Başkan Erdoğan Afrika turunda! İkinci durak Togo! Cadde ve sokaklarda dikkat çeken afişler

Başkan Erdoğan'ın Afrika ziyaretlerinin ikinci durağı bugün Togo olacak. Ülkede Başkan Erdoğan'ın gelişi öncesi büyük bir heyecan var. Cadde ve sokaklar Başkan Erdoğan posterleriyle donatıldı. Başkent Lome caddeleri, Erdoğan’ın "Birlikte daha adil bir dünya mümkün" sözü ve Türk bayrakları dikkat çekti.


Başkan Erdoğan Afrika turunda! İkinci durak Togo! Cadde ve sokaklarda dikkat çeken afişler

Başkan Erdoğan Afrika turunda! İkinci durak Togo! Cadde ve sokaklarda dikkat çeken afişler

Giriş Tarihi: 19.10.2021 Güncelleme Tarihi: 19.10.2021 

Başkan Erdoğan Afrika turunda! İkinci durak Togo! Cadde ve sokaklarda dikkat çeken afişlerBaşkan Erdoğan'ın Afrika ziyaretlerinin ikinci durağı bugün Togo olacak. Ülkede Başkan Erdoğan'ın gelişi öncesi büyük bir heyecan var. Cadde ve sokaklar Başkan Erdoğan posterleriyle donatıldı. Başkent Lome caddeleri, Erdoğan’ın "Birlikte daha adil bir dünya mümkün" sözü ve Türk bayrakları dikkat çekti.

Kıtanın en küçük ülkelerinden Togo, Başkan Erdoğan'ın bugün gerçekleşecek ziyaretine hazırlanıyor.

Başkan Erdoğan, bugün Angola'nın başkenti Luanda'dan Togo'ya hareket edecek.

Batı Afrika'nın kıyı ülkesi Togo, 4 milyon nüfusuyla bir tarım ülkesi. Ülkeye Türkiye'den ilk kez cumhurbaşkanı düzeyinde bir ziyaret gerçekleşiyor.

Erdoğan, Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimna Gnassingbe tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak.

İkili ilişkiler ele alınacak, ortak anlaşmalara imza atılacak

Lome'de gerçekleşecek görüşmelerde ikili ilişkiler ele alınacak, işbirliğinin geliştirilmesi üzerinde durulacak, ortak anlaşmalara da imza atılacak.

Görüşmelerde FETÖ'yle mücadelenin de gündeme gelmesi bekleniyor.

TOGO'DA DÖRTLÜ ZİRVE
Erdoğan, Togo'da Burkina Faso ve Liberya Devlet başkanlarının da yer alacağı dörtlü çalışma yemeğine de katılacak.

Başkent Lome caddelerindeki panolarda Erdoğan'ın "Birlikte daha adil bir dünya mümkün" çağrısı yer aldı.

Diğer yandan Türk bayrakları da Togo caddelerinde dalgalanıyor.

Başkan Erdoğan, Togo'daki temaslarının ardından Nijerya'nın başkenti Abuja'ya hareket edecek.

Başkan Erdoğan’dan Angola’da önemli açıklamalarBAŞKAN ERDOĞAN'DAN ANGOLA'DA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Erdoğan’ın ziyaretinden dikkat çeken fotoğraflarERDOĞAN'IN ZİYARETİNDEN DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAFLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika tipi kapsamında 17-20 Ekim tarihlerinde Atlas Okyanusu kıyısındaki Orta Afrika ülkesi Angola ile Batı Afrika ülkelerinden Togo ve Nijerya’ya gidiyor. Erdoğan bu temaslarıyla birlikte Afrika’daki 54 ülkeden 30’unu ziyaret etmiş olacak. Afrika’ya yaptığı son tipini geçen sene Cezayir, Gambiya ve Senegal’e düzenleyen[1] Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Angola, Togo ve Nijerya ziyaretleri, Afrika ülkeleriyle ilgilerin geliştirilmesi bakımından değerli bir adımı oluşturuyor.

Türkiye’nin Afrika ülkeleriyle bağları uzun bir geçmişe sahip olsa da bilhassa 1998’den itibaren uygulamaya konulan “Afrika Aksiyon Planı”, 2005 yılının “Afrika Yılı” ilan edilmesi, 2008 yılındaki “Birinci Türkiye-Afrika Paydaşlığı Zirvesi” ve 2014’teki “İkinci Türkiye-Afrika İştiraki Zirvesi”, münasebetlerin geliştirilmesine yönelik yakın vakitte atılan kıymetli adımları oluşturuyor. Afrika ülkeleriyle kurulan ilgilerde “dostluk” ve “kardeşlik” şiarını benimseyen Türkiye’nin yaklaşık 1,3 milyar nüfusa sahip kıtada bugün 43 ülkede büyükelçiliği bulunuyor. Türkiye’nin Afrika ile ticaret hacmi 2020 yılı prestijiyle 25 milyar doları aşarken, Afrika’daki yatırımları ise 7 milyar dolara yükseldi.

Türkiye’nin, son 20 yılda Afrika kıtasına yönelik “açılım” siyaseti ve kıtadaki ülkelerle kurduğu bağlantıları, memleketler arası kamuoyunca yakından takip ediliyor. Türkiye’de, Afrika’ya yönelik ilginin artmasında hiç kuşkusuz Erdoğan’ın başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı devirlerinde, 28 Afrika ülkesini ziyaret etmesinin değerli hissesi bulunuyor. Ayrıyeten Afrika genelinde Türkiye’yi temsil eden Türk Hava Yolları (THY), Türk İşbirliği ve Uyum Ajansı Başkanlığı (TİKA), Anadolu Ajansı (AA), Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Dış Ekonomik Münasebetler Heyeti (DEİK) üzere kurumlar ile Türkiye merkezli STK’ler ve şirketler, Türk bayrağını kıtada dalgalandırıyor.