Son dakika: FETÖ elebaşının iadesi için bir hamle daha

Adalet Bakanlığı, elde edilen yeni delilleri ABD'ye gönderdi. Telefon kayıtları ve tespit edilen görüşmeler, ilave deliller olarak FETÖ Elebaşı Gülen'in iadesi için yeni bir adım olarak ABD'ye ulaştırıldı.

Son dakika: FETÖ elebaşının iadesi için bir hamle daha

Giriş Tarihi: 30.6.2018 22:40 Güncelleme Tarihi: 1.7.2018 12:24

Adalet Bakanlığı, elde edilen yeni delilleri ABD'ye gönderdi. Telefon kayıtları ve tespit edilen görüşmeler, ilave deliller olarak FETÖ Elebaşı Gülen'in iadesi için yeni bir adım olarak ABD'ye ulaştırıldı.

Adalet Bakanlığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sivil imamlarından Hakan Çiçek'in, örgütün elebaşı Fetullah Gülen'le darbe girişiminin yaşandığı gün ve öncesinde doğrudan görüştüğünü ortaya koyan yeni delilleri ABD'ye gönderdi.

Akıncı Üssü çevresindeki arazide bulunan ve örgütün sivil imamlarından Kemal Batmaz ile Hakan Çiçek'e ait olduğu belirlenen cep telefonlarında darbe girişiminin emir ve talimatının FETÖ elebaşı Gülen tarafından verildiğine yönelik yeni delillere ulaşıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ele geçirilen yeni delillere göre, darbenin planlayıcılarından olan Çiçek, "Eczacı Abdi" kod adlı örgüt üyesi aracılığıyla Gülen'le, cep telefonundan çeşitli programlarla doğrudan görüştü.

"ECZACI ABDİ"NİN KİMLİĞİNE ULAŞILDI


Yapılan incelemeler sonrasında "Eczacı Abdi" kod adlı örgüt üyesinin de gerçek kimliğine ulaşıldı.

Çiçek, darbe hazırlıkları çerçevesinde ABD'de bulunduğu 23 Haziran 2016'da "Eczacı Abdi" kod adlı örgüt üyesine, "Öğlen görüşme olur mu, H. ile" şeklinde mesaj gönderdi. Çiçek, aynı gün Fetullah Gülen'le görüştü.

Sivil imam Çiçek ile "Eczacı Abdi" kod isimli örgüt üyesi arasındaki görüşme içeriklerine göre, terörist başı Gülen, darbe girişiminde bulunulan 15 Temmuz 2016 günü saat 20.00'den itibaren sürekli bilgilendirildi. Gülen, darbe girişimine yönelik talimatları da aktardı.

YENİ BİR BAĞLANTI DEŞİFRE EDİLDİ
Çiçek'in, Pensilvanya'da Gülen'le birlikte yaşayan ve telefonuna "Hkn Ada Avukat" olarak kaydettiği başka bir kişiyle daha iletişim kurduğu belirlendi.

Görüşmeler, teknik takibe takılmamak için internet tabanlı uygulamalardan gerçekleşti.

Sivil imam Kemal Batmaz'ın ise örgütün hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ün kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırım'ın davet mektubu üzerine 11-13 Temmuz 2016'da ABD'de bulunduğu tespit edildi. Böylece, davet mektubunun, Batmaz'ın gerçek ziyaret amacını gizlemek amacıyla gönderildiği de ortaya konuldu.

Öte yandan Batmaz'ın kullandığı e-mail adreslerinin de yer aldığı teknik bilgiler ele geçirildi.

İADE TALEBİ TEKRARLANDI
Adalet Bakanlığı, FETÖ elebaşı Gülen'in darbe girişiminin emrini verdiğini ve yönettiğini ortaya çıkaran yeni delilleri ABD Adalet Bakanlığına gönderdi.

Bakanlık, ABD Adalet Bakanlığı ile Çiçek'in Gülen'le görüşmelerini, Batmaz'ın bağlantılarını tamamen ortaya çıkaran söz konusu yeni delilleri paylaştı.

Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından ABD Adalet Bakanlığına gönderilen yazıda, Türkiye'nin terörist başı Gülen'e yönelik iade talebi tekrarlandı.

Yazıda, "Türk adli makamlarının tespitleriyle Gülen'in 15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsündeki rolü hiçbir şüpheye mahal vermeyecek şekilde ortaya konulmuştur. Bu nedenle iki ülke arasında yürürlükte olan 'Ceza İşlerinde Karşılıklı Adli Yardımlaşma ve Suçluların İadesi Anlaşması'nda belirtilen bütün şartları ziyadesiyle karşılayan iade taleplerimizin bir an evvel ülkeniz adli makamına tevdiini ve iadeye ilişkin yargısal sürecin başlatılmasını bekliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Bekir Bozdağ'dan Eylül'ün ölümü ile ilgili flaş açıklama!

Giriş Tarihi: 1.7.2018 10:49 Güncelleme Tarihi: 1.7.2018 11:28

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, küçük Eylül'ün öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Cinsel kastrasyon dediğimiz tedbiri de bütün yönleriyle yeni dönemde devreye sokacağız" dedi.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Cinsel kastrasyon dediğimiz tedbiri de bütün yönleriyle yeni dönemde devreye sokacağız" dedi. Yağlıkara'dan önceki gece kara haber geldi. Türkiye'nin nefesini tutarak izlediği arama çalışmaları sonunda küçük kızın cesedine ulaşıldı. İşkence edilip cinsel istismar sonrası boğularak öldürüldüğü belirlenen Eylül dün feryatlarla toprağa verildi.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde AK Parti İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, burada yaptığı açıklamada cinsel istismar konusunda alınacak tedbirlere değindi. Bozdağ, Ankara'nın Polatlı ilçesinde 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın öldürülmesi ile ilgili, "Öncelikle bu çok büyük bir vahşet. Bu cinayeti işleyen bir insan da olsa ama insanlıktan nasibini almamış birisi. Vahşice bir cinayet. Türkiye hükümet olarak bu tür cinayetleri önleme konusunda ciddi tedbirler aldık. Önümüzdeki dönemde bu tedbirleri tekrar gözden geçirip, cezaları daha da artıracak adımlar atacağımızı daha önce de açıklamıştık. Ancak seçimin araya girmesiyle bu düzenlemeler yapılamamıştı. Yeni dönemde bu konularda cezaları daha da artıran adımları atacağımızı buradan bir kez daha ifade etmek isterim. Bu insanlığı utandıran, insanlıktan nasibini almayan bu tür kişilerin toplum içerisinde toplum ve insanlar için daha fazla tehdit ve tehlike arz etmemesi için ayrıca önleyici tedbirleri de artıracağımızı bir kez daha ifade etmek isterim" dedi.

Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cinsel kastrasyon dediğimiz tedbiri de bütün yönleriyle yeni dönemde devreye sokacağız, kararlı adımları devreye sokacağız. Cezaların artırılması konusunda da gene dediğim gibi adımlar atılacaktır. Esasında Adalet Bakanlığımız bu konuda bir taslak hazırlamıştı, Bakanlar Kurulumuza da sunulmuştu. Ben de sözcü olarak bu taslakla ilgili kamuoyuna bilgi aktarmıştım ancak maalesef erken seçim nedeniyle bu tasarı yasalaşamadı. Yeni dönemde Meclisimiz inşallah bu tasarıyı daha doğrusu teklif olacak, bundan sonra bu teklifi hızla yasalaştıracaktır."

KASTRASYON NEDİR

Her iki yumurtalık veya testislerin çıkarılarak testosteron ve östrogen adlı hormonların salgısını durdurma işlemine hadımlaştırma veya kastrasyon adı verilir.

Küçük Eylül'ün ölümü sonrası Hükümet harekete geçti! Atılacak adımlar açıklandı

Yozgat'ta bulunan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, artan çocuk istismar olaylarına karşı ''Cinsel kastrasyon dediğimiz tedbiri de bütün yönleriyle yeni dönemde devreye sokacağız." açıklamasında bulundu.

22 Haziran’da kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’dan önceki gece kara haber geldi. Türkiye’nin nefesini tutarak izlediği arama çalışmaları sonunda küçük kızın cesedine ulaşıldı. İşkence edilip cinsel istismar sonrası boğularak öldürüldüğü belirlenen Eylül dün feryatlarla toprağa verildi.

BOZDAĞ: VAHŞİCE BİR CİNAYET

Türkiye'yi sarsan vahşetle ilgili hükümet kanadından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ açıklama yaptı. Bozdağ, ''Cinsel kastrasyon dediğimiz tedbiri de bütün yönleriyle yeni dönemde devreye sokacağız'' dedi.

