İngiltere'de koronavirüs yasaklarına karşı ayaklanma! Çok sayıda İngiliz gözaltında

İsveç'in başkenti Stockholm ile Göteborg ve Malmö kentlerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamaları yüzlerce kişinin katılımıyla protesto edildi. Almanya’nın Kassel kentinde hükümetin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemek için aldığı önlemlerini protesto gösterilerinde çok sayıda kişi gözaltına alındı. Hollanda da benzer görüntüler vardı.


İngiltere'de koronavirüs yasaklarına karşı ayaklanma! Çok sayıda İngiliz gözaltında

'de  yasaklarına karşı ayaklanma! Çok sayıda  gözaltında

Giriş Tarihi: 20.03.2021 19:30 Güncelleme Tarihi: 20.03.2021 19:51.

'de yeni tip  (Kovid-19) yasakları bu hafta da  edildi.  polisi Parlamento önünde gösteri düzenleyen binlerce göstericiye müdahale etti.  muhabiri  'da yaşananları aktardı. Düven, çok sayıda İngilizin gözaltına alındığını bildirdi.

AJANSLAR

İngiltere'de koronavirüs yasaklarına karşı ayaklanma

İngiltere'nin başkenti Londra'da aşı ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri karşıtları sokaklarda ve caddelerde protesto gösterisi düzenledi.

Protestocular Hyde Park Corner'da bir araya geldi. Güvenlik güçleri yürüyüş sırasında çok sayıda protestocuyu gözaltına aldı.

Aralık ayı içerisinden mutasyonun görüldüğü İngiltere'de yeni tedbirler alınmış günlük 60 bini geçen vaka sayıları 5 binlerin altına kadar gerilemişti.

Alınan Kovid-19 tedbirlerine yönelik yasakları ise bir grup İngiliz protesto etmişti. Geçen hafta cumartesi düzenlenen protesto gösterileri bu hafta da devam etti.

Parlamento önüne gelen sayıları 5 bini aşkın İngiliz, Kovid-19 yasaklarını protesto etti. Polisin göstericileri gözaltına almak istemesiyle birlikte arbede yaşandı.

A Haber muhabiri Alpaslan Düven gösterilerin merkezi Londra'da yaşananları canlı yayında aktardı. Düven, çok sayıda gösteriicinin İngiliz polisi tarafından gözaltına alındığını ifade etti.

İngilizler Covid-19 yasaklarına karşı ayaklandı! Gözaltılar var | Detayları A Haber muhabiri canlı yayında aktardı

'de  yasakları bu hafta da protesto edildi. İngiliz polisi Parlamento önünde gösteri düzenleyen binlerce göstericiye müdahale etti.  muhabiri  'da yaşananları canlı yayında aktardı. Düven, çok sayıda göstericinin gözaltına alındığını söyledi.

İngilizler Covid-19 yasaklarına karşı ayaklandı! Gözaltılar var | Detayları A Haber muhabiri canlı yayında aktardı

SON DAKİKA HABERİ | İngiltere'de sokaklar karıştı. Polis ve göstericiler çatıştı. Çok sayıda protestocu gözaltına alındı.

Aral��k ayı içerisinden mutasyonun görüldüğü İngiltere'de yeni tedbirler alınmış günlük 60 bini geçen vaka sayıları 5 binlerin altına kadar gerilemişti. Alınan Covid-19 tedbirlerine yönelik yasakları ise bir grup İngiliz protesto etmişti. Geçen hafta cumartesi düzenlenen protesto gösterileri bu hafta da devam etti.

Parlamento önüne gelen sayıları 5 bini aşkın İngiliz, Covid-19 yasaklarını protesto etti. Polisin göstericileri gözaltına almak istemesiyle birlikte arbede yaşandı.

A Haber muhabiri Alpaslan Düven gösterilerin merkezi Londra'da yaşananları canlı yayında aktardı. Düven, çok sayıda gösteriicinin İngiliz polisi tarafından gözaltına alındığını ifade etti.

İngilizler Covid-19 yasaklarına karşı ayaklandı! Gözaltılar varİNGİLİZLER COVİD-19 YASAKLARINA KARŞI AYAKLANDI! GÖZALTILAR VAR

Canlı Corona Virüsü Haritası - Corona Virüsü Ölü ve Vaka Sayısı Son Durum

.Kendilerine 'Milenyum' diyorlar! Yüzlerce kişi bir araya geldi

İsveç'in başkenti Stockholm ile Göteborg ve Malmö kentlerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamaları yüzlerce kişinin katılımıyla protesto edildi. Almanya’nın Kassel kentinde hükümetin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemek için aldığı önlemlerini protesto gösterilerinde çok sayıda kişi gözaltına alındı. Hollanda da benzer görüntüler vardı.

 

 

Stockholm'de 3 farklı noktada yürüyen göstericiler Kungstragarden Meydanı'nda toplandı. Kendilerine "Milenyum" ismini veren grubun lideri Filip Sjöström, salgınla mücadelede "sürü bağışıklığı" stratejisi çerçevesinde alınan hafif önlemlerin kaldırılmasını istedi.

Yalanların gerçek gibi gösterildiğini savunan Sjöström, salgının dünyaya hükmeden zenginlerin bir planı olduğunu öne sürdü.

Stockholm'ün Medbargareplatsen bölgesinde iki hafta önce yaptıkları "salgın karşıtı" gösteriyi de hatırlatan Sjöström, gösteride 3 bin kişinin toplandığını ve "davranış kurallarını ihlal etme" suçundan kendisine 2 bin avro ceza verildiğini kaydetti.

Polis ile göstericiler arasında zaman zaman gergin anlar yaşanırken 7 kişi gözaltına alındı.

Göteborg ve Malmö kentlerinde düzenlenen gösterilerde de Kovid-19 kısıtlamaları protesto edildi.

Öte yandan, 10 milyon nüfuslu ülkede Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 13 bin 216'ya çıktı. Vaka sayısı da 738 bin 537'ye yükseldi.ALMANYAALMANYA 

Almanya'da Covid-19 protestosu! Polisin göstericilere müdahalesi sert oldu

Almanya'nın Kassel kentinde hükümetin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemek için aldığı önlemlerini protesto gösterilerinde çok sayıda kişi gözaltına alındı. Alman polisinin göstericilere yönelik sert müdahalesi ise tepki çekti. Berlin'de ise Kovid-19 tedbirlerini protesto edenleri ise sol görüşlü karşıt bir grup "Korona inkarcılar mahallemizden çıksın" şeklinde pankart ve aşırı sağcılar aleyhine sloganlar atarak protesto etti.

Almanya'da iki karşıt grup karşı karşıya geldi

Almanya’nın Kassel kentinde hükümetin yeni tipkoronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemek için aldığı önlemlerini protesto gösterilerinde çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, Kovid-19 tedbirlerini protesto etmek için binlerce kişi kent merkezinde toplandı ve izinsiz yürüyüş yapmak istedi. Eylemde çoğu kişi maske ve mesafe kurallarına ve polisin dağılmaları yönünde çağrılarına uymadı.Polisin kapattığı yoldan geçmek isteyen göstericilerle polis arasında arbede yaşandı. Polis göstericilere karşı biber gazı, cop ve tazyikli su kullandı. Göstericiler ise polise şişe attı ve gazetecilere saldırdı. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı gösteriye 10 bin kişi katıldı.

10Berlinde aşırı sağcılar gösteri yaptıBerlin'de aşırı sağcılar gösteri yaptı 

Başkent Berlin’de de aşırı sağcılar Kovid-19 tedbirlerini protesto etti. Kent merkezindeki Brandenburg Kapısı'nın önünde toplanan 200 kişi yoğun güvenlik önlemlerinin alandan Federal Meclise doğru yürüyüşe geçti.Polis, maske ve mesafe kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle eylemi sonlandırdı. Göstericiler daha sonra polis eşliğinde alandan çıkarıldı. Bu sırada birçok kişi gözaltına alındı.

Sol gruplar da karşıt gösteri düzenledi. Karşıt gösteride, "Korona inkarcılar mahallemizden çıksın" şeklinde pankart ve aşırı sağcılar aleyhine sloganlar atıldı. İki gösteri de olaysız sona erdi.HOLLANDAHOLLANDA 

Hollanda'da yaklaşık bin kişilik grup, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele için uygulanan tedbirleri protesto etti. Amsterdam kentindeki müzeler meydanında toplanan göstericiler, başta sokağa çıkma kısıtlaması olmak üzere, kısıtlamaların bir an önce sona ermesini istedi.

14Gösterinin izinsiz olduğunu belirten polis, kalabalığa alanı terk etmesi uyarısında bulundu. Polis, alanı terk etmeyen kalabalığa ses bombası ve tazyikli suyla müdahale etti, göstericilerin bazılarını dağılmadıkları gerekçesiyle gözaltına aldı.Protestoculara TOMA, ses bombası, atlı polis ve polis köpekleriyle müdahale edilse de göstericiler bu kez Leidsekade Bölgesinde toplanmaya başladı. Alana giriş ve çıkışları kapatan polis, kalabalığın büyümesini engellemek için Leidse kanalını da trafiğe kapattı.

16Amsterdam belediyesi ve polisi Twitter'dan, Leidsekade bölgesinin de "güvenlik riskli alan" ilan edildiğini, grubun alandan ayrılmayı reddetmesi üzerine göstericilerin otobüslere doldurularak alandan çıkarıldığını duyurdu.Sıkı güvenlik önlemleri altında devam eden gösteri gözaltılar ve kalabalığın dağıtılmasıyla sona erdi. Göstericiler, "Sevgi ve Özgürlük: Diktatörlüğe Hayır" sloganları atarak polise direnirken, birçok gösterici sarı şemsiyelerle tazyikli suya direnmeye çalıştı.

18Protestolar 23 Ocak’tan itibaren sürüyorProtestolar 23 Ocak’tan itibaren sürüyor 

Kendilerine 'Milenyum' diyorlar! Yüzlerce kişi bir araya geldiHollanda'da polis, koronavirüsle mücadele için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının başladığı 23 Ocak'tan bu yana yapılan protestolara sert şekilde müdahale etmiş ve yüzlerce göstericiyi gözaltına almıştı.Günlük vaka sayısı artmaya devam ediyorGünlük vaka sayısı artmaya devam ediyor 

Bu arada, Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsünün (RIVM) verilerine göre, son 24 saatte 7 bin 668 yeni vakayla, 9 Ocak'tan bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kaydedildi.

20Hollanda'nın Bilim Kurulu olan Salgın Yönetim Ekibi'nden virolog Marion Koopmans, ülkenin salgında üçüncü dalgayı yaşadığını ve önlemlerin gevşetilmesi için erken olduğunu belirtmişti.