Son dakika: Lübnan'dan Türkiye'ye yardım çağrısı.

Lübnan'da Müstakbel Hareketi lideri ve mevcut Başbakan Saad el-Hariri, dost ülkelerden güvenli gıda ve hammadde yardımı talebinde bulundu. Hariri yardım talebini direkt olarak Türkiye, Suudi Arabistan, Fransa, Rusya, ABD, Çin ve Mısır'a ilettiğini söyledi.

Son dakika: Lübnan'dan Türkiye'ye yardım çağrısı

Giriş Tarihi: 06.12.2019  14:05 Güncelleme Tarihi: 06.12.2019  14:54

Lübnan'dan Türkiye'ye yardım çağrısı

Ekonomik sıkıntılar çeken Lübnan, Türkiye dahil 7 ülkeden yardım talep etti.

Lübnan'da protesto gösterilerinin durulmaması karşısında istifa eden ve vekaleten göreve devam eden Başbakan Saad Hariri, temel ihtiyaç maddeleri ithalatını finanse etmelerine Türkiye'nin de arasında bulunduğu dost ülkelerden yardım talep etti.

TÜRKİYE DAHİL 7 ÜLKEYE ÇAĞRIDA BULUNDULAR

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, yardım talebinde bulunulan ülkelerin Suudi Arabistan, FransaRusya, Türkiye, ABD, Çin ve Mısır olduğu belirtildi.

Yardım çağrısının gıda ve ham madde ithal edebilmek amacıyla yapıldığı ifade edildi.

Lübnan, 1975-1990 iç savaşı yıllarından bu yana ilk defa bu kadar kötü bir finansal krizle karşı karşıya.

Lübnan'da hükümetin iletişime ve özellikle sosyal iletişim ağı WhatsApp uygulamasına vergi getirme girişimine tepki olarak ekonomik kriz ve hükümetin vergi politikalarına karşı 17 Ekim'de başlayan protestolar, kısa sürede ülkenin dört bir yanına yayılmıştı.

Son dakika: Lübnan'da Müstakbel Hareketi lideri ve mevcut Başbakan Saad el-Hariri, TürkiyeSuudi ArabistanFransaRusyaABDÇin ve Mısır'dan gıda ve hammadde yardımı çağrısında bulundu.

Yolsuzluk karşıtı gösterilerle sarsılan Lübnan'dan flaş bir çağrı geldi. Lübnan'da Müstakbel Hareketi lideri ve mevcut Başbakan Saad el-Hariri, TürkiyeSuudi ArabistanFransaRusyaABDÇin ve Mısır'dan gıda ve ham madde yardımı çağrısında bulundu. Hariri yardım talebini direkt olarak Türkiye, Suudi Arabistan, Fransa, Rusya, ABD, Çin ve Mısır'a ilettiğini söyledi.

GÖSTERİLERLE BOĞUŞUYOR

Lübnan'da hükümetin iletişime ve özellikle sosyal iletişim ağı WhatsApp uygulamasına vergi getirme girişimine tepki olarak ekonomik kriz ve hükümetin vergi politikalarına karşı 17 Ekim'de başlayan protestolar, kısa sürede ülkenin dört bir yanına yayılmıştı. Gösterilere 13 gün direnen Başbakan Saad el-Hariri, 29 Ekim'de istifasını sunmak zorunda kalmıştı.

SULAR ALTINDA KALDI

Öte yandan günlerdir yolsuzluk karşıtı eylemlerin gerçekleştirildiği Lübnan bu kez selle mücadele ediyor. Ülkede etkili olan şiddetli yağışlar özellikle başkent Beyrut'ta sele neden oldu.

Başkent Beyrut'un yanı sıra Aakkar, Chouf, Khalde,Trablus, Nebatiye bölgelerinde etkili olan sel nedeniyle yollar sular altında kaldı. Beyrut'ta Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na giden yolun sel sularıyla kaplanması sonucu bazı yolcular havalimanına ulaşamadı. Uçağını kaçıran yolcular, yol boyunca uzun kuyruklar oluşturdu. Evlerini su basan Lübnanlılar ise saatlerce evlerini temizledi.