Son dakika... Hatay'da terör saldırısı! Saldırıyı düzenleyen iki terörist de yakalandı.

Son dakika haberi...Hatay'ın İskenderun ilçe merkezinde terör saldırısı meydana geldi. Yaşanan büyük patlama sonrasında olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı sosyal medya paylaşımında iki teröristin de yakalandığını açıkladı.


Son dakika... Hatay'da terör saldırısı! Saldırıyı düzenleyen iki terörist de yakalandı.

Son dakika haberi! 'da terör saldırı: Valilik'ten ilk açıklama geldi...
Giriş Tarihi: 26.10.2020  22:17 Son Güncelleme: 26.10.2020  23:10
Son dakika: 'ın İskenderun ilçesinde patlama! Vali açıkladı: Teröristler etkisiz hale getirildi
Son dakika... Hatay'da terör saldırısı! Saldırıyı düzenleyen iki terörist de yakalandı

İşte Hatay'daki o teröristler
Son Dakika: Hatay'da patlama meydana geldi!
Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir patlama meydana geldi. Valilikten yapılan açıklamada, "Şüphelenilen 2 teröristten biri takip sonucunda etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır" denildi.

Video Player

00:17 | 00:33

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.
Online Video Platform

HATAY'DA PATLAMA! İŞTE TERÖR SALDIRISINDAN İLK KARELER

GALERİNİN DEVAMI
<p>Hatay'ın İskenderun ilçe merkezinde nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana geldi</p>

Son dakika haberine göre, Hatay'ın İskenderun ilçe merkezinde nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana geldi, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Fener Caddesi'nde bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Cadde, araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

<p>Hatay Valisi Rahmi Doğan patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, ''Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Operasyon devam etmektedir. Kamuoyu bilgilendirilecektir.'' dedi.</p>

"HERHANGİ BİR CAN KAYBI BULUNMAMAKTADIR"

Hatay Valiliğinden patlamayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun'da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Operasyon devam etmektedir."

Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır.Operasyon devam etmektedir. kamuoyu bilgilendirilecektir." açıklamasında bulundu.

BAKAN SOYLU: 2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yürütülen operasyon sonucunda, İskenderun'da 2 teröristin de etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

CANLI BOMBA İDDİASI!

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "İskenderun’da takip altındaki canlı bombanın sıkışınca kendini patlattığı ifade ediliyor. Can kaybımız ya da yaralımız gözükmüyor. Canlı bombanın YPG/PKK’lı olma olasılığının yüksek olduğu ifade ediliyor." ifadelerini kullandı.

İşte Hatay'daki o teröristler
Son dakika haberi...'ın İskenderun ilçe merkezinde terör saldırısı meydana geldi. Yaşanan büyük  sonrasında olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı sosyal medya paylaşımında iki teröristin de yakalandığını açıkladı.

Son dakika... Hatay'da terör saldırısı! Saldırıyı düzenleyen iki terörist de yakalandı

'ın İskenderun ilçe merkezinde terör saldırısı meydana geldi. Yaşanan büyük  sonrasında olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı sosyal medya paylaşımında iki teröristin de yakalandığını duyurdu.
Son dakika: İşte Hatay'daki o teröristler | Canlı bomba polis uygulamasına böyle takılmış...
 haberi... Amanos dağlarından ’ye eylem amaçlı gelen iki PKK’lı terörist, ’ın Payas ilçesinde gasp ettikleri araçla İskenderun’a doğru gelirken uygulama noktasında dur ihtarına uymayarak polise ateş açtı. Bu gelişme sonrası iki PKK'lı teröristin fotoğrafları da ortaya çıktı.

Son dakika: İşte Hatay'daki o teröristler | Canlı bomba polis uygulamasına böyle takılmış...

Eylem amaçlı 'ye gelen teröristlerin peşine düşen polis ekipleri zanlıları İskenderun ilçesinde sıkıştırdı.

Burada çıkan çatışmada teröristlerden biri kendisini patlattı.

Bölgeye çok sayıda özel harekat timi sevk edilirken diğer teröristin de kısa sürede etkisiz hale getirildi.

Teröristlerin Amanos kırsalına indikten sonra bir aracı gasp ettikleri ortaya çıktı.

Teröristlerin eylem için gasp ettikleri araçtayken fotoğraflarına da ulaşıldı.

İki terörist çatışmadan önce seyir halindeyken kent güvenlik kameralarına böyle takıldı.
 

Son dakika: Hatay'da ne oldu? Valilikten siren sesi açıklaması! Hatay kırmızı alarm nedir? Hava saldırısı...SON DAKİKA: HATAY'DA NE OLDU? VALİLİKTEN SİREN SESİ AÇIKLAMASI! HATAY KIRMIZI ALARM NEDİR? HAVA SALDIRISI...
Hatay İskenderun son dakika patlama! Hatay'da ölü ve yaralı var mı? Patlamanın nedeni nedir? İşte gelişmeler...HATAY İSKENDERUN SON DAKİKA PATLAMA! HATAY'DA ÖLÜ VE YARALI VAR MI? PATLAMANIN NEDENİ NEDİR? İŞTE GELİŞMELER...
Hatay'da terör saldırısı anı kameradaHATAY'DA TERÖR SALDIRISI ANI KAMERADA

 

Hatay'da terör saldırısı! İşte bölgeden görüntüler...HATAY'DA TERÖR SALDIRISI! İŞTE BÖLGEDEN GÖRÜNTÜLER...

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: İKİSİ DE ELDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı paylaşımda "Aferin kahramanlarımıza, ikisi de elde. Hikayesini anlatacağız." ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Hatay Valisi Rahmi Doğan konuya ilişkin yaptığı paylaşımda "Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır.Operasyon devam etmektedir. kamuoyu bilgilendirilecektir." ifadelerini kullandı.

Hatay'da terör saldırısı! Hatay Valisi Rahmi Doğan'dan ilk açıklama geldiHATAY'DA TERÖR SALDIRISI! HATAY VALİSİ RAHMİ DOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Alınan bilgiye göre, Fener Caddesi'nde bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Cadde, araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Patlamanın nedeniyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

ABD KENDİ VATANDAŞLARINI UYARMIŞTI

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, İstanbul'da terör saldırısı olabileceğine dair güvenlik uyarısı yayımlamıştı. Uyarıda, Türkiye'deki ABD vatandaşlarından dikkatli olmaları istenirken, Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir'deki ABD misyonlarının görevlerinin geçici olarak askıya alındığı belirtilmişti.

OLAY YERİNDEN GELEN İLK GÖRÜNTÜLER

OLAY YERİNDEN GELEN İLK GÖRÜNTÜLER

OLAY YERİNDEN GELEN İLK GÖRÜNTÜLER

Hatay’daki terör saldırısının amacı ne? Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ A Haber’de açıkladıHATAY’DAKİ TERÖR SALDIRISININ AMACI NE? TERÖR VE GÜVENLİK UZMANI COŞKUN BAŞBUĞ A HABER’DE AÇIKLADI

'ın İskenderun ilçe merkezinde patlama meydana geldi, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. , saldırıyı düzenleyen 2 teröristten birinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Son dakika: Hatay'ın İskenderun ilçesinde patlama

'ın İskenderun ilçe merkezinde patlama meydana geldi, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. , saldırıyı düzenleyen 2 teröristten birinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ
Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır.Operasyon devam etmektedir. kamuoyu bilgilendirilecektir." açıklamasında bulundu.

 

YOL TRAFİĞE KAPATILDI
Alınan bilgiye göre, Fener Caddesi'nde bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Cadde, araç ve yaya trafiğine kapatıldı.  nedeniyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Son dakika... Hatay'da terör saldırısı!

ABD KENDİ VATANDAŞLARINI UYARMIŞTI!
'nin  Büyükelçiliği, ABD vatandaşlarına Türkiye'de bir terör saldırısı olabileceğine dair güvenlik uyarısı yapmıştı.

ELÇİLİKLERİ GEÇİCİ OLARAK KAPATMIŞLARDI
Uyarıda, Türkiye'deki ABD vatandaşlarından dikkatli olmaları istenirken,  ve 'deki ABD Elçilik görevlerinin geçici olarak askıya alındığı belirtildi.

 

TERÖR SALDIRISI İHTİMALİ ÖNE SÜRÜLMÜŞTÜ
ABD Türkiye Büyükelçiliği'nin internet sitesinde yayımlanan mesajda, ABD Temsilciliği, ABD Başkonsolosluğu dahil olmak üzere İstanbul'da ABD vatandaşlarına ve yabancı uyruklulara yönelik potansiyel terör saldırıları ve adam kaçırma olaylarına ilişkin güvenilir raporlar aldı.

İKİ TERÖRİST DE ELİMİZDE!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "iki terörist de elimizde" dedi

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER






Son dakika haberi... Amanos dağlarından Türkiye’ye eylem amaçlı gelen iki PKK’lı terörist, ’ın Dörtyol ilçesinde uygulama noktasında dur ihtarına uymayarak polise ateş açtı. Teröristlerin peşine düşen polis ekipleri zanlıları İskenderun İlçesinde sıkıştırdı. Burada çıkan çatışmada teröristlerden biri ölü olarak ele geçirildi. Bölgeye çok sayıda özel harekat timi sevk edilirken diğer teröristin de etkisiz hale getirilmesi için çatışmanın sürdüğü öğrenildi. Ölü ele geçirilen teröristlerden birinin üzerindeki bombanın da çatışma esnasında patladığı öğrenildi.Hatay Valisi Rahmi Doğan yaptığı açıklamada; Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır.Operasyon devam etmektedir. İçişleri Bakanı Soylu, İskenderun'daki patlamayla ilgili 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Hatay'da terör saldırı! Valilik'ten son dakika açıklaması

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda; 26 Ekim 2020 günü  Payas İlçesi Kozludere Mahallesinde korucuların bekleme noktasına pikap tarzı bir araçtan taciz ateşi açıldı. Kısa süreli sıcak temas yaşandı.

Hatay'da terör saldırı! Valilik'ten son dakika açıklaması

Devam eden çalışmalarda; saldırıyı gerçekleştiren örgüt mensuplarının ZİNAR (K) ve HARUN (K) Doğan D. olduğu belirlendi.

Hatay'da terör saldırı! Valilik'ten son dakika açıklaması

Bahse konu saldırıyı gerçekleştiren örgüt mensuplarının 31 VU 638 plaka sayılı KIA marka aracı gasp ettikleri ve korucu bekleme noktasına saldırdıkları, saldırıyı gerçekleştirdikten kaçarken bahse konu aracın devrildiği, olay yerinde 31 HJ 389 plaka aracı gasp ederek kaçtıkları anlaşıldı

Hatay'da terör saldırı! Valilik'ten son dakika açıklaması

Güvenlik güçlerince aracın takip edildiği,  İskenderun ilçesinde örgüt mensuplarıyla çatışmanın devam ettiği, bir örgüt mensubunun kendisini patlattığı kaydedildi.

Hatay'da terör saldırı! Valilik'ten son dakika açıklaması

Patlamanın etkisiyle ortaya çıkan şarapnel parçaları ile bir emniyet amirinin hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.Hatay'da terör saldırı! Valilik'ten son dakika açıklaması

İşte o görüntüler;

Son dakika! İşte Hatay İskenderun'daki patlama anı! 

Hatay'da terör saldırı! Valilik'ten son dakika açıklaması

İŞTE O TERÖRİSTLER

Amanos dağlarından Türkiye'ye eylem amaçlı gelen iki PKK'lı terörist, 'ın Payas ilçesinde gasp ettikleri araçla İskenderun'a doğru gelirken uygulama noktasında dur ihtarına uymayarak polise ateş açtı. SABAH iki teröristin fotoğraflarına ulaştı.
YASER ÇAPAROĞLU

(HALİT TURAN/SABAH)