Son dakika! Başkan Erdoğan müjdeyi verdi! Bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye sorumlusu Sofi Nurettin öldürüldü

Gelen son dakika haberine göre Başkan Erdoğan, "Vatandaşlarımıza bir müjdemiz var. PKK'nın Suriye genel sorumlusu Irak'ın Kuzeyi'nde gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirilmiştir." dedi. Öldürülen Sofi Nurettin'in Suriye'deki görevi ne? Haberin detayları...


Son dakika! Başkan Erdoğan müjdeyi verdi! Bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye sorumlusu Sofi Nurettin öldürüldü

Terörist Sofi Nurettin etkisiz hale getirildi! Tarihi operasyondan detaylar

Giriş Tarihi: 18.5.2021  00:48 Son Güncelleme: 18.5.2021  05:48

! Başkan Erdoğan müjdeyi verdi! Bölücü terör örgütü PKK'nın  sorumlusu  öldürüldü

Gelen  haberine göre Başkan Erdoğan, "Vatandaşlarımıza bir müjdemiz var. PKK'nın  genel sorumlusu 'ın Kuzeyi'nde gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirilmiştir." dedi. Öldürülen 'in Suriye'deki görevi ne? Haberin detayları...

PKK'nın Suriye sorumlusu öldürüldü...

Son dakika haberi... Kabine Toplantısı'nın ardından ulusa sesleniş konuşması yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MİT'in yerini yerini belirlediği bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye sorumlusu "Sofi Nurettin" kod adlı Halef El Muhammed'i isimli PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Milli İstihbarat Başkanlığımız uzun süre yürüttüğü çalışmalar neticesinde yerini belirlediğini PKK'nın Suriye sorumlusu, Irak'ta gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirilmiştir.

GARA'DAKİ 13 MASUM İNSANIMIZIN ŞEHİT EDİLMESİ EMRİNİ VERDİ

PKK'nın silahlı kanadını yürütmüş, daha sonra Suriye kanadının başına geçmiştir. Gara operasyonu sırasında 13 masum insanımızın şehit edilmesi emirlerini verenlerden biri de budur.

PKK-YPG'nin Irak'ta ve Suriye'de saklanan teröristlerin ele başlarını etksiz hale getirene kadar operasyonalarımız sürecektir.

Bu ülkeye ihanet eden, kurşun sıkan, vatanımızın bütünlüğüne tehdit oluşturan herkesin aynı akıbetin beklediğini bugün Millete Seslenişte hatırlatıyorum.

Yürüttüğümüz kararlı mücadele sayesinde suç örgütlerinin ülkemize musallat olmasından çıkarttık.

En büyük üzüntümüz ülkemizde hala çetelerden medet umacak kadar küçülen haysiyet fukarası kişilerin olduğunu görmektir.

Çetelerle aynı yolda yürümesi karşısında terör örgütleri gibi suç çeteleri de zehirli bir yılan gibidir. Onlarla aynı çuvala girerseniz başınıza geleceklere...

Ne yaparlarsa yapsınlar, eski Türkiye hastalıklarını hortlatma noktasında mesafe alamayacaklar."

İçişleri Bakanlığı ve INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranan PKK Merkez Komitesi ve HPG Askeri Konsey üyesi Sofi Nurettin kod Halef El Muhammed, 8 Mayıs 2021'de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve TSK tarafından koordineli olarak gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynakları; Murat Karayılan ile birlikte Halk Savunma Merkezi (HSM) Merkez Karargâhı yürütmesinde yer alan Sofi Nurettin kod Halef El Muhammed'in, bugüne kadar örgütün askeri kanadında etkisiz hale getirilen en üst düzeydeki terörist olduğunu belitti.

YPG Suriye Genel Sorumlusu olduğu 2015-2020 yıllarında Suriye'den ülkemize yönelik gerçekleştirilen tüm silahlı eylem ve faaliyetlerin en tepedeki yöneticisi olan Sofi Nurettin kod Halef El Muhammed, son olarak Şubat ayında Gare'de gerçekleştirilen Pençe Kartal-2 operasyonu sırasında TSK'ya karşı eylemleri komuta etmiş ve 13 masum vatandaşımızın şehit edilmesi talimatını vermişti.

PKK yandaşlarından ABD ordusuna ait araçlara saldırı: Bizi yalnız bıraktınız

ELEBAŞI SOFİ NURETTİN SURİYE'DEKİ PKK'YI YÖNETİYORDU

Öldürülen Sofi Nurettin, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adına ABD ile katil Esed ile görüşen isimdi. Öte yandan bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye sorumlusu olan Sofi Nurettin'in altında SDG Yürütme Komitesi üyeleri yer alıyordu.

Öte yandan Nurettin bu görevi, PKK'nın elebaşları Cemil Bayık ve Murat Karayılan'a bağlı olarak yapıyordu.

Nurettin SDG'nin silahlı kanadının sorumlusu olan Şahin Cilo'yu (Mazlum Kobani) yönlendiren isimdi. Cilo, 2012'den bu yana SDG'nin sözde komutanı görevini yürütüyor.

ÖZEL EKİP KURULDU

Suriye Genel Sorumlusu olarak Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekâtları sırasında TSK'ya karşı yürütülen faaliyetleri yöneten Sofi Nurettin kod Halef El Muhammed, örgüt için hezimete dönüşen harekâtlardan sonra bir süre çalışmalarını gözlerden uzak yürüttü. İntikal eden istihbarat raporları doğrultusunda analistler, Sofi Nurettin'in Suriye'den ayrıldığı kanaatine vardı. Bunun üzerine, Sofi Nurettin'in yerinin tespit edilmesi ve etkisiz hale getirilmesi amacıyla özel bir ekip kuruldu.

Terörist Sofi Nurettin etkisiz hale getirildi! Tarihi operasyondan detaylar

'nin 'deki terör kolunu kesti! İşte 'in MİT tarafından imha edilme süreci ve ABD bağlantıları...

MİT, tarihi bir operasyona imza atarak PKK'nın  genel sorumlusu 'i etkisiz hale getirdi. 'in ölümüyle PKK'ya büyük bir darbe indirildi ve Suriye'nin kuzeyinde bir terör devleti planı olan, PYD'ye ciddi destekler veren 'ye de önemli bir mesaj verildi. Takvim.com.tr Sofi Nurettin'in imha edilme süreci ve ABD bağlantılarını sizler için derledi...

ABD'ye Sofi Nurettin darbesi!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın kuzeyinde tarihi bir operasyona imza atarak PKK-PYD terör örgütünün sözde Suriye sorumlusu "Sofi Nurettin" kod adlı Halef El Muhammed'i etkisiz hale getirdi.


Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan değerlendirmelerde bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "PKK-YPG'nin Irak'ta ve Suriye'de saklanan teröristlerin ele başlarını etkisiz hale getirene kadar operasyonalarımız sürecektir" ifadelerini kullandı.



ESAS DARBE ABD'YE İNDİRİLDİ
"Sofi Nurettin" kod adlı Halef El Muhammed'in etkisiz hale getirilmesi ile terör örgütü PKK'ya indirilen darbe eş güdümlü olarak ABD'nin bölgedeki bölücü faaliyetlerine de indirildi.

Murat Karayılan'ın akıl hocasıydı
ABD, Fırat'ın doğusunda Türkiye'nin tüm çağrılarına ve baskılarına rağmen sözde Suriye Demokratik Güçleri'ni (SDG) kurmuş ve bu terör oluşumunda PKK'lı üst düzey yöneticilerle birlikte MİT tarafından etkisiz hale getirilen Sofi Nurettin'e de önemli görevler vermişti.



ABD ASKERLERİ İLE AYNI KAMPTA KALMIŞ
ABD, SDG çatısı altında PKK'ya destek vermekle kalmamış aynı zamanda Türkiye'nin bu terör oluşumlarına yapacağı operasyonlar karşısında Bahoz Erdal ve Sofi Nurettin'i kendi askerleri ile korumuştu. Konuya ilişkin terör örgütünün Suriye karargahlarında görev yapan D.M isimli örgüt üyesinin anlatımına göre 8 ABD'li asker Bahoz Erdal'ı korudu. O dönem Sofi Nurettin de ABD askerleri ile aynı kampta kaldı.

PKK'dan emir sahiplerine isyan! Sonlarını gördüler
Gara Harekatı'nda ilk hedefte olan isimlerden biri de Sofi Nurettin'di. Harekata ilişkin ABD'ye 42 dakika sonra bilgi verildi ve ABD de vakit kaybetmeden terör örgütü üyelerine haber verdi.
Terörist Sofi Nurettin öldürüldü! Tarihi operasyondan detaylar

ABD SAYESİNDE GARA'DAN KURTULDU
PKK'nın Irak-Suriye arasındaki geçişlerini organize eden Sofi'nin Gara Harekatı'nda Gara'ya yakın bir yerde bulunduğu ve operasyonların ardından güzergah ağır yara aldığı için bölgeye yakın ABD üslerini kullanarak kaçtığı iddia edildi.



13 VATANDAŞIN ŞEHİT EDİLMESİ EMRİNİ VERMİŞ
Suriye Genel Sorumlusu olarak Suriye sınır hattından ülkemize yönelik gerçekleştirilen tüm silahlı eylem ve faaliyetlerin en tepedeki yöneticisi konumunda bulunan Sofi Nurettin, Suriye'de Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında güvenlik güçlerimize karşı silahlı faaliyetleri yönetti. Ayrıca, Sofi Nurettin kod adlı Halef el Muhammed, TSK tarafından Gare alanında Şubat ayında gerçekleştirilen Pençe-Kartal-2 operasyonu esnasında güvenlik güçlerimize karşı yürütülen faaliyetleri organize eden en üst düzey sorumlu terörist olarak 13 masum vatandaşın şehit edilmesi emrini verdi.

Başkan Erdoğan 'müjdeli haber' diyerek açıkladıETKİSİZ HALE GETİRİLEN EN ÜST DÜZEYDEKİ TERÖRİST
Güvenlik kaynaklarınca, MİT'in sahadan topladığı istihbari bilgiler doğrultusunda gerçekleştirdiği operasyonun örgüt üzerinde kalıcı ve yıkıcı etkileri olacağı belirtiliyor. PKK/KCK yönetimince Irak'ta bulunduğu gizlenmeye çalışılan, YPG Suriye genel sorumluluğu görevini yürütmüş olan Sofi Nurettin'in, Irak alanında faaliyet gösterirken etkisiz hale getirilmesinin, PYD/YPG'nin, PKK/KCK terör örgütünün Suriye kolu olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koyduğu ifade ediliyor.


Öte yandan, Murat Karayılan ile birlikte örgütün silahlı kadrolarını yöneten ve örgüt içinde ağırlığı bulunan Sofi Nurettin'in eksikliğinin, örgüt üst düzey yöneticileri arasında güç mücadelesini tırmandırarak üst düzey kadrolar arasında kırılmalara neden olacağı değerlendiriliyor. Ayrıca güvenlik kaynakları; Murat Karayılan ile birlikte Halk Savunma Merkezi (HSM) Merkez Karargâhı yürütmesinde yer alan Sofi Nurettin kod adlı Halef El Muhammed'in, bugüne kadar örgütün askeri kanadında etkisiz hale getirilen en üst düzeydeki terörist olduğunu belirtti.

MİT'in sınır ötesinde örgüte yönelik istihbari ve operasyonel çalışmalarının, en üst düzeyden alt düzeye kadar tüm kadrolar için ne olursa olsun adaletin bir gün tecelli edeceğine dair kuvvetli bir mesaj verdiği vurgulanıyor.



MURAT KARAYILAN'IN AKIL HOCASIYDI
Terör örgütüne 1990'da katılan Halef El Muhammed, 1995'te Van/Başkale kırsalında grup sorumluluğu, 2007'ye kadar Hakkari-Yüksekova-Şırnak sorumluluğu, 2007'den sonra ise Diyarbakır sorumluluğu görevlerini üstlenmişti.

2009'da, halihazırda Murat Karayılan'ın yönettiği örgütün askeri kanadı HPG'nin başına getirilen Halef El Muhammed, bu görevi sırasında, kamu binaları ve yöneticiliklerinin ele geçirilmesini hedefleyen Beytüşşebap baskını gibi çok sayıda eylemi yönetmişti.

HPG sorumluluğu görevini 2013'te Murat Karayılan'a devrederek, bölücü ve yıkıcı faaliyetlerini Suriye alanına taşıyan Halef El Muhammed, 2015-2020 yılları arasında PKK/KCK-PYD/YPG Suriye genel sorumlusu oldu. Etkisiz hale getirilen teröristin Murat Karayılan'ın "akıl hocası" olduğu da belirtildi.

Suriye genel sorumlusu olarak Suriye sınır hattından Türkiye'ye yönelik gerçekleştirilen tüm silahlı eylem ve faaliyetlerin en tepedeki yöneticisi konumunda bulunan Halef El Muhammed, Suriye'de Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında güvenlik güçlerine karşı silahlı faaliyetleri yönetti.



ÖRGÜT AÇISINDAN YIKICI ETKİLERİ OLACAK
Güvenlik kaynaklarınca, MİT'in sahadan topladığı istihbari bilgiler doğrultusunda gerçekleştirdiği operasyonun, örgüt üzerinde kalıcı ve yıkıcı etkileri olacağı belirtiliyor.

PKK/KCK yönetimince Irak'ta bulunduğu gizlenmeye çalışılan, YPG Suriye genel sorumluluğu görevini de yürüten Halef El Muhammed'in, Irak alanında faaliyet gösterirken etkisiz hale getirilmesinin, "PYD/YPG'nin, PKK/KCK terör örgütünün Suriye kolu" olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koyduğu ifade ediliyor.

Öte yandan, Murat Karayılan ile örgütün silahlı kadrolarını yöneten ve örgüt içinde ağırlığı bulunan Halef El Muhammed'in eksikliğinin, örgüt üst düzey yöneticileri arasında güç mücadelesini tırmandırarak, üst düzey kadrolar arasında kırılmalara neden olacağı değerlendiriliyor.

MİT'in sınır ötesinde örgüte yönelik istihbari ve operasyonel çalışmalarının, "en üst düzeyden alt düzeye kadar tüm kadrolar için ne olursa olsun adaletin bir gün tecelli edeceğine dair kuvvetli bir mesaj verdiği" vurgulanıyor.



HDP'LİLERLE ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFI DA ORTAYA ÇIKTI
Halef El Muhammed'in, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'le çekilmiş fotoğrafı da ortaya çıktı.

Fotoğrafta ayrıca Murat Karayılan, Fehman Hüseyin, Sabri Ok, Cemil Bayık ve Duran Kalkan gibi terör örgütünün "sözde" üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu görülüyor.

İçişleri Bakanlığı ve Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan PKK Merkez Komitesi ve HPG Askeri Konsey üyesi Sofi Nurettin kod adlı Halef El Muhammed, 8 Mayıs'ta Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirildi.

02 .

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Murat Karayılan ile birlikte Halk Savunma Merkezi (HSM) Merkez Karargâhı yürütmesinde yer alan Sofi Nurettin kod adlı Halef El Muhammed’in bugüne kadar örgütün askeri kanadında etkisiz hale getirilen en üst düzeydeki terörist olduğu belirtildi. YPG Suriye Genel Sorumlusu olduğu 2015-2020 yıllarında Suriye’den ülkemize yönelik tüm silahlı eylem ve faaliyetlerin en tepedeki yöneticisi olan Halef El Muhammed, son olarak şubat ayında Gara’da gerçekleştirilen Pençe Kartal-2 Operasyonu sırasında TSK’ya karşı eylemleri komuta etmiş ve 13 masum vatandaşımızın şehit edilmesi talimatını vermişti.

03 .

Terörist Sofi Nurettin etkisiz hale getirildi! Tarihi operasyondan detaylar

Sözde Suriye genel sorumlusu olarak Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekâtları sırasında TSK’ya karşı yürütülen faaliyetleri yöneten Halef El Muhammed, örgüt için hezimete dönüşen harekâtlardan sonra bir süre çalışmalarını gözlerden uzak yürüttü. İntikal eden istihbarat raporları doğrultusunda analistler, Sofi Nurettin’in Suriye’den ayrıldığı kanaatine vardı. Bunun üzerine teröristin yerinin tespit edilerek etkisiz hale getirilmesi amacıyla özel bir ekip kuruldu.

04 .

IRAK'TA OLDUĞU GİZLİ TUTULUYORDU

Halef El Muhammed'in yerinin belirlenmesi amacıyla Suriye’de yaşayan ailesi ve yakınlarını kıskaca alan MİT, sahadan intikal eden her türlü istihbari bilgiyi de analiz ederek teröristin Irak'a geçtiğini tespit etti. Ayrıca yürütülen çalışmalarda PKK ile YPG arasındaki organik bağın dünya kamuoyundan gizlenmesi için YPG Suriye Sorumluluğu görevinde bulunmuş olan Sofi Nurettin’in Irak'a geçişinin örgüt tarafından saklı tutulduğu belirlendi. Bunun üzerine kurulan özel ekip, Sofi Nurettin’in yeni görevi ve Irak’ta bulunduğu yerin belirlenmesi için öncelikle profil çalışması yürüttü. Sofi Nurettin’in geçmiş dönemde aldığı görevler, kişilik özellikleri, üst düzey örgüt mensupları arasındaki güç mücadeleleri gibi pek çok faktör göz önünde bulunduruldu. Profil çalışmasının sonuçları ve sahadan intikal eden bilgiler doğrultusunda Sofi Nurettin’in Gara'da Murat Karayılan ile birlikte sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

Terörist Sofi Nurettin etkisiz hale getirildi! Tarihi operasyondan detaylar

05 .

ÖRGÜT ÖLDÜĞÜNÜ TERÖRİSTLERDEN GİZLİYOR

Sofi Nurettin kod adlı Halef El Muhammed’in etkisiz hale getirildiği MİT’in Irak’taki yerel ağı tarafından doğrulanırken, operasyonun örgütün üst düzey yöneticileri arasında büyük korkuya neden olduğu öğrenildi. MİT’in Irak’taki yerel ağı, ayrıca Sofi Nurettin’in hem örgütün üst yöneticileri arasında hem de genç kadrolar üzerinde önemli ağırlığının bulunduğunun altını çizerek, Sofi Nurettin’in öldürülmesi örgütteki çözülmeyi hızlandıracağı için mümkün olduğunca gizli tutulmaya çalışıldığını ifade ettiler.
Sofi Nurettin’in etkisiz hale getirilmesinin neden olduğu korku, teslim olan örgüt mensuplarının ifadelerine de yansıdı. MİT tarafından gerçekleştirilen operasyon sonrasında teslim olan bir örgüt mensubu, Sofi Nurettin’in etkisiz hale getirildiğinin kadrolar arasında bir dedikodu şeklinde kulaktan kulağa dolaştığını ancak örgüt tarafından resmi olarak ilan edilmediğini söyleyerek, böyle bir ismin bile etkisiz hale getirildiği bir ortamda genç kadroların kendi hayatlarını kurtarmak için teslim olmaktan başka çare bulamadığını ifade etti.

06 .

Terörist Sofi Nurettin etkisiz hale getirildi! Tarihi operasyondan detaylar

MURAT KARAYILAN'IN AKIL HOCASIYDI

1990 yılında terör örgütüne katılan, PKK Merkez Komitesi ve HPG Askeri Konsey Üyesi olan Halef El Muhammed, 1995’te Van'ın Başkale kırsalında grup sorumluluğu, 2007 yılına kadar Hakkari-Yüksekova-Şırnak sorumluluğu, 2007 yılından sonra ise Diyarbakır sorumluluğu görevlerini üstlenmişti. 2009 yılında Murat Karayılan’ın yönettiği örgütün askeri kanadı HPG’nin başına getirilen Halef El Muhammed, bu görevi sırasında kamu binaları ve yöneticilerinin ele geçirilmesini hedefleyen Beytüşşebap baskını gibi çok sayıda ses getirici eylemi yönetmişti. 2013 yılında HPG sorumluluğu görevini Cemal kod adlı Murat Karayılan’a devrederek, bölücü ve yıkıcı faaliyetlerini Suriye alanına taşıyan Sofi Nurettin, 2015-2020 yılları arasında PKK/KCK-PYD/YPG Suriye Genel Sorumlusu oldu.

07 .

Suriye Genel Sorumlusu olarak Suriye sınır hattından ülkemize yönelik gerçekleştirilen tüm silahlı eylem ve faaliyetlerin en tepedeki yöneticisi olan Sofi Nurettin, Suriye’de Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında güvenlik güçlerimize karşı silahlı faaliyetleri yönetti. Halef El Muhammed, TSK tarafından Gara'da şubat ayında gerçekleştirilen Pençe-Kartal-2 Operasyonu esnasında güvenlik güçlerimize karşı yürütülen faaliyetleri organize eden en üst düzey sorumlu terörist olarak 13 masum vatandaşımızın şehit edilmesi emrini verdi.

Terörist Sofi Nurettin etkisiz hale getirildi! Tarihi operasyondan detaylar

IRAK'TA OLDUĞU GİZLİ TUTULUYORDU

Sofi Nurettin'in yerinin belirlenmesi amacıyla Suriye'de yaşayan ailesi ve yakınlarını kıskaca alan MİT, sahadan intikal eden her türlü istihbari bilgiyi de analiz ederek Sofi Nurettin'in Irak alanına geçtiğini tespit etti.

Ayrıca, yürütülen çalışmalarda, PKK ile YPG arasındaki organik bağın dünya kamuoyundan gizlenmesi için YPG Suriye Sorumluluğu görevinde bulunmuş olan Sofi Nurettin'in Irak alanına geçişinin örgüt tarafından saklı tutulduğu belirlendi.

Bunun üzerine, kurulan özel ekip, Sofi Nurettin'in yeni görevi ve Irak'ta bulunduğu yerin belirlenmesi için öncelikle profil çalışması yürüttü. Sofi Nurettin'in geçmiş dönemde aldığı görevler, kişilik özellikleri, üst düzey örgüt mensupları arasındaki güç mücadeleleri gibi pek çok faktör göz önünde bulunduruldu. Profil çalışmasının sonuçları ve sahadan intikal eden bilgiler doğrultusunda Sofi Nurettin'in; Gare alanında Murat Karayılan ile birlikte sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

Terörist Sofi Nurettin etkisiz hale getirildi! Tarihi operasyondan detaylar

ÖRGÜT AÇISINDAN YIKICI ETKİLERİ OLACAK

Güvenlik kaynaklarınca MİT’in sahadan topladığı istihbari bilgiler doğrultusunda gerçekleştirdiği operasyonun örgüt üzerinde kalıcı ve yıkıcı etkileri olacağı belirtiliyor.

09 .

PKK/KCK yönetimince Irak’ta bulunduğu gizlenmeye çalışılan, YPG Suriye Genel sorumluluğu görevini yürütmüş olan Halef El Muhammed’in Irak'ta faaliyet gösterirken etkisiz hale getirilmesinin PYD/YPG’nin PKK/KCK terör örgütünün Suriye kolu olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koyduğu ifade ediliyor.

Öte yandan, Murat Karayılan ile birlikte örgütün silahlı kadrolarını yöneten ve örgüt içinde ağırlığı bulunan Sofi Nurettin’in eksikliğinin örgüt üst düzey yöneticileri arasında güç mücadelesini tırmandırarak üst düzey kadrolar arasında kırılmalara neden olacağı değerlendiriliyor. MİT’in sınır ötesinde örgüte yönelik istihbari ve operasyon çalışmalarının en üst düzeyden alt düzeye kadar tüm kadrolar için ne olursa olsun adaletin bir gün tecelli edeceğine dair kuvvetli bir mesaj verdiği vurgulanıyor.

Terörist Sofi Nurettin etkisiz hale getirildi! Tarihi operasyondan detaylar

YEREL MUHATAPLAR DA DOĞRULADI

Sofi Nurettin kod Halef el Muhammed'in etkisiz hale getirildiği, MİT'in Irak'taki yerel ağı tarafından doğrulanırken, operasyonun örgütün üst düzey yöneticileri arasında büyük korkuya neden olduğu öğrenildi. MİT'in Irak'taki yerel ağı ayrıca, Sofi Nurettin'in, hem örgütün üst yöneticileri arasında hem de genç kadrolar üzerinde önemli ağırlığının bulunduğunun altını çizerek, Sofi Nurettin'in öldürülmesinin, örgütteki çözülmeyi hızlandıracağı için mümkün olduğunca gizli tutulmaya çalışıldığını ifade ettiler.

Sofi Nurettin'in etkisiz hale getirilmesinin yarattığı korku, teslim olan örgüt mensuplarının ifadelerine de yansıdı. MİT tarafından gerçekleştirilen operasyon sonrasında teslim olan bir örgüt mensubu; Sofi Nurettin'in etkisiz hale getirildiğinin kadrolar arasında bir dedikodu şeklinde kulaktan kulağa dolaştığını ancak örgüt tarafından resmi olarak ilan edilmediğini söyleyerek, böyle bir ismin bile etkisiz hale getirildiği bir ortamda genç kadroların kendi hayatlarını kurtarmak için teslim olmaktan başka çare bulamadığını ifade etti.

Terörist Sofi Nurettin etkisiz hale getirildi! Tarihi operasyondan detaylar

HDP'lilerle çekilmiş fotoğrafı da ortaya çıktı

Halef El Muhammed'in, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'le çekilmiş fotoğrafı da ortaya çıktı.

Fotoğrafta ayrıca Murat Karayılan, Fehman Hüseyin, Sabri Ok, Cemil Bayık ve Duran Kalkan gibi terör örgütünün "sözde" üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu görülüyor.

MURAT KARAYILAN'IN AKIL HOCASIYDI

1990 yılında terör örgütüne katılan, PKK Merkez Komitesi ve HPG Askeri Konsey Üyesi olan Sofi Nurettin kod Nurettin Halef El Muhammed, 1995'te Van/Başkale kırsalında grup sorumluluğu, 2007 yılına kadar Hakkari-Yüksekova-Şırnak sorumluluğu, 2007 yılından sonra ise Diyarbakır sorumluluğu görevlerini üstlenmişti.

2009 yılında, halihazırda Murat Karayılan'ın yönettiği örgütün askeri kanadı HPG'nin başına getirilen Sofi Nurettin kod Halef el Muhammed, bu görevi sırasında, kamu binaları ve yöneticililerinin ele geçirilmesini hedefleyen Beytüşşebap baskını gibi çok sayıda ses getirici eylemi yönetmişti.

2013 yılında HPG sorumluluğu görevini Cemal kod Murat Karayılan'a devrederek, bölücü ve yıkıcı faaliyetlerini Suriye alanına taşıyan Sofi Nurettin, 2015-2020 yılları arasında PKK/KCK-PYD/YPG Suriye Genel Sorumlusu oldu. Suriye Genel Sorumlusu olarak Suriye sınır hattından ülkemize yönelik gerçekleştirilen tüm silahlı eylem ve faaliyetlerin en tepedeki yöneticisi konumunda bulunan Sofi Nurettin, Suriye'de Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında güvenlik güçlerimize karşı silahlı faaliyetleri yönetti.

Ayrıca, Sofi Nurettin kod Halef el Muhammed, TSK tarafında Gare alanında Şubat ayında gerçekleştirilen Pençe-Kartal-2 operasyonu esnasında güvenlik güçlerimize karşı yürütülen faaliyetleri organize eden en üst düzey sorumlu terörist olarak 13 masum vatandaşımızın şehit edilmesi emrini verdi.

ÖRGÜT AÇISINDAN YIKICI ETKİLERİ OLACAK

Güvenlik kaynaklarınca, MİT'in sahadan topladığı istihbari bilgiler doğrultusunda gerçekleştirdiği operasyonun örgüt üzerinde kalıcı ve yıkıcı etkileri olacağı belirtiliyor.

PKK/KCK yönetimince Irak'ta bulunduğu gizlenmeye çalışılan, YPG Suriye Genel sorumluluğu görevini yürütmüş olan Sofi Nurettin kod Nurettin Halef El Muhammed'in, Irak alanında faaliyet gösterirken etkisiz hale getirilmesinin, PYD/YPG'nin, PKK/KCK terör örgütünün Suriye kolu olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koyduğu ifade ediliyor.

Öte yandan, Murat Karayılan ile birlikte örgütün silahlı kadrolarını yöneten ve örgüt içinde ağırlığı bulunan Sofi Nurettin'in eksikliğinin, örgüt üst düzey yöneticileri arasında güç mücadelesini tırmandırarak üst düzey kadrolar arasında kırılmalara neden olacağı değerlendiriliyor. MİT'in sınır ötesinde örgüte yönelik istihbari ve operasyonel çalışmalarının, en üst düzeyden alt düzeye kadar tüm kadrolar için ne olursa olsun adaletin bir gün tecelli edeceğine dair kuvvetli bir mesaj verdiği vurgulanıyor.

Son dakika |  katili Sofi Nurettin öldürüldü, PKK karıştı: Sahiplerini tehdit ettiler!

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleştirdiği millete sesleniş konuşmasında bölücü terör örgütü PKK ile mücadelede kaydedilen büyük bir başarıyı da açıkladı. Sofi Nurettin isimli  şehitlerinin katili PKK elebaşının öldürüldüğünü açıklayan Erdoğan operasyonda yer alanları tebrik etti. Diğer yandan PKK'da diğer elebaşları da panik halinde kendilerini himaye eden ve patronluk eden ülkeleri tehdit etti. İşte son dakika haberinin detayları...

Son dakika | Gara katili Sofi Nurettin öldürüldü, PKK karıştı: Sahiplerini tehdit ettiler!

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleştirdiği millete sesleniş konuşmasında bölücü terör örgütü PKK ile mücadelede kaydedilen büyük bir başarıyı da açıkladı. Sofi Nurettin isimli  şehitlerinin katili PKK elebaşının öldürüldüğünü açıklayan Erdoğan operasyonda yer alanları tebrik etti. Diğer yandan PKK'da diğer elebaşları da panik halinde kendilerini himaye eden ve patronluk eden ülkeleri tehdit etti. İşte son dakika haberinin detayları...

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleştirdiği millete sesleniş konuşmasında bölücü terör örgütü PKK ile mücadelede kaydedilen büyük bir başarıyı da açıkladı. Müjdeli bir haberi paylaşmak istediğini belirten Erdoğan, "Milli İstihbarat Başkanlığımızın uzun süredir yürüttüğü çalışmalar neticesinde yerini belirlediği PKK'nın Suriye genel sorumlusu 'Sofi Nurettin' kod isimli terörist, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirilmiştir" ifadesini kullandı.

PKK yandaşlarından ABD ordusuna ait araçlara saldırı: Bizi yalnız bıraktınız

SON DAKİKA GARA KATLİAMININ SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Erdoğan, PKK'nın sözde en üst düzey yöneticilerinden olan Suriye kökenli bu teröristin, uzun süre örgütün sözde silahlı kanadının sorumluluğunu yürüttüğünü, ardından da Suriye'deki faaliyetlerin başına geçtiğini vurgulayarak şunları kaydetti: "Türkiye'ye yönelik pek çok kanlı eylemin faili olan bu terörist, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarında askerlerimize karşı yapılan pek çok saldırının da sorumlusudur. Gara Operasyonu sırasında 13 masum insanımızın şehit edilmesi talimatını verenlerden biri yine bu teröristtir.

Sofi Nurettin'in durumu, PKK/KCK ile PYD/YPG'nin aynı örgüt olduğu gerçeğini, inkârı mümkün olmayacak şekilde bir kez daha ortaya koymuştur. Terör örgütünün bu önemli elebaşının etkisiz hale getirilmesinde görev alan istihbaratçılarımızı ve askerlerimizi tebrik ediyor, her birinin alınlarından öpüyorum."

BAYIK SAHİBİNİ TEHDİT ETTİ!

Irak'ın kuzeyindeki Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde yuvalanan terör örgütü PKK, 23 Nisan'da başlatılan Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında ağır kayıplar verdi. Operasyon Kandil ve Gara bölgelerini kapsayacak şekilde de genişletildi. PKK'nın lojistik desteği de büyük orandan darbe aldı. Son yılların en büyük operasyonlarıyla sarsılan terör örgütünde ise panik her geçen gün büyüyor. Terör örgütünün elebaşları, işbirlikçilerine seslenerek 'operasyonlarının durdurulması için girişimde bulunun' mesajı veriyor. O isimlerden biri olan Cemil Bayık'ın bir konuşmasında "PKK zayıflarsa herkes darbe yer" ifadesini kullanması ise dikkat çekti. Pençe operasyonlarıyla ilgili PKK'lı hainlerden 'büyük yara aldık' itirafı geldi. Terör örgütü yayın organlarından yapılan açıklamada "Türkiye'nin tarihin en ağır operasyonunu gerçekleştirdiği" ifade edildi.

PKK'LILAR ABD KONVOYUNU TAŞLADI

ABD Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Müsteşar Vekili Joey Hood ve beraberindeki bir heyet, önceki gün Suriye'de YPG/PKK terör örgütünün işgali altındaki kuzeydoğu bölgesini ziyaret etti. Heyetin, SDG ismini kullanan YPG/PKK elebaşları ve örgütün paravan sivil yapılanması Suriye Demokratik Konseyi üyeleri ile görüştüğü açıklandı. Dün ise YPG/PKK yandaşları, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyinde terör hedeflerine yönelik operasyonlarına karşı tepkisiz kaldığı iddiasıyla Suriye Malikiye'de ABD ordusuna ait araçları taşa tuttu.

PKK yandaşlarından ABD ordusuna ait araçlara saldırı: Türkiye'ye karşı bizi yalnız bıraktınız