Bozdağ sözlerine şöyle devam etti:

"Vahşice bir cinayet. Türkiye olarak bu tür cinayetleri önleme konusunda ciddi tedbirler aldık bugüne kadar hükümet olarak. Önümüzdeki dönemde bu tedbirleri tekrar gözden geçirip cezaları daha da artıracak adımlar atacağımızı daha önce açıklamıştık ancak seçimin araya girmesiyle bu düzenlemeler yapılamamıştı. Yeni dönemde bu konularda cezaları daha da artıran adımları atacağımızı buradan bir kez daha ifade etmek isterim.

Şarık Tara için son görev

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden ENKA Holding Fahri Başkanı Şarık Tara (88), son yolculuğuna uğurlandı. Tara için dün Bebek Hümayun-u Abad Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Taziyeleri Tara’nın eşi Lale Tara, oğlu Sinan Tara, torunları Mehmet Tara ve Ömer Tara, damadı Ziad Naamani ve Gülçelik ailesi kabul etti.

Başbakan Binali Yıldırım’n çelenk gönderdiği cenaze törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski başbakanlardan Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal da katıldı. Şarık Tara’nın naaşı törenin ardından Ulus Mezarlığı’na defnedildi.

S&P, ‘Ulusal Ölçüm Notu’muzu yükseltti

Büyüme verileri ile dünyayı kıskandıran ülkemizin başarılarını kredi derecelendirme kuruluşları da görmezden gelemiyor. Bu kuruluşlardan Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin ‘Ulusal Ölçüm Notu’nu (National Scale Ratings) yükseltti.

Bu karar ekonomistler tarafından olumlu karşılandı. İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, kredi derecelendirme kuruluşlarının manipülatif açıklamalarıyla tepki çektiğini belirterek, “Bunlar ciddi manada itibar kaybına uğradıkları gerçeğiyle hatalarını telafi etmek adına en aciliyette adım attılar” dedi.

Ekonometre Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekonomist Kenan Sertalp ise “Türkiye ekonomisinin 24 Haziran seçimlerinden olumlu etkilenmesi, seçimde piyasaları negatif etkileyecek bir sonucun çıkmaması ve piyasalarında seçimden sonraki havayı olumlu karşılaması derecelendirme kuruluşlarının dikkatini çekti. Gitgide daha da normalleşen ekonomimizin hak ettiği puanları bütün Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları verecekler” şeklinde konuştu.

Gıda ihracatında hedef 40 milyar dolar

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 18 milyar dolar olan ihracatın 40 milyar dolara gelmesi gerektiğini kaydederek, “Bunun için çiftçimiz ve üretim daha fazla desteklenmeli, yapısal sorunlar çözülmelidir.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 18 milyar dolar olan ihracatın 40 milyar dolara gelmesi gerektiğini kaydederek, “Bunun için çiftçimiz ve üretim daha fazla desteklenmeli, yapısal sorunlar çözülmelidir. Sadece iç pazara yönelik üretimle tarımda istikrarı sağlayamayız. Daha fazla ihracat yapmanın yolu daha fazla üretmekten, daha fazla üretmek de daha fazla ihracattan geçer” dedi.  

‘Fiber protokolü rekabeti artıracak’

Türk Telekom CEO’su Paul Doany, fiber altyapı kiralama protokolünü önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

Türk Telekom CEO’su Paul Doany, fiber altyapı kiralama protokolünü önemli bir adım olduğunu ifade etti. Protokolün pek çok ürün ve hizmet sunmaya imkân tanıyacağını vurgulayan Doany, “Bu sayede rekabet artacak” dedi. Doany, fiber yatırımlarının arttığını da kaydetti. Doany, “Fiberde 10 senede 262 bin kilometre ağa ve 16 milyon 800 bin haneye eriştik” açıklamasında bulundu.

Şehid Şeyh Said’i rahmetle anıyoruz

İslâm alimi Şeyh Said Efendi, şehadete erişinin 93. yıldönümünde rahmetle anılıyor.

 HABER MERKEZİ  CHP zulmüne maruz kalan, İstiklal Mahkemeleri’nde yargılanarak 1925 yılında idam edilen İslâm alimi Şeyh Said Efendi, şehadete erişinin 93. yıldönümünde rahmetle anılıyor.

İslâm’ı kendisine rehber edinerek zulümlere boyun eğmeyen Şeyh Said Efendi’nin 29 Haziran 1925 yılında idam edilmesine ilişkin Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi’nin yayınladığı açıklamada, “Tarihimizde büyük yaşayan asıl kahramanları genç neslimize iyi ve doğru anlatmalıyız. Tarihimizdeki sahte kahramanlar tarih sahnesinden temizlenmelidir” denildi. 

Finans dünyası hedef büyüttü

Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin seçim galibiyeti özellikle katılım bankacılığına dönük finans hizmetlerinin yaygınlaşması ve küresel alanda daha fazla pay alınması sürecine katkı sağlayacak.

Katılım Bankacılığında yeni dönem için hedeflerini açıklayan yönetimlerin sektör ve Türkiye ile ilgili umutları arttı. Şu aşamada ortak temenni 2023 hedeflerinin yakalanması.

“İSLAMİ FİNANSTAKİ PAYIMIZ ARTMALI”

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, Katılım Bankacılığı Strateji Belgesi’nde, faizsiz bankacılık olan katılım bankacılığının bankacılık sektöründeki payının 2025 yılında yüzde 15’e ulaşması hedeflendiğine dikkat çekerek, “Bu da, 300 milyar dolara ulaşan aktif büyüklük ve 181 milyar dolar seviyesinde katılım fonu büyüklüğü anlamına geliyor. Bunun için ülkemizdeki potansiyelin harekete geçirilmesi kadar yurt dışı fonların Türkiye’ye getirilmesi de önem taşıyor. Burada kritik unsurlardan biri de İstanbul’un Finans Merkezi haline gelmesi. Bu aşamada katılım bankaları olarak hızla büyümemiz ve İslami Finans alanında dünyadan aldığımız payı da hızla geliştirmemiz gerekiyor. Özellikle Körfez Bölgesi’ne yönelik çalışmalarla ülkemize getireceğimiz fonlar, bu bölgeden getireceğimiz yeni yatırımcılar ülkemizin İslami Finans’ın merkezi olmasında önemli katkılar sağlayacaktır” dedi. Göktaş, amaçlarının daha fazla fonu sisteme dâhil etmek olduğunu söyledi.

“SEKTÖR DAHA HIZLI BÜYÜYECEK”

Öncü bir oyuncu olarak yer aldığı gayrimenkul sektöründe yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Halk GYO’nun Genel Müdürü Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, bundan sonra da, hedefleri doğrultusunda çalışmalarını aynı heyecan ve şevkle sürdüreceklerini söyledi. “Amacımız, her koşulda vaatlerini yerine getiren, yeni hedefler belirleyen böylece hem ülke gelişimine hem de üreteceği kârlılık ile paydaşlarına katkı sağlayan ve en önemlisi sektöre yön veren bir şirket olmaktır” diyen Yetgin, “Ülkemizin ve paydaşlarımız menfaatine olan projelerde yer almak ve üretmek, yatırımlarımızın şekillenmesindeki en önemli motivasyon kaynağımız olacaktır. Türkiye ekonomisi son yıllarda dünya ortalamasının üzerinde bir hızla büyürken, ülkemizin dinamik nüfusu da geleceğe umutlu bakabilmemizi sağlıyor. Yeni istihdam olanağı sağlayan yatırımların ve büyümenin sürmesi, yeni konut, iş yeri ve altyapı yatırımları ihtiyacını da beraberinde getiriyor” dedi. Yetgin, ayrıca 2023 hedeflerinin de hayati önemde olduğunu kaydetti.

HIZLI DÖNÜŞÜM ZAMANI

2018 yılının ilk çeyreğinde başarılı büyümesini sürdüren Kuveyt Türk’ün Genel Müdürü Ufuk Uyan ise, teknoloji ve inovasyon odağında verimlilik çalışmalarını sürdürmeyi, dijital dönüşümü hızlandırmayı, coğrafi kapsama alanını genişletmeyi hedeflediklerini açıkladı. Uyan, “Hem toplanan hem de kullandırılan fonlarda yakaladığımız başarılı performansı sürdürmeyi amaçlıyoruz” diyerek,  Kuveyt Türk’ün, gelecek 5 yılda yıllık ortalama yüzde 16-19 oranında bir büyümeyle yaklaşık 150 milyar TL’lik bir aktif büyüklüğe ulaşmayı hedeflediğini kaydetti.

