Türkiye'nin dört bir yanında Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Türkiye'nin dört bir yanında Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Giriş Tarihi: 18.06.2019  15:19 Güncelleme Tarihi: 18.06.2019  20:51

Darbeci Sisi yönetimi tarafından yargılandığı Mahkeme salonunda hayatını kaybeden eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Türkiye genelinde gıyabi cenaze namazı kılındı. İzmir, Diyarbakır, Malatya... Türkiye'nin dört bir yanında büyük bir katılımla gıyabi cenaze namazları kılındı. Cenaze namazlarının yanı sıra darbeyle yönetime gelerek seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin hapse girmesine neden olan Sisi ve yönetimine de protesto sesleri yükseldi.

Mısır'ın seçimle göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda şehit olması üzerine dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye genelinde de yüz binlerce kişi gıyabi cenaze namazı kıldı.

İstanbul Fatih Camii'nde Muhammed Mursi'nin gıyabi cenaze namazı kılındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da gıyabi cenaze namazına katıldı. Erdoğan namaz sonrası yaptığı açıklamada "Köyüne defnedilmek istemişti, Sisi zulmüne devam ettirdi. Bunlar, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin naaşından korkacak kadar hafiftir. Şunu unutmayın, korkaklar zafer anıtı dikemezler. Zalimler için yaşasın cehennem." dedi.

 

Muhammed Mursi vatandaşlar tarafından unutulmadı.

Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, sabah saatlerinde ailesinin ve avukatının katıldığı törenle toprağa verilmişti.

Öte yandan Mursi'nin şehadeti, ihmal olduğu gerekçesiyle tartışmalara neden oldu.

Mursi, Temmuz 2013'te dönemin Savunma Bakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından yapılan darbeyle görevinden uzaklaştırılmıştı.

Ardından tutuklanarak cezaevine atılan Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, dün mahkeme salonunda şehit olmuştu.

 

 

Türkiye'nin farklı noktalarında Mursi'nin şehit edilmesine tepkisiz kalınmadı.

Cenaze namazlarınının kılınmasının yanı sıra Sisi yönetimi de protesto edildi.

İşte o görüntüler...

DİĞER FOTOĞRAFLAR İÇİN İLERLEYİNİZ

 

 

 

 

 

    Bir sonraki galeri 
3 sn kaldı