Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’e NATO kapısını kapattı acı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'e NATO kapısını kapattı acı itiraf geldi: İzin yok

İslam düşmanı Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim'i yakması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İsveç, NATO konusunda bizden destek beklemeyi unutsun'' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın skandal eyleme gösterdiği tepki İsveç basınında geniş yer aldı. İsveç basını yaşanan olaylar sonrası NATO kapısının kapandığını yazdı. Erdoğan, Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonuna izin veren İsveç'e, NATO kapısını kapattı. Bu sözler dünya basınında geniş yankı uyandırırken France 24 skandal bir algı operasyonuna soyundu.

24 Ocak 2023 - 08:44 - Güncelleme: 24 Ocak 2023 - 09:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'e NATO kapısını kapattı acı itiraf geldi: İzin yok

Giriş Tarihi: 24.01.2023  06:57 Güncelleme Tarihi: 24.01.2023 08:44.

İslam düşmanı Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim'i yakması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İsveç, NATO konusunda bizden destek beklemeyi unutsun'' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın skandal eyleme gösterdiği tepki İsveç basınında geniş yer aldı. İsveç basını yaşanan olaylar sonrası NATO kapısının kapandığını yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'e NATO kapısını kapattı acı itiraf geldi: İzin yDün gerçekleşen kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'te aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim'i yakmasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dininin, Hazreti Muhammed'in vasıtasıyla ilk müjdelendiği günden beri Ebu Cehil'in sembolü olan pek çok husumetin, saldırının, alçaklığın hedefi olduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'e NATO kapısını kapattı acı itiraf geldi: İzin yok

 Sözlerine devam eden Erdoğan, "Şu anda üzerinde hassasiyetle durmam gereken konu, İsveç'in NATO üyeliği başvurusuyla başlayan ve bir esfeli safilinin, mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim mushafını yakmasına kadar varan hadiselerdir. Buna karşılık Rabbimiz, Kur'an-ı Kerim'i kendisinin indirdiğini ve kendisinin koruyacağını kitabında açıkça hüküm altına almıştır. Müslümanlar olarak bize düşen görev, Rabbimizin koruması altındaki bu kutsal kitabımıza layık olduğu hürmeti göstermek, onun emirlerine uygun bir hayat sürmeye gayret etmektir. Her şey gibi İslam'la müşerref olarak Kur'an-ı Kerim'in aydınlığına kavuşmak da bir nasip işidir."

"KUSURA BAKMASINLAR BAŞTA SÖYLEDİK''

Milyarlarca Müslümanın inancıyla birlikte 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının manevi şahsiyetine de saldıran bu zihniyetin son eyleminin, asırlardır bir arpa boyu yol alınamadığının işareti olduğunu  belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı; "Rabbimizin koruması altındaki Kur'an-ı Kerim, bir haçlı artığının onun nüshasını yakmasıyla asla zarar görmez ama bu sapkınlığı teşvik edenler veya göz yumanlar hiç şüphesiz sonuçlarını da hesap etmişlerdir. Kalkacaksın, senin güvenlik güçlerin, polisin vesaire onların koruması altında bu ihaneti, bu edepsizliği, bu alçaklığı, bu adiliği, bu namussuzluğu yapacak, onların korumasıyla da orada 'Hah bak, işte biz Müslümanlara ne yaptık?' diyecekler. Ülkemizin büyükelçiliği önünde böyle bir kepazeliğin yaşanmasına sebebiyet verenlerin NATO'ya üyelik başvuruları konusunda artık bizden herhangi bir hayırhahlık bekleyemeyecekleri açıktır. Kusura bakmasınlar. Başta söyledik, terör örgütlerine caddelerinizde, sokaklarınızda her yerde cirit attıracaksınız, ondan sonra da bizden NATO'ya girme konusunda destek bekleyeceksiniz. Yok böyle bir şey, böyle bir desteği bizden beklemeyin.

"NATO KONUSUNDA BİZDEN DESTEK BEKLEMEYİN''

Madem terör örgütleri mensuplarını ve İslam düşmanlarını bu kadar seviyorsunuz, savunuyorsunuz, koruyorsunuz, öyleyse kendilerine ülkelerinin savunmalarını da onlara havale etmeleri tavsiyesinde bulunuyoruz. Biz bir şeyi söylediğimiz zaman dürüst söyleriz, birileri de bize namussuzluk yaptığı zaman, alçaklık yaptığı zaman onlara da haddini bildiririz. İsveç yönetiminin bizlere kalkıp hak ve özgürlükten hiç bahsetmesine gerek yok. Eğer hak ve özgürlüklere bu kadar saygılıysanız önce Türkiye Cumhuriyeti'nin veyahut Müslümanların dini inancına saygı göstereceksiniz. Eğer bu saygıyı göstermiyorsanız, kusura bakmayın bizden de NATO konusunda herhangi bir destek göremeyeceksiniz."

İSVEÇ BASININDAN ACI İTİRAF

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın skandal eyleme gösterdiği tepki isveç basınında geniş yer aldı. İsveç basını yaşanan olaylar sonrası NATO kapısının kapandığını yazdı. İsveç merkezli Aftonbladet gazetes, ''Erdoğan hayır dedi'' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. Söz konusu haberde Rasmus Paludan'ın Türkiye'de büyük bir öfkeye yol açtığına vurgu yapılırken şu ifadeye yer verildi; ''Kısa bir süre önce Erdoğan, protestolar nedeniyle İsveç'in NATO üyeliğini desteklemeyeceğini açıkladı.''

''KUR'AN YAKMAK NAO ŞANSINI ÖLDÜRDÜ MÜ?''

Bir Başka İsveç gazetesi Svenska Dagbladet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini son dakika olarak geçti. Gazete 'İsveç'in NATO başvurusuna destek yok' başlığı ile çıktı. Gazete 'Kuran yakmak NATO şansını mı öldürdü?' başlıklı bir de analiz yayınladı.

Dagens Nyheter 'Erdoğan, İsveç'in bu hafta sonu Stockholm'deki ülkenin büyükelçiliği önünde Kuran'ın yakılmasından sonra Türkiye'den NATO uygulamasına destek beklememesi gerektiğini söyledi' dedi.

''BAŞBAKAN 2 DARBE ALMAK ZORUNDA KALDI''

Sydsvenskan, İsveç Başbakanı Kristersson'un NATO sürecinde Åkesson ve Erdoğan arasında sıkıştığını yazdı. Söz konusu haberde 'Başbakan Ulf Kristersson, İsveç'in NATO üyeliği peşinde Pazartesi akşamı iki ciddi darbe almak zorunda kaldı' denildi.

Başkan Erdoğan'ın 'İsveç' sözleri sonrası France 24'ten skandal haber! Algı operasyonu

TRHaber - Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'e NATO kapısını kapattı acı itiraf geldi: İzin yCumhurbaşkanı Erdoğan, Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonuna izin veren İsveç'e, NATO kapısını kapattı. Bu sözler dünya basınında geniş yankı uyandırırken France 24 skandal bir algı operasyonuna soyundu.

Başkan Erdoğan'ın 'İsveç' sözleri sonrası France 24'ten skandal haber! Algı operasyonu

GİRİŞ 23.01.2023 22:41GÜNCELLEME 24.01.2023 01:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı konuşmada, terör örgütlerine kucak açan ve Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonuna izin veren İsveç'e, NATO konusunda çok sert tepki gösterdi.

"Rabbimizin koruması altındaki Kur'an-ı Kerim, bir haçlı artığının onun nüshasını yakması ile asla zarar görmez." diyen Başkan Erdoğan, "Böyle bir kepazeliğe izin verenler NATO'ya başvuru konusunda bizden destek destek beklemesinler." ifadeleriyle NATO'ya katılım talebine 'ret' sinyali verdi.

Türkiye'den İsveç kararı! Başkan Erdoğan duyurduTürkiye'den İsveç kararı! Başkan Erdoğan duyurdu

Söz konusu açıklamalar Batı medyasında da geniş yankı buldu.

Erdoğan’ın oyları yükseldikçe Batı’nın provokasyonları artıyor! Almanlar'dan küstah anketErdoğan’ın oyları yükseldikçe Batı’nın provokasyonları artıyor! Almanlar'dan küstah anket

FRANSIZLARDAN ALGI OPERASYONU: PKK'LI TERÖRİSTLERİ "KÜÇÜK KÜRT GRUPLAR" OLARAK LANSE ETTİLER

Yaşananlar sonrasında Fransa merkezli France 24 skandal bir algı operasyonuna soyundu.

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakılması sonrası Başkan Erdoğan'ın İsveç'e NATO kapılarını kapatmasını haberleştiren kanal şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan'ın öfkeli yorumları, İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye'de Mayıs ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri öncesinde Batı savunma ittifakına katılma ihtimallerini daha da uzaklaştırdı"

Skandallarla dolu haberde Avrupa'daki PKK/YPG'liler 'Kürt gruplar' olarak aklanmaya çalıştı. France 24 ek olarak Türkiye ve Macaristan'ı Rusya yanlısı NATO üyeleri olarak ilan etti.

REUTERS

Merkez üssü İngiltere'nin başkenti Londra'da olan Reuters gelişmeyi, "Erdogan to Sweden: Don't expect Turkish support for NATO bid after Stockholm protest" başlığıyla duyurdu.

Haberde "Erdoğan Pazartesi günü yaptığı açıklamada, hafta sonu Stockholm'deki Türk büyükelçiliği önünde Kur'an'ın yakılması da dahil olmak üzere düzenlenen protestoların ardından İsveç'in Türkiye'den NATO üyeliğine destek beklememesi gerektiğini söyledi" ifadelerine yer verildi.

BLOOMBERG

Başkan Erdoğan'ın İsveç'e verdiği NATO vetosunu ABD merkezli Bloomberg de gündeme getirdi.

"Sweden Shouldn't Expect Turkey Support in NATO Bid, Erdogan Says" başlığıyla (Erdoğan: İsveç NATO Hedefinde Türkiye'den Destek Beklememeli) duyurulan haberde şu ifadeler kullandı:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazartesi günü İsveç'in başkenti Stockholm'de İslam'ın kutsal kitabının yakılmasına öfkesini dışa vurarak, Türkiye'nin İsveç'in Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'ne katılma hedefini desteklemeyeceğini söyledi."

İTALYAN BASINI ERDOĞAN'IN O SÖZLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

İtalya'da yayın yapan ANSA MED isimli haber sitesi "No Sweden in NATO if it doesn't respect Islam, says Erdogan" başlığını kullandı.

İlgili haberde Erdoğan'ın "Hiç kimsenin Müslümanların inancına hakaret etme özgürlüğü yoktur" sözlerine dikkat çekildi.

ABC NEWS

New York merkezli ABC News, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in İslam karşıtı protestoların ardından NATO'ya katılmak için Ankara'dan destek beklememesi gerektiğini söyledi" ifadeleriyle ilgili haberi okuyucularına servis etti.

ASSOCIATED PRESS

Bir başka ABD merkezli basın kuruluşu Associated Press ise "Türkiye Cumhurbaşkanı, İsveç'in NATO üyelik hedefine destek vermediğini söyledi" sözleriyle gelişmeyi manşete taşıdı.

Kur'an-ı Kerim'in yakılması sonrası Diyanet harekete geçti! Alçak ırkçıya...

Kur'an-ı Kerim'in yakılması sonrası Diyanet harekete geçti! Alçak ırkçıya...Türk gazeteci sordu! ABD, Kuran-Kerim'e yapılan hadsizliği kınayamadı: 'Art...

Türk gazeteci sordu! ABD, Kuran-Kerim'e yapılan hadsizliği kınayamadı: 'Art...Ali Erbaş duyurdu! Kur'an-ı Kerim'in yakıldığı yerde Kuran-ı Kerim okunacak

Ali Erbaş duyurdu! Kur'an-ı Kerim'in yakıldığı yerde Kuran-ı Kerim okunacakErdoğan'ın İsveç'e verdiği NATO vetosu dünya basınının gündeminde!

Erdoğan'ın İsveç'e verdiği NATO vetosu dünya basınının gündeminde!

Bu haber 330719 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...