Milli Görüş Hareketi'nin öncü ismi Oğuzhan Asiltürk'e son veda! Dualarla uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra muhalefet partisi liderleri de katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze töreninde yaptığı açıklamada, "Siyaset hayatı içerisinde bu ülkeye bu millete çok büyük emekleri geçti, çok büyük gayretleri oldu" dedi.


Milli Görüş Hareketi'nin öncü ismi Oğuzhan Asiltürk'e son veda! Dualarla uğurlandı

Milli Görüş Hareketi'nin öncü ismi Oğuzhan Asiltürk'e son veda! Dualarla uğurlandı

Giriş Tarihi: 2.10.2021  15:14 Son Güncelleme: 2.10.2021  15:24

Tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesinde geçirdiği kalp yetmezliği hastalığı sebebiyle 86 yaşında hayatını kaybeden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk için öğle namazını müteakip Hacı Bayram Veli Camii'nde cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazının ardından Asiltürk'ün naaşı Cebeci Asri Mezarlığı'na getirildi. Kur'an-ı Kerim ve dua okunmasının ardından Asiltürk'ün naaşı defnedildi.

Milli Görüş Hareketi’nin öncü ismi Oğuzhan Asiltürk’e son veda! Dualarla uğurlandı

Milli Görüş Hareketi'nin öncü isimlerinden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk için cenaze töreni bugün yapıldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan da cenaze törenine katıldı. Başkan Erdoğan cenazede, "Değerli büyüğüm Oğuzhan abimizle birlikte uzun yıllar bir arada olduk. Özellikle devlet adamlığından tutunuz, siyaset hayatı içerisinde bu ülkeye bu millete çok büyük emekleri oldu." dedi. Törenin ardından Asiltürk Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedildi.

Oğuzhan Asiltürk son yolculuğuna uğurlandı

Milli Görüş Hareketi'nin öncü isimlerinden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk için cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Video Player

00:09 | 01:17

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

OĞUZHAN ASİLTÜRK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

GALERİNİN DEVAMI<p>Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk (86), Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.</p>

Milli Görüş Hareketi'nin öncü ismi Oğuzhan Asiltürk'e veda! Başkan Erdoğan bu sözlerle uğurladı

<p>Oğuzhan Asiltürk, 13 Eylül'de koronavirüs sonrası gelişen zatürreye bağlı nefes darlığı şikayetiyle İstanbul'dan getirilerek tedaviye alındığı Ankara Şehir Hastanesi'nde dün saat 09.00 sıralarında vefat etti. </p>

Milli Görüş Hareketi'nin öncü isimlerinden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk için cenaze töreni bugün yapıldı. Asiltürk'ün cenazesi Hacıbayram Veli Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze namazına Başkan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Milli Görüş Hareketi’nin öncü ismi Oğuzhan Asiltürk’e veda! Başkan Erdoğan bu sözlerle uğurladı

Koronavirüs sonrası gelişen zatürreye bağlı nefes darlığı şikayetiyle Ankara Şehir Hastanesi'ne kaldırılılan Oğuzhan Asiltürk, dün sabah tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

<p>Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dönemde Asiltürk'ün koroner arter hastalığı ve kalp yetmezliği tanılarıyla takip edildiğini ve kardiyak arrest (kalp durması) sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.</p>

Oğuzhan Asiltürk, 13 Eylül'de koronavirüs sonrası gelişen zatürreye bağlı nefes darlığı şikayetiyle İstanbul'dan getirilerek tedaviye alındığı Ankara Şehir Hastanesi'nde dün saat 09.00 sıralarında vefat etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dönemde Asiltürk'ün koroner arter hastalığı ve kalp yetmezliği tanılarıyla takip edildiğini ve kardiyak arrest (kalp durması) sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Asiltürk için bugün Ankara'da Haca Bayram Veli Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AK Parti Genel Başkanvekilleri Numan Kurtulmuş, Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'ÇOK BÜYÜK EMEKLERİ GEÇTİ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından konuşma yaptı. Erdoğan, "Şu anda musallada bulunan değerli büyümüz Asiltürk Ağabeyimizi Hakk'a uğurlarken son görevimizi yapıyoruz. Gençlik yıllarımızdan itibaren tanıştığımız değerli büyüğüm Oğuzhan Ağabeyim ile birlikte uzun yıllar bir arada olduk. Özellikle devlet adamlığından tutunuz bakanlıklarıyla birlikte de siyaset hayatı içinde bu ülkeye, bu millete çok büyük emekleri geçti, gayretleri oldu. Dualarımızı ihmal etmediğimize inanıyorum. Haklarımızı helal ettik. Tüm ailesine tüm camiaya başsağlığı diliyoruz" dedi.

Dua edilmesinin ardından Oğuzhan Asiltürk'ün tabutu omuzlara alınarak cami avlusundan çıkarıldı. Erdoğan da bir süre Asiltürk'ün tabutuna omuz verdi. Asiltürk'ün cenazesi, Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

1935 Malatya Hekimhan doğumlu olan Oğuzhan Asiltürk, ilkokul ve ortaokul ile liseyi Malatya'da okudu, üniversite eğitimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nde tamamladı. Asiltürk, serbest müşavir mühendislik, 14'üncü ve 15'inci dönem Ankara; 19'uncu, 20'nci ve 21'inci dönem Malatya milletvekilliği yaptı. Asiltürk, İçişleri Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevlerinde bulundu. Oğuzhan Asiltürk, evli ve 4 çocuk babasıydı.

 

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?

Milli Görüş'ün önde gelen isimlerinden Oğuzhan Asiltürk, siyasi hayatı boyunca Necmettin Erbakan'a yol arkadaşlığı yaptı, 5 dönem milletvekilliği, CHP-MSP koalisyonu ile Milliyetçi Cephe hükümetlerinde İçişleri ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevlerinde bulundu.

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 1935 yılında dünyaya gelen Asiltürk, ilk ve ortaöğretimini memleketinde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun olan Asiltürk, bir süre serbest mühendis olarak çalışma hayatında yer aldı.

Milli Selamet Partisi (MSP) ile siyasete atılan Asiltürk, 15. ve 16. dönem Ankara, 19, 20. ve 21. dönemde de Malatya Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) girdi.

CHP-MSP koalisyonu ile Milliyetçi Cephe hükümetlerinde İçişleri ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevlerinde bulunan Asiltürk, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından bir yıl gözaltında kaldıktan sonra yargılanarak beraat etti. Asiltürk'ün aldığı 10 yıllık siyaset yasağı 1987'de gerçekleştirilen halk oylamasında kaldırıldı.

Asiltürk, bazı siyasetçilere getirilen siyasi yasakların kaldırıldığı halk oylamasının ardından gerçekleştirilen ilk kongrede Refah Partisi'nin (RP) genel sekreterliğine seçildi.

Refah Partisi ile yeniden seçimlere giren Asiltürk, 11 yıllık aranın ardından Malatya'dan milletvekili seçildi. RP'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması üzerine Fazilet Partisi'ne geçen Asiltürk, Necmettin Erbakan'ın vefatı sonrasında, kurucuları arasında yer aldığı Saadet Partisi'nin YİK başkanlığına getirildi.
Asiltürk, 13 Eylül 2021'de İstanbul'da zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı nedeniyle rahatsızlanarak eşiyle Ankara'ya getirildi ve tedavi altına alındı.

Oğuzhan Asiltürk, Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavi süreci devam ederken 86 yaşında hayatını kaybetti.

Evli ve 4 çocuk babası Oğuzhan Asiltürk'ün "Sosyal Yapının Güçlendirilmesi" adlı bir kitabı bulunuyor.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk dün 86 yaşında hayatını kaybetti. Oğuzhan Asiltürk için cenaze töreni yapıldı. Asiltürk'ün cenazesi Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedildi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan da cenaze törenine katıldı.

BAŞKAN ERDOĞAN: BU MİLLETE ÇOK BÜYÜK EMEKLERİ OLDU

Başkan Erdoğan cenaze töreninde, "Oğuzhan Asiltürk abimizi Hakk'a uğurlarken son görevimizi yapıyoruz. Değerli büyüğüm Oğuzhan abimizle birlikte uzun yıllar bir arada olduk. Özellikle devlet adamlığından tutunuz, siyaset hayatı içerisinde bu ülkeye bu millete çok büyük emekleri oldu. Tüm ailesine, camiaya başsağlığı diliyoruz." dedi.

SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan Oğuzhan Asiltürk'ün cenaze namazına katıldı

MİLLİ GÖRÜŞÜN AĞABEYİYDİ

Milli görüşün ağabeyi olarak tanınan Oğuzhan Asiltürk, siyasi hayatı boyunca Necmettin Erbakan'a yol arkadaşlığı yaptı. Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 25 Mayıs 1935 yılında dünyaya gelen Asiltürk, ilk ve ortaöğretimini memleketinde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun olan Asiltürk, bir süre serbest mühendis olarak çalışma hayatında yer aldı. Milli Selamet Partisi (MSP) ile siyasete atılan Asiltürk, 15. ve 16. dönem Ankara, 19, 20. ve 21. dönemde de Malatya Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) girdi.

BAKANLIK YAPTI

CHP-MSP koalisyonu ile Milliyetçi Cephe hükümetlerinde İçişleri ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevlerinde bulunan Asiltürk, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından bir yıl gözaltında kaldıktan sonra yargılanarak beraat etti. Asiltürk'ün aldığı 10 yıllık siyaset yasağı 1987'de gerçekleştirilen halk oylamasında kaldırıldı. Asiltürk, bazı siyasetçilere getirilen siyasi yasakların kaldırıldığı halk oylamasının ardından gerçekleştirilen ilk kongrede Refah Partisi'nin (RP) genel sekreterliğine seçildi. Refah Partisi ile yeniden seçimlere giren Asiltürk, 11 yıllık aranın ardından Malatya'dan milletvekili seçildi. RP'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması üzerine Fazilet Partisi'ne geçen Asiltürk, Necmettin Erbakan'ın vefatı sonrasında, kurucuları arasında yer aldığı Saadet Partisi'nin YİK başkanlığına getirildi. Asiltürk'ün, ayrıca kaleme aldığı 'Sosyal Yapının Güçlendirilmesi' adlı bir kitabı bulunuyor.

 

MÜDAHALEYE KARŞIYDI

Türkiye siyasetini yoğun biçimde meşgul eden askeri müdahaleler konusunda kendine has fikirler beyan eden Oğuzhan Asiltürk, Ergenekon ve Balyoz davalarıyla orduda bulunan Anti-Amerikancı kadroların tasfiye edildiğini iddia etti. Yine 28 Şubat sürecinin de ordunun tamamına mâl edilemeyeceğini savunan Asiltürk, bir grup cuntacı generalin medya, iş adamları ve diğer siyasi partilerin de desteğiyle 28 Şubat sürecini başlattığını ifade etmişti.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

7 Ocak 2021'de Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile ile görüşen Asiltürk, Erdoğan'ın kendisine İstanbul Sözleşmesi'nin kalkacağını söylediğini belirtti. 20 Mart 2021'de yayınlanan kararla Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden çekildi.

Oğuzhan Asiltürk son yolculuğuna uğurlandı

Kalp yetmezliği hastalığı sebebiyle hayatını kaybeden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün (86) naaşı Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi

Oğuzhan Asiltürk son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesinde geçirdiği kalp yetmezliği hastalığı sebebiyle 86 yaşında hayatını kaybeden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk için öğle namazını müteakip Hacı Bayram Veli Camii'nde cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazının ardından Asiltürk'ün naaşı Cebeci Asri Mezarlığı'na getirildi. Kur'an-ı Kerim ve dua okunmasının ardından Asiltürk'ün naaşı defnedildi.

oguzhan-asilturk-son-yolculuguna-ugurlandi.jpgoguzhan-asilturk-son-yolculuguna-ugurlandi2.jpgoguzhan-asilturk-son-yolculuguna-ugurlandi5.jpg

Asiltürk'ün Cebeci Asri Mezarlığı'nda defnedilmesi sırasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'ın yanı sıra birçok siyasi ile Asiltürk'ün ailesi ve sevenleri bulundu.

MİLLİ GÖRÜŞÜN AĞABEYİYDİ

Milli görüşün ağabeyi olarak tanınan Oğuzhan Asiltürk, siyasi hayatı boyunca Necmettin Erbakan'a yol arkadaşlığı yaptı. Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 25 Mayıs 1935 yılında dünyaya gelen Asiltürk, ilk ve ortaöğretimini memleketinde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun olan Asiltürk, bir süre serbest mühendis olarak çalışma hayatında yer aldı. Milli Selamet Partisi (MSP) ile siyasete atılan Asiltürk, 15. ve 16. dönem Ankara, 19, 20. ve 21. dönemde de Malatya Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) girdi.

BAKANLIK YAPTI

CHP-MSP koalisyonu ile Milliyetçi Cephe hükümetlerinde İçişleri ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevlerinde bulunan Asiltürk, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından bir yıl gözaltında kaldıktan sonra yargılanarak beraat etti. Asiltürk'ün aldığı 10 yıllık siyaset yasağı 1987'de gerçekleştirilen halk oylamasında kaldırıldı. Asiltürk, bazı siyasetçilere getirilen siyasi yasakların kaldırıldığı halk oylamasının ardından gerçekleştirilen ilk kongrede Refah Partisi'nin (RP) genel sekreterliğine seçildi. Refah Partisi ile yeniden seçimlere giren Asiltürk, 11 yıllık aranın ardından Malatya'dan milletvekili seçildi. RP'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması üzerine Fazilet Partisi'ne geçen Asiltürk, Necmettin Erbakan'ın vefatı sonrasında, kurucuları arasında yer aldığı Saadet Partisi'nin YİK başkanlığına getirildi. Asiltürk'ün, ayrıca kaleme aldığı 'Sosyal Yapının Güçlendirilmesi' adlı bir kitabı bulunuyor.

BUGÜN DEFNEDİLECEK

Oğuzhan Asiltürk'ün cenazesi bugün öğle namazında Hacıbayram veli Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Asiltürk'ün ölümü ile ilgili Şehir Hastanesi'nde açıklama yaptı. Bakan Koca, Asiltürk'ün milli görüş hareketinin önemli bir ismi olduğunu söyleyerek, "Özellikle son dönemde koroner arter hastalığı ve kalp yetersizliği tanılarıyla takip ediliyordu. Sabah 09.00'da kardiyak arrest (kalp durması) sonrası kaybetmiş bulunuyoruz. Yakınlarına, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun, mekânı cennet olsun" dedi.

MÜDAHALEYE KARŞIYDI

Türkiye siyasetini yoğun biçimde meşgul eden askeri müdahaleler konusunda kendine has fikirler beyan eden Oğuzhan Asiltürk, Ergenekon ve Balyoz davalarıyla orduda bulunan Anti-Amerikancı kadroların tasfiye edildiğini iddia etti. Yine 28 Şubat sürecinin de ordunun tamamına mâl edilemeyeceğini savunan Asiltürk, bir grup cuntacı generalin medya, iş adamları ve diğer siyasi partilerin de desteğiyle 28 Şubat sürecini başlattığını ifade etmişti.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

7 Ocak 2021'de Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile ile görüşen Asiltürk, Erdoğan'ın kendisine İstanbul Sözleşmesi'nin kalkacağını söylediğini belirtti. 20 Mart 2021'de yayınlanan kararla Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden çekildi.

CHP-MSP KOALİSYONUNUN MİMARI

1973 Genel seçimi sonrası kurulan ı kurulan Cumhuriyet Halk Partisi-Milli Selamet Partisi koalisyonu Asiltürk'ü ülke siyasetinin ana aktörlerinden biri haline getirdi. CHP lideri Bülent Ecevit ve MSP lideri Necmettin Erbakan'ın kuracağı solmuhafazakâr koalisyonu oluşturacak müzakereleri sonradan CHP Genel Başkanı olacak Deniz Baykal'la yürüttü. Ve herkesin kurulması imkansız gördüğü koalisyonu hayata geçirdi. Ecevit'in başbakan, Erbakan'ın başbakan yardımcısı olduğu hükümette (26 Ocak-1974-17 Kasım 1974) içişleri bakanlığını üstlendi.