Kuveyt Türk’ün 2023 yılına gelindiğinde yeni nesil teknolojileri kullanarak müşterilerine benzersiz bir hizmet sunan, dijital olgunluğa erişmiş bir banka olmasını hedeflediklerini belirten Uyan, “Açık bankacılık platformuyla (API) önde gelen finansal teknoloji şirketleriyle birlikte çalışan ‘dünyanın öncü ve örnek katılım bankası olmak’ da öncelik verdiğimiz konular arasında yer alıyor” diye konuştu. 

Esnafın prim borcuna kolaylık talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, prim borcu nedeniyle emekli olamayan esnaf ve sanatkar için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile kamu bankaları arasında yeni bir iş birliği protokolü imzalanmasını istediklerini belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, prim borcu bulunduğu için emekli olamayan esnafa kolaylık sağlanması gerektiğini ifade etti.

Bu durumdaki esnaf ve sanatkarlar için SGK ve kamu bankaları arasında yeni bir iş birliği protokolü imzalanmasını isteyen Palandöken, şunları kaydetti:

"Daha fazla kişinin emekli olabilmesi için bağlanacak emekli maaşı karşılığında prim borcunu taksitlendirmek isteyen esnafımıza yeni bir hak tanınmalı. Yeni anlaşma ile esnafa kredi imkanı verilirken sicil engeli de olmamalı. Krediler ödenirken esnafın emekli aylığından kesinti yapılacağı için bankanın herhangi bir riski olmayacaktır.

"İhracatın patronu gülle

71 bin üyeli Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) yeni başkanı belli oldu. Kıran kırana geçen yarışta 398 delegeden 149’unun oyunu alan İsmail Gülle başkan seçildi.

BUĞRA KARDAN

Bünyesinde 61 birlik ve 71 bin firma bulunduran Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 4. Başkanı belirlendi. Seçimli 25. Olağan Genel Kurulu’nda 398 delegeden 149’unun oyunu alan İsmail Gülle Başkan oldu. Gülle’nin rakipleri İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki 140, eski TİM Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Satıcı ise 109 oyda kaldı.

KONSEY BAŞKANLARI DA BELİRLENDİ

Delegeler 27 sektör konseyinin başkanını da tayin etti. Buna göre Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri’ne Ahmet Güleç, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri’ne  Feyyaz Ünal, Mücevher’e Mustafa Kamar, Çelik’e İbrahim Pektaş, Demir ve Demirdışı Metaller’e Tahsin Öztiryaki, Deri ve Deri Mamulleri’ne Mustafa Şenocaklı, Elektrik-Elektronik’e Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Fındık ve Mamulleri’ne İlyas Edip Sevinç, Gemi, Yat ve Hizmetleri’ne Başaran Bayrak, Halı’ya Salahattin Kaplan, Hazır Giyim ve Konfeksiyon’a Hikmet Tanrıverdi, Hububat, Bakliyat Tohumlar ve Mamulleri’ne Haluk Okutur, İklimlendirme Sanayii’ne Salih Zeki Poyraz, Süs Bitkileri ve Mamulleri’ne İsmail Yılmaz, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri’ne Murat Akyüz, Kuru Meyve ve Mamulleri’ne Birol Celep, Maden’e Oğuz Satıcı, Makine ve Aksamları’na Kutlu Karavelioğlu, Meyve ve Sebze Mamulleri’ne Melisa Tokgöz Mutlu, Otomotiv Endüstrisi’ne Orhan Sabuncu, Savunma ve Havacılık Sanayi’ne Latif Aral Aliş, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller’e Ahmet Sagun, Tekstil ve Hammaddeleri’ne İsmail Gülle, Hizmet’e Ahmet Akbalık, Yaş Meyve Sebze’ye Ali Kavak, Tütün’e Ömer Celal Umur, Zeytin ve Zeytinyağı’na da Davut Er seçildi.

500 MİLYAR DOLAR HEDEFİNE ODAKLANILACAK

Başkan İsmail Gülle, seçimlerin ardından yaptığı açıklamada TİM’i bütün herkesin fikirlerini, projelerini, sorunlarını paylaştığı bir noktaya getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Gülle, “TİM’in 500 milyar dolarlık ihracat hedefini uygun bir şekilde yapılmasını yönetecek bir anlayışı getirmeyi esas alıyoruz. TİM sektörler konseyinde 27 tane sektör var. Bu sektörde de yönetim dışında kalanlar yedek bekleyen oyuncular gibi bütün sektörler konseyini çok daha verimli, bir yönetim gibi çalıştırmak arzusundayız” dedi.

Aralarında Toyota Otomotiv, Oyak Renault Otomobil Fabrikaları,  Kibar Dış Ticaret, Vestel Ticaret, Bosch ve Mercedes Benz’in de bulunduğu en başarılı 10 ihracatçı firma ödüllendirildi. En büyük 7. ihracatçı olan Vestel, adına ödülü Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu Başbakan Yıldırım’ın elinden aldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Eylül için taziye mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara'nın Polatlı ilçesinde hunharca katledilen 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara ile ilgili olarak yaptığı taziye açıklamasında, "Akıl, izan, iman ve vicdan sahibi herkesi, çocukların maddi ve manevi anlamda her türlü tehlike, istismar ve şiddetten korunması için seferber olmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'nın Polatlı ilçesinde 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın öldürülmesi gibi kaybolan, kaçırılan, acımasızca öldürülen çocuk haberlerinin gündemi kararttığını hatırlattı.

Küçük Eylül'ün vahşice katledildiğini belirten Erbaş, insanlığın, vicdanın, merhametin toprağa gömüldüğünü ve yüreklerin parçalandığını kaydetti.

Erbaş, bu cahiliye vahşetine ve sapkınlığına karşı adaletin mutlaka tecelli edeceğini vurgulayarak, "Biz inanıyoruz ki herkes, çağının şahidi ve sorumlusu olarak iyiliği, emaneti, adaleti ayakta tutma ve kötülükleri bertaraf etme adına yapıp, yapmadıklarından ahirette hesaba çekilecektir." değerlendirmesinde bulundu.

CANİLER ELİM BİR AZABA ÇARPTIRILACAK

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Tekvir Suresi'ne atıf yaparak, bütün zalimlerin yaptıklarından hesaba çekileceği mahşer gününde, diri diri gömülen kız çocuğunun, hangi günah nedeniyle öldürüldüğü sorulduğu zaman canilerin elim bir azaba çarptırılacağını vurguladı.

Erbaş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Akıl, izan, iman ve vicdan sahibi herkesi, çocukların maddi ve manevi anlamda her türlü tehlike, istismar ve şiddetten korunması için seferber olmaya davet ediyorum. Başta yavrumuzun ailesi olmak üzere, vicdanı sızlayan herkese başsağlığı diliyor, aziz milletimizin hiçbir ferdinin bir daha böyle acılar yaşamamasını Cenabıhak'tan niyaz ediyorum."

Menzil Cemaati'nden '15 Temmuz Köprüsü' çağrısı

Menzil Cemaati'ne bağlı Semerkand Vakfı, milli iradenin yanında olduklarını duyurmak için 4 Temmuz'da 15 Temmuz Köprüsü'nde buluşma çağrısı yaptı.

Menzil Cemaati'ne bağlı Semerkand Vakfı 4 Temmuz Çarşamba günü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde, anma ve basın açıklaması gerçekleştirecek.

Saat 11’de gerçekleşeceği duyurulan etkinlikte, milli iradenin yanında olduklarını açıklayacaklarını belirttiler.

Menzil Cemaati'ne bağlı vakıftan yapılan açıklamada “Semerkand Vakfı, milli iradenin yanında olduğunu, güçlü bir şekilde, 15 Temmuz destanının sembolü olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden, Türk ve dünya kamuoyuna duyuracak” denildi.

“TÜRK VE DÜNYA KAMUOYUNA DUYURACAK”

Semerkand Vakfı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Semerkand Vakfı, 4 Temmuz Çarşamba günü, saat 11:00’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Şehitler Anıtı’nda kardeş kuruluşları ile birlikte geniş katılımlı bir anma ve basın açıklaması gerçekleştirecek. Semerkand Vakfı ile birlikte Beşir Derneği, TÜMSİAD, Genç-Kon gibi kardeş kuruluş ve derneklerin gerçekleştireceği anma programına davetlimizsiniz.

Gönüllüleriyle beraber Milli İrade Nöbetlerine katılan, oluşan dayanışma ruhunun sürdürülmesi amacıyla 15 Temmuz konulu bir belgesel çeken ve kardeş kuruluşlarıyla beraber Türkiye’nin çeşitli yerlerinde konferanslar, ziyaretler, seminerler ve bu gibi birçok projeye imza atan Semerkand Vakfı, milli iradenin yanında olduğunu, güçlü bir şekilde, 15 Temmuz destanının sembolü olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden, Türk ve dünya kamuoyuna duyuracak.

Geniş bir yelpazede hizmetlerini dünyanın dört bir yanına ulaştıran ve çatı kuruluş olarak bu alanlardaki hizmetlerinin çoğunu dernekler, meslek birlikleri ve gönüllüleriyle gerçekleştiren Semerkand Vakfı olarak, düzenleyeceğimiz anma programında sizlerle bir arada olmayı dileriz.

 

YKS 2018 TYT-AYT çıkmış soru ve cevapları ÖSYM tarafından açıklandı mı?

Milyonlarca üniversite adayının gireceği 2018 YKS sınavının ilk oturumu olan TYT dün yapıldı. YKS sınavının ikinci oturumu AYT ise bugün saat 10:15'te başladı. YKS 2018 TYT-AYT soruları ve cevapları ÖSYM tarafından açıklandı mı? Peki ÖSYM 2018 YKS sınav sonuçlarının 31 Temmuz 2018'de açıklanacağını duyurdu.

Milyonlarca üniversite adayının gireceği 2018 YKS sınavının ilk oturumu olan TYT dün yapıldı. YKS sınavının ikinci oturumu AYT ise bugün saat 10:15'te başladı. YKS 2018 TYT-AYT soruları ve cevapları ÖSYM tarafından açıklandı mı? Peki ÖSYM 2018 YKS sınav sonuçlarının 31 Temmuz 2018'de açıklanacağını duyurdu.

Milyonlarca üniversite adayı hayalini kurduğu üniversiteye girmek için ÖSYM tarafından yapılan 2018 YSK sınavına girip ter döktü. ÖSYM YKS 2018 sınavı dün ve bugün yapıldı. YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) dün saat 10:15'te başlamıştı.  TYT sınavında toplam 120 soru soruluyor. 120 soru, 135 dakikada çözülecek. TYT’de Türkçe testi, Sosyal Bilimler testi (Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe), Tarih 5 soru, Coğrafya 5 soru, Felsefe 5 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (veya ilave Felsefe soruları) 5 soru soruluyor. Temel Matematik Testi için 40 soru soru. Fen Bilimleri testinde ise (Biyoloji, Fizik ve Kimya) Fizik 7 soru, Kimya 7 soru, Biyoloji 6 soru sorulmuştu.

Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavı ise 1 Temmuz Pazar günü yapıldı. AYT testinde ise Türk dili ve edebiyatı, sosyal bilimler - 1, sosyal bilimler - 2, matematik ve fen bilimleri yer alacak. Her testten 40’ar soru olmak üzere AYT toplam 160 sorudan oluştu. ÖSYM YKS soru ve cevapları henüz yayınlamadı. YKS çıkmış sorular yayınlanır yayınlanmaz sitemizden takip edebilirsiniz. ÖSYM YKS çıkmış soruları sonuc.osym.gov.tr adresinden de takip edebilirsiniz.

TYT VE AYT PUANI NASIL HESAPLANACAK?

2018 YKS'de TYT'de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için Türkçe veya Temel Matematik testlerinin en az birinden en az 0,5, AYT'de ise ilgili puan türünün hesaplanabilmesi için gerekli testlerin en az birinden en az 0,5 ham puan almış olmaları gerektiğine karar verilmiş olup 2018-YKS Kılavuzu bu karar doğrultusunda güncellenmiştir" ifadelerine yer verildi.

2018 YKS BARAJ PUANI NEDİR?

Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin gireceği 2018 YKS sınavı baraj puanı belli oldu. Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için en az TYT’de 150’yi geçmek, Alan Yeterlilik Testi'ndeki (AYT) 180'i geçmeleri gerek. Yani öğrenciler girdikleri sınavda TYT’den 15 net AYT'den 20 net yapmak zorunda.

YSK 2018 SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sınavı biter bitmez ÖSYM'den 2018 YKS sınav soru ve cevaplarını açıklaması bekleniyor. ÖSYM sınav takvimi, bilgilendirme sayfasındaki bilgilere göre; sonuçlar 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanması bekleniyor.

 

İYİ Parti'de istifa depremi! Teşkilatlara talimatname gönderildi

Seçimlerden büyük bir hezimetle ayrılan İYİ Parti'de seçim sonrası istifa depremi yaşanıyor. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, parti teşkilatlarına istifa ve görevden almalara yönelik olarak bir talimatname gönderdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın tarafından İYİ Partiteşkilatlarına gönderildiği iddia edilen bir yazı dikkat çekti.

"TEŞKİLATLARDA BÜYÜK DEĞİŞİM YAPILACAK"

Oda TV'nin haberine göre 81 il başkanlığına gönderilen, "Teşkilat revizyon çalışmaları" konulu yazıda, gelen raporların hızla değerlendirilmeye alınacağı belirtildi. 24 Haziran seçimlerinde, İYİ Parti'nin her şeye rağmen başarılı olduğu ifade edilen yazıda, "Teşkilatlarımızda gerekli revizyon ve güçlendirme adımları cesaretle atılacaktır" diye belirtildi.

"İSTİFA VE İHRAÇLAR PARTİMİZE BÜYÜK ZARAR VERİYOR"

Başkanlıklara gönderilen yazıda, önemli bir dönemden geçildiği vurgulanırken, "Hal böyle iken İYİ Parti Genel Merkezinin bilgisi, talebi ve onayının dışında, il ve ilçe teşkilatlarımızın kendi inisiyatifleriyle istifa, görevden alma veya ihraç gibi bir tasarrufta bulunmaları bu aşamada partimize büyük zarar verecektir. Bu tür tasarruflara kesinlikle tevessül edilmemelidir" diye ifade edildi.



İşte Koray Aydın imzalı o yazı:

"24 Haziran seçimlerinin resmi olmayan kesin sonuçları alınmış, buna göre İYİ Parti ilk kez katıldığı bir yarıştan her şeye rağmen başarıyla çıkmıştır. İYİ Parti, elde ettiği sonucu en ücra yurt köşesindeki köyden, Genel Merkeze kadar uzanan bir yelpazede tüm yönleriyle ele alıp değerlendirme sürecini başlatmıştır.

Bu çerçevede 81 ilimizden gelen raporlar hızla değerlendirmeye alınacak, teşkilatlarımızda gerekli revizyon ve güçlendirme adımları cesaretle atılacaktır.

İYİ Parti olarak Genel Merkezimizden, en sade üyesine ve gönüllüsüne kadar dikkatli, özenli ve sorumlu hareket etmemiz gereken bir dönemden geçiyoruz.

Hal böyle iken İYİ Parti Genel Merkezinin bilgisi, talebi ve onayının dışında, il ve ilçe teşkilatlarımızın kendi inisiyatifleriyle istifa, görevden alma veya ihraç gibi bir tasarrufta bulunmaları bu aşamada partimize büyük zarar verecektir. Bu tür tasarruflara kesinlikle tevessül edilmemelidir.

İlinizde yukarıda belirtilen hususlarla ilgili gelişmelerin yakından takip edilmesi ve bu talimatın tüm ilçe teşkilatlarımıza ivedi olarak ulaştırılması hususunda; gereğini önemli rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim. Selam ve saygılarımla."

 

Yerli imalatçıya pozitif ayırım istiyoruz

 

Nisan ayında İstanbul iş dünyasının takdiri ile dünyanın sayılı odalarından birisi olan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Şekib Avdagiç, dinamik ekibiyle bir taraftan 400 bin üyeye hizmet veriyor, diğer taraftan ülke ekonomisinin daha ileri seviyeye gitmesi için icraatları takip edip projeler geliştiriyor. Kamu kesiminin yerli imalatçılara pozitif ayırım uygulamasını isteyen Avdagiç, yeni dönem beklentilerini ve planlarını Ekonomi Müdürümüz Mehmet Canıtatlı’ya anlattı.

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin sonuçlarının açıklanmasının ardından iş dünyasının güçlü bir temsilcisi olarak kamuoyuna yaptığı açıklamalarla dikkat çeken İTO Başkanı Şekib Avdagiç, bugünlerde neredeyse tüm mesaisini Büyük Türkiye’nin güçlü olması gereken ekonomi ayağında yer alacak projelere ayırıyor. İstanbul iş dünyasının geleceğe dönük girişimlerinde etkin rol alan İTO’nun misyonuna uygun politikalar üretmenin gayretinde olan Avdagiç sorularımızı içtenlikle cevaplandırdı...

* İşadamı gözüyle seçim sonuçlarını nasıl yorumluyorsunuz?

KRİTİK DÖNEME GÜÇLÜ BİR GİRİŞ YAPTIK

Bu seçim diğerlerinden farklı olarak Türkiye için bir dönüm noktasıdır. Çünkü bu seçimle birlikte Türkiye yeni bir siyasi sisteme geçiş yapmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kontağı çevirmiştir. Güçlü ve hızlı refleks veren bir yönetim biçimine kavuşmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği ve siyasi tecrübesini de önümüze alarak, 16 yıllık kazanımlarımıza sahip çıkarak, projelerin, istikrarın devamını garanti altına aldık. Küresel ekonominin artan petrol fiyatları, ticaret savaşları ve parasal sıkılaşma ile dünya kritik bir dönemeçten geçiyor. Çıkan seçim sonuçlarıyla biz bu kritik döneme güçlü bir giriş yapmış olduk. Zira piyasaların ilk tepkisi olumlu. Bunun anlamı şu ki ;çıkan sonuç piyasaya gereken güveni daha ilk andan itibaren verdi. Şimdi bu güveni reformlarla taçlandırma vakti. Bundan sonra gündemimizde üretim var. Yüksek teknoloji ve markalaşma var. İç tasarrufları arttırmak, sıcak paradan ziyade doğrudan yabancı yatırıma dayalı dış finansman yöntemini benimsemek önemli. Tabii sektörlerimize dönüp baktığımızda atılacak mikro adımlar da önemli. Bu anlamda biz de nokta atışı önerilerimizin yer aldığı somut bir rapor hazırlıyoruz.

* Seçim meydanlarında verilen ekonomik vaatler size göre piyasalarda bir daralmaya yol açar mı?

GERÇEKÇİ VAATLER KARŞILIĞINI BULDU

Halkımız nezdinde popülist vaatler yerine gerçekçi hedeflerin karşılık bulduğunu görüyoruz. Bu milletimizin, iş dünyamızın ve elbette Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın aynı vizyonda, aynı hedefte buluştuğunu da net şekilde anlatıyor. Hedefte birlik, gönülde birlik, azimde birlik olduktan sonra elbette “Güçlü Türkiye” vizyonunu hayata taşımak çok daha kolaylaşacaktır.

* Cari açık konusundaki görüş ve önerileriniz neler?

BU KISIR DÖNGÜDEN KURTULMALIYIZ

Biz ihracat yapmak için kullanacağımız hammadde ve ara malını ithal ediyoruz. Buradaki temel mesele ara malı ithalatında başkasının pazarı olmaktan kurtulma konusu. Kur artınca maliyet artıyor ve fiyatlar artıyor. Enflasyon artınca da faizler artıyor. Bu kısır döngüden kurtulmamız lazım.

En yüksek oranda ara malı ithal ettiğimiz kalemleri tespit edip bunlar için teşvik sistemi tasarlamak önemli. Tabii bunun finans ayağını da sağlam tutmalıyız. Burada son dönemde hükümetimizin önemli adımları oldu. Süper teşvik paketi çok etkili ve doğru bir adım olmuştur. Bu adımların artarak devam etmesini bekliyoruz.

İkinci önerimiz de; kamunun ve özel sektörün satın alma gücünü kendi lehimize kullanmak. Gelişen bir ülkeyiz. Sürekli yatırım halindeyiz. 2050 yılına kadar 1 trilyon doları geçkin kamu ve özel sektör yatırımı yapılacağı tahmin ediliyor. Bu gücü yabana atmayalım... Kamu kesimi yerli imalatçımıza pozitif ayırım uygulaması lazım. Uzun vadeli alım planları yapıp, özel sektörle paylaşsın. Böylelikle yerli tedarikçiyi kendi alımlarımızla büyütelim. Bu fakında olmadığımız önemli bir güç.

İhracatın rekora taşınmasında üyeleriniz nasıl bir rol üstlenebilir?

İHRACATIN KAHRAMANLARI EKONOMİMİZİ SIRTLIYOR

Hedefleri gerçekçi bir temel oturtmak ve hayata taşımak için öncelikle dünyanın şartlarına bakmak lazım. Oradaki genel eğilimleri iyi okumak gerekir ki, ayakları yere basan bir ihracat stratejisi oluşturalım. Bilhassa da son on yıllık süreç bu açıdan çok kıymetlidir.  Bakın... Dünya, 2008’de başlayan küresel finans krizin etkilerini hâlâ tam olarak atlatamadı. Bunu iyi görmek lazım. Krizin üstünden on yıl geçmesine rağmen, dünya ticaretinde ancak tedrici düzeyde bir iyileşme gözlemliyoruz. Küresel likidite de bu noktada daraldı. Üstüne üstlük gittikçe kızışan ticaret savaşları ve artan petrol fiyatları var... Bunun yanında, bölgemizde yaşanan ve tüm dünyayı etkileyen jeopolitik gelişmeler de etkili olmaya devam ediyor. Sürecin bu şekilde olmasına karşın 2017 yılında ihracat, 157,1 milyar dolara ulaştı. Geçen yıla göre yüzde 10,2 artış gösterdi. Üstelik net ihracat, ekonomik büyümede de pozitif bir katkı sağlıyor. Toplam küresel ticaretteki payımız yüzde 0,89’du. Şimdi bu oran yüzde 0,91 oldu. Ayrıca Avrupa ekonomisi ılımlı şekilde toparlanmaya devam ediyor. Bu durum ihracata da yansımaya başladı. Son verilen rakamlara göre, Ocak-Mayıs arasında ihracatımız yüzde 8 arttı. AB’ye yaptığımız ihracatta yüzde 15 civarı artış var. Tabii... İhracatın bir tarafı hedef pazarlarsa, diğer yönü de sepetinizde ne olduğu, yani ne ihracat ettiğinizdir. Biz istiyoruz ki dünyaya daha çok teknoloji satalım. Ürünlerimizin birim değeri daha fazla olsun. Bu noktada dünya bir adım atıyorsa biz 3 veya 5 adım atmalıyız.

İTO, İstanbul’un finans merkezi olması için yapılan girişimlerin neresinde?

İSTANBUL, ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ OLACAK

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi 2009 yılından buyana gündemde olan bir konu. Biz de İstanbul Ticaret Odası olarak projenin ilk doğduğu andan itibaren oluşturulan pek çok çalışma komitesinde doğrudan görev aldık. Halen de buralardaki görevlerimiz devam ediyor. Bu projede reel sektörün nabzını ortaya koyan en etkin kuruluşlardan biriyiz.

Ayrıca İstanbul Ticaret Üniversitemiz bünyesinde de bu konu ile ilgili bir merkez kurduk. Strateji çalışmalarından, İstanbul’da konu ile ilgili paydaşları bir araya getiren bir toplantılara kadar pek çok faaliyetimiz gerçekleştirdik.

Seçimleri de geride bıraktığımız bu dönemde İstanbul Finans Merkezi projesinde de takvimin hızlanacağına inanıyorum. Zira fiziki anlamda çalışmalar başlamış durumda. Ancak biliyoruz ki; daha da önemli olan İstanbul’u hukuki altyapısıyla, insan kaynağıyla, vergi teşvikleriyle ve teknolojik altyapısıyla da  öne çıkarabilmek. Tabii burada İslami Finans tarafında da önemli bir avantajımız var. Dünyada 2 trilyon doları aşan bir aktif büyüklüğü sahip İslami Finansta her yıl yüzde 10’a yakın oranlarda büyüme gerçekleşiyor. Üstelik kar-zarar ortaklığına dayanan reel bir model. Bu noktada avantaj yakalayabilecek coğrafi bağlantılara sahibiz. Bu fırsatı değerlendirmeliyiz.

ÜYELERİMİZ BİZLER İÇİN DEĞERLİ

’’İTO olarak faaliyetlerimizin odak noktasında üyemiz var’’ diyen Avdagiç, ’’Çünkü her bir üyemiz ne kadar güçlüyse, bu ülke de o kadar güçlüdür. Biz buna inanıyoruz. Bu sebeble üyelerimizi dinlemeye, onlarla temas halinde olmaya azami özen gösteriyoruz. Sosyal medyayı etkin kullanıyoruz. Çağrı merkezimize, koordinatörlüklerimize üyelerimizden gelen  her türlü talebi en aktif şekilde değerlendiriyoruz. Mobil İTO otobüsümüz ve İTO Bilgilendirme Merkezimizde yine üyelerimizle birebir temas kuruyoruz. Zaman zaman da üye memnuniyet anketimiz oluyor. Buradan aldığımız geri bildirimler de bize önemli bir yol haritası sunuyor’’ dedi.

BEN OLSAYDIM...

Ben hayallerimizle ilgili inisiyatifin kendimize ait olduğunu düşünüyorum. Bu doğrultuda imkânları oluşturmak için çabalamak kendi elimizde, bize fırsat verilmesini beklemek yerine, fırsatları kendimiz var edebiliriz.  Babamın bize en önemli öğütlerinden biri, “iş hayatında sadece maddi fırsatların peşinde değil, aynı zamanda hayallerinizin ve kişisel değerlerinizin de peşinde koşun” olmuştur. Şirketimiz bünyesinde ürettiğimiz Türkiye’nin dünya pazarına açılabilen ilk yarış otomobili hayattaki bu bakış açımın da en somut ve en keyifli ürünü olmuştur. Bugün ülkemizi küresel arenada temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Keza bu doğrultuda Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (MÜSİAD) kuruluşunda da aktif rol aldım. Bana kalırsa MÜSİAD’ın kuruluşu ve etkinliği ülkemiz için sadece ekonomik değil demokratik manada da önemli bir kazanım oldu.

Geçmiş dönemden yarım kalan projelerden hangileri öncelikleriniz?

BAYRAĞI DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

İstanbul Ticaret Odası bugüne kadar pek çok dev projeyi ekonomimize kazandırmıştır. Üniversitemiz olsun, yaptığımız okullar olsun, Teknopark ve İDTM olsun bu önemli eserler dönemlere sâri şekilde tamamlanmıştır. Çünkü bu Odanın 136 yıllık geçmişinde her daim devamlılık esas olmuştur. Tabii ki bundan sonra da aynı şey geçerli. Tüm projelerimizi geliştirerek takvimine göre sürdürüyoruz. Tabii bir yandan da bayrağı ileriye taşıyacak yeni projeleri hayata geçiriyoruz.

136 YILDIR İSTANBUL’UN İŞ DÜNYASINI TEMSİL EDİYORUZ

İstanbul Ticaret Odası kurulduğu 1882’den beri, tam 136 yıldır, küresel ölçekte hareket eden bir kurum. Bu anlamda dış pazarlar konusunda üyelerimizin cesaretlenmesini, onlara yol göstermeyi önemli buluyoruz ve  pek çok proje gerçekleştiriyoruz. Her yıl 30’u aşkın uluslararası fuara milli katılım organize ediyoruz. Burada firmalarımız projelerini kendi stantlarıyla birebir tanıtıyorlar. Diğer yanda İhracata İlk Adım ve URGE projeleriyle daha önce hiç ihracat yapmamış ya da sınırlı kalmış üyelerimizi ihracat yapacak hale getirecek birebir danışmanlık sunuyoruz. Onlarla beraber sahaya çıkıyor, fuar ve ikili görüşme organizasyonlarına kadar tüm aşamalarda yanlarında oluyoruz. Her yıl Odamızda 200’e yakın uluslararası heyeti ağırlıyoruz. Tedarikçi günü etkinlikleriyle küresel firmalarla üyelerimiz arasında alım görüşmeleri organizasyonları düzenliyoruz. ICVB ile ülkemizdeki kongre turizmini canlandırmak için pek çok organizasyona imza atıyoruz

Bir buçuk senede orta öğretimi bitirdi, 8 yaşında üniversiteye başlıyor

Belçika'da IQ seviyesi 145 olan, orta öğretimi bir buçuk senede bitiren 8 yaşındaki Laurent Simons, doğrudan üniversite eğitimine başlayacak

Belçika'da, orta öğrenimi bir buçuk yılda bitiren 8 yaşındaki bir çocuğun üniversiteye başlayacağı bildirildi.

BBC'de yer alan habere göre, 6 yıllık orta öğrenimi bir buçuk yılda tamamlayan 8 yaşındaki Laurent Simons doğrudan üniversiteye başlayacak.

BİLGİSAYAR ALANINDAKİ MESLEKLERE YÖNELMEK İSTİYOR

Simons'un ailesi, çocuğun IQ seviyesinin 145 olduğunu belirtti.

Belçika'nın RTBF radyosuna konuşan Simons, en sevdiği dersin matematik olduğunu, daha önce bir doktor veya astronot olmayı istediğini ancak şu an bilgisayar alanındaki mesleklere yöneldiğini söyledi.

Liseden mezun olan Simons, iki aylık bir tatilden sonra üniversiteye başlayacak.

Laurent'in babası, oğlunun diğer çocuklarla ve oyuncaklarla oynamadığını söyleyerek, "Laurent, yarın bir marangoz olmaya karar verse bile mutlu olduğu sürece bizim için sorun olmaz." ifadesini kullandı.

 

Türkiye'nin üzerinde oynan oyunlara rağmen ihracat yükseldi

TİM verilerine göre, ilk 6 ayda ihracat yüzde 7,4 artışla 81,9 milyar dolara yükseldi. Son 12 aylık ihracat yüzde 9,7 artışla 161,5 milyar dolara ulaştı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, ihracat haziranda geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 5 artarak 12 milyar 602 milyon dolara yükseldi. 

TİM tarafından, bu yılın haziran ayına ilişkin ihracat verileri açıklandı. 

Buna göre, haziranda ihracat geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 5 artarak 12 milyar 602 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti.

Yılın ilk 6 ayında ise ihracat yüzde 7,4 artışla 81,9 milyar dolara çıktı. Son 12 aylık ihracat da yüzde 9,7 artışla 161,5 milyar dolara ulaştı.

Kerkük'te yine oy sandıklarını hedef aldılar

Kerkük'te seçimden sonra ortalık durulmuyor. Oyların tekrar sayılması kararının ardından oy sandıklarına yönelik saldırı ilk yangın çıkartılması yönünde olmuştu, oy sandıklarının bulunduğu depoya bombalı saldırı düzenlendi.

Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sorumlusu Afrasyav Kamil yaptığı açıklamada, kentin Bağdat Yolu semtinde 12 Mayıs'taki genel seçimlerde kullanılan oyların sandıklar içinde muhafaza edildiği depoya bombalı araçla saldırı düzenlendiğini ifade etti.

Saldırıyı bir intihar eylemcisinin gerçekleştirildiğini dile getiren Kamil, bomba yüklü aracın deponun girişinde patlaması sonucu 4'ü sivil, 15'i güvenlik görevlisi toplam 19 kişinin yaralandığını aktardı.

''SANDIKLAR ZARAR GÖRMEDİ''

Park halindeki 10 aracın da yanarak hurdaya döndüğü bilgisini veren Kamil, "Saldırının amacı depodaki seçim sandıklarıydı, ancak sandıklar herhangi bir zarar görmedi." dedi.

Kamil ayrıca, Kerkük'ün farklı bölgelerinde gece iki bombalı saldırı daha düzenlendiğini, uzaktan kumanda ile gerçekleştirilen saldırılarda can kaybı olmadığını kaydetti.

Irak'ta 12 Mayıs'ta yapılan genel seçimlere, özellikle Kerkük ve diğer kuzey bölgelerinde hile iddiaları gölge düşürmüştü.

Irak meclisi şaibe iddiaları üzerine oyların yeniden elle sayılmasına karar vermişti.

 

Alaattin Çakıcı'ya 'süresiz rapor

Karar gazetesi yazarlarını isim isim ölümle tehdit eden Alaattin Çakıcı'ya tedavisinin sürdüğü Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde süresiz sağlık kurulu raporu verildiği ortaya çıktı. Raporda, "istediği isimlerle, kişi, sayı adeti koymadan" ifadeleri yer aldı.

Organize suç örgütü elebaşı olduğu suçlamasıyla hükümlü bulunan ve halen Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde tedavi gören Alaattin Çakıcı’ya süresiz sağlık kurulu raporu verildiği ortaya çıktı. Raporla Çakıcı'ya "istediği isimlerle, kişi, sayı adeti koymadan, kendisi için bu ziyaret" izni verilmiş.

KARAR YAZARLARI İÇİN ÖLÜM EMRİ VERDİ

Çakıcı önceki gün, Karar Gazetesi'nin sahibi Mehmet Aydın, Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras ile Karar yazarları Hakan Albayrak, Etyen Mahçupyan, Akif Beki, Gürbüz Özaltınlı, Ali Bayramoğlu, Mete Yarar ve Elif Şafak için ölüm emri vermişti. Skandal emirin ortaya çıkmasının ardından Çakıcı ölüm emrini 3 ay ertelediğini duyurmuş ve savcılık da Çakıcı hakkında soruşturma başlatmıştı. 

22 HAZİRAN TARİHLİ RAPOR

Hürriyet'in haberine göre, 22 Haziran’da hazırlanan sağlık raporunda Alaattin Çakıcı’ya ziyaretçi sınırının kaldırılması istendi. Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş ve Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Tekin Akça ile altı ayrı uzman doktorun imzaladığı süresiz sağlık kurulu raporunda Çakıcı’da 16 farklı türde hastalığın olduğu, altısının ölümcül risk taşıdığı belirtilerek şöyle denildi:

HELALLEŞME VE MORAL

Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü derecedeki akrabaları ve yakın arkadaşları ile haftanın 7 günü saat 09.00 ile 20.00 arasında hem sağlığı hem morali aynı zamanda helalleşme açısından bu zaman dilimleri arasında, istediği isimlerle, kişi, sayı adeti koymadan, kendisi için bu ziyaretler hastalıklarının kontrol edilebilmesi için ve morali açısından yeniden hayata bağlayabilir.

Bilişimin büyükleri açıklanıyor

Bilişim sektörünün en büyükleri, 5 Temmuz’da belli olacak. Türkiye bilişim sektörünün tek referans kaynağı olarak bu yıl 19’uncu kez sektöre ve iş dünyasına ayna tutacak olan “İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2017 – Bilişim 500” araştırmasının sonuçları, Temmuz Perşembe günü düzenlenecek törenle açıklanacak.

Bilişim sektörünün en büyükleri, 5 Temmuz’da belli olacak. Türkiye bilişim sektörünün tek referans kaynağı olarak bu yıl 19’uncu kez sektöre ve iş dünyasına ayna tutacak olan “İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2017 – Bilişim 500” araştırmasının sonuçları, Temmuz Perşembe günü düzenlenecek törenle ilan edilecek.

BThaber tarafından M2S Araştırma ve Pazarlama  ve Bilişim Zirvesi etkinlik şirketi iş birliği ile bu yıl “İş Dünyası Bilişim Rüzgarı ile Büyüyor” temasıyla gerçekleştirilen Bilişim 500 Araştırması; özellikle yabancı yatırımcılar ve kurumsal şirketler için bir başucu kaynağı olma özelliği taşıyor. Ödül töreninde; ilk 500 bilişim şirketinin yanı sıra sektöre 35 yıl emek vermiş olan duayenlere de 35. yıl ödülü takdim edilecek.

YKS AYT 2018 sınav soruları için yorumlar nasıldı? YKS AYT'de ne soruldu?

Milyonlarca üniversite adayı hayalini kurduğu üniversiteye girmek için ÖSYM tarafından yapılan 2018 YSK sınavına girip ter dökecek. ÖSYM YKS 2018 sınavının ilk oturumu olan ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) dün yapıldı. Bugün ise Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) yapılacak. YKS AYT 2018 sınav soruları için yorumlar nasıldı? YSK AYT'de sınavında hangi sorular soruldu?

Milyonlarca üniversite adayı hayalini kurduğu üniversiteye girmek için ÖSYM tarafından yapılan 2018 YSK sınavına girip ter dökecek. ÖSYM YKS 2018 sınavının ilk oturumu olan ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) dün yapıldı. Bugün ise Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) yapılacak. YKS AYT 2018 sınav soruları için yorumlar nasıldı? YSK AYT'de sınavında hangi sorular soruldu?

ÖSYM YKS TYT sınavında toplam 120 soru soruluyor. 120 soru, 135 dakikada çözüldü. TYT’de Türkçe testi, Sosyal Bilimler testi (Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe), Tarih 5 soru, Coğrafya 5 soru, Felsefe 5 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (veya ilave Felsefe soruları) 5 soru soruluyor. Temel Matematik Testi için 40 soru soru. Fen Bilimleri testinde ise (Biyoloji, Fizik ve Kimya) Fizik 7 soru, Kimya 7 soru, Biyoloji 6 soru soruldu. TYT sınav sorularına ilişkin yorumlar da merak ediliyordu. Daha önceki üniversite sınavlarında öğrenciler sözel kısmının kolay olduğunu ama sayısal kısmının kısmen zor olduğunu söylüyorlardı. İlk defa bu yıl uygulanacak YKS TYT sınav soruları için hangi yorumlar yapılacak merak konusu olmuştu.

SORULAR AKIL YÜRÜTME ODAKLIYDI

Matematik Bölüm Başkanı Nilda Kiraz, "Matematik sorularI çoğunlukla modelleme ve hikayeleştirme kurgusuyla hazırlanmış. İşlem ağırlıklı soru yok. Sorular okuduğunu anlayabilme, akıl yürütme ve matematiksel olarak ifade etmeye yönelik." diye konuştu. Sınavlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt da "TYT soruları ÖSYM formatına ve müfredata uygun. Sadece tarihten 2 soru ve felsefe sorularının tümü 11’inci sınıf müfredatından çıktı, diğer derslerin soruları 9 ve 10’uncu sınıftan geldi" diye konuştu. Tarih Bölüm Başkanı Zeynep Ergün ise "Tarih soruları müfredata uygun. Öğrencinin yorum gücünü ölçen sorular ön plana çıkarılmış. Harita yorumlama, tarihi anekdotlarla bilgiyi kullanma gücü ve yorum yapma yeteneği ölçülmüş" ifadesini kullandı. Türkçe Bölüm Başkanı Cevdet Eyüboğlu da "Türkçe’de sorular ağırlıklı olarak yine okuma ve okuduğunu anlayıp yorumlama üzerine." diye konuşmuşutu.

AYT SINAVI İÇİN YORUMLAR MERAK EDİLİYOR

Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavı ise bugün saat 10:15’te başlayacak. AYT testinde ise Türk dili ve edebiyatı, sosyal bilimler - 1, sosyal bilimler - 2, matematik ve fen bilimleri yer alacak. Her testten 40’ar soru olmak üzere AYT toplam 160 sorudan oluşacak. YKS AYT sınav sorularına ilişkin yorumlar merak ediliyor.

TYT VE AYT PUANI NASIL HESAPLANACAK?

2018 YKS'de TYT'de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için Türkçe veya Temel Matematik testlerinin en az birinden en az 0,5, AYT'de ise ilgili puan türünün hesaplanabilmesi için gerekli testlerin en az birinden en az 0,5 ham puan almış olmaları gerektiğine karar verilmiş olup 2018-YKS Kılavuzu bu karar doğrultusunda güncellenmiştir" ifadelerine yer verildi.

2018 YKS BARAJ PUANI NEDİR?

Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin gireceği 2018 YKS sınavı baraj puanı belli oldu. Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için en az TYT’de 150’yi geçmek, Alan Yeterlilik Testi'ndeki (AYT) 180'i geçmeleri gerek. Yani öğrenciler girdikleri sınavda TYT’den 15 net AYT'den 20 net yapmak zorunda.

YSK 2018 SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sınavı biter bitmez ÖSYM'den 2018 YKS sınav soru ve cevaplarını açıklaması bekleniyor. ÖSYM sınav takvimi, bilgilendirme sayfasındaki bilgilere göre; sonuçlar 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanması bekleniyor.

 

ASELSAN’ın gözdeleri Konya’da üretilecek

ASELSAN ile Konya Savunma Sanayi AŞ ortaklığında Konya’da kurulacak tesiste silah sistemlerinin üretimi ve tasarımı yapılacak. 2019’da üretime geçecek olan 35 bini kapalı 140 bin metrekarelik tesis için imzalar atıldı.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, 300 milyon liralık sermaye yatırımı ile ülkemizin ihtiyacı olan silah sistemlerinin Konya’da üretileceğini belirtti. Altunyaldız, “Savunma sanayiimiz Türkiye’nin çekici gücü olmaya devam edecek ve 3,5 milyar dolarlık ihracatımız Konya ile daha da yukarı taşınacak” dedi.

TAI İSTANBUL’DA ÜS KURUYOR

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) mühendis yetiştirmek ve önemli projelere katkı sunmak için İstanbul’da mühendislik üssü kuracak. Yıldız Teknopark’ta yer alacak üs için 14 bin metrekarelik bir bina inşa edilecek. Burada özgün uçak, helikopter, insansız hava aracı ve uydu projeleri için yüzlerce mühendis istihdam edilecek.

Üs için protokol Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Bahri Şahin ile TUSAŞ/TAI’nin Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Borat ve Genel Müdürü Temel Kotil tarafından imzalandı.

 

Turkcell İngiltere’den ödülle döndü

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi’nin en başarılı müşteri sadakati programlarını ödüllendiren The Loyalty Magazine Awards 2018’de kazananlar belli oldu.

Turkcell, Next Best Action Platform (Sonraki En İyi Eylem Platformu) ile ‘Analitik ve Verinin En İyi Kullanımı’ (Best Use of Analytics & Data) kategorisinde ödüle layık görüldü. Platform sayesinde müşterilerin eğilimleri tanımlanıyor ve kişiye özel en uygun teklifler sunuluyor.

MÜŞTERİLERİMİZ İŞİN ODAĞINDA

İngiltere’den ödülle dönmekten duyduğu mutluluğu belirten Turkcell Müşteri Deneyimi ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Öztürk, şunları kaydetti: “Amacımız müşterimizin her zaman yanında olmak ve yaşam kalitesini her alanda daha da arttırmaktır. Onları işimizin kalbinde konumlandırıyoruz ve onlara fayda sağlayacak projeler gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Entegre iletişim ve teknoloji hizmetlerimiz ile müşterilerimizin tüm ürün ve servislerimizi kullanırken uçtan uca deneyim yolculuğunu tasarlıyoruz. Bu sayede müşterilerimizle iletişim kurduğumuz tüm hizmet kanallarında birbirine yakınsamış kesintisiz hizmet sunuyoruz. Bu çabalar sonucu ortaya çıkan ürünlerin uluslararası arenada başarılı bulunması ve ödüllerle taçlandırılması da bizim için ayrı bir gurur kaynağı oluyor.”

Muharrem İnce'den Yılmaz Özdil'e: Şerefsiz oğlu şerefsizdir Seçimlerden önce Muharrem İnce'yi eleştirerek Akşener'den yana tavır takınan Özdil'e, seçim sonrası İnce'den sert yanıtlar geldi. Muharrem İnce Yılmaz Özdil için, "Yazdıkları doğru değil ve çirkin. Erdoğan’la böyle bir pazarlığı yapan şerefsizdir, böyle bir pazarlığı yapmadan bunu yaptı diye yazan da şerefsiz oğlu şerefsizdir! Herkes haddini bilecek, ahlaklı olsun herkes, benim canımı sıkmasınlar. Herkesi ahlaklı olmaya davet ediyorum." dedi.

24 Haziran seçimleri öncesi CHP'den ümidi kesen Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Meral Akşener'den yana tavır takınmıştı.

ÖZDİL: İNCE'Yİ TEK RAKİP OLARAK GÖSTERDİLER
Özdil, Muharrem İnce'nin iktidar tarafından tek rakipmiş gibi konumlandırılıp, Akşener ve Mollaoğlu'nun oyunun dışında bırakıldığını yazmıştı.

Ayrıca "Muharrem İnce, Antalya ve Denizli mitinglerinde beni yuhalattı" demişti.

Muharrem İnce, Özdil'e seçimlerin ardından yanıt verdi. İnce'nin Hüriyet gazetesine verdiği röportajdan ilgili bölüm şöyle:

"BENİ ÜZEN BİR SÜRÜ ŞEY YAZDI"
"Beni üzen şeyler yazdı, yazısını beğenmedim!" dedim. Gerçekten de yalan yanlış bir sürü şey yazdı. Ben eşimle alışveriş yaparken güya Anadolu Ajansı çekmiş. Anadolu Ajansı kime aitmiş? Erdoğan'a! Yani bunların hepsi ayarlanmış. Bir kere doğru değil, dersini iyi çalışsın. Anadolu Ajansı yoktu orada.

"ÖZDİL'İN BENİMLE NE ÖZEL DERDİ VAR BİLMİYORUM"
Benim her gittiğim yerde kamera var. Ofisimin önünde var, evimin önünde var. Köydeki evimin gece 1'de önünde insan var. Sabah 5'te var. Dışarıda bekliyorlar. Ama söylüyorum, o gün orada Anadolu Ajansı yoktu. Bilgisi doğru değil. Orada benim gördüğüm Fox ve Demirören Haber Ajansı vardı. Yılmaz Özdil'in benimle ne özel derdi var bilmiyorum. Sözcü Gazetesi'yle bir derdi var da benim üzerimden bir hesaplaşma mı yapıyor onu da bilmiyorum. Ama o anlar buradan ne demek istediğimi.

"BÖYLE BİR PAZARLIĞI YAPTI DİYEN ŞEREFSİZ OĞLU ŞEREFSİZDİR"
Yazdıkları doğru değil ve çirkin. Erdoğan'la böyle bir pazarlığı yapan şerefsizdir, böyle bir pazarlığı yapmadan bunu yaptı diye yazan da şerefsiz oğlu şerefsizdir! Herkes haddini bilecek, ahlaklı olsun herkes, benim canımı sıkmasınlar. Herkesi ahlaklı olmaya davet ediyorum."

Koşun mahalle karıştı! Muharrem İnce'den Yılmaz Özdil'e sert cevap

Seçimlerden önce Muharrem İnce'yi eleştirerek Akşener'den yana tavır takınan Özdil'e, seçim sonrası İnce'den sert yanıtlar geldi. Erdoğan ile anlaştığı iddialarına ilişkin İnce, "Erdoğan’la böyle bir pazarlığı yapan şerefsizdir, böyle bir pazarlığı yapmadan bunu yaptı diye yazan da şerefsiz oğlu şerefsizdir!" dedi.

24 Hazitan seçimleri öncesi CHP'den ümidi kesen Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Meral Akşener'den yana tavır takınmıştı.

ÖZDİL: İNCE'Yİ TEK RAKİP OLARAK GÖSTERDİLER

Özdil, Muharrem İnce'nin iktidar tarafından tek rakipmiş gibi konumlandırılıp, Akşener ve Karamollaoğlu'nun oyunun dışında bırakıldığını yazmıştı.

Ayrıca "Muharrem İnce, Antalya ve Denizli mitinglerinde beni yuhalattı"demişti.

Muharrem İnce, Özdil'e seçimlerin ardından yanıt verdi. İnce'nin Hüriyet gazetesine verdiği röportajdan ilgili bölüm şöyle:

"BENİ ÜZEN BİR SÜRÜ ŞEY YAZDI"

“Beni üzen şeyler yazdı, yazısını beğenmedim!” dedim. Gerçekten de yalan yanlış bir sürü şey yazdı. Ben eşimle alışveriş yaparken güya Anadolu Ajansı çekmiş. Anadolu Ajansı kime aitmiş? Erdoğan’a! Yani bunların hepsi ayarlanmış. Bir kere doğru değil, dersini iyi çalışsın. Anadolu Ajansı yoktu orada.

"ÖZDİL'İN BENİMLE NE ÖZEL DERDİ VAR BİLMİYORUM"

Benim her gittiğim yerde kamera var. Ofisimin önünde var, evimin önünde var. Köydeki evimin gece 1’de önünde insan var. Sabah 5’te var. Dışarıda bekliyorlar. Ama söylüyorum, o gün orada Anadolu Ajansı yoktu. Bilgisi doğru değil. Orada benim gördüğüm Fox ve Demirören Haber Ajansı vardı. Yılmaz Özdil’in benimle ne özel derdi var bilmiyorum. Sözcü Gazetesi’yle bir derdi var da benim üzerimden bir hesaplaşma mı yapıyor onu da bilmiyorum. Ama o anlar buradan ne demek istediğimi.

"BÖYLE BİR PAZARLIĞI YAPTI DİYEN ŞEREFSİZ OĞLU ŞEREFSİZDİR"

Yazdıkları doğru değil ve çirkin. Erdoğan’la böyle bir pazarlığı yapan şerefsizdir, böyle bir pazarlığı yapmadan bunu yaptı diye yazan da şerefsiz oğlu şerefsizdir! Herkes haddini bilecek, ahlaklı olsun herkes, benim canımı sıkmasınlar. Herkesi ahlaklı olmaya davet ediyorum."

 

Duvar kağıdı nasıl silinir?

Dekoratif sunumun bir parçası olