Başkan Erdoğan sinyali verdi! Suriye’de operasyon hangi bölgeye...

Başkan Erdoğan sinyali verdi! Suriye'de operasyon hangi bölgeye olacak?

Terör örgütü PKK/YPG, Suriye'nin kuzeyinde saldırı ve tacizlerini artırdı. Özellikle Tel Rıfat ilçesi saldırıların kaynağı haline geldi. Peki, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın sinyalini verdiği yeni sınır ötesi harekatın hedefinde hangi bölge olacak? 2016’dan itibaren 4 büyük harekat düzenleyen Türkiye, beşinci harekatın da hazırlıklarını tamamladı. Yeni harekatın muhtemel hedefleri halen PKK/YPG işgali altında bulunan Tel Rıfat, Ayn-El Arap, Ayn İsa ve Münbiç.

25 Mayıs 2022 - 08:18 - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 - 09:04

Suriye’de terör temizliği! Hazırlıklar tamam işte 4 hedef

Giriş Tarihi: 25.05.2022 Son Güncelleme: 25.5.2022  08:21

 Gözler Suriye'de: Türkiye 'meşru hedef' bildirdi

Son dakika haberine göre: Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın “güvenli bölgeye operasyon” açıklamasıyla gözler yine Suriye’de. Suriye’nin kuzeyinde ‘güvenli bölge’ oluşturmak için 2016’dan itibaren 4 büyük harekat düzenleyen Türkiye, beşinci harekatın da hazırlıklarını tamamladı. Yeni harekatın muhtemel hedefleri halen PKK/YPG işgali altında bulunan Tel Rıfat, Ayn-El Arap, Ayn İsa ve Münbiç.

Suriye’de terör temizliği! Hazırlıklar tamam işte 4 hedefBaşkan Recep Tayyip Erdoğan, "Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları da atmaya başlıyoruz" sözleriyle Suriye'ye yeni bir askeri operasyon sinyali verdi.

Yeni hedef Münbiç mi?

Erdoğan sinyali verdi! Suriye'de operasyon hangi bölgeye olacak?Namlular Münbiç ve Tel Rıfat'a döndü. Başkan Erdoğan Suriye'nin kuzeyine yeni bir harekat sinyali verdi. Operasyonun PKK/YPG kontrolünde olan Tel Rıfat ve Münbiç'e yapılabileceği değerlendiriliyor.

Suriye'de son duruma ilişkin edinilen bilgilere göre, Ankara'nın "Mutabakatlara uyuyoruz, muhataplarımızdan da uymalarını bekliyoruz" şeklindeki çağrılarına rağmen teröristler, sivillere ve Türk askeri birliklerine saldırı arayışını sürdürüyor.

Hazırlıklar tamam işte 4 hedef
Harekatın 4 muhtemel hedefi var. Bunlar, Tel Rıfat, Ayn-El Arap, Ayn İsa ve Münbiç.

Türkiye, buna karşılık terörden arındırılması gereken 30 kilometrelik hatta her terörist unsurun meşru hedef olduğunu bildirdi.

HAZIRLIKLAR TAMAM İŞTE 4 HEDEF

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun muhtemel hedefleri arasında Tel Rıfat, Ayn-El Arap (Kobani), Ayn İsa ve Münbiç var. 4 bölgenin de temizlenmesiyle Rasulayn'dan Afrin'e kadar tüm bölge terörden arındırılmış olacak. Harekatta en kritik önemli Tel Rıfat taşıyor. Terör örgütü PKK, Tel Rıfat'ı adeta üs olarak kullanıyor. Türkiye'nin terörden temizlediği Kasaba, Afrin, AzezCerablus bölgelerin yapılan saldırılar buradan planlanıyor. Yine bomba yüklü araç ve EYP'ler de buradan temin ediliyor.



ÇEKİLMEDİLER
Barış Pınarı Harekâtı kapsamında 17 Ekim 2019 günü Türkiye ile ABD arasında Ankara'da imzalanan 13 maddelik mutabakat muhtırasının gerekleri yerine getirilmedi. Mutabakata göre 5 gün içinde bölgeden çekilmesi gereken terörist PKK/YPG unsurları bölgeden çekilmedi. Türkiye'nin harekât bölgelerine yönelik roket saldırıları ve terörist sızmalar Ekim 2019'dan bu yana devam etti.



ÖRGÜTE DESTEK
Ocaktan bu yana harekât bölgelerine terör örgütü tarafından 300 civarı taciz gerçekleştirildi. Birliklerin güvenliği için gerekli her türlü tedbir alınırken, Mehmetçik teröristlere anında karşılık verdi. Mutabakatla belirlendiği üzere terör örgütü YPG'nin ağır silahları toplanmadı ve bölgedeki YPG mevzi ve tahkimatları imha edilmedi. Mutabakatın aksine Batı, terör örgütü PKK/YPG'ye, terör örgütü DEAŞ'la mücadele ettiği bahanesiyle verdiği desteği artırdı.

 Gözler Suriye'de: Türkiye 'meşru hedef' bildirdi

Son dakika haberi: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları da atmaya başlıyoruz" sözleriyle Suriye'ye yeni bir askeri operasyon sinyali verdi.

Son dakika | Gözler Suriye’de: Türkiye ’meşru hedef’ bildirdi

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın “güvenli bölgeye operasyon” açıklamasıyla gözler yine Suriye’de. ikazlara rağmen ABD sözlerini tutmadı.

Son dakika haberi: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları da atmaya başlıyoruz" sözleriyle Suriye'ye yeni bir askeri operasyon sinyali verdi.

Suriye'de son duruma ilişkin SABAH'ın edindiği bilgilere göre, Ankara'nın "Mutabakatlara uyuyoruz, muhataplarımızdan da uymalarını bekliyoruz" şeklindeki çağrılarına rağmen teröristler, sivillere ve Türk askeri birliklerine saldırı arayışını sürdürüyor.

Türkiye, buna karşılık terörden arındırılması gereken 30 kilometrelik hatta her terörist unsurun meşru hedef olduğunu bildirdi.

ÇEKİLMEDİLER!

Barış Pınarı Harekâtı kapsamında 17 Ekim 2019 günü Türkiye ile ABD arasında Ankara'da imzalanan 13 maddelik mutabakat muhtırasının gerekleri yerine getirilmedi.

Mutabakata göre 5 gün içinde bölgeden çekilmesi gereken terörist PKK/YPG unsurları bölgeden çekilmedi.

Türkiye'nin harekât bölgelerine yönelik roket saldırıları ve terörist sızmalar Ekim 2019'dan bu yana devam etti.

BATI DESTEĞİ ARTIRDIR

Ocaktan bu yana harekât bölgelerine terör örgütü tarafından 300 civarı taciz gerçekleştirildi.

Birliklerin güvenliği için gerekli her türlü tedbir alınırken, Mehmetçik teröristlere anında karşılık verdi.

Mutabakatla belirlendiği üzere terör örgütü YPG'nin ağır silahları toplanmadı ve bölgedeki YPG mevzi ve tahkimatları imha edilmedi.

Mutabakatın aksine Batı, terör örgütü PKK/YPG'ye, terör örgütü DEAŞ'la mücadele ettiği bahanesiyle verdiği desteği artırdı.

MUTABAKATA UYULMADIĞI NET!
ANKARA, mutabakatın şartlarının yerine getirilmediğini belge ve görüntülerle net bir şekilde ortaya koyabiliyor. Ekim mutabakatı, Türkiye'ye taahhütlerin yerine getirilmemesi halinde harekâta kaldığı yerden devam etme hakkına sahip olduğu maddesini de içeriyor.

RUSYA ÇEKİLDİ İRAN YERLEŞTİ

16 Şubat 2016'da PKK tarafından işgal edilen bölge daha önce de gündeme gelmiş, ancak terör örgütü Rusya ve rejimi bölgeye davet etmişti. Bölgede gözlem noktaları kuran Rusya, terör saldırılarını önleme sözü verince operasyon ertelenmişti. Rusya bu konudaki taahhütlerini yerine getirmedi. Geçtiğimiz nisan ayına kadar Tel Rıfat'ta ciddi bir askeri varlık gösteren Rusya, Ukrayna savaşının ardından bölgedeki askerlerini çekti. Çekilmeyle birlikte buraya İran destekli milisler yerleştirildi. Bu durum Türkiye'nin olası harekatını hızlandırdı.

TERÖRİSTLER PANİKTE

Ayn-El Arap da istikrarsızlık kaynağı olan bir diğer bölge. Buradan da sık sık Türkiye'deki sınır karakollarına ve Suriye içindeki Milli Ordu hedeflerine saldırılar düzenleniyor. Son dört yıldır Türkiye'nin olası harekatına karşı şehrin altını tünellerle oyan PKK'nın son günlerde yeniden hareketlendiği belirtiliyor.

BUGÜNE KADAR 4 HAREKAT YAPILDI

Türkiye daha önce bölgeye 4 harekat düzenledi. 24 Ağustos 2016'te başlayan Fırat Kalkanı Harekatı'nda 2 bin 15 kilometrekarelik alan DEAŞ'tan, Mart 2018'deki Zeytin Dalı Harekatı'nda 2 bin km alan PKK'dan, Ekim 2019'daki Barış Pınarı Harekatı da 4 bin kilometrekare alan yine PKK'dan temizlendi.

2,5 MİLYON SURİYELİNİN DÖNÜŞÜNÜ SAĞLAR

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Üyesi Yusuf Mahli, olası operasyonun güvenli ve gönüllü dönüşler için büyük fırsat olacağını söyledi. Bölgenin terörden arındırılmasını desteklediğini ifade eden Mahli, "O bölgelerde de güvenliğin sağlanması ve zemin hazırlanması durumunda 2,5 milyonu yakın insan Türkiye'den gönüllü olarak Suriye'ye dönebilir" dedi.

MÜNBİÇ'TE 3 BİN TERÖRİST

Muhtemel operasyon bölgeleri arasında yer alan Münbiç, Fırat Kalkanı bölgesine yönelik saldırıların planlandığı merkezlerden birisi. Bölgede sayıları zaman zaman artsa da 3 binden fazla teröristin olduğu tahmin ediliyor. Münbiç'te Arap gençler, zorla silah altına alınıp Suriye Milli Ordusu'na karşı ön cepheye sürülüyor. Ayrıca örgütün dron eğitim merkezlerinden birisi de bu bölgede buluyor. 2016 öncesinde yüzde 99'u Arap olan ilçenin nüfusu 2 milyonu buluyordu.

DEAŞ ve PKK saldırıları sonrası nüfus 100 binin altına indi. Son dönemlerde de Barış Pınarı Harekatı'nda Suriye Milli Ordusu unsurları 10 bine yakın askerle şehri kuşatmış ancak şehre Rusya bayrakları çekilince operasyon ertelenmişti. Terör örgütü bu bölgelerden sık sık sızma girişiminde buluyor.

Suriye’nin kuzeyinde 19 terörist etkisiz hale getirildi!SURİYE'NİN KUZEYİNDE 19 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ!

Yeni harekat sinyali! İlk hedef neresi?

Yeni harekat sinyali! İlk hedef neresi?YENİ HAREKAT SİNYALİ! İLK HEDEF NERESİ?

Pençe-Kilit şehitlerinin aynı karede yer aldığı fotoğraf

Pençe-Kilit şehitlerinin aynı karede yer aldığı fotoğraf

Pençe-Kilit şehitlerinin aynı karede yer aldığı fotoğraf

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 5 askerin birlikte çektirdiği son fotoğraf ortaya çıktı.

Türkiye’nin yüreğine bugün ateş düştü.

5 askerimiz, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu.

Ankara, Antalya, İzmir, Hatay ve Malatya nüfuslarına kayıtları kahramanların babaevleri Türk bayraklarıyla donatıldı.

Yürek burkan kare

Acı haber şehitlerin yakınlarını yasa boğarken, ortaya çıkan bir fotoğraf karesi yürekleri dağladı.

Fotoğrafta soldan sağa Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli, Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan, Piyade Teğmen Abdulkadir Güler, Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay ve Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya’nın yer aldığı görüldü.

Pençe-Kilit şehitlerinin aynı karede yer aldığı fotoğraf #1

Teröristler sıkıştı

Öte yandan çatışmanın çıktığı bölgede hareketlilik sürüyor.

TSK mensupları, teröristleri bir mağarada sıkıştırmış durumda.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar öncülüğündeki komandolar da sınırda hareketliliği takip ediyor.

Pençe-Kilit şehitlerinin aynı karede yer aldığı fotoğraf #2

(Şehit Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan)

Pençe-Kilit şehitlerinin aynı karede yer aldığı fotoğraf #3

(Şehit Teğmen Abdulkadir Güler)

Pençe-Kilit şehitlerinin aynı karede yer aldığı fotoğraf #4

(Şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya)

Pençe-Kilit şehitlerinin aynı karede yer aldığı fotoğraf #5

(Şehit Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli)

Pençe-Kilit şehitlerinin aynı karede yer aldığı fotoğraf #6

(Şehit Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay)

TERÖR KAMPINA DÖNÜŞTÜ

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı Harekatı ile terör koridoru bir kez daha parçalandı. Rusya ile yapılan mutabakata göre PKK/YPG'li teröristler, Türkiye-Suriye sınırının 30 kilometre dışına çıkacak, silahları ile birlikte Münbiç ve Tel Rıfat'tan ayrılacaklardı. Mutabakat sahaya yansımadı, bölgedeki terör varlığı son bulmadı.

'SÖZLER TUTULMADI'

Yeni harekat, yine terör üslerine yönelik olacak. Hayata geçmeyen anlaşmalar karşısında, Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını kullanacağını belirten Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, "Gerçekleştirdiğimiz harekatlardaki bölgeler normalleşmenin başladığı yerler haline geldi. Bunun devamını sağlamak isterken ABD ve Rusya'nın oyunlarına denk geldik. Terörü temizleyeceklerine dair garanti veren ülkelerle mutabakat yaptık. Her şeyi belirledik. Fakat verilen sözler tutulmadı. Irak sınırına kadar bu harekatın devam etmesi kaçınılmaz" açıklamasını yaptı.

Bugüne kadar 4 harekât yapıldı

  • Türkiye daha önce bölgeye 4 harekat düzenledi. 24 Ağustos 2016’te başlayan Fırat Kalkanı Harekatı’nda 2 bin 15 kilometrekarelik alan DEAŞ’tan, Mart 2018’deki Zeytin Dalı Harekatı’nda 2 bin km alan PKK’dan, Ekim 2019’daki Barış Pınarı Harekatı da 4 bin kilometrekare alan yine PKK’dan temizlendi.

2,5 milyon Suriyelinin dönüşünü sağlar

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Üyesi Yusuf Mahli, olası operasyonun güvenli ve gönüllü dönüşler için büyük fırsat olacağını söyledi. Bölgenin terörden arındırılmasını desteklediğini ifade eden Mahli, “O bölgelerde de güvenliğin sağlanması ve zemin hazırlanması durumunda 2,5 milyonu yakın insan Türkiye’den gönüllü olarak Suriye’ye dönebilir” dedi.

Abdurrahman Mustafa
Abdurrahman Mustafa

Göreve hazırız

  • Türkiye’nin 5. Harekatı için Suriyeli muhalif hazır. Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Abdurrahman Mustafa, Suriye Milli Ordusu’nun göreve hazır olduğunu açıkladı. Her zaman Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana olduklarını belirten Mustafa, “Suriye’yi bölmeye çalışan, hem Türkiye’yi hem de bizi tehdit eden terör unsurları var. Biz Türkiye ile omuz omuza buraları temizlemeye hazırız” dedi. Mustafa şunları kaydetti: “Teröristlerin işgali altındaki bölgelerden hastanelere, pazar yerlerine füze atıyorlar. Azez, Afrin, Rasulayn ve Tel Abyad’da terör eylemleri devam ediyor. Bunların önlenmesi gerekiyor. Bölgeyi istikrarsızlaştırmak için çalışıyorlar. Biz teröristlerin bütün yerlerden temizlenmesini istiyoruz. Suriye muhalefeti olarak Suriye’nin geleceğine, toprak bütünlüğüne ve Suriye devrimine zarar veren tüm terör örgütlerinin yok edilmesi ve ülkeden tamamen temizlenmesi için sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

YARIM KALAN İŞİ BİTİRECEĞİZ

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, "Bizim eksik kalan bir harekatımız var. Barış Pınarı Harekatı... Sayın Erdoğan o zaman en doğru cümleyi kurmuştu zaten... "432 km genişlik, 30 km derinlik". Yani bugünün cümlesini aslında o günlerden kurmuştu. Tel Abyad ve Resulayn arasında yapılan harekatın yapılmayan alanlara yapılması ve tamamlanması demek. Buralar nereler? Münbiç, Aynel Arap, Kamışlı ve Irak sınırına kadar Kamışlı'nın doğusunda kalan daha küçük yerleşim yerleri. Ve 30 km'lik derinlik" dedi.Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri

Bu haber 990816 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Barışın anahtarı Türkiye! Putin, İstanbul'u işaret etti: Ukrayna ile müzakerelerin başlatılmasına temel teşkil edebilir
Barışın anahtarı Türkiye! Putin, İstanbul'u işaret etti:...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)