Son dakika: MİT'ten PKK'ya ağır darbe! Kırmızı bültenle aranan sözde Mahmur sorumlusu Hasan Adır etkisiz hale getirildi

MİT'in Irak’ın kuzeyindeki Mahmur Kampı yakınlarında düzenlediği nokta operasyonda kırmızı bültenle aranan PKK/KCK'nın sözde Mahmur sorumlusu Hasan Adır etkisiz hale getirildi. Geçtiğimiz hafta sonu Başkan Erdoğan, Mahmur'un bir başka sorumlusu Selman Bozkır'ın etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu. Öte yandan Türkiye 2010 yılında Hasan Adır'ı Hollanda'dan istemiş, talebi reddedilmişti. Gelen son dakika haberine göre Hasan Adır'ın HDP Şırnak Milletvekili Nuran İMİR'in dayısı olduğu ortaya çıktı.


Son dakika: MİT'ten PKK'ya ağır darbe! Kırmızı bültenle aranan sözde Mahmur sorumlusu Hasan Adır etkisiz hale getirildi

Son dakika: MİT'ten PKK'ya ağır darbe! Kırmızı bültenle aranan sözde Mahmur sorumlusu Hasan Adır etkisiz hale getirildi

Giriş Tarihi: 11.06.2021 Güncelleme Tarihi: 11.06.2021 

Son dakika haberine göre MİT'in ’ın kuzeyindeki Mahmur Kampı yakınlarında düzenlediği nokta operasyonda kırmızı bültenle aranan PKK/KCK'nın sözde Mahmur sorumlusu Hasan Adır etkisiz hale getirildi. Öte yandan Hasan Adır'ın HDP Şırnak Milletvekili Nuran İMİR'in dayısı olduğu ortaya çıktı.

Son dakika: MİT'ten PKK'ya ağır darbe! Kırmızı bültenle aranan sözde Mahmur sorumlusu Hasan Adır etkisiz hale getirildi

Terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticisi ve Mahmur genel sorumlusu "Doktor Hüseyin" kod adlı Selman Bozkır da 5 gün önce MİT tarafından gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Son dakika: MİT'ten PKK'ya ağır darbe! Kırmızı bültenle aranan PKK'nın Mahmur sorumlusu  etkisiz hale getirildi

Son dakika haberleri... MİT'in Irak’ın kuzeyindeki ı yakınlarında düzenlediği nokta operasyonda kırmızı bültenle aranan PKK/KCK'nın sözde Mahmur sorumlusu  etkisiz hale getirildi. Geçtiğimiz hafta sonu Başkan Erdoğan, Mahmur'un bir başka sorumlusu Selman Bozkır'ın etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu. Öte yandan  2010 yılında Hasan Adır'ı 'dan istemiş, talebi reddedilmişti. Gelen son dakika haberine göre Hasan Adır'ın HDP Şırnak Milletvekili Nuran İMİR'in dayısı olduğu ortaya çıktı.

Son dakika haberleri... MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Mahmur Kampı yakınlarında düzenlediği nokta operasyonda kırmızı bültenle aranan PKK/KCK'nın sözde Mahmur sorumlusu Hasan Adır etkisiz hale getirildi.

HDP'Lİ VEKİLİN DAYISI ÇIKTI
HDP Şırnak Milletvekili Nuran İMİR'in dayısı olan KCK Mahmur Sorumlusu Hasan ADIR, 2010 yılında PKK Almanya sorumlusu olarak faaliyet göstermekteydi.

FAALİYETLERİ ADIM ADIM İZLENDİ
MİT, Mahmur Kampı'nda faaliyet göstermeden önce PKK/KCK'nın Süleymaniye Sorumluluğunu yapan Hasan Adır'ı hedef listesine aldı.

Hasan Adır'ın, kamp sakinlerinin çocuklarını örgütün dağ kadrosuna kazandırmak amacıyla baskıda bulunması, buradaki çocukları zorla ideolojik eğitim almaya zorlaması ve kamp sakinlerini, örgüte milislik yapmaya mecbur bırakması, kampta yaşayanların tepkisini çekiyordu.

Daha önce benzer faaliyetleri Avrupa alanında da yürüten ve bu nedenle adli takibata uğrayan Hasan Adır'ın izlemeye alan MİT, aldığı operasyon kararı ile hedefini Mahmur Kampı'nda etkisiz hale getirdi.

Öte yandan örgüt yönetimi son dönemde nokta operasyonlarla etkisiz hale getirilen sözde üst düzey yöneticilerden Sofi Nurettin Kod Nurettin Halef El Muhammed, Dr. Hüseyin Kod Selman BOZKUR ve Salih Kod Hasan Adır'ın kayıplarını gizlemeye çalışıyor.

Güvenlik kaynaklarınca; üst düzey kayıpları saklama amacının arkasında örgüt tabanında son dönemde artarak yaşanan çözülmenin bulunduğu, üst düzey yöneticilerin bile güvende olmadığı yönünde örgüt tabanında oluşan kanaatin önüne geçmek amacıyla kayıpların gizlenmeye çalışıldığı, ifade ediliyor.

HOLLANDA PKK'LILARIN YUVASI OLMUŞTU
Türk Bakanlara karşı faşizan çirkin uygulamalar sergileyen Hollanda'nın PKK ve DHKP-C'li teröristleri ülkesinde himaye ettiği ortaya çıktı. Adalet Bakanlığı verilerine göre Hollanda, terör örgütleri PKK ve DHKP-C'nin kaçmayı tercih ettiği Avrupa ülkeleri arasında ilk 3 sırada.

Son 10 yılda bu ülkede 11 PKK, 5 de DHKP-C'li teröristin varlığı tespit edildi. Bazıları kırmızı bültenle aranan 16 teröristten şu ana kadar sadece 1 PKK'lı iade edildi. Türkiye'ye iade edilmeyen PKK'lılar arasında terör örgütünün bu ülkedeki sorumlusu Hasan Adır ile 15 kişinin ölümünden sorumlu olan Nedim Seven de bulunuyordu.

BÖYLE TUTUKLANMIŞTI
Hollanda Adalet Bakanlığının bir sözcüsü, 2010 yılında terör örgütü PKK'nın sorumlularından Hasan Adır'ın tutuklandığına ilişkin basın yayın organlarında çıkan haberleri doğruladı.

Sözcü, Adır'ın 19 Ocak'ta Almanya'dan yanında iki kişiyle Hollanda'ya giriş yaparken, ülkenin güneydoğusundaki bir sınır kontrolü sırasında tutuklandığını bildirdi.

Türkiye'nin iade talebiyle tutuklanan Adır'ın iadesiyle ilgili duruşmanın 18 Mart'ta Roermond kentinde yapılacağını belirten Bakanlık sözcüsü, nihai kararı Hollanda Adalet Bakanlığının vereceğini kaydetti.

Terör örgütü sorumlularından Adır'ın Hollanda'da tutuklandığı ilk olarak, Hollanda basın yayın organları tarafından duyurulmuştu.

TÜRKİYE'YE İADE EDİLMEMİŞTİ
Türkiye 2010 yılında Hasan Adır'ın iadesi için talepte bulunmuş, Roermond mahkemesi PKK'lı Hasan Adır'in Hollanda'dan Türkiye'ye iade edilmesini yasaklamıştı.

Roermond mahkemesi, aldığı kararda terörist elebeşının Almanya'da yargılandığı davadan Türkiye'de tekrar yargılanacak olması ve Hasan Nadır'in Türkiye'de ki tutukluluk süresinde işkence görmesini gerekçe olarak gösterdi.

Hasan Adır, yanında iki kişi ile birlikte 19 Ocak günü Venlo gümrük kapısında yapılan kontroller esnasında Almanya'dan Hollanda'da giriş yaparken yakalanmıştı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticisi ve Mahmur genel sorumlusu "Doktor Hüseyin" kod adlı Selman Bozkır'ın etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN MAHMUR KAMPI AÇIKLAMASI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta katıldığı bir canlı yayında, terör örgütü PKK'nın Irak'taki önemli merkezlerinden biri olan Mahmur ile ilgili operasyon sinyali vermişti.

Erdoğan, "Bu akşam ilk defa söyleyeceğim. Biz Mahmur meselesini de en az Kandil kadar önemsiyoruz. Çünkü Mahmur, Kandil'in adeta kuluçka yuvasıdır. BM temizlemediği takdirde bir BM üyesi olarak biz temizleriz" demişti.

Son dakika: Öldürülen PKK'nın sözde Mahmur Sorumlusu HDP'li vekilin dayısı çıktı! El çabukluğu ile telefonu yok etmeye çalışmıştı

Son dakika haberine göre; MİT'in ’ın kuzeyindeki Mahmur Kampı yakınlarında düzenlediği nokta operasyonda kırmızı bültenle aranan PKK/KCK'nın sözde Mahmur sorumlusu Hasan Adır etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen terörist HDP Şırnak Milletvekili Nuran İMİR'in dayısı çıktı. İmir, "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "silahlı terör örgütü propagandası yapma" suçlarından kaydı bulunan Ercan Oğuz'un gözaltına alındığı sırada polisleri engelleyerek, arka cebindeki telefonu el çabukluğuyla alarak delilleri yok etmeye çalışmıştı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 'ın kuzeyinde PKK/KCK'nın kontrolündeki Mahmur Kampı mücavirine düzenlediği nokta operasyonda Salih Cizre Kod Hasan ADIR'ı etkisiz hale getirdi.

INTERPOL Kırmızı Bülten ile aranan H.ADIR, KCK Mahmur Sorumlusu olarak görev yapıyordu ve faaliyetlerini, bir süre önce etkisiz hale getirilen Mahmur Kampı Genel Sorumlusu Dr. Hüseyin kod Selman BOZKUR ile koordineli yürütüyordu.

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İMİR'in dayısı olan KCK Mahmur Sorumlusu Hasan ADIR, 2010 yılında PKK Almanya sorumlusu olarak faaliyet göstermekteydi.

FAALİYETLERİ ADIM ADIM İZLENDİ

MİT, Mahmur Kampı'nda faaliyet göstermeden önce PKK/KCK'nın Süleymaniye Sorumluluğunu yapan H.ADIR'ı hedef listesine aldı.

H.ADIR'ın, kamp sakinlerinin çocuklarını örgütün dağ kadrosuna kazandırmak amacıyla baskıda bulunması, buradaki çocukları zorla ideolojik eğitim almaya zorlaması ve kamp sakinlerini, örgüte milislik yapmaya mecbur bırakması, kampta yaşayanların tepkisini çekiyordu.

MİT'ten nokta atışı: Kırmızı bültenle aranan PKK'nın sözde Mahmur sorumlusu Hasan Adır etkisiz hale getirildi

MİT'in Irak’ın kuzeyindeki Mahmur Kampı yakınlarında düzenlediği nokta operasyonda kırmızı bültenle aranan PKK/KCK'nın sözde Mahmur sorumlusu Hasan Adır etkisiz hale getirildi.

MİTten nokta atışı: Kırmızı bültenle aranan PKKnın sözde Mahmur sorumlusu Hasan Adır etkisiz hale getirildi

Arşiv

MİT'in Irak’ın kuzeyindeki Mahmur Kampı yakınlarında düzenlediği nokta operasyonda kırmızı bültenle aranan PKK/KCK'nın sözde Mahmur sorumlusu Hasan Adır etkisiz hale getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK’nın sözde üst düzey yöneticisi ve Mahmur genel sorumlusu “Doktor Hüseyin” kod adlı Selman Bozkır'ın etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mahmur Kampı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta katıldığı bir canlı yayında, terör örgütü PKK’nın Irak’taki önemli merkezlerinden biri olan Mahmur ile ilgili operasyon sinyali vermişti. Erdoğan, “Bu akşam ilk defa söyleyeceğim. Biz Mahmur meselesini de en az Kandil kadar önemsiyoruz. Çünkü Mahmur, Kandil’in adeta kuluçka yuvasıdır. BM temizlemediği takdirde bir BM üyesi olarak biz temizleriz” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Millet İttifakı'na tepki: Dağdaki PKK ile mi anayasa hazırlayacaksınız?

 OYNAT 01:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Millet İttifakı'na tepki: Dağdaki PKK ile mi anayasa hazırlayacaksınız?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Millet İttifakı neyi neyle yapacak? Kimi kimle bir araya getirecek? Hazırlayacakları anayasa metni nasıl ortaya çıkacak? Burası düşündürücüdür. Milli ve yerlilik yok. Dağdaki PKK ile mi onların uzantıları ile mi anayasa metni hazırlayacaksınız? Anayasa dediğiniz zaman milli ve yerli olması şart' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mahmur Kampı açıklaması dış basında: Türkiye geniş çaplı operasyona hazırlanıyor

DÜNYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mahmur Kampı açıklaması dış basında: Türkiye geniş çaplı operasyona hazırlanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Terör örgütünün üst düzey ismi etkisiz hale getirildi

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Terör örgütünün üst düzey ismi etkisiz hale getirildi

Reuters Erdoğan'ın PKK'ya operasyon açıklamasını 'Türkiye mülteci kampını hedef alacak' başlığıyla duyurdu

DÜNYA

Reuters Erdoğan'ın PKK'ya operasyon açıklamasını 'Türkiye mülteci kampını hedef alacak' başlığıyla duyurdu

Daha önce benzer faaliyetleri Avrupa alanında da yürüten ve bu nedenle adli takibata uğrayan H.ADIR'ı izlemeye alan MİT, aldığı operasyon kararı ile hedefini Mahmur Kampı'nda etkisiz hale getirdi.

Öte yandan örgüt yönetimi son dönemde nokta operasyonlarla etkisiz hale getirilen sözde üst düzey yöneticilerden Sofi Nurettin Kod Nurettin Halef El Muhammed, Dr. Hüseyin Kod Selman BOZKUR ve Salih Kod Hasan ADIR'ın kayıplarını gizlemeye çalışıyor.

Güvenlik kaynaklarınca; üst düzey kayıpları saklama amacının arkasında örgüt tabanında son dönemde artarak yaşanan çözülmenin bulunduğu, üst düzey yöneticilerin bile güvende olmadığı yönünde örgüt tabanında oluşan kanaatin önüne geçmek amacıyla kayıpların gizlenmeye çalışıldığı, ifade ediliyor.

HDP'Lİ VEKİLİN DAYISI
INTERPOL Kırmızı Bülten ile aranan H.ADIR, KCK Mahmur Sorumlusu olarak görev yapıyordu ve faaliyetlerini, bir süre önce etkisiz hale getirilen Mahmur Kampı Genel Sorumlusu Dr. Hüseyin kod Selman BOZKUR ile koordineli yürütüyordu.

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İMİR'in dayısı olan KCK Mahmur Sorumlusu Hasan ADIR, 2010 yılında PKK Almanya sorumlusu olarak faaliyet göstermekteydi.

FAALİYETLERİ ADIM ADIM İZLENDİ
MİT, Mahmur Kampı'nda faaliyet göstermeden önce PKK/KCK'nın Süleymaniye Sorumluluğunu yapan H.ADIR'ı hedef listesine aldı.

H.ADIR'ın, kamp sakinlerinin çocuklarını örgütün dağ kadrosuna kazandırmak amacıyla baskıda bulunması, buradaki çocukları zorla ideolojik eğitim almaya zorlaması ve kamp sakinlerini, örgüte milislik yapmaya mecbur bırakması, kampta yaşayanların tepkisini çekiyordu.