Başsavcılık harekete geçti: TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı...

Başsavcılık harekete geçti: TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 'terör örgütü propagandası' yapmak suçlamasıyla İstanbul'da gözaltına alındı. Evinde de arama yapılan Fincancı'nın polis ekipleri tarafından Ankara'ya götürüldüğü belirtildi. Ayrıca Fincancı ve Türk Tabipler Birliği yönetiminin de görevden alınması talep edildi. Öte yandan gözaltına alınan Fincancı'nın evinde yapılan aramada ise kalaşnikof mermileri ele geçirildi.

26 Ekim 2022 - 17:05

Başsavcılık harekete geçti: TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı!
Giriş Tarihi: 26.10.2022  15:17 Son Güncelleme: 26.10.2022  15:36
Türk Tabipleri Birliği Başkanı Fincancı gözaltında
Gözaltına alınan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın evinden kalaşnikof mermisi ve örgütsel el kitabı çıktı

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı

TSK'nın terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı. Operasyona ilişkin detaylar aktarılırken, TTB için yeni düzenlemeyle ilgili bilgiler de ortaya çıktı.
Son dakika... Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
TSK'nın kimyasal silah kullandığı suçlamaları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, İstanbul'da gözaltına alındı.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 'TSK kimyasal silah kullanıyor' ifadesi sonucu terör propagandası yapmak suçlamasıyla İstanbul'da gözaltına alındı. Fincancı'nın gözaltına alınmasının ardından harekete geçen Başsavcılık, Türk Tabipleri Birliği'ne kayyum atanması ve yerlerine yeni isimlerin seçilmesi talebinde bulundu.

SON DAKİKA | Başsavcılık harekete geçti: TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı!


Son dakika haberi... PKK’nın yayın organında açıklama yapan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 'kimyasal silah kullanıyor' şeklinde iftiralar atan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı.

Son dakika haberi...PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Tabipler Birliği Başkanı Rasime Şebnem Korur, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2 maddesi gereğince Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçundan gözaltına alındı.

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı böyle gözaltına alındı | Video

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Tabipler Birliği Başkanı Rasime Şebnem Korur hakkında gözaltı kararı verildi.

SON DAKİKA! TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı | Video

Korur'un İstanbul'da gözaltına alındığı, Ankara'ya getirildiği öğrenildi.

TTB'NİN FAALİYETİNİN SONLANDIRILMASI İÇİN BAŞVURU YAPILDI
Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Büronca Korur'un halen devam ettirdiği Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanlığı görevine, 6023 sayılı Türk Tabipler Birliği Kanununun 'Amaçları dışında faaliyet gösteren Türk Tabipleri Birliğinin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine son verilmesine ve yerlerine yenilerinin seçilmesine, Sağlık Bakanlığının veya bulundukları yer Cumhuriyet Başsavcılığının istemi üzerine…' şeklindeki Ek 2. Maddesinin 2. Fıkrası gereğince son verilmesine, aynı maddenin 3. Fıkrasında düzenlenen usulle yerine yeni merkez konseyi başkanı seçilmesine karar verilmesi için nöbetçi asliye hukuk mahkemesi nezdinde talepte bulunulduğu belirtildi.

TTB Başkanı Fincancı, sağlık kontrolünden geçirildi | Video

PKK KANALINDA ALÇAK İFTİRALAR

Fincancı PKK'nın yayın organlarından birine katılarak TSK ve Mehmetçik'e iftira attı.

Son Dakika: TTB Başkanı Fincancı hakkında soruşturma başlatıldı | Video

Görüntüleri izlediğini söyleyen Fincancı, "kimyasal kullanılmış" dedi.

Fincancı konuya ilişkin şu cümleleri kullandı:

"Daha önce de incelemiştim. Belliki sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan, kimyasal gazlardan, zehirli gazlardan biri kullanılmış durumda. Çok çeşitli kimyasal silahlar var. Her ne kadar kullanılması yasak ise de ne yazık ki bu yasaklanmış silahların çatışmalarda kullanıldığını da görüyoruz."

MECLİS GÜNDEMİNE SUNACAĞIM
Fincancı'nın bu iftiralarına destek veren Tanrıkulu, sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Kimyasal silah kullanıldığına dair görüntüleri izlediğini iddia eden Tanrıkulu, PKK'lı teröristlerin nasıl öldüğüne dair soruların yanıt bulması için konuyu Meclis gündemine getireceğini iddia etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri tarafından gözaltına alınan Şebnem Korur Fincancı'nın Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri'ne teslim edileceği ve Ankara'ya götürüleceği ifade edildi.

TABANCA VE KALAŞNİKOF FİŞEKLERİNE EL KONULDU

Evinde 25 dolu 1 adet boş 9mm kısa browning tabanca fişeği ile 2 dolu, 1 adet 7.62 mm kalaşnikof fişeğine ilgili karar gereği el konuldu.

Bahse konu fişeklerle ilgili alınan Savcılık talimatı doğrultusunda Şebnem Korur Fincancı ve Kardelen F. Arıkan isimli şahısların 6136 Skm. suçundan ifadeleri alınacak.

Son dakika: TTB Başkanı Fincancı hakkında soruşturma başlatıldı

GÖREVDEN ALINSIN TALEBİ

Açıklamanın devamında, "Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımızca adı geçen şüphelinin halen devam ettirdiği TTB Merkez Konseyi Başkanlığı görevine, 6023 sayılı TTB Kanununun 'Amaçları dışında faaliyet gösteren TTB'nin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine son verilmesine ve yerlerine yenilerinin seçilmesine, Sağlık Bakanlığı'nın veya bulundukları yer Cumhuriyet Başsavcılığı'nın istemi üzerine…' şeklindeki Ek 2'nci Maddesinin 2'nci Fıkrası gereğince son verilmesine, aynı maddenin 3'üncü fıkrasında düzenlenen usulle yerine yeni merkez konseyi başkanı seçilmesine karar verilmesi için nöbetçi asliye hukuk mahkemesi nezdinde talepte bulunulmuştur" denildi.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Fincancı gözaltında
 

Gözaltına alınan Fincancı'nın evinde yapılan aramada örgütsel el kitabı ve mermiler ele geçirildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI SUÇLAMASI

Şebnem Korur Fincancı 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama' ile suçlanıyor.

OPERASYONDA SON DURUM: FİNCANCI ANKARA'YA GETİRİLİYOR

Operasyona ilişkin son durumu CNN Türk muhabiri Ahmet Türkeş aktardı.

Ahmet Türkeş'in açıklamaları şöyle:

Fincancı Ankara'ya getiriliyor. Yürütülen soruşturma kapsamında savcı karşısına çıkarılacak. Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Fincancı'nın da içinde bulunduğu Türk Tabipleri Birliği'nin merkez organlarının görevlerine son verilmesi ve yerlerine yeni birilerinin seçilmesi için talepte bulunulmuştu. Eğer talep kabul görürse TTB yönetimine kayyum atanmış olacak.

TTB'nin isminden Türk ifadesinin çıkarılması da gündeme gelmişti. Bu yönde çalışmaların sürdüğü, bu adımın cumhurbaşkanlığı kararıyla mı yoksa kanun yoluyla mı atılacağına bakıldığı öğrenildi. Bir diğer önemli nokta TTB ile ve diğer meslek kuruluşlarıyla ilgili yeni bir düzenlemenin üzerinde duruluyor. Düzenlemeyle bu kuruluşlara üyeliğin zorunlu olmaktan çıkarılacağı planlanıyor. Sadece kamu kurum kuruluşlarında çalışan hekimlerin odaya kayıt olmaları isteğe bağlı. Onun dışında mesleklerini icra eden tüm hekimlerin TTB'ye kayıt olmaları zorunlu. Adım atılırsa bu uygulama son bulmuş olacak.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Fincancı gözaltında
 

CHP'de 'kimyasal silah' krizi! Tanrıkulu'na tepki: Sana ne kardeşim
CHP'de 'kimyasal silah' krizi! Tanrıkulu'na tepki: Sana ne kardeşimHaberi Görüntüle

KİMYASAL SİLAH İDDİASI

PKK/YPG'nin sözde yayın organına konuşan Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör operasyonları sırasında kimyasal silah kullandığını iddia etmişti.

''ENVANTERDE KİMYASAL SİLAH YOK''

Milli Savunma Bakanlığı da bir açıklama yaparak iddiayı yalanlamıştı. Açıklamada, TSK envanterinde kimyasal silah bulunmadığı bildirilmişti.


ERDOĞAN: İSMİNİN DEĞİŞMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK'nın terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya ilişkin şöyle konuşmuştu:

Bilindiği gibi sınır ötesi Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin yürüttüğü sınır ötesi harekatlara iftira atan Tabipler Birliği başkanıyla ilgili yargı harekete geçmiştir. Ayrıca bu ismin üzerinde de çalışmalarımızı yürütecek gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin değişmesini sağlayacağız. Terör örgütün diliyle konuşarak ülkesine ve ordusuna alçakça bühtan eden böyle bir şahsın adı Türk ile başlayan bir kurumun başında olmasının milletimizin her bir ferdini rahatsız ettiğine inanıyorum. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızın yürüttüğü soruşturmanın sonuçlarına ve mahkemelerin vereceği kararlara göre hem bu kişiyle hem de bu kurumla ilgili gereken adımlar atılacaktır. Bu çerçevede ilgili bakanlarımıza Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni bir yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdik. Meslek örgütlerini ideolojik saplantılarının borazanı haline getiren terör örgütü destekçilerini buradan temizleyerek bu yapıları kuruluş amaçların uygun faaliyetlere yoğunlaştırmakta kararlıyız.

Soylu: TTB Başkanı alçakça iftira atıp, PKK’nın propagandasına yeltendi
TTB Başkanı alçakça iftira atıp, PKK’nın propagandasına yeltendi

BAHÇELİ: VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILMALI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de kimyasal silah iddialarına çok sert çıkmıştı.

Bahçeli şöyle konuşmuştu:

Türk Tabipleri Birliği Başkanı da bu konferansta, terör örgütleriyle iltisaklı oldukları gerekçesiyle hapis cezası alanların hak ihlaline uğradığını ileri sürmüş, kimyasal silah yalanının ardında olduğunu dile getirmiştir. Şerefli Türk hekimlerini hariç tutuyorum. Türk Tabipleri Birliği'nin başkan ve yöneticileri hakkında en ağır cezai işlemlerin tatbik ve temin edilerek, bu birliğin kapısına kilit vurulmasını, doktorlarımızın bu kuruma mecburi üyelik şartlarının kaldırılarak özgürleşmelerini tarihi önemde addediyorum.

Türk düşmanı bir birliğin isminin başında Türk olamaz, Türk yazılamaz. Türk askerine; hainlerin ve zalimlerin ağzıyla kimyasal silah çamuru atanları, mesela Türk Tabipleri Birliği Başkanı ile diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması, vatansız ve ülkesiz olmaya mahkum edilmesi akla en yatkın yollardan birisidir. Zira tahammülümüz bitmiş, sabır taşımız çatlamıştır. Türk Tabipleri Birliği'nin tıpla, hekimlikle, sağlıkla uzaktan yakından ilgisi kalmamıştır. Bunların tahrikleri çizmeyi aşmıştır.


Bakan Akar'dan 'kimyasal silah' açıklaması

Bakan Akar'dan 'kimyasal silah' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'TSK, kimyasal silah kullanıyor' iddialarına sert tepki: Bunlar ahlaksızdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'TSK, kimyasal silah kullanıyor' iddialarına sert tepki: Bunlar ahlaksızdır

Bu haber 321638 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya görüşecekler
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya...
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya görüşecekler
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya...