Yazıklar olsun!
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yayın yapan Afrika isimli gazete; Kıbrıs Barış Harekatı'nı "işgal" olarak nitelendirerek, Zeytin Dalı Harekatı'nı da ona benzetti. Türk askerine düşmanlığıyla tanınan CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, 'Faşizme karşı omuz omuza' diyerek meclis kürsüsünden barış işareti yapınca ortalık karıştı.
Yazıklar olsun!
Tarihi: 21.01.2018 05:59 Güncelleme Tarihi: 21.1.2018 17:01
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yayın yapan Afrika isimli gazete; Kıbrıs Barış Harekatı'nı "işgal" olarak nitelendirerek, Zeytin Dalı Harekatı'nı da ona benzetti.
Türk Silahlı Kuvvetleri terör örgütü PKK'nın Suriye kanadı YPG'yi Afrin'den temizlemek için büyük bir operasyona başladı.
Kuzey Kıbrıs'ın günlük gazetelerinden Afrika, Türkiye'nin Afrin operasyonunu skandal bir manşetle verdi.
AFRİN OPERASYONUNU İŞGAL OLARAK VERDİLER
Teröristlerin yuvalandığı bölgeyi temizlemek için Zeytin Dalı Harekatı adı verilen Afrin operasyonunu eleştiren gazete habere 'Türkiye'den bir işgal harekatı daha' başlığını attı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da Bursa'da yaptığı konuşmada Kuzey Kıbrıs gazetesinin rezil Afrin manşetine sert tepki gösterdi.
"BU NE AHLAKSIZLIKTIR..."
Erdoğan, "Kuzey Kıbrıs'ta bir gazete ahlaksızca bir başlık atmış... "Türk ordusunu Kıbrıs'tan sonra yeni bir işgal yaptığını" söylüyor. Bu ne ahlaksızlıktır bu ne edepsizliktir. Ben Kuzey Kıbrıslı kardeşlerime böyle bir durum sergilemek suretiyle Kuzey Kıbrıs'ta onlara cevap vermeleri lazım" dedi.
Faşizm sloganı atan KKTC vekiline gazete fırlattı
Türk askerine düşmanlığıyla tanınan CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, “Faşizme karşı omuz omuza” diyerek meclis kürsüsünden barış işareti yapınca ortalık karıştı.
7 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirilen KKTC erken genel seçimde milletvekili seçilenler, bugün yemin ederek görevlerine resmen başladı.
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, yemin etmek üzere kürsüye çıktığında Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) milletvekilleri salonu terk etti.
KÜRSÜDE SLOGAN ATTICumhuriyetçi Türk Partisi milletvekili Doğuş Derya, andını okuduktan sonra “Faşizme karşı omuz omuza” diyerek meclis kürsüsünden barış işareti yaptı.
KKTC vekilleri arasında gazete fırlatmalı tartışma
GAZETE FIRLATTIKatip koltuğunda görev yapan Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu ile Derya arasında gerginlik yaşandı. Zaroğlu, Derya’ya gazete fırlatarak tepkisi dile getirdi.
KKTC milletvekili Türk askerini tecavüzle suçladı
Recep Tayyip Erdoğan , PKK , YPG , Kıbrıs