Emekliye seyyanen zam! Ocak’ta emekli maaşlarında ne kadar...

Emekliye seyyanen zam! Ocak'ta emekli maaşlarında ne kadar artış olacak?.

Ocak’ta emekliler enflasyon zammı almaya hazırlanırken, Türkiye Emekliler Derneği’nden seyyanen zam talebi geldi. Dernek Başkanı Kazım Ergün, ‘Salgın nedeniyle masraflarımız arttı. Seyyanen zam istiyoruz’ dedi. Peki, seyyanen zam yapılırsa emekli maaşlarında ne kadar artış olur? İşte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin merak ettiği tüm detaylar...

11 Aralık 2020 - 07:32

Emekliye seyyanen 'ta emekli maaşlarında ne kadar artış olacak?

’ta emekliler  mı almaya hazırlanırken, Türkiye Emekliler Derneği’nden seyyanen zam talebi geldi. Dernek Başkanı , ‘Salgın nedeniyle masraflarımız arttı. Seyyanen zam istiyoruz’ dedi. Peki, seyyanen zam yapılırsa emekli maaşlarında ne kadar artış olur? İşte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin merak ettiği tüm detaylar...



Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilere seyyanen zam talebinde bulundu. Emeklilerin önemli bir bölümünün aylığının dışında hiçbir gelirinin bulunmadığına dikkat çeken Ergün, Covid-19'un gelirleri de olumsuz etkilediğini söyledi.



Ergün, "Yapılan zamların da etkisiyle bütçemizde gıda, elektrik, su, doğalgaz, internet faturaları ve temizlik malzemelerinin payı arttı. Bunun yanında, maske, siperlik ve takviye vitaminler bütçemize ek yük getirdi. Emeklilerin rahat bir nefes alması için yüzdeli artışlar yerine seyyanen zam istiyoruz" dedi.



OCAK ARTIŞI NE OLUR?
Son 5 aylık enflasyonun yüzde 7.02 hesaplandığını, bu orana Aralık ayı TÜFE oranının da ekleneceğini ifade eden Ergün, şöyle konuştu: "Aralık'ta TÜFE'deki artışın yüzde 1 olduğunu varsayarsak, TÜFE'de 6 aylık kümülatif artış yüzde 8.09 olur. Biz işte bunun için seyyanen zam istiyoruz."



'ENFLASYON SEPETİ GÜNCELLENSİN'
Kazım Ergün, TÜİK'in enflasyon hesaplamasında kullandığı sepette temel ihtiyaçların payının yükseltilmesini ve Covid-19 salgını da dikkate alınarak özellikle konut (ısınma, elektrik, su, kira) ve gıdanın enflasyon sepetindeki ağırlığının artırılmasını talep etti.

Bu haber 791213 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...