Son Dakika Haberi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Libya'nın bağımsızlığına önem veriyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı son dakika açıklamasında, "Libya'nın bütünlüğü, egemenliği, bağımsızlığı ve siyasi birliğinin muhafazasına önem veriyoruz" ifadelerine yer verdi. Öte yandan iki ülke arasındaki ticari ilişkiler de ele alındı. Çavuşoğlu, "Ayrıca ekonomik işbirliğimizi, Libya'daki yatırımları, ikili ticaretimizi de görüştük. Başbakan Dibeybe İstanbul'da firmalarımızla görüşmüştü. Şimdi özel sektörümüzün Libya'ya dönmesi konusunu da birlikte değerlendiriyoruz,


Son Dakika Haberi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Libya'nın bağımsızlığına önem veriyoruz

Son Dakika Haberi...  'nın bağımsızlığına önem veriyoruz

Giriş Tarihi: 3.5.2021  17:26 Son Güncelleme: 3.5.2021  19:33

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Libya'da önemli mesaj: Desteğimizi göstermek için 'tayız

Son dakika haberleri... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Libyalı mevkidaşı Necla el-Menguş ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, "Görev başındaki hükümetin tüm Libya’ya halkına hizmet götürme çabaları var Türkiye olarak bu çabaları destekliyoruz" dedi.

Çavuşoğlu'ndan Libya'da önemli mesajlar!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Libya'ya resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu'na Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan'ın da eşlik etti.

ORTAK BASIN AÇIKLAMASI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Trablus'ta Libyalı mevkidaşı Necla el-Menguş ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, burada yaptığı açıklamada, "Libya'nın bütünlüğü, egemenliği, bağımsızlığı ve siyasi birliğinin muhafazasına önem veriyoruz." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Görev başındaki hükümetin tüm Libya'ya halkına hizmet götürme çabaları var Türkiye olarak bu çabaları destekliyoruz" dedi.

Çavuşoğlu şunları söyledi:
Libya'nın bütünlüğü, egemenliği, bağımsızlığı ve siyasi birliğinin muhafazasına önem veriyoruz. Kardeş Libya'ya desteğimizi göstermek, stratejik ortaklığımızı geliştirmek ve ikili ilişkilerimizi ele almak üzere Trablus'tayız.

Son Dakika Haberi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Libya'nın bağımsızlığına önem veriyoruz

Son Dakika Haberi...   yaptığı son dakika açıklamasında, "'nın bütünlüğü, egemenliği, bağımsızlığı ve siyasi birliğinin muhafazasına önem veriyoruz" ifadelerine yer verdi. Öte yandan iki ülke arasındaki ticari ilişkiler de ele alındı. Çavuşoğlu, "Ayrıca ekonomik işbirliğimizi, Libya'daki yatırımları, ikili ticaretimizi de görüştük. Başbakan Dibeybe İstanbul'da firmalarımızla görüşmüştü. Şimdi özel sektörümüzün Libya'ya dönmesi konusunu da birlikte değerlendiriyoruz, bu konuda birlikte çaba sarf ediyoruz" dedi.

Bakan Çavuşoğlu: Çağrıya Türkiye cevap verdiSon Dakika Haberi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Trablus'a giderek ikili ilişkilerde bulundu. Mevlüt Çavışoğlu'na Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan da eşlik etti. Libya'ya destek başvurusu yapan Çavuşoğlu, "Kardeş Libya'ya desteğimizi göstermek, stratejik ortaklığımızı geliştirmek ve ikili ilişkilerimizi ele almak üzere Trablus'tayız" ifadelerine yer verdi.

ULUSAL BİRLİK HÜKMETİ İLE GÖRÜŞTÜ

Çavuşoğlu burada Ulusal Birlik Hükümeti ile görüştü ve Türkiye'nin desteğini yineledi. İki ülke arasındaki iş birliği konuları da ele alındı. Çavuşoğlu, ikili görüşmelerinin ardından Libya Dışişleri Bakanı ile ortak basın toplantısı düzenledi.

"LİBYA'NIN EGEMENLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ"

Bakan Çavuşoğlu burada yaptığı açıklamada, "Libya ile 500 yılı aşkın tarihi, kültürel, beşeri bağlarımız var batısı şile, doğusu ile, güneyi ile Libya bizim için mukaddes bir ülkedir" diyen Dışişleri Bakanı, "Türkiye olarak, Libya'nın bütünlüğü, egemenliği, bağımsızlığı ve siyasi birliğinin muhafazasını ilke edindik ve önem verdik. Biz kalıcı barış, istikrara, refah için yoğun çaba sarf ettik. Libya halkının ve meşru hükümetlerinin zor dönemlerinde daima yanında yer aldık" dedi.

"BU ÇAĞRIYA SADECE TÜRKİYE CEVAP VERDİ"

Açıklamalarına devam eden Çavuşoğlu, "Trablus'a saldırılar karşısında Libya'nın meşru hükümeti, biz dahil bazı ülkeleri dahil etti. Sadece bu çağrıya Türkiye cevap verdi" şeklinde konuştu.

Son Dakika Haberi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Libya'nın bağımsızlığına önem veriyoruz | Video

Çavuşoğlu açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Güvenlik ve askeri işbirliği mutabakat muhtırası kapsamında Libya'ya sağladımız destek iç savaş, kardeş kavgası ve insanlık dramını önledi. Desteğimiz önce ateşkesin sağlanmasını gerçekleştirdi. Yine özellikle bugün Başkanlık Konseyi ve Milli Birlik Hükümetinin kurulmasına da önemli bir fırsat vermiş oldu. Biraz önce bahsettiğim Mutabakat Zaptı çerçevesinde eğitim ve danışmanlık desteği veren meşru mevcudiyetimizle, bu ülkedeki para karşılı savaşan grupları eş tutmaya çalışanlar var. Biz Ankara'daki Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı'nda bu mutabakat zaptlarına anlaşmalara sağlık kaldığımızı teyit ettik.

"AHMET YILDIZ DOSTLUK GRUBU BAŞKANI OLDU"

Görev başındaki hükümetin tüm Libya'ya halkına hizmet götürme çabaları var Türkiye olarak bu çabaları destekliyoruz. Bugün deniz yetki alanları anlaşmalarımızı ve bundan sonra atacağımız adımları birlikte ele alma imkanımız oldu. Ayrıca ekonomik işbirliğimizi, Libya'daki yatırımları, ikili ticaretimizi de görüştük. Başbakan Dibeybe İstanbul'da firmalarımızla görüşmüştü. Şimdi özel sektörümüzün Libya'ya dönmesi konusunu da birlikte değerlendiriyoruz, bu konuda birlikte çaba sarf ediyoruz. Bu yıl içinde Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı'nın ikincisini ve Karma Ekonomik Toplantısını gerçekleştirme konusunda mutabık kaldık. Necla Hanım'ın da söylediği gibi Libya'nın Covid-19 ile mücadelesine destek veriyoruz. TBMM'de Libya Dostluk Kurulu oluşturuldu ve emekli bir büyükelçimiz, Libya'da diplomat olarak çalışmış Denizli milletvekilimiz Ahmet Yıldız, Dostluk Grubu Başkanı oldu"

"UÇUŞLARIN SÜRMESİ NEDENİYLE TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Libya Dışişleri Bakanı Leyla el-Menguş da Çavuşoğlu'nun ardından açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin son süreç boyunca Libyalıların yanında durduğuna ve istisnai bir destek verdiğine dikkati çeken Menguş, "Tüm zorluklara rağmen bu sürede büyükelçiliğini açık tutması, Libya vatandaşlarına konsolosluk hizmetlerine devam etmesi ve Libya ile Türkiye arasında uçuşların sürmesi nedeniyle Türkiye'ye teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

SEFERLERİN YENİDEN BAŞLAMASI İÇİN İNCELEME YAPILACAK

Libyalı bakan, Türk Hava Yolları'ndan (THY) uzman bir teknik ekibin 6 Mayıs'ta Libya'ya geleceğini ve seferlerin yeniden başlaması için incelemelerde bulunacağını söyledi.

EKONOMİK İLİŞKİ AÇIKLAMASI

"Savaşın durdurulması ve ateşkesin sağlanmasında Türkiye'nin katkısının önemini vurguluyoruz." diyen Menguş, Berlin Konferansı'ndan çıkan sonuçlar ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının tümünün uygulanması için karşılıklı dayanışma çağrısı yaptı. Menguş ayrıca, "Türkiye ile aramızdaki nitelikli ekonomik ilişkilerimizi iki ülkenin meşru çıkarları bağlamında geliştirme isteğimizi vurguluyoruz." diye ekledi.

Libya'dan Türkiye'ye son dakika çağrısı

Çavuşoğlu şunları söyledi:
Libya'nın bütünlüğü, egemenliği, bağımsızlığı ve siyasi birliğinin muhafazasına önem veriyoruz. Kardeş Libya'ya desteğimizi göstermek, stratejik ortaklığımızı geliştirmek ve ikili ilişkilerimizi ele almak üzere Trablus'tayız.

Libya ile 500 yılı aşkın tarihi, kültürel, beşeri bağlarımız var batısı şile, doğusu ile, güneyi ile Libya bizim için mukaddes bir ülkedir" diyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Türkiye olarak, Libya'nın bütünlüğü,, egemenliği, bağımsızlığı ve siyasi birliğinin muhafazasını ilke edindik ve önem verdik. Biz kalıcı barış, istikrara, refah için yoğun çaba sarf ettik. Libya halkının ve meşru hükümetlerinin zor dönemlerinde daima yanında yer aldık. Trablus'a saldırılar kaşsısında Libya'nın meşru hükümeti, dahil bazı ülkeleri biz dahil etti. Sadece, bu çağrıya Türkiye olumlu cevap verdi" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, açıklamasını şu şekilde tamamladı:
"Güvenlik ve askeri işbirliği mutabakat muhtırası kapsamında Libya'ya sağladımız destek iç savaş, kardeş kavgası ve insanlık dramını önledi. Desteğimiz önce ateşkesin sağlanmasını gerçekleştirdi. Yine özellikle bugün Başkanlık Konseyi ve Milli Birlik Hükümetinin kurulmasına da önemli bir fırsat vermiş oldu. Biraz önce bahsettiğim Mutabakat Zaptı çerçevesinde eğitim ve danışmanlık desteği veren meşru mevcudiyetimizle, bu ülkedeki para karşılı savaşan grupları eş tutmaya çalışanlar var. Biz Ankara'daki Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı'nda bu mutabakat zaptlarına anlaşmalara sağlık kaldığımızı teyit ettik. Görev başındaki hükümetin tüm Libya'ya halkına hizmet götürme çabaları var Türkiye olarak bu çabaları destekliyoruz. Bugün deniz yetki alanları anlaşmalarımızı ve bundan sonra atacağımız adımları birlikte ele alma imkanımız oldu. Ayrıca ekonomik işbirliğimizi, Libya'daki yatırımları, ikili ticaretimizi de görüştük. Başbakan Dibeybe İstanbul'da firmalarımızla görüşmüştü. Şimdi özel sektörümüzün Libya'ya dönmesi konusunu da birlikte değerlendiriyoruz, bu konuda birlikte çaba sarf ediyoruz. Bu yıl içinde Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı'nın ikincisini ve Karma Ekonomik Toplantısını gerçekleştirme konusunda mutabık kaldık. Necla Hanım'ın da söylediği gibi Libya'nın COvid-19 ile mücadelesine destek veriyoruz. TBMM'de Libya Dostluk Kurulu oluşturuldu ve emekli bir büyükelçimiz, Libya'da diplomat olarak çalışmış Denizli milletvekilimiz Ahmet Yıldız, Dostluk Grubu Başkanı oldu."

Libya'dan Türkiye'ye son dakika çağrısı

Libya hükümeti, yabancı güçlerinin ve paralı askerlerinin ülke topraklarından çıkarma konusunda Türkiye'ye iş birliği çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı (MİT) Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve beraberlerindeki heyetler Libya'ya önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Libya açıklaması: Sadece bu çağrıya Türkiye cevap verdi

Dışişleri Bakanı  Dışişleri Bakanı Necla Manguş ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Libya’ya sağladığımız destek iç savaş, kardeş kavgası ve insanlık dramını önledi” dedi. Çavuşoğlu, "Trablus'a saldırılar karşısında Libya'nın meşru hükümeti, biz dahil bazı ülkeleri dahil etti. Sadece bu çağrıya  cevap verdi" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Libya açıklaması: Sadece bu çağrıya Türkiye cevap verdi

Dışişleri Bakanı , Trablus temaslarına devam ediyor.

Bakan Çavuşoğlu,  Dışişleri Bakanı Necla Manguş ile gerçekleştirdiği ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Çağrıya Türkiye cevap verdi"ÇAĞRIYA TÜRKİYE CEVAP VERDİ"

"Libya ile 500 yılı aşkın tarihi, kültürel, beşeri bağlarımız var batısı şile, doğusu ile, güneyi ile Libya bizim için mukaddes bir ülkedir" diyen Dışişleri Bakanı, " olarak, Libya'nın bütünlüğü,, egemenliği, bağımsızlığı ve siyasi birliğinin muhafazasını ilke edindik ve önem verdik. Biz kalıcı barış, istikrara, refah için yoğun çaba sarf ettik. Libya halkının ve meşru hükümetlerinin zor dönemlerinde daima yanında yer aldık. Trablus'a saldırılar kaşsısında Libya'nın meşru hükümeti, dahil bazı ülkeleri biz dahil etti. Sadece, bu çağrıya Türkiye olumlu cevap verdi" ifadelerini kullandı.

"AHMET YILDIZ, TÜRKİYE-LİBYA DOSTLUK GRUBU BAŞKANI OLDU"

Bakan Çavuşoğlu, açıklamasını şu şekilde tamamladı:

"Güvenlik ve askeri işbirliği mutabakat muhtırası kapsamında Libya'ya sağladımız destek iç savaş, kardeş kavgası ve insanlık dramını önledi. Desteğimiz önce ateşkesin sağlanmasını gerçekleştirdi. Yine özellikle bugün Başkanlık Konseyi ve Milli Birlik Hükümetinin kurulmasına da önemli bir fırsat vermiş oldu. Biraz önce bahsettiğim Mutabakat Zaptı çerçevesinde eğitim ve danışmanlık desteği veren meşru mevcudiyetimizle, bu ülkedeki para karşılı savaşan grupları eş tutmaya çalışanlar var. Biz Ankara'daki Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı'nda bu mutabakat zaptlarına anlaşmalara sağlık kaldığımızı teyit ettik. Görev başındaki hükümetin tüm Libya'ya halkına hizmet götürme çabaları var Türkiye olarak bu çabaları destekliyoruz. Bugün deniz yetki alanları anlaşmalarımızı ve bundan sonra atacağımız adımları birlikte ele alma imkanımız oldu. Ayrıca ekonomik işbirliğimizi, Libya'daki yatırımları, ikili ticaretimizi de görüştük. Başbakan Dibeybe İstanbul'da firmalarımızla görüşmüştü. Şimdi özel sektörümüzün Libya'ya dönmesi konusunu da birlikte değerlendiriyoruz, bu konuda birlikte çaba sarf ediyoruz. Bu yıl içinde Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı'nın ikincisini ve Karma Ekonomik Toplantısını gerçekleştirme konusunda mutabık kaldık. Necla Hanım'ın da söylediği gibi Libya'nın COvid-19 ile mücadelesine destek veriyoruz. TBMM'de Libya Dostluk Kurulu oluşturuldu ve emekli bir büyükelçimiz, Libya'da diplomat olarak çalışmış Denizli milletvekilimiz Ahmet Yıldız, Dostluk Grubu Başkanı oldu."

ZİYARETTEN NOTLAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, MİT Başkanı Hakan Fidan ve AK Parti Dış İlişkiler Başkanı Efkan Ala, resmi ziyaret amacıyla Libya'nın başkenti Trablus'a geldi. Heyet daha sonra Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe tarafından kabul edildi.

Kritik tezkere kabul edildi!KRİTİK TEZKERE KABUL EDİLDİ!

Libya ordusuna kritik talimatLİBYA ORDUSUNA KRİTİK TALİMAT

Bakan Akar'dan o ülkeye kritik ziyaretBAKAN AKAR'DAN O ÜLKEYE KRİTİK ZİYARET

PKK'nın inlerine girdik!

Giriş Tarihi: 03.05.2021 Güncelleme Tarihi: 03.05.2021 

Milli Savunma Bakanı  Akar'

SON DAKİKA: Bakan Akar duyurdu: 1'i sözde bölge sorumlusu 7 terörist öldürüldü

Son dakika haberi! Milli Savunma Bakanı Hulusi Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarının hava harekatlarının yönetildiği Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulundu. Akar, burada yaptığı açıklamada Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında biri sözde bölge sorumlusu 7 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

AJANSLAR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın kuzeyinde icra edilen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında, bir mağarada aralarında bir bölge sorumlusunun da bulunduğu 7 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 53'e ulaştığını bildirdi.

Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarının hava harekatlarının yönetildiği Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulundu. Akar, Türkiye'nin, asil milletin hakkı, hukuku için mücadeleyi yurt içinde ve sınır ötesinde sürdürdüklerini belirtti. FETÖ, PKK/YPG, DEAŞ'a karşı mücadelenin sürdüğünün altını çizen Akar, Türkiye'nin müttefiklerine ve NATO'ya bazı konuları anlatmakta zorluk yaşandığını ifade etti. Akar, bütün bunlara rağmen yılmadan, usanmadan Türkiye için yapılması gereken ne varsa yapmaya çalıştıklarını, burada bir kahramanlık ve fedakarlığın söz konusu olduğunu söyledi.

'SAVAŞMA AZİM VE KARARLIĞIMIZ VAR'
Akar, sadece terör örgütlerine değil, Türkiye'ye ve Türk Milletine yönelik her türlü tehdide karşı mücadele içinde olduklarını, bunların yurt içinde, Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde devam ettiğini söyledi. Akar, aynı zamanda dost ve kardeş ülkeler Azerbaycan ve Libya'nın yanında olmaya gayret ettiklerini belirtti. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin moral, motivasyon ve fedakarlığının kendilerini duygulandırdığını ifade eden Akar, "Bu fedakarlık ve kahramanlıkla biz, her türlü eksikliğe, ifade edilmeyen ambargolara, kısıtlamalara rağmen bunların hepsinin üstesinden geldik, gelmeye devam edeceğiz. Niye? Çünkü savaşma azim ve kararlılığımız var. Tek kişi de kalsak sonuna kadar bayrağımızı, sancağımızı yüksekte tutmak için mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.

'PKK'YA FÜZELER VERDİLER'
Bakan Akar, 23 Nisan'da Pençe-Yıldırım ve Pençe-Şimşek operasyonlarının başlatıldığını hatırlatarak, "Bugüne kadar arkadaşlarımız büyük fedakarlık gösteriyorlar. Dağlar, yamaçlar, inmesi binmesi çok zor. Helikopterler yere teker koyamıyorlar. Bugüne kadarki mücadelede yapılması gerekenin hepsi yapıldı. Hava hücum harekatlarında helikopterlerimiz 300-500 sorti yaptı. Maalesef dost bildiğimiz bazı ülkeler PKK'ya füzeler verdiler. Dolayısıyla bunların her biri bizim için büyük bir tehlike, büyük bir risk." ifadelerini kullandı.

SÖZDE BÖLGE SORUMLU YOK EDİLDİ
Bütün bunlara rağmen Hava Kuvvetleri'nin kullandığı silahlarla örtü sağlayarak operasyonu kazasız, belasız yürüttüklerini aktaran Akar, "Şu ana kadar toplam 46 terörist etkisiz hale getirildi. Bugün 7 terörist daha etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 53'e ulaştı. Bir mağara vardı, o mağaranın girişi özel teknikler gerektiriyor. Özel Kuvvetlerimiz, komandolarımız o mağaranın altını üstüne getirdiler, 7 teröristin ölüsüne ulaştılar. Bunlardan biri de bölge sorumlusu. Arkadaşlarımız herhangi bir kayıp olmadan bu işi ustalıkla başardılar. Onların da alınlarından öpüyorum, tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

'UZAKTAN KUMANDALI DOÇKA VAR'
Operasyonlarda 7 şehidin bulunduğunu belirten Akar, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Bakan Akar, yaralıların Ankara'ya getirildiğini, en iyi şartlarda tedavi edilmeye çalışıldığını kaydetti. Operasyonda, tespit edilen hedeflerin tamamının karadan ve havadan vurulduğunu belirten Akar, "Ele geçirilen malzemelere baktığımızda bunlara bu malzemeleri kimler verdi? Bunların hepsi düşünülmesi, tartışılması gereken konular. Şu ana kadar toplam 16 silah, 3 bin civarında mühimmat ele geçirildi. Özellikle bu mağaradan ele geçirilenler arasında uzaktan kumandalı 2 Doçka var. Oraya Hava Kuvvetleri gidip vurduğu zaman kendilerini bir şekilde emniyete alıyorlar. Zagros dediğimiz dürbünlü keskin nişancı silahları, Bixi, Kanas keskin nişancı tüfeği, RPG roketatar, M-16, Kalaşnikoflar var. Kalaşnikofların 3'ünde susturucu var. Bomba atarlar var. Çeşitli ve ileri teknoloji muhabere sistemleri var. İstenmediği kadar da bilgi, belge döküman bulundu. Orada arkadaşlar inceleme yapıyorlar. Balkaya/Keri Dağı sorumlusunun da orada olduğu söyleniyor" dedi.

Türkiye'nin açık, şeffaf, uluslararası hukuka uygun bir şekilde operasyonlarını yürüttüğünün altını çizen Akar, "Karşı taraf terörist, her türlü alçaklığı, namertliği, namussuzluğu yapıyor. Şu ana kadar 200'e yakın el yapımı patlayıcı ve mayın arkadaşlarımız tarafından etkisiz hale getirildi" diye konuştu.

MSB paylaştı: İnlerine girmeye devam ediyoruz

'AMACIMIZ TERÖRİSTLE MÜCADELE'
Kürt ile teröristi ayırdıklarını vurgulayan Akar, Türkiye'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kürtlerle hiçbir sorununun olmadığını, bütün Kürtlerin Türkiye Cumhuriyeti'nin birinci sınıf vatandaşı olduğunu söyleyerek, "Amacımız teröristle mücadele. PKK hiçbir şekilde Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olamaz. Zaten esasen onlarda bir kimlik sorunu var. PKK'nın içinde Ermeni de var, Avrupalı, Afrikalı da var, maalesef Türk de var. Dolayısıyla PKK bir terör örgütü, terörist." dedi.

Yurt dışı basının, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni teröristlere karşı faaliyet yapıyor gibi değil de etnik ayrımcılık uyguluyor gibi göstermeye çalıştığına dikkati çeken Akar, Türkiye'nin tek hedefinin teröristler olduğunu, 84 milyon vatandaşı terör belasından kurtaracaklarını kaydetti.

'SURİYE'YE GİRMESEYDİK DAHA FARKLI OLURDU'
Bakan Akar, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra bazı pilotların ihraç edildiğini hatırlatarak, "Ondan sonra gelenler gerçekten büyük bir fedakarlık örneği olarak kendilerine verilen görevi en iyi şekilde öğrenip, en iyi şekilde yapma azim ve gayreti içinde önemli katkılar sağladılar, sağlamaya devam ediyorlar. Burada güvenlik ve refahımız için mücadele etmek zorundayız. Bazıları soruyorlar 'Niye Suriye'ye girdik?' Eğer biz Suriye'ye girmeseydik, operasyonları yapmamış olsaydık şu anda güneyimizdeki oluşum çok daha farklı, çok daha ağır bir şekilde bizim güvenliğimize karşı risk, tehdit ve tehlike oluşturacaktı. Bu önlendi. Türkiye Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana. Terörist oluşumların zamanında başının ezilmesi gerekiyor" dedi.

'SOYKIRIM KESİNLİKLE OLMAMIŞTIR'
'Sözde Ermeni soykırımı' iddialarına da değinen Akar, şunları kaydetti:

"Soykırım kesinlikli olmamıştır. Tarih, bunu açık ve net bir şekilde yazıyor. Siyasiler tarihçilik yapamaz. Tarihteki bilgi, belge, görgü, tespitlerin hepsi çok açık ve seçik bir şekilde 1915'te böyle bir şeyin söz konusu olmadığını gösteriyor. Amerikalıların yaptığı bu açıklama kendi tarihlerini, anlaşmalarını, sözleşmelerini, imzalarını inkar anlamına geliyor. Amerikalıların meşhur bir milli arşivleri var NARA diye, orada bir sürü rapor var konuyla ilgili. O raporlarda çok açık ve net bir şekilde Amerikalılar, İngilizler 1914-1915'te 1920'de verdikleri raporlarda diyorlar ki 'Türkler ve Ermeniler 500 yıldır beraber yaşıyorlar, eğer biz karışmazsak, bu düzeni bozmazsak 500 yıl daha beraber yaşarlar.' Rapor açık."

Olaylar çarpıtarak tarihi değiştireceğini sananların yanıldığına vurgu yapan Akar, bunu 'gaflet' ve 'cehalet' olarak nitelendirdi.



Öte yandan MSB'den yapılan açıklamada, "Millî Savunma Bakanımız Hulusi Akar, Pençe-Yıldırım operasyonu sırasında bir mağarada 7 PKK'lı teröristin etkisiz hâle getirildiğini, teröristlerin yanında pek çok silah ve mühimmatın ele geçirildiğini açıklamıştı. İşte ele geçen silah ve mühimmat." ifadelerine yer verilerek aşağıdaki liste paylaşıldı:

- 1'i uzaktan kumandalı olmak üzere 2 adet 14,7 mm doçka uçaksavar silahı

- 2 adet Zagros keskin nişancı silahı

- 1 adet 7.62 mm PKMS makinalı tüfek

MSB videolu olarak paylaştı! Terör örgütüne ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi

- 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği

- 1 adet RPG-7 roketatar

- 2 adet M-16 piyade tüfeği

- 5 adet AK-47 piyade tüfeği

- 1 adet tamburalı 6'lı bombaatar

- Tablet ve uçaksavar silahlarını uzaktan komuta ettiği değerlendirilen sistem

- Taarruz tipi el bombaları,

- Çok sayıda mühimmat ve doküman.

dan her geçen dakika terör örgütüne verdirilen kaybın arttığı Pençe-Yıldırım operasyonlarına ilişkin önemli açıklamalar geldi. Bakan Akar "Tüm inlerine girdik. Terörü bitirmekte azimliyiz, kararlıyız. Buna muktediriz, bunu yapacağız" dedi.

PKK'nın inlerine girdik!

Milli Savunma Bakanı  Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral  ile 'a gitti. Bakan Akar ve Komutanlar 2'nci Hudut Bölük Komutanlığı'nın Irak'ın kuzeyindeki Biliç Tepe Üs Bölgesi'ni ziyaret etti. Akar'a, 23'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk tarafından bu bölgede icra edilen Pençe-Şimşek operasyonuyla ilgili brifing verildi.

Bakan Akar ve beraberindekiler daha sonra Mehmetçikle iftar yaptı. Askerlere hitap eden Akar, açıklamalarında şunları söyledi:

44 TERÖRİST Burada çok önemli görevler yapıyorsunuz. Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları başarılı bir şekilde devam ediyor. Şu ana kadar 44 terörist etkisiz hâle getirildi.

Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar devam edecek. Tüm inlerine girdik. Terörü bitirmekte azimliyiz, kararlıyız. Buna muktediriz, bunu yapacağız. Bir an önce barışı ve huzuru burada sağlayacağız. Yürüttüğümüz mücadele sadece ve sadece teröristlere karşıdır. Hiçbir şekilde Kürt kardeşlerimizle, vatandaşlarımızla sorunumuz yok. Tek hedefimiz terörü bitirmek, en son teröristi etkisiz hâle getirmek.

YÜZDE 70 YERLİ: Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, teşviki ve desteğiyle yerli ve millî savunma sanayi hamlesiyle elimizdeki silahların, araçların-gereçlerin yüzde 70'i yerli ve millî oldu. İnşallah bu çalışmalar yoğun bir şekilde devam edecek ve çok daha ileri seviyelere gidecek. Bütün silahlarımız, araçlarımız-gereçlerimiz yerli ve millî olacak inşallah.

YANINDA OLACAĞIZ:  haklı mücadelesini gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında sürdürmeye devam ediyor. Bu mücadeleyi; 'da, 'da, 'da, 'da, 'da yürütüyoruz, yürütmeye devam edeceğiz. Hem kendi hak ve menfaatlerimizi koruyup kollayacağız, hem de dost ve kardeşlerimizin haklı davalarında onların yanında olacağız.

ETKİSİZ HALE TERÖRİST SAYISI 46 OLDU

Bakan 'ın son dakika açıklamasının birkaç dakika sonrasında gelen bilgiye göre Atak Helikopterlerimiz 2 haini daha etkisiz hale getirerek sayıyı 46'ya çıkardı.

Son dakika: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan flaş terör operasyonu açıklaması! O listelerdeki 3 terörist etkisiz hale getirildi

Giriş Tarihi: 03.05.2021 Güncelleme Tarihi: 03.05.2021 

Son dakika haberleri... İçişleri Bakanı , "Eren-2 Diyarbakır Lice Operasyonu'nda 29 Nisan'da, 6 teröristin etkisiz olduğu operasyonda, teröristlerin; 1'i kırmızı-sözde orta saha 3'lü yürütmede, 1'i turuncu, 1'i gri, 1'i Sözde Amed Eyaleti özel güç sorumlusu oldukları tespit edildi." açıklamalarında bulundu.

Son dakika: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan flaş terör operasyonu açıklaması! O listelerdeki 3 terörist etkisiz hale getirildi

Eren-2 Diyarbakır Lice Operasyonu hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, öldürülen teröristlerin hangi listede arandıklarını duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eren-2 Diyarbakır Lice Operasyonu'nda 29 Nisan'da, 6 teröristin etkisiz olduğu operasyonda, teröristlerin; 1'i kırmızı-sözde orta saha 3'lü yürütmede, 1'i turuncu, 1'i gri, 1'i Sözde Amed Eyaleti özel güç sorumlusu oldukları tespit edildi." açıklamalarında bulundu.

Son dakika | Pençe-Yıldırım'da PKK'ya şok! İnlerine girilen hainler kabusu yaşıyor

Son dakika | Pençe-Yıldırım'da PKK'ya şok! İnlerine girilen hainler kabusu yaşıyor

Son dakika haberler: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan her geçen dakika terör örgütüne verdirilen kaybın arttığı Pençe-Yıldırım operasyonlarına ilişkin önemli açıklamalar geldi. Bakan Akar "Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında şu ana kadar 44 terörist etkisiz hâle getirildi. Tüm inlerine girdik. Terörü bitirmekte azimliyiz, kararlıyız. Buna muktediriz, bunu yapacağız" dedi. Akar'ın açıklamasının ardından Atak helikopterlerimiz 2 haini daha etkisiz hale getirdi. Sonrasında bu sabah itibarıyla sayı 53'e çıktı. İşte operasyonlardan son dakika haberleri

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Şırnak'a gitti. Bakan Akar ve Komutanlar 2'nci Hudut Bölük Komutanlığı'nın Irak'ın kuzeyindeki Biliç Tepe Üs Bölgesi'ni ziyaret etti. Akar'a, 23'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk tarafından bu bölgede icra edilen Pençe-Şimşek operasyonuyla ilgili brifing verildi. Bakan Akar ve beraberindekiler daha sonra Mehmetçikle iftar yaptı. Askerlere hitap eden Akar, son dakika açıklamalarında şunları söyledi:

SON DAKİKA  53 TERÖRİST: Burada çok önemli görevler yapıyorsunuz. Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları başarılı bir şekilde devam ediyor. Şu ana kadar 44 terörist etkisiz hâle getirildi. Ardından 2 ve bu sabah da 7 teröristin daha etkisiz hale getirilmesi ile sayı 53'e çıktı

Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar devam edecek. Tüm inlerine girdik. Terörü bitirmekte azimliyiz, kararlıyız. Buna muktediriz, bunu yapacağız. Bir an önce barışı ve huzuru burada sağlayacağız. Yürüttüğümüz mücadele sadece ve sadece teröristlere karşıdır. Hiçbir şekilde Kürt kardeşlerimizle, vatandaşlarımızla sorunumuz yok. Tek hedefimiz terörü bitirmek, en son teröristi etkisiz hâle getirmek.

 YÜZDE 70 YERLİ: Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, teşviki ve desteğiyle yerli ve millî savunma sanayi hamlesiyle elimizdeki silahların, araçların-gereçlerin yüzde 70'i yerli ve millî oldu. İnşallah bu çalışmalar yoğun bir şekilde devam edecek ve çok daha ileri seviyelere gidecek. Bütün silahlarımız, araçlarımız-gereçlerimiz yerli ve millî olacak inşallah.

SON DAKİKA: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar PKK'lı teröristlerden ele geçirilen silah sistemlerini açıkladı

 YANINDA OLACAĞIZ: Türk Silahı Kuvvetleri haklı mücadelesini gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında sürdürmeye devam ediyor. Bu mücadeleyi; Azerbaycan'da, Libya'da, Afganistan'da, Kosova'da, Sudan'da yürütüyoruz, yürütmeye devam edeceğiz. Hem kendi hak ve menfaatlerimizi koruyup kollayacağız, hem de dost ve kardeşlerimizin haklı davalarında onların yanında olacağız.

BAKAN AKAR DUYURDU: 7 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın kuzeyinde icra edilen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında, bir mağarada aralarında bir bölge sorumlusunun da bulunduğu 7 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 53'e ulaştığını bildirdi.


Kaç terörist öldürüldü?KAÇ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ?

Pençe Operasyonu’ndan yeni görüntülerPENÇE OPERASYONU'NDAN YENİ GÖRÜNTÜLER

Bakan Akar Pençe için Eskişehir'deBAKAN AKAR "PENÇE" İÇİN ESKİŞEHİR'DE

MSB açıkladı! İşte ele geçirilenlerMSB AÇIKLADI! İŞTE ELE GEÇİRİLENLER

Mehmetçik sınır ötesinde!MEHMETÇİK SINIR ÖTESİNDE!

Teröre pençe darbesiTERÖRE "PENÇE" DARBESİ