Diyarbakır 11. Karpuz Festivalini coşkuyla kutladı, sokaklarda...

Diyarbakır 11. Karpuz Festivalini coşkuyla kutladı, sokaklarda develer karpuz taşıdı

23 Eylül 2021 - 18:12 - Güncelleme: 25 Eylül 2021 - 08:48

Diyarbakır 11. Karpuz Festivalini coşkuyla kutladı, sokaklarda develer karpuz taşıdı

Anasayfa » Genel » Diyarbakır 11. Karpuz Festivalini coşkuyla kutladı, sokaklarda develer karpuz taşıdı

Diyarbakır'da karpuz festivalinin birincisi: 45 kilo 500 gram

Diyarbakır'da 11'incisi düzenlenen karpuz festivali kapsamında festivalin en ağır karpuzu 45 kilo 500 gram ile birinci oldu.

  • AA
  • 22.09.2021 - 23:22
  • Güncelleme : 22.09.2021 - 23:29

Telegram ile paylaşGoogle News'de takip et

Diyarbakır'da karpuz festivalinin birincisi: 45 kilo 500 gram

Diyarbakır'da bu yıl karpuz festivalinin 11'incisi düzenlendi.

Festival kapsamında düzenlenen en ağır karpuz yarışmasında, 45 kilo 500 gram gelen karpuz birinci seçildi.

BEBEKLER KARPUZUN İÇİNDE POZ VERDİ

Dağkapı meydanında halk oyunları ekibinin Diyarbakır ile Ege ve Karadeniz bölgesinin oyunlarını sergilemesiyle festival sürdü.

Daha sonra çocuklar arasında karpuz yeme ve yuvarlama yarışması yapıldı.

0-2 yaş arasındaki bebekler karpuza en yakışan çocuk yarışmasında içi koyulan iri Diyarbakır karpuzlarının içinde poz verdi.

 

Diyarbakır da karpuz festivalinin birincisi: 45 kilo 500 gram #1

 

KADIN ÇİFTÇİ 45 KİLO 500 GRAMLIK KARPUZLA BİRİNCİ OLDU

Vatandaşların doyasıya eğlendiği festivalde, karpuz ağırlık yarışmasında, 45 kilo 500 gramlık karpuzla çiftçi İkram Atlı birinci, 44 kilo 100 gramla Abdulhamit Atlı ikinci, 39 kilo 700 gramla Mehmet Kaya üçüncü oldu.

 

Diyarbakır da karpuz festivalinin birincisi: 45 kilo 500 gram #2

 

 

Diyarbakır da karpuz festivalinin birincisi: 45 kilo 500 gram #3

 

 

Diyarbakır da karpuz festivalinin birincisi: 45 kilo 500 gram #4

 

 

Diyarbakır da karpuz festivalinin birincisi: 45 kilo 500 gram #5

 

 

Diyarbakır da karpuz festivalinin birincisi: 45 kilo 500 gram #6

 

 

Diyarbakır da karpuz festivalinin birincisi: 45 kilo 500 gram #7

Diyarbakır’da düzenlenen 11. Diyarbakır Karpuz Şenliğinde renkli manzaralar yaşandı. Eski gelenek tekrar yaşatıldı, karpuzlar develer ile şenlik …

Diyarbakır 11. Karpuz Festivalini coşkuyla kutladı, sokaklarda develer karpuz taşıdı

Genel Kültür - Sanat

23.09.2021 11:17

Diyarbakır’da düzenlenen 11. Diyarbakır Karpuz Şenliğinde renkli manzaralar yaşandı. Eski gelenek tekrar yaşatıldı, karpuzlar develer ile şenlik alanına taşındı.

Diyarbakır’da düzenlenen 11. Diyarbakır Karpuz Şenliğinde renkli imgeler yaşandı. Halay ve zılgıt ile sokaklarda eski gelenek yaşatıldı, karpuzlar develer ile Ekinciler Caddesinden Dağkapı meydanında bulunan şenlik alanına kadar taşındı. Halk oyunları takımının Diyarbakır ile Ege ve Karadeniz bölgesinin oyunlarını sergilemesiyle şenlik başladı.

Şenliğe Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, Vilayet Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, MHP Diyarbakır Vilayet Lideri Cihan Kayaalp, Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayan çiftçi 45 kilo 500 gramlık karpuz ile 1. oldu

Şenlik, çocuklar arasında karpuz yeme ve yuvarlama yarışı, 0-2 yaş ortasındaki bebekler karpuza en yakışan çocuk yarışı ve karpuz tartı müsabakası gerçekleşti. Yük yarışında 45 kilo 500 gramlık karpuzla çiftçi İkram Atlı birinci, 44 kilo 100 gramla Abdulhamit Atlı ikinci, 39 kilo 700 gramla Mehmet Kaya üçüncü oldu. Müsabakalarda dereceye giren çocuk ve üreticilere çeşitli mükafatların verilmesinin akabinde şenliğe katılan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Kürtçe türkü söyledi.

Ünlü sanatkarlar konser verdi Diyarbakırlılar coştu

Şenliğin sonunda sanatçı İlyas Yalçıntaş, Ali Aktaş, Leyla Aslan ve İbrahim Candan konser verdi. Yüzlerce vatandaşın iştirakiyle gerçekleşen konser coşkuyla devam ederken, gece saatlerine kadar konser sürdü. Vali Münir Karaloğlu, Diyarbakır’ın gastronomisiyle, tarım ve hayvancılığıyla değerli bir üretim merkezi olduğunu kuraklıktan ötürü geçen yıl ki irilik ve tartıya yetişilemediğini kaydetti. Vali Karaloğlu, “11’inci sefer Diyarbakır’da karpuz şenliğini yapıyoruz. Geçen sene pandemi münasebetiyle yapamamıştık, yalnızca yarış kısmını yapmıştık. Lakin bu sene normalleşmeyle birlikte, önlemlerimizi alarak açık alanda bir şenlik yapıyoruz. Şenlikte çeşitli yarışlar olacak hem üreticilerimiz arasında hem çocuklarımız ve gençlerimiz arasında karpuza bağlı olarak müsabakalarımız var. Daha sonra da konserlerimiz olacak. Biz bu sene Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak karpuz yetiştiriciliğini teşvik bakımından evvel GAP ziraî araştırma merkezinde karpuz fidesi yetiştirip çiftçimize dağıttık, daha sonra ilaç ve gübre dayanağı verdik. Fakat bu sene maalesef kuraklıktan karpuzumuz da etkilendi, geçen yılki büyüklüklere, iriliklere ulaşamadık. Lakin tekrar buradaki karpuzlar, dünyanın en büyük karpuzlarından. İnşallah hoş ve cümbüşü bol bir şenlik olur” dedi.

ETİKETLER: 

Yorumlar

 

 

Bu haber 991039 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MHP'de Devlet Bahçeli'nin
MHP'de Devlet Bahçeli'nin "A Takımı" belli oldu
MHP'de Devlet Bahçeli'nin
MHP'de Devlet Bahçeli'nin "A Takımı" belli oldu