Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya suikast girişimi

Son dakika... Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya suikast girişimi Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu hedef alan bombayüklü drone ile düzenlenen saldırıda 7 asker yaralandı. Maduro, saldırıda yara almadı. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya bomba yüklü drone ile suikast girişimi düzenlendi. 7 askerin yaralandığı saldırıdan yara almadan kurtulan Maduro, yaptığı açıklamada ABD ve Kolombiya'yı suçladı ve saldırganlardan bazılarının yakalandığını söyledi.

Son dakika...Venezuela Devlet Başkanı Nicholas Maduro'ya suikast girişimi

Giriş Tarihi: 5.8.2018  01:58 Güncelleme Tarihi: 5.8.2018  09:14

Son dakika...Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya törende konuşma yaptığı sırada bomba yüklü İHA ile saldırı düzenlendiği, saldırıda Maduro'nun yaralanmadığı bildirildi.Venezuela hükümetinin de doğruladığı saldırıda son belirlemelere göre 7 asker yaralandı. Söz konusu saldırı, Donald Trump'ın geçtiğimiz Ağustos ayında yaptığı "Hızla dağılan bir Venezuela bölgesel güvenliği tehdit ederken, neden ABD bu baş belası ülkeyi işgal etmesin?" açıklamasını hatırlattı

Başkent Caracas'ta askeri bir törende konuşma yapan Maduro ve yanındaki heyet patlama sesiyle irkildi. Patlama sonrasında törene katılan askerlerin ve insanların bir anda kaçmaya başladı, bu görüntülerin hemen arkasından televizyon yayını kesildi.

Maduro'nun yara almadan olay yerinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

7 ASKER YARALANDI
Venezuela hükümetinden olayla ilgili yapılan resmi açıklamada patlayıcı yüklenmiş birkaç insansız hava aracıyla saldırı yapıldığı belirtildi.



Maduro'nun olay sonrasında bölgeden tahliye edildiği iyi olduğu açıklandı. Olayda 7 askeri personelin de yaralandığı ifade edildi.
HÜKÜMET SALDIRIYI DOĞRULADI
Venezuela hükümeti saldırı sonrası suikast girişimini doğrulayarak "Başkan Nicolas Maduro'ya saldırı teşebbüsü oldu" açıklaması yaptı.
SALDIRININ ARKASINDA CIA VAR İDDİASI
Bir süredir ABD'nin hedefinde olan Maduro'nun uğradığı bu suikast girişimi şüpheleleri de beraberinde getirdi. Bazı cepheler, saldırının arkasında Amerikan istihbarat birimi CIA'in olduğunu iddia ettiler.



​TRUMP DEFALARCA VENEZUELA'YI İŞGAL ETMEYİ ÖNERMİŞTİ

Geçtiğimiz Ağustos ayında Oval Ofis'te Venezuela'ya yaptırımların konuşulduğu bir toplantı düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump'ın, toplantı sona ermek üzereyken danışmanlarına dönerek "Hızla dağılan bir Venezuela bölgesel güvenliği tehdit ederken, neden ABD bu baş belası ülkeyi işgal etmesin?" diye sorduğu açıklandı.

Eski ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve eski Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster dahil odada bulunan herkes Trump'ın sorusu karşısında sersemledi. Associated Press'in haberine göre olay, Amerikan yönetiminden ismi açıklanmayan üst düzey bir yetkilinin açıklamalarıyla ortaya çıktı.



VENEZUELA ALTINLARI TÜRKİYE'YE GELECEKTİ

Türkiye ile yakınlığıyla bilinen Venezuela Devlet Başkanı'nın uğradığı suikast girişimi de zamanlaması itibariyla dikkat çekti.

ABD ile ilişkileri Papaz Brunson sebebi ile bir hayli gerilen Türkiye, son yıllarda Maduro önderliğindeki Venezuela ile siyasal ve ekonomik bazda yakınlaşmıştı.

Venezuela Madencilik Bakanı Victor Cano, merkez bankasının, ülkeye uygulanan uluslararası yaptırımlar nedeniyle İsviçre'de yaptırmak istemediği altın rafinajını, Türkiye'de yaptırdığını söylemişti. Cano, "Bu, Türkiye ile Venezuela Merkez Bankası arasında varılmış olan bir anlaşma. Eğer altınımızı İsviçre'ye göndersek, bize yaptırımlar nedeniyle altınımızın orada kalacağını söyleyebilirler" dedi. Cano, bu işleme katılan Türk şirketlerinin adlarını ve rafine edilen altının miktarını açıklamamıştı.

Maduro saldırganların ABD'de yaşadığını söyledi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, suikast girişiminde bulunan saldırganların ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan emperyalist güçler olduğunu söyleyerek Trump'a çağrıda bulundu.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, başkent Caracas'ta törende konuşma yaptığı sırada patlayıcı yüklü dronelar ile saldırı düzenlendi. Saldırıdan Maduro, yara almadan kurtuldu.

"SALDIRININ ARKASINDA KOLOMBİYA VE ABD VAR"

Suikast girişimine maruz kalan Maduro, saldırının ardında "sağ kanat emperyalist güçler" olduğunu ve çok sayıda Venezuelalının yaşadığı Kolombiya ve ABD’nin saldırının arkasında olduğunu dile getirdi.

Maduro, "Bugün bana suikast düzenlemeye çalıştılar ve her şey Venezuela aşırı sağına ve Kolombiya aşırı sağına işaret ediyor ve bu saldırının ardındaki isim Juan Manuel Santos'tur." diye konuştu.

"UMARIM TRUMP TERÖRİSTLERLE SAVAŞMAYA GÖNÜLLÜDÜR"

Soruşturmanın ilk aşamasıyla ilgili de bilgi veren Maduro, saldırıyı finanse edenlerin ve planlayanların ABD'nin Florida eyaletinde yaşadığını duyurdu.

Nicolas Maduro, "Umarım Trump yönetimi kıtamızdaki barışçıl ülkelerde saldırılar gerçekleştiren terörist gruplarla savaşmaya gönüllüdür." dedi.

Maduro’nun açıklamalarının ardından üst düzey bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Venezuela’dan gelen haberleri takip ediyoruz. Olayı dikkatlice izliyoruz." dedi.

Son dakika... Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya suikast girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu hedef alan bombayüklü drone ile düzenlenen saldırıda 7 asker yaralandı. Maduro, saldırıda yara almadı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya törende konuşma yaptığı sırada bombayüklü drone ile saldırı düzenlendiği, saldırıda Maduro'nun yaralanmadığı bildirildi.

BBC'de yer alan habere göre, Maduro, başkent Caracas'taki törende konuşma yaptığı esnada patlayıcı yüklü dronelar ile saldırı düzenlendi.

Yetkililer, saldırıda Maduro'nun yara almadığını belirtti.

İletişim Bakanı Jorgi Rodriguez, saldırının Maduro'yu hedef aldığını ve 7 askerin yaralandığını açıkladı.

Rodriguez, Maduro'nun mayıs ayında yapılan seçimleri kazandığına işaret ederek, "Seçimi kaybettikten sonra bir kez daha başarısız oldular." ifadelerini kullandı.

"BUGÜN BANA BİR SUİKAST GİRİŞİMİ DÜZENLEDİLER"

Maduro, saldırının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, "Bu, beni öldürme girişimiydi. Bugün bana bir suikast girişimi düzenlediler." dedi.

Şu ana kadar toplanan delillerin, saldırının "aşırı sağcı"lar tarafından yapıldığını gösterdiğini belirten Maduro, saldırganların Bogota ve Miami ile bağlantılı olduklarını söyledi.

"Canıma kasteden saldırının sorumlularından bazıları yakalandı." diyen Maduro, daha fazla detay vermedi.

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Diosdado Cabello da Twitter paylaşımında, olayı "terör saldırısı" olarak nitelendirerek, "Seçimleri kazanamayan sağcılar, toplu alanlarda şiddeti sürdürmede ısrarcı." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, kendilerine "T-shirt Giyen Askerler" adını veren grup, Twitter'da yaptıkları paylaşımda saldırının sorumluluğunu üstlendi. Daha önce adı duyulmayan grup hakkında detaylı bilgiye ulaşılamadı.

Venezuela'da geçen yıl eski polis memuru Oscar Perez, kaçırdığı polis helikopteriyle Yüksek Mahkeme ve İçişleri Bakanlığı binalarına el bombalarıyla saldırı düzenlemişti.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya patlayıcı yüklü drone ile suikast girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya bomba yüklü drone ile suikast girişimi düzenlendi. 7 askerin yaralandığı saldırıdan yara almadan kurtulan Maduro, yaptığı açıklamada ABD ve Kolombiya'yı suçladı ve saldırganlardan bazılarının yakalandığını söyledi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya törende konuşma yaptığı sırada bomba yüklü İHA ile saldırı düzenlendiği, saldırıda Maduro'nun yaralanmadığı bildirildi. BBC'de yer alan habere göre, Maduro, başkent Caracas'taki törende konuşma yaptığı esnada patlayıcı yüklü drone ile saldırı düzenlendi. Yetkililer, saldırıda Maduro'nun yara almadığını belirtti. İletişim Bakanı Jorgi Rodriguez, saldırının Maduro'yu hedef aldığını ve 7 askerin yaralandığını açıkladı. 

Devlet Başkanı Maduro'nun, televizyonlarda canlı yayımlanan konuşması sırasında sesin kesildiği ve etrafta insansız hava araçlarının görüldüğü bildirildi.

ABD VE KOLOMBİYA'YI SUÇLADI

Maduro, saldırının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, "Bu, beni öldürme girişimiydi. Bugün bana bir suikast girişimi düzenlediler" dedi.

Şu ana kadar toplanan delillerin, saldırının "aşırı sağcı"lar tarafından yapıldığını gösterdiğini belirten Maduro, Kolombiya ve ABD'yi suçlayarak saldırganların Bogota ve Miami ile bağlantılı olduklarını söyledi. 

"BAZILARI YAKALANDI"

"Canıma kasteden saldırının sorumlularından bazıları yakalandı" diyen Maduro, daha fazla detay vermedi. 

Güvenlik güçleri, saldırının ardından çevrede incelemelerde bulundu.

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Diosdado Cabello da Twitter paylaşımında, olayı "terör saldırısı" olarak nitelendirerek, "Seçimleri kazanamayan sağcılar, toplu alanlarda şiddeti sürdürmede ısrarcı" değerlendirmesinde bulundu. 

Öte yandan, kendilerine "T-shirt Giyen Askerler" adını veren grup, Twitter'da yaptıkları paylaşımda saldırının sorumluluğunu üstlendi. Daha önce adı duyulmayan grup hakkında detaylı bilgiye ulaşılamadı. 

Venezuela'da geçen yıl eski polis memuru Oscar Perez, kaçırdığı polis helikopteriyle Yüksek Mahkeme ve İçişleri Bakanlığı binalarına el bombalarıyla saldırı düzenlemişti.

Maduro saldırganların ABD'de yaşadığını söyledi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, suikast girişiminde bulunan saldırganların ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan emperyalist güçler olduğunu söyleyerek Trump'a çağrıda bulundu.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, başkent Caracas'ta törende konuşma yaptığı sırada patlayıcı yüklü dronelar ile saldırı düzenlendi. Saldırıdan Maduro, yara almadan kurtuldu.

"SALDIRININ ARKASINDA KOLOMBİYA VE ABD VAR"

Suikast girişimine maruz kalan Maduro, saldırının ardında "sağ kanat emperyalist güçler" olduğunu ve çok sayıda Venezuelalının yaşadığı Kolombiya ve ABD’nin saldırının arkasında olduğunu dile getirdi.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya suikast girişimi

Suikast girişiminde Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro yara almadan kurtulurken 7 asker yaralandı.

Maduro, başkent Caracas'taki törende konuşma yaptığı esnada patlayıcı yüklü dronelar ile saldırı düzenlendi.

Yetkililer, saldırıda Maduro'nun yara almadığını belirtti.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya suikast girişimi

7 ASKER YARALANDI

İletişim Bakanı Jorgi Rodriguez, saldırının Maduro'yu hedef aldığını ve 7 askerin yaralandığını açıkladı.

Rodriguez, Maduro'nun mayıs ayında yapılan seçimleri kazandığına işaret ederek, "Seçimi kaybettikten sonra bir kez daha başarısız oldular." ifadelerini kullandı.

 

"BENİ ÖLDÜRMEK İSTEDİLER"

Maduro, saldırının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, "Bu, beni öldürme girişimiydi. Bugün bana bir suikast girişimi düzenlediler." dedi.

Şu ana kadar toplanan delillerin, saldırının "aşırı sağcı"lar tarafından yapıldığını gösterdiğini belirten Maduro, saldırganların Bogota ve Miami ile bağlantılı olduklarını söyledi.

 

BAZI SORUMLULAR YAKALANDI

"Canıma kasteden saldırının sorumlularından bazıları yakalandı." diyen Maduro, daha fazla detay vermedi.

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Diosdado Cabello da Twitter paylaşımında, olayı "terör saldırısı" olarak nitelendirerek, "Seçimleri kazanamayan sağcılar, toplu alanlarda şiddeti sürdürmede ısrarcı." değerlendirmesinde bulundu.

DARBECİ GRUP SALDIRIYI ÜSTLENDİ

Öte yandan, kendilerine "T-shirt Giyen Askerler" adını veren grup, Twitter'da yaptıkları paylaşımda saldırının sorumluluğunu üstlendi. Daha önce adı duyulmayan grup hakkında detaylı bilgiye ulaşılamadı.

Venezuela'da geçen yıl eski polis memuru Oscar Perez, kaçırdığı polis helikopteriyle Yüksek Mahkeme ve İçişleri Bakanlığı binalarına el bombalarıyla saldırı düzenlemişti.

 

Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri
E-Posta: 15temmuz2016.06@gmail.com..