FETÖ’cü Salim Zeybek itirafçı oldu: Adil Öksüz’ü MİT ile...

FETÖ'cü Salim Zeybek itirafçı oldu: Adil Öksüz'ü MİT ile bağlantılı gösteren belge nasıl hazırlandı?

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden geçen 5 yılın ardından FETÖ içinde çözülmeler hız hazandı. FETÖ'nün MİT mahrem yapılanması içinde bulunan Salim Zeybek, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olan Adil Öksüz ile ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu. Zeybek, Adil Öksüz’ün, "MİT’çi" olarak gösterildiği sahte belgeyi kendisinin hazırladığını itiraf etti.

17 Temmuz 2021 - 16:27

15 Temmuz ihanet planı 8 ay önce yapıldı! FETÖ'cü Salim Zeybek'ten flaş Adil Öksüz itirafı: O belge sahte

Giriş Tarihi: 17.07.2021 Güncelleme Tarihi: 17.07.2021 

15 Temmuz ihanet kalkışması adım adım böyle geldi! İşte Gülen ile Öksüz arasındaki görüşme

Ahmet’ kod isimli, bir dönem MİT mahrem yapılanmasının sorumlusu olan bir FETÖ’cünün kendisine "Adil Öksüz'ü MİT’le ilişkili göstermemiz lazım" dediğini aktaran Zeybek, "Sahte belgeyi bana gönderdiklerinde üzerinde rötuş yaptım. Sonra Twitter'dan yayınlandı. Yayınlanan belge sahte bir belgedir" dedi.

15 Temmuz ihanet kalkışması adım adım böyle geldi! İşte Gülen ile Öksüz arasındaki görüşmeFETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimine hazırlığı, TSK imamı Adil Öksüz'ün başkanlığında TSK'dan sorumlu imamlarının da katıldığı toplantı ile başladı. Kalkışmadan 8 ay önceki toplantılarda, yapılacak eylemler ve Adil Öksüz, Harun Biniş, eski tuğgeneral Mehmet Partigöç ile eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş gibi isimlerin sözde atamalarının yapılacağı listeler hazırlandı. Toplantıda Pensilvanya ile görüntülü görüşme yapan Öksüz, salondaki darbecilere Gülen'in selamını iletti. Öte yandan MİT mahrem yapılanması içinde bulunan FETÖ'cü Salim Zeybek, sosyal medyadan yayımladığı video ile 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olan Adil Öksüz'ü, "MİT'çi" olarak gösteren belgeyi kendisinin hazırladığını itiraf etti.

FETÖ'nün TSK imamı Adil Öksüz'ün başkanlığında yapılan Ankara'nın Çayyolu semtinde bulunan 3 katlı villa darbe planın yapıldığı karargah olarak kullanıldı. Söz konusu toplantılara TSK'dan sorumlu imamlar, örgütün askeri yapılanmasında yer alan sorumlu düzeydeki imamlar, asker ve sivil örgüt mensupları katıldı. Darbe hazırlık toplantıları Kasım 2015'te başlayarak, 2016'nın Temmuz ayına kadar devam etti.

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimine hazırlığı, TSK imamı Adil Öksüz'ün başkanlığında TSK'dan sorumlu imamlarının da katıldığı toplantı ile başladı. Akıncı davasının gerekçeli kararına şok bir bilgi de girdi. Adil Öksüz ile FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in yaptığı telefon görüşmesinin detayları kararda detaylarıyla anlatıldı. Toplantıda Pensilvanya ile görüntülü görüşme yapan Öksüz, salondaki darbecilere Gülen'in selamını iletti. Öte yandan FETÖ'cü Salim Zeybek, sosyal medyadan yayımladığı video ile 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olan Adil Öksüz'ü, "MİT'çi" olarak gösteren belgeyi kendisinin hazırladığını itiraf etti.

Zeybek'ten flaş Adil Öksüz itirafı

FETÖ'nün TSK imamı Adil Öksüz'ün başkanlığında yapılan Ankara'nın Çayyolu semtinde bulunan 3 katlı villa darbe planın yapıldığı karargah olarak kullanıldı. Söz konusu toplantılara TSK'dan sorumlu imamlar, örgütün askeri yapılanmasında yer alan sorumlu düzeydeki imamlar, asker ve sivil örgüt mensupları katıldı. Darbe hazırlık toplantıları Kasım 2015'te başlayarak, 2016'nın Temmuz ayına kadar devam etti.


