Güngör Uras’a veda! Son yolculuğuna uğurlandı

Güngör Uras'a veda! Son yolculuğuna uğurlandı

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Uras'ın ailesine baş sağlığı diledi. Kurtulmuş, "Allah rahmet eylesin. Güngör Uras Türkiye'de yıllardır yazılarıyla milli, yerli ekonomiyi, kalkınmayı ve Türkiye ekonomisinin üretim gücünün artırılması gerektiğini savunan çok önemli bir hocamız ve yazarımızdı. Yeri zor doldurulacak birisidir.

22 Ağustos 2018 - 19:42 - Güncelleme: 23 Ağustos 2018 - 07:34

Güngör Uras'a veda! Son yolculuğuna uğurlandı

22 Ağustos 2018  14:44 | Son Güncelleme : 22 08 2018 19:42

Geçtiğimiz pazar günü vefat eden Milliyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Güngör Uras, son yolculuğuna uğurlandı.

Milliyet gazetesi yazarı Güngör Uras, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.Duayen ekonomi yazarı Güngör Uras için Bebek Camii'nde öğle namazı ardından cenaze töreni düzenlendi.
Törene AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Demirören Medya Grubu Başkanı ve Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Vahap Munyar ile iş, sanat, medya ve siyaset dünyasından çok sayıda isim ve Uras'ın yakınları katıldı.
Güngör Uras'a veda ile ilgili görsel sonucu
Cenazede Uras'ın eşi Nuran Uras, kızı Elif Uras ve torunu Lukas Ali taziyeleri kabul etti.Taziyede bulunan Uras'ın sevenleri tabutun başında dua etti.Kılınan cenaze namazı ardından Uras için helalik alındı ve dualar edildi. Uras'ın naaşı Aşiyan Mezarlığı'na gdefnedildi.
 

Demirören Medya Grubu Başkanı ve Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal, Uras'ın ailesine taziyesini iletti.

 
Ekonomiyi "Ayşe teyze" üzerinden yorumlamalarıyla tanıdığımız  Prof. Dr. Güngör Uras (85), 19 Ağustos 2018'de saat 19.00 sıralarında hayatını kaybetmişti.
 
"ÇOK ÖNEMLİ BİR HOCAMIZ VE YAZARIMIZDI"
AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Uras'ın ailesine baş sağlığı diledi. Kurtulmuş, "Allah rahmet eylesin. Güngör Uras Türkiye'de yıllardır yazılarıyla milli, yerli ekonomiyi, kalkınmayı ve Türkiye ekonomisinin üretim gücünün artırılması gerektiğini savunan çok önemli bir hocamız ve yazarımızdı. Yeri zor doldurulacak birisidir. Ayrıca tabii en büyük maharetlerinden birisi de görüşlerini özellikle ekonomi gibi zor bir konuyu kendi tabiriyle "Ayşe Teyze'nin anlayabileceği bir tarzda" anlatabilmesiydi. Makalelerinde tabii ki günlük konuları, güncel konuları ele aldı ama sonuçta yazdığı yazıları Türkiye'nin ekonomi tarihinin de bir yerde yansımasıdır. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun"  dedi.
"EKONOMİYİ ONUNLA BİRLİKTE ÖĞRENDİK"
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, Güngör Uras'ı 1979'dan beri tanıdığını ifade ederek, "Ben 1978'de  başladım mesleğe. Mesleğimin ilk yıllarından beri TÜSİAD Genel Sekreteri olarak sonra zamanla gazetelerde, dergilerde yazar olarak hep beraber olduğumuz bir büyüğümüzdü. Çok katkısı oldu bize. Ekonomiyi onunla birlikte öğrendik. Son yıllarında o yaşına rağmen muhabir heyecanıyla, hiç o heyecanını kaybetmeden küçük defterinde notlarını alırdı. Beraber yurt dışı seyahatlerimiz oldu. O ziyaretlerde tek tek herkesin ismini alır, o isimleri yazısında zikrederdi. Yazıları hakikaten hem topluma mal oldu. "Ayşe Teyze"yle, "Ali Rıza Amca'yla". Mekanı cennet olsun. Çok katkısı olan bir büyüğümüzdü" şeklinde konuştu. 
 
Sanatçı Erol Evgin de Güngör Uras ile 35 yıldır dost olduklarını söyledi. Evgin," 35 yılı aşkın dostumdu. Çok saygı değer bir büyüğümdü. Gerçek bir entelektüeldi. 'Gerçek bir aydın nasıl olmalı?' derseniz, Güngör Hoca gibi olmalıydı. Çok net bir açıklıkla, çok kolay anlatırdı her şeyi. Ondan çok şey öğrendik. Çocuksu bir yanı vardı. Özel zamanlarında, özel sohbetlerde çok çocuksu ve çok neşeliydi. Türkiye, çok önemli bir değerini yitirdi. Güngör Hocamıza allahtan rahmet diliyorum" dedi.
"GAZETECİLİK YÖNÜYLE DE İNSAN YÖNÜYLE DE ÖRNEK OLMUŞ BİR İNSAN"

Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Türkiye'nin çok önemli bir değerini kaybettiğini söyleyerek,  "Cumhuriyet kuşağının çok mümtaz bir temsilcisi. Aklıyla, fikriyle bu ülkeye hep hizmet etmeyi ön planda tutmuş bir insan. Hepimize gazetecilik yönüyle de insan yönüyle de hem örnek olmuş bir insan. Hepimiz onu çok sevdik"  dedi. Milliyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç da, " Güngör Uras'la Milliyet Gazetesi'nde 20 yıldan bu yana birfiil çalışıyoruz. Diğer yazarlardan farklı bir çalışma düzenimiz vardı Güngör Hocamla. Her gün sabah 'Söyle bakalım evladım, bugün ne var?' diye arardı. Bizden çok daha iyi analiz ederdi. Bize yol gösterirdi. Hep öğrenmek isterdi. Hep öğrenciydi. Allah gani gani rahmet eylesin" şeklinde konuştu.

Güngör Uras'a veda

Geçtiğimiz Pazar günü vefat eden ekonomi yazarı Prof.Dr. Güngör Uras, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastanede üç gün önce hayatını kaybeden ekonomi yazarı Güngör Uras (85) son yolculuğuna uğurlandı.
Ekonomi yazarı Güngör Uras son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede üç gün önce hayatını kaybeden ekonomi yazarı Güngör Uras son yolculuğuna uğurlandı.

Ekonomi yazarı Güngör Uras son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul Bebek Hümayun-u Abad Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde, merhum Güngör Uras’ın eşi Nuran Uras ve kızı Elif Uras taziyeleri kabul etti.

Taziyede bulunan Uras'ın sevenleri tabutun başında dua etti. Güngör Uras'ın cenaze namazı iş, medya, siyaset dünyası mensupları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla kılındı.

Cenaze törenine, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı, UEFA ve FIFA Onursal Üyesi Şenes Erzik, Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı Vahap Munyar, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Demirören Medya Grubu Başkanı ve Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal ve çok sayıda ekonomi gazetecisi katıldı.

“Yeri zor doldurulacak birisidir”

Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Güngör Uras’ın yazdığı yazılarla Türkiye’de milli ekonomiyi kalkındırmaya çalışan önemli bir gazeteci olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, “Yeri zor doldurulacak birisidir. Ayrıca tabii en büyük maharetlerinden birisi de ekonomi gibi zor bir konuda görüşlerini Ayşe Teyze’nin anlayabileceği bir tarzda anlatabilmesidir. Makalelerinde güncel konuları ele aldı ama sonuçta yazdığı yazılar Türkiye’nin ekonomi tarihinin bir yerde yansımasıdır. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.” diye konuştu.

“Güngör hocayı okuduğumuzda her şeyi anlardık”

Sanatçı Erol Evgin ise, Uras’ın gerçek bir entellektüel olduğunu ifade ederek, “Gerçek bir aydın nasıl olmalı derseniz Güngör hoca gibi olmalıydı. Büyük bir bilgi birikimiyle, bilgelikle ama çok net bir açıklıkla, çok kolay anlatırdı her şeyi. Ekonomi bizim uzmanlığımız eğil ama Güngör hocayı okuduğumuzda her şeyi anlardık. İnsani yanı da çok değerliydi. Çocuksu bir yanı vardı, çok neşeliydi.” değerlendirmesinde bulundu.

Yazar Deniz Gökçe de, merhum Uras’la üniversiteden bu yana tanıştıklarını ifade ederek, Uras’ın Türkiye’ye büyük hizmetlerde bulunduğunu söyledi.

Uras’ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı’na defnedildi.

Türkiye İktisat Gazetesi’nde köşe yazısı yazmaya başladı

Doçentlik derecesini Boğaziçi Üniversitesi'nde, profesörlük unvanını Marmara Üniversitesi'nde alan Uras, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde 2000 yılına kadar iktisat dersi verdi.

Uras, Devlet Planlama Teşkilatı’nda uzman olarak görevliyken 1968 yılında Türkçe ve İngilizce olarak yayımlanan Türkiye İktisat Gazetesi’nde köşe yazısı yazmaya başladı.

Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı da yapan Uras, 1998 yılından bu yana Milliyet ve Dünya gazetelerinde ekonomi konularında köşe yazarlığı yapıyordu.

Bebek Hümayun-u Abad Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, merhum Uras’ın eşi Nuran Uras ve kızı Elif Uras taziyeleri kabul etti.
  •  

    Taziyede bulunan Uras'ın sevenleri tabutun başında dua etti.
  •  

    Güngör Uras'ın cenaze namazı iş, medya, siyaset dünyası mensupları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla kılındı.
  •  

    Cenaze törenine, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı, UEFA ve FIFA Onursal Üyesi Şenes Erzik, Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı Vahap Munyar, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Demirören Medya Grubu Başkanı ve Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal ve çok sayıda ekonomi gazetecisi katıldı.
     
  • "YERİ ZOR DOLDURULACAK"

    Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Güngör Uras’ın yazdığı yazılarla Türkiye’de milli ekonomiyi kalkındırmaya çalışan önemli bir gazeteci olduğunu belirtti. Kurtulmuş, “Yeri zor doldurulacak birisidir. Ayrıca tabii en büyük maharetlerinden birisi de ekonomi gibi zor bir konuda görüşlerini Ayşe Teyze’nin anlayabileceği bir tarzda anlatabilmesidir. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” diye konuştu.
  • "GERÇEK BİR AYDIN"

    Sanatçı Erol Evgin ise, Uras’ın gerçek bir entellektüel olduğunu ifade ederek, “Gerçek bir aydın nasıl olmalı derseniz Güngör hoca gibi olmalıydı. Büyük bir bilgi birikimiyle, bilgelikle ama çok net bir açıklıkla, çok kolay anlatırdı her şeyi. Ekonomi bizim uzmanlığımız eğil ama Güngör hocayı okuduğumuzda her şeyi anlardık. İnsani yanı da çok değerliydi. Çocuksu bir yanı vardı, çok neşeliydi” değerlendirmesinde bulundu.
  •  

    Yazar Deniz Gökçe de, merhum Uras’la üniversiteden bu yana tanıştıklarını ifade ederek, Uras’ın Türkiye’ye büyük hizmetlerde bulunduğunu söyledi.
  •  

    Uras'ın cenazesi için hazırlanan çelenklerde yazılarında sıklıkla kullandığı “Ayşe Teyze” ve “Ali Rıza Amca” isimleri dikkat çekti.
  •  

    Uras’ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı’na defnedildi.
  •  

    Ekonomiyi "Ayşe teyze" üzerinden yorumlamalarıyla tanıdığımız ekonomi yazarı Prof. Dr. Güngör Uras (85), 19 Ağustos 2018'de saat 19.00 sıralarında hayatını kaybetmişti.
  •  

    NTV'de ekonomi yorumculuğu da yapan Uras, bir süredir İstanbul'da hastanede tedavi görüyordu.
  •  

    1933 yılında Düzce’de doğan Uras, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1955 yılında mezun olduktan sonra aynı fakültede başladığı doktora çalışmasını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde tamamladı.
     
  •  

    Doçentlik derecesini Boğaziçi Üniversitesi'nde, profesörlük unvanını Marmara Üniversitesi'nde alan Uras, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde 2000 yılına kadar iktisat dersi verdi.
  •  

    Uras, Devlet Planlama Teşkilatı’nda uzman olarak görevliyken 1968 yılında Türkçe ve İngilizce olarak yayımlanan Türkiye İktisat Gazetesi’nde köşe yazısı yazmaya başladı.
  •  

    Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı da yapan Uras, 1998 yılından bu yana Milliyet ve Dünya gazetelerinde ekonomi konularında köşe yazarlığı yapıyordu.
  •  

     
  •  

     
  •  

     
  •  

     
  •  

     
  •  

     
  •  

     
  •  

     
  •  

     
  •  

     
  •  

     
  •  

     
  •  

     
  •  

     
  •  

    Tedavi gördüğü hastanede üç gün önce hayatını kaybeden ekonomi yazarı Güngör Uras (85) son yolculuğuna uğurlandı.Zülfikar Gençtürk
    15-temmuz.net haberleri
    E-Posta: [email protected]
    .. ..

Bu haber 148504 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
HAKMAR'daki FETÖ yapılanması nasıl ifşa oldu? İhbarı yapan isim ortaya çıktı! 22 kişi için tutuklama talebi
HAKMAR'daki FETÖ yapılanması nasıl ifşa oldu? İhbarı yapan...
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Manisa'yı ziyaret etti
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu,...