıyla Gaziantep'ten Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

Yoğun bakıma alınan Asiye'nin tedavisi sürüyor.

ASİYE ''EVE GİTMEK İSTİYORUM'' DEDİ

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, Asiye Ateş'i çocuk yoğun bakım servisine yatırılmasının hemen ardından sabah erken saatlerde ziyaret etti.

Yanında annesi bulunan Asiye, Prof. Dr. Yıldıray Çete'ye "Eve gitmek istiyorum" dedi. Gülümseyerek yanıt veren Prof. Dr. Çete de "Tedavilerinin tamamlanmasının ardından elbette eve gideceksin" diye konuştu.

DOKU NAKLİ YAPILACAK

Kafa ve yüz bölgesinde doku kayıpları olan Asiye'ye 1-2 gün içinde, Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından doku nakli planlanıyor.

Prof. Dr. Çete, Asiye'nin sağlık durumuna ilişkin şunları kaydetti:

"Genel durumu orta-iyi düzeyde. Hayati bulguları stabil. Kafa ve yüz bölgesinde doku kayıpları mevcut. İlk müdahalesi Gaziantep'te başarılı şekilde yapılmış, hastanemize ileri tedavi amacıyla nakil edildi. Genel durumunun uygunluğunu takip ederek mümkün olan en kısa zamanda, tahminen bir, iki gün içinde Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından doku nakli planlanıyor.''

OLAYIN GEÇMİŞİ

Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde 22 Aralık'ta 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş, ağır yaralanmıştı. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 3'ü tutuklanmıştı.

Saldırgan köpekler ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmişti.

Pitbull saldırısında ağır yaralanan Asiye'nin hayati tehlikesi sürüyor

Gaziantep'te pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş'in yoğun bakım tedavisi devam ediyor. Baş ve boğazından ağır yaralanan Asiye'nin kulağında oluşan hasardan işitme kaybı yaşayabileceği belirtilirken, köpeklerin sahibi oldukları için tutuklanan 3 kişi köpeklerin kendilerine ait olmadığını iddia etti.

Pitbull saldırısında ağır yaralanan Asiye'nin hayati tehlikesi sürüyor

Mahkeme heyeti ise tanık ifadeleri ve elde edilen deliller doğrultusunda köpeklerin sahibi olduğu belirlenen 3 şüpheliyi 'kasten yaralamaya sebep olma' suçlamasıyla tutukladı.Gaziantep'te pitbull cinsi köpeklerin çocuğa saldırmasına ilişkin 3 kişi tutuklandı

 Beştepe Mahallesi'nde 4 yaşındaki Asiye Ateş'in pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğrayarak ağır yaralandığı olay sonrası, köpeklerin sahibi olduğu belirtilen Mustafa Yiğit, Zeynep Can ve kardeşi Zeliha Can ile S.K., M.E. ve sitenin güvenlik görevlisi A.Ç. gözaltına alındı.

Sorgulama sonrası şüphelilerden sitenin güvenlik görevlisi A.Ç., savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye çıkarılan S.K. ve M.E. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Mustafa Yiğit, Zeynep Can ve Zeliha Can ise 'kasten yaralanmaya sebep olma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KÖPEKLERİ SAHİPLENMEDİLER

Tutuklanan şüpheliler sorgulamada, köpeklerin kendilerine ait olmadığını ileri sürdü.

Tutuklulardan Mustafa Yiğit, pitbull köpekleri yavruyken sahiplendiğini belirterek, "Bu köpekleri daha sonra Zeliha ve Zeynep Can kardeşler sahiplenmek istedi, onlara verdim. Köpeklerin sorumluluğu bana ait değil. Olay nasıl oldu bilmiyorum" dedi.

Zeynep Can köpeklerin kendilerine ait olmadığını belirterek, "Köpekler sitedeydi, herkes ilgileniyordu. Ben de ara sıra bakardım. Köpekler şahsi köpeklerim değil. Zaman zaman bakıp, besliyordum. Olay günü sitede değildim, nasıl olduğunu görmedim" diye konuştu.

Zeliha Can da köpeklerle ilgisi olmadığını söyleyerek, suçlamaları kabul etmedi.

TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Yoğun bakımda tutulan Asiye Ateş'in sağlık durumunun olay gününe göre daha iyi olduğu ancak hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Asiye'nin tedavi gördüğü hastanenin başhekimi Beyhan Tahmazoğlu, baş ve boyun bölgesinde ciddi yaralar bulunduğunu ve bir hafta boyunca yoğun bakımda takibine devam edileceğini söyledi.

Kulağında aldığı hasar nedeniyle Asiye'nin işitme kaybı yaşayabileceğini söyleyen Tahmazoğlu, "Asiye hastanemize geldiği ana göre daha iyi. Aldığı derin yaralar nedeniyle sıkıntıları hala var. Yoğun bakımda tedavisi bir hafta daha devam edecek, durumuna göre yeni operasyonlar yapabiliriz" şeklinde konuştu.

Asiye'nin babası Hüseyin Ateş, kızından güzel haberler almayı beklediklerini ifade ederken, çocuğunun yaralanmasına neden olan köpeklerin sahiplerinin en ağır cezayı almasını istediğini belirtti.