Gerçekleştirilen hazırlık toplantılarında kara, hava, deniz ve jandarma olmak üzere her kuvvetten yönetici sanıklar kendi aralarında oluşturduğu çalışma grupları ayrı odalarda çalışmalar yaptı, ardından karargah olarak kullanılan villanın salonunda bir araya gelerek yapılan çalışmalar değerlendirildi. Ortak toplantılarda darbe girişiminin detayları, eylemlerde görev alacak sanıkların görev ve sorumlulukları belirlendi. TSK imamı Adil Öksüz başkanlığında yapılan darbe plan toplantılarında, Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı, MİT Müsteşarı, Emniyet Genel Müdürü, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanının ele geçirilip Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığına götürülmeleri planlandı. Ayrıca, TSK içinde darbeye veya örgüte destek vermeyecek komutanlar ve personelin sivil imamlar vasıtasıyla tespit edilmesi, derdest edilmelerine karar verilen bu isimleri alıkoyacak darbeci sanıkların görevlendirilmelerinin yapılması, TSK birimlerinin karargahlarının ele geçirilmesi, kontrol edilmesi, emir komuta zincirinin ele geçirilmesi, stratejik askeri birliklerin ele geçirilip darbe girişimi kapsamında kullanılmasıyla ilgili olarak ayrıntılı planlamalar yapıldı.


CUMHURBAŞKANINA SUİKASTI İÇİN SAT PERSONELLERİYLE GÖRÜŞÜLDÜ
Darbe planının 9 Temmuz 2016'da hazır hale gelmesinin ardından, toplantılara katılan yönetici sanıklar, plana göre görevlerin tebliğ ve darbe hazırlıkları kapsamında kendilerinin sorumlu olduğu kuvvetlerle toplantılara başladı. Örgüt yöneticilerinden eski tuğamiral sanık Ömer Faruk Harmancık, Deniz kuvvetleri ile ilgili darbe girişimine yönelik planlama kapsamında görevlerin tebliğ ve hazırlıkların yapılması için İstanbul'a giderek sivil ve asker örgüt mensuplarının katıldığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile ilgili darbe girişiminde yapılacak faaliyetler, derdest edilecek komutanlar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da bulunduğu dönemlerde kaldığı Huber Köşkü'nde yapılacak Cumhurbaşkanına yönelik eylemle ilgili olarak SAT personeli sanıklarla görüşmeler yaptı. Eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, toplantıların ardından Şükrü Seymen ile toplantı yaparak Cumhurbaşkanına yönelik eylemle ilgili olarak görevlendirilecek Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli ile ilgili planlama yaptı.


TÜRK DONANMASININ YÜZDE 70'İ DARBEYE HAZIRLANDI
Toplantıların ardından darbe planlaması kapsamında seçilen hedef kişiler ve kurumlara ilişkin hazırlık çalışmalarına başlandı. Eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, eski yüzbaşı Ali Pehlivan ve Yarbay Veli Bilgin'e talimat vererek Coğrafi Analiz Sistemi programından MİT Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığı, Başbakanlık, Gölbaşı ilçesinde bulunan Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı, Gölbaşı ilçesinde bulunan TÜRKSAT binası, Ümitköy'de bulunan Türk Telekom binası, Ahlatlıbel'de bulunan TİB binası, Dikmen Vadisi'nde bulunan bir bina, İstanbul'da bulunan Kalender Orduevi, İstanbul'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Köşkü, İstanbul'da bulunan Fenerbahçe Orduevi ve İstanbul Samandıra'daki bir askeri kışlanın uydu fotoğraflarıyla koordinat bilgilerini aldı. Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında darbe girişiminden sonra yapılan aramalarda 143. Filo Komutanlığı istihbarat koridorunda bulunan sığınakta söz konusu belgelerin bir kısmı bulundu. 143. Filo Ek Hizmet Binasında yapılan aramalarda Cumhurbaşkanı'nın Marmaris'te kaldığı Turban Grand Yazıcı Otel, Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı Yerleşkesine, MİT Müsteşarlığına ilişkin Harita Genel Komutanlığı uydu görüntülerine ait renkli bilgisayar çıktılarının ele geçirildi. Deniz Kuvvetleri ile ilgili darbe girişimine yönelik genel planlama, koordinasyon ve hazırlık faaliyetlerinin Ömer Faruk Harmancık ve Sinan Sürer tarafından yapıldığı, bu planlamalar kapsamında Türk Donanmasının yüzde 70'ini oluşturan fırkateyn, korvet ve hücumbot olmak üzere 29 adet Ana Muharip Gemisi darbe faaliyetlerine katılmak üzere hazır hale getirildi.

'İLK İŞ FETÖCÜLERİ CEZAEVİNDEN ÇIKARMAK'
Akıncı davasının gerekçeli kararına şok bir bilgi de girdi. Adil Öksüz ile FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in yaptığı telefon görüşmesinin detayları kararda detaylarıyla anlatıldı. Adil Öksüz Fetullah Gülen ile yaptığı telefon görüşmesi sırasında salonda bulunan toplantıya katılan darbecilere Gülen'in selamını iletti. Adil Öksüz, toplantıda "Arkadaşlar 15 Temmuz akşamında yapılacak ilk işlerden bir tanesi görevlendirmeye verilecek kuvvetlerle cezaevlerinde tutuklu bulunan cemaat mensubu kişileri vakti kaybetmeksizin cezaevlerinden çıkarmak" dedi. Toplantıya katılan darbeci askerlerin bir kısmının silahlı darbe girişiminin başarıyla sonuçlanamayacağı görüşünü dile getirdiklerinde Adil Öksüz, "Bu tür olumsuz düşüncelerle şeytanı içimize karıştırmayalım, Allah'ın yardımı ile bu iş olumlu sonuçlanacaktır" diye konuştu.

DARBE GİRİŞİMİNİN KOMUTA MERKEZİ AKINCI ÜSSÜNDEKİ GAZİNO
Sabah'ın haberine göre, darbe girişimi sırasında Hava Kuvvetlerinin faaliyetleriyle ilgili eski 4. Ana Jet Üs Komutanı Hakan Evrim, 14 Temmuz 2016'da Diyarbakır'a giderek 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Deniz Kartepe ile görüştü ve 8. Ana Jet Üs Komutanlığından darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ne gelecek F-16 savaş uçaklarının planlaması yapıldı. Darbe girişimi sırasında Şırnak ve Denizli'deki komando tugaylarından askeri personel ve araçların Ankara'ya getirilmesi, Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığının F-16 savaş uçaklarının faaliyetleri ile Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı iki taburun Ankara'ya getirilmesi konusunda, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı, Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı ile ilgili planlama ve irtibat ile koordinasyonu eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği Koordinasyon Şube Müdürü olan kurmay albay Ali Durmuş tarafından sağlandı. Ali Durmuş darbe gecesi Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında oluşturulan komuta harekat merkezinde yer alırken, FETÖ/PDY Hava Kuvvetleri imamı Kemal Batmaz ile birlikte hareket ederek darbenin yönetim merkeziyle diğer üsler arasında irtibat ve koordinasyonu sağladı. Darbe girişiminin yönetim merkezinin Akıncı Üssü 143. Filo Komutanlığı Öğretmen Gazinosunda oluşturulan komuta harekat merkezi olurken, buradan tüm ülkedeki darbe faaliyetlerinin sevk ve idare edildiği, darbe girişimi sırasında Hava Kuvvetlerine yönelik harekatın da Akıncı Üssü'nden yönetildiği tespit edildi.



FETÖ'CÜ SALİM ZEYBEK İTİRAFÇI OLDU
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) MİT mahrem yapılanması içinde bulunan FETÖ'cü Salim Zeybek, sosyal medyadan yayımladığı video ile 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olan Adil Öksüz'ü, "MİT'çi" olarak gösteren belgeyi kendisinin hazırladığını itiraf etti.

ADİL ÖKSÜZ'Ü MİT İLE BAĞLANTILI GÖSTEREN BELGE NASIL HAZIRLANDI?
'Ahmet' kod isimli, bir dönem MİT mahrem yapılanmasının sorumlusu olan, adını B.B. olarak bildiği bir FETÖ'cünün Amerika'dan mesaj attığını ve kendisine "Adil Öksüz haindir. Bizim onu MİT'le ilişkili göstermemiz lazım. Bu konuda bir çalışma yaptırıyorum. Hazırlanan bir belge var" dediğini aktaran Zeybek, "İşi bana gönderdiklerinde ben de üzerine buldum işte imzayı, işte şuydu buydu neyse ekleyerek birazda rötuş yaparak kendisine geri gönderdim, Twitter'da yayınlandı. Yayınlanan belge sahte bir belgedir" dedi.

FETÖ'cü Zeybek, yayımladığı videoda belgenin hazırlanma sürecini şu sözlerle anlattı:

"SAHTE BELGE TEDAVÜLE SOKULDU"
Bir dönem FETÖ'nün MİT mahrem yapısında bulundum. Sosyal Medya "Adil Öksüz'ün MİT'in angaje ettiği elemanlardan birini olduğunu gösteriyor" diye bir belge tedavüle sokuldu. Beni bir davada yaptığım konuya ilişkin tutanaklar da yayınlandı. Bu sebeple konuya ilişkin ilk ağızdan bilgilendirme yapmanın faydalı olacağını düşünüyorum.

"MİT İMAMI TALİMAT VERDİ"
İşte bu süreçte Amerika'da o dönem yaşadığını bildiğim "Ahmet" kod isimli, yine o dönem MİT mahrem yapılanmasının sorumlusu, kısaca adını ben B.B. diye ifade edeyim…Bu kişi bana mesajla ulaşarak Adil Öksüz haindir. Bizim onu MİT'le ilişkili göstermemiz lazım. Bu konuda bir çalışma yaptırıyorum. Yapılan bir belge var, hazırlanan bir belge var, buna imzalar, isimler ekleyerek Twitter'da yayınlamak istiyoruz dedi. Ben de "Abi hizmet ne zaman böyle İşler içine girdi, hep ayağımıza dolandı girmeyelim bu işe" dedim. İşte 15 Temmuz yaşanmış, hala böyle yalan dolan peşinde koşmayalım dedim ama dinletemedim.

SAHTE İMZA KOYDUM TWITTER'DA YAYINLANDI
Nihayetinde denilen işi bana gönderdiklerinde ben de üzerine buldum işte imzayı, işte şuydu buydu neyse ekleyerek birazda rötuş yaparak kendisine geri gönderdim, Twitter'da yayınlandı. "Adil Öksüz'ün MİT'in angaje etmiş olduğu elemanlardan birisi olduğunu gösterin belgedir" şeklinde lanse edilen belgenin hikayesi budur. Twiterda yayınlanan belge sahte bir belgedir. Ben vicdanımın sesini dinledim, hala dinliyordum…

FETÖ'cü Salim Zeybek itirafçı oldu: Adil Öksüz'ü MİT ile bağlantılı gösteren belge nasıl hazırlandı?

FETÖ'cü Salim Zeybek itirafçı oldu: Adil Öksüz'ü MİT ile bağlantılı gösteren belge nasıl hazırlandı?

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden geçen 5 yılın ardından FETÖ içinde çözülmeler hız hazandı. FETÖ'nün MİT mahrem yapılanması içinde bulunan Salim Zeybek, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olan Adil Öksüz ile ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu. Zeybek, Adil Öksüz’ün, "MİT’çi" olarak gösterildiği sahte belgeyi kendisinin hazırladığını itiraf etti. ‘Ahmet’ kod isimli, bir dönem MİT mahrem yapılanmasının sorumlusu olan bir FETÖ’cünün kendisine "Adil Öksüz'ü MİT’le ilişkili göstermemiz lazım" dediğini aktaran Zeybek, "Sahte belgeyi bana gönderdiklerinde üzerinde rötuş yaptım. Sonra Twitter'dan yayınlandı. Yayınlanan belge sahte bir belgedir" dedi.

Bu haber 991264 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya görüşecekler
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya...