İYİ Parti'den yeni skandal! Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'dan şehit yakınına küfür

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bingöl'de esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi. Bu sırada partinin HDP ile yakın ilişki kurduğunu savunarak isyan eden bir şehit yakınını susturmaya çalışan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan büyük bir skandala imza attı. Şehit yakınını tartaklayan ve küfür eden Türkkan'ın hareketi büyük tepki topladı.


İYİ Parti'den yeni skandal! Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'dan şehit yakınına küfür

İYİ Parti'den yeni skandal! Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'dan şehit yakınına küfür

Giriş Tarihi: 5.11.2021  16:10 Son Güncelleme: 5.11.2021  22:18

İYİ Parti'den yeni skandal! Lütfü Türkkan şehit yakınına küfür etti

İP'li Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de şehit kardeşine küfretmesine tepkiler büyüyor. Türkkan skandal sonrası özür dilemek yerine, önce şehit yakınına iftira atarak ardından da küfür ettiğini inkar yoluna giderek çıkardığı rezalete tüy dikti. Türkkan'a AK Parti'den de cevap geldi.

İYİ Parti’den yeni skandal! Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’dan şehit yakınına küfürİYİ Parti'nin gittiği illerdeki skandallarına bir yenisi daha eklendi. Meral Akşener ile birlikte Bingöl'e giden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan bir şehit yakınına küfür etti. Türkkan'ın sosyal medyada yayılan görüntüleri tepki topladı. Polis ekiplerine Türkkan'ın kendisine küfrettiğini söyleyen tepkili vatandaş, güvenlik güçlerince bölgeden uzaklaştırıldı. Çirkin olay sonrası sosyal medyadan açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Gazi Meclis'imizin üyesi bir milletvekilinin bir şehit ailesine hakaret etmesini ve küfretmesini şiddetle kınıyoruz. Bu asla affedilmeyecek bir çirkinliktir. Aziz şehitlerimizin emanetlerine hürmetsizlik edenler milletimize ve tüm değerlerimize saygısızlık ediyorlar." dedi.

Küfür skandalı sonrası İYİ Partili Türkkan kendini böyle savundu! Peş peşe açıklamalar

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de bir şehit yakınına küfretmesinin yankıları sürüyor. Türkkan, skandal sonrası açıklama yaparak kendini savundu. Türkkan'a AK Parti'den de cevap geldi.

Video Player

00:18 | 00:36

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bingöl'de esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi.

Akşener'in esnaf ziyareti sırasında şehit yakını olduğunu iddia eden bir kişi, İYİ Parti'nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu savunarak tepkisini dile getirdi.


Bunun üzerine polis ekiplerinin bölgeden uzaklaştırmaya çalıştığı kişinin yanına giden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, boynuna sarılarak bir süre dinlediği bu kişiye küfretti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral AkşenerBingöl'de esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi. Parti yöneticileri ve milletvekilleriyle kente gelen Akşener, Genç Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu. Saat kulesi önünde halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen Akşener, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

TÜRKKAN'DAN ŞEHİT YAKININA KÜFÜR

Akşener'in esnaf ziyareti sırasında şehit yakını olduğunu iddia eden bir kişi, İYİ Parti'nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu savunarak tepkisini dile getirdi. Bunun üzerine polis ekiplerinin bölgeden uzaklaştırmaya çalıştığı kişinin yanına giden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, bir süre dinlediği bu kişiye küfretti. Ortaya çıkan görüntülerde Türkkan'ın vatandaşa "Senin bacını s..." dediği görülüyor.

Polis ekiplerine Türkkan'ın kendisine küfrettiğini söyleyen tepkili vatandaş, güvenlik güçlerince bölgeden uzaklaştırıldı.

Programını sürdüren Akşener, temasları kapsamında Genç ilçesine geçerek Cumhuriyet Caddesi'ndeki esnaf ve vatandaşlarla da bir araya geldi.

Türkkan'ın bu ağır hakareti bugünün ana gündem maddesi olurken, sosyal medyada da konuyla ilgili olarak birçok paylaşım yapıldı ve Türkkan'a tepki gösterildi.

AK PARTİ'DEN FLAŞ AÇIKLAMA: BU ASLA AFFEDİLMEYECEK BİR ÇİRKİNLİKTİR

Sosyal medyadan açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Gazi Meclis'imizin üyesi bir milletvekilinin bir şehit ailesine hakaret etmesini ve küfretmesini şiddetle kınıyoruz. Bu asla affedilmeyecek bir çirkinliktir. Aziz şehitlerimizin emanetlerine hürmetsizlik edenler milletimize ve tüm değerlerimize saygısızlık ediyorlar." dedi

İYİ Parti’den yeni skandal! Lütfü Türkkan şehit yakınına küfür etti

Bingöl'de bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e 'Burası Kürdistan' skandalı nedeniyle vatandaşlardan tepki geldi. Bir vatandaş Akşener'e tepkisini dile getirirken İYİ Partili Lütfü Türkkan yeni bir skandala daha imza attı. Türkkan, vatandaşın boynuna sarılarak bir süre dinlediği bu kişiye ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu. Şehit yakını olduğunu belirten Bingöllü vatandaş o anlarda 'Türkkan bana bacını... diyerek küfür etti' dedi.

Şehit kardeşine küfür eden Lütfü Türkkan'a tepki büyüyor: İstifa etParti yöneticileri ve milletvekilleriyle kente gelen Meral Akşener, Genç Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu. Saat kulesi önünde halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen Akşener, sorun ve taleplerini dinlediği esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Önce boynuna sarıldı, sonra şehit yakınına küfretti! İYİ Partili Türkkan'dan skandal hareket | Vide

GERGİNLİK YAŞANDI

Ziyaretlerinde, 23 aydır esnafı gezdiğini, iktidar partisini yermediğini ve kendi partisinin de propagandasını yapmadığını dile getiren Akşener, seçim zamanı geldiğinde hangi parti ikna ederse esnafın o partiye oy vereceğini kaydetti. Bu sırada Bingöl'de gerginlik yaşandı.

LÜTFÜ TÜRKKAN'DAN ŞEHİT YAKININA KÜFÜR

Akşener'in esnaf ziyareti sırasında şehit yakını olduğunu iddia eden bir kişi, İYİ Parti'nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu savunarak tepkisini dile getirdi.

Bunun üzerine polis ekiplerinin bölgeden uzaklaştırmaya çalıştığı kişinin yanına giden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, boynuna sarılarak bir süre dinlediği bu kişiye küfretti. Türkkan, Bingöllü vatandaşın kulağına eğilip hakaret etti. Vatandaş "Türkkan bana bacını.....diyerek küfür etti" dedi.

İYİ Partili Türkkan'dan şehit yakını vatandaşa küfür

GÜVENLİK GÜÇLERİ UZAKLAŞTIRDI

Polis ekiplerine Türkkan'ın kendisine küfrettiğini söyleyen tepkili vatandaş, güvenlik güçlerince bölgeden uzaklaştırıldı.

Lütfü Türkkan'ın şehit abisine küfrettikten sonra korktuğu an

Lütfü Türkkan'ın şehit abisine küfrettikten sonra korktuğu an

Şehit abisine küfreden İyi Partili Türkkan, bu eylemden sonra korkup şehit abisini polisin yanına attı.

TÜRKKAN'A TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Türkkan'ın bu ağır hakareti bugünün ana gündem maddesi olurken, sosyal medyada da konuyla ilgili olarak birçok paylaşım yapıldı ve Türkkan'a tepki gösterildi. İşte o tepkilerden bazıları:

"BU SİZDEN ALDIĞI CESARET SAYESİNDE"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Devletin arazisini işgal edip kaçak bina yaptıran, yakalanınca da gazeteci dövdüren haysiyetsizlere sahip çıkmayın dedik, baş köşeye oturttunuz. O ahlaksız bugün bir şehit kardeşine ağza alınmayacak küfürler ediyorsa bu sizden aldığı cesaret sayesindedir!" ifadelerini kullandı.

ALPAY ÖZALAN: BU REZİLLİK ASLA UNUTULMAYACAK

"İyi Parti vekili Lütfü Türkkan, "Şehit ailesiyim. Meral Akşener HDP'yi savunuyor, Selahattin Demirtaş'la kahvaltı peşinde." diyen vatandaşa iğrenç küfürler etti. Görüntüyü paylaşmıyorum. Bu rezillik asla unutulmayacak! Yazıklar olsun size!"

Alpay Özalan konuyla ilgili yaptığı bir başka paylaşımda ise, "İktidar olursak bizi rahatça eleştireceksiniz." diyen muhalefetin milletvekili Lütfü Türkkan, "Şehit yakınıyım." diyerek eleştiride bulunan vatandaşa rezil küfürler ediyor. Muhalefetken bile yapmadığınız rezillik kalmadı. Elinize güç geçse sizden olmayana nefes aldırmazsınız." ifadelerine yer verdi.

BÜLENT TURAN: KEŞKE ÖZÜR DİLEYEBİLSEYDİNİZ

"Bu kadar kelime israfı yapacağınıza, keşke özür dileyebilseydiniz sn bşk. Milletvekilisiniz. Farklı partilerde olsak da Gazi Meclis'te sizinle aynı çatı altında olmanın ağır mahcubiyetini hepimize yaşattınız!!!"

Türkkan’ın küfür ettiği şehit yakınından açıklama: Suç duyurusunda bulundum

Türkkan’ın küfür ettiği şehit yakınından açıklama: Suç duyurusunda bulundum

Bingöl’de İYİ Parti Genel Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın küfür ettiği şehit yakını Tahir Gümren Emniyet Müdürlüğü’ne giderek suç duyurusunda bulundu. Gümren, "Evet gerçekten bana hakaret, küfürler eden aynı o şahıs alttan da bana tekme vurdu. Dizleriyle bana vurdu, hala yarası var. Bunları çektim hepsi rapordadır. Ve bana bu hareketi eden şahıs bir de utanmadan, uslanmadan gidip diyor ki bunlar yalandır." ifadelerini kullandı.

1997 yılında yılkında Bingöl'ün Gözer yaylasında çobanlık yaparken çatışma esnasında atılan havan bombasıyla şehit düşen İsa Gümren'in ağabeyi Tahir Gümren, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ziyaretinde " Bu kadına inanmayın, bu kadın beni mahkemeye verdi, ben bunun yüzünden cezaevine gireceğim" diyerek tepki gösterdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Daha sonra İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Gürman'ın boynuna sarılarak bir süre dinledi ve kendisine küfür etti. Akşam saatlerinde Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ne giden Gürmen, milletvekili Türkkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Önce boynuna sarıldı, sonra şehit yakınına küfretti! İYİ Partili Türkkan'dan skandal hareket | Video

Şehit aileleri Derneği'ne gelen sivil şehit yakını Gülman, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gümren, yaşadığı olayı anlatarak, "Galiba yaşadıklarım montajmış, bende rüşvet almışım. Biri beni göndermiş sanırım bunu anlamayamadım. Biz onlar gibi değiliz öyle paralarımız yok, kimse bizi göndersin de para versin. Benim 1997 yılından beri yaşadığım bir acı var. Parçalanmış bir kardeşin acısı var içimde. Lütfü beye sorun kardeşinin bedeni parçalandı ve parçalarını çuvalda topladılar mı? O Meral hanıma da söyleyeyim senin kardeşinin bedeni böyle parçalansaydı galiba bunu yapmazdınız. Meclise giderken başka Şırnak'a giderken başka Hakkari'ye giderken başka oluyor kendisi. Eğer orası Kürdistan burası Kürdistan ise biz nerede yaşadığımı bilmiyorum, unutturdular bize" dedi.

'GERÇEKTEN BANA KÜFÜRLER EDEN O ŞAHIS DİZLERİYLE BENİM AYAĞIMA VURDU VE HALA YARASI VAR'

Benim yıllarca içimde olan bir acı vardı ve haykırmak istedim. Ben kaç gün önce Akşener'in Bingöl' e geleceğini duydum. Arabadan indiğinde şunu bildim, yanına gidip bir şey diyeceğim yada bir dilekçe verecektim ve kimse bana izin vermeyecekti. Ben de sesim gürdü en iyisi bağırayım dedim ve bağırdım da. Çünkü sen Hakkari'ye gidince farklısın İstanbul'a gidince farklısın İzmir'e giderken farklısın. Sen teröre destek veren insan utanmadan bizden de oy istiyorsun. Onu gerçekten hiç anlayamadım. Eğer şerefi varsa özellikle o sözüm ona beni temsil eden milletvekili erkek gibi çıksın desin ki ben bu adama hakaret ettim ben de çıkıp bütün Türkiye'den özür dilerim. Eğer erkekse, delikanlıysa, çoluk ve çocuk sahibiyse, anası bacısı varsa kulağıma söylediği o çirkin sözü söylemeye dilim varmıyor. Biz namus için yaşarız. Eğer benim yanımda bir psikolojik sorunu olan birisi bir şey söyleseydi anlardım ama o laf asla söylenmez.

O sözü bana diyemezdi. O bana küfür ettikten sonra biri sağa çekti biri sola çekti. Gerçekten Bingöl emniyetine çok teşekkür ederim. Bana dediler ki biz seni buradan çekelim beli olmaz aralarına seni alırlar ve bir şeyler yapabilirler. Eğer benim arkamda birisi varsa kahvede oturdum daha sonra da geldim arıyorum bu adam kimdir. Kendi ayağımla gidip emniyete şikayette bulundum ve şimdide gidip görüntüden tespit ettim. Gerçekten bana küfürler eden o şahıs dizleriyle benim ayağıma vurdu ve hala yarası var. Bunların hepsi raporda vurdu. Utanmadan açıklama yapıyor ve bunlar yalandır diyor. Sen gibi bir insan olsa ne yazar olmasa ne yazar. Sen hangi yüzle insanların karşısına çıkıp oy isteyeceksin. Senin başkanında teröre destek vererek insanlardan oy isteyecek" diye konuştu.

Ben alt tabandaki bir vatandaşım sizde en üsttesiniz. Ben şehit ailelerine sırtımı dayarım sadece. Ben medya üzerinde bir tepki verdim ve cezamı aldım. Eğer bir genel başkan hergün bir vatandaşa mahkeme açıp kazanıyorsa yazıklar olsun ona. Sen hiçbir yere gitmeden yargılanmadan sorgulanmadan ceza yedin mi? Ben Bingöl'de oturuyorum, mahkemem İstanbul Çağlayan'da olmuştur. Benim hiçbir şeyden haberim yok. Benim kardeşim şuan benim gözümde aynı sahneyi yaşıyorum. Suç duyurusunda bulundum" dedi.

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konferasyon Başkanı Ziya Sözen, miletvekilinin bu akşam özür dileyip istifası gerektiğini belirterek" Şehit ailemize geçmiş olsun diyorum. Şehit ailelerimiz siyasetin malzemesi değildir, şehit ailelerimiz Türkiye'nin neresinde kim tarafından haksız uygulama yapılırsa, PKK terör örgütü desteklenirse, PKK'nın siyasal uzantılarıyla ilgili destek veren siyasilerin açıklamaları olursa bugün ki kardeşimizin yaptığı gibi iyi niyetli bir şekilde gittikleri yerde tepkilerle karşılaşmaları doğaldır. Siyasiler ucuz sözler kullanmamalı, siyasiler kendilerine oy istedikleri vatandaşa küfür etmemelidir. Şehit ailelerimiz Meral Akşener'in ve partisindeki bazı yetkililerin HDP ile kahvaltı programı ve benzeri kullandıkları ifadelerden dolayı arkadaşımız zamanında sosyal medyada tepkisini dile getirmiş. Bu tepkiden dolayı da Akşener kendisini mahkemeye vermiştir.

O mahkeme süreci devam ederken Akşener'in buraya geleceğini öğrenen şehidimizin yakını, 14 yaşındaki kardeşi paramparça olmuş biz şehit aileleri olarak acımızı hergün yaşıyoruz. Bu acımızı yaşarken HDP'ye destek verenler bugün olduğu gibi yarında Türkiye'nin neresinde olursanız olun bizi karşınızda bulacaksınız. Lütfü Türkkan, özrün kabahatinden büyük, bu arkadaşımıza ağıza alınmayacak küfründen dolayı öncelikle tüm şehit ailelerimizden, gazilerimizden ve Bingöl halkından özür dilemelisin. Bu küfür sadece bu kardeşimize yapılmadı o yüzden biz sağa sola bakmadan kendisinin bir an önce bu akşam siyasetten çekilmesi lazım. Çıkıp ben bu kardeşimize küfür ettim ve özür dilerim demesi lazım. Gittikleri yerlerde daha büyük yerlerde karşılaşacaklardır. Bütün siyasi partililer Bingöl ve diğer illerde siyasi faaliyetlerini yürütebilirler. Bizde bu duruma saygı gösteririz" şeklinde konuştu.

Bingöl Şehit Aileleri Derneği Başkanı Naim Tan'da Pazartesi günü Türkkan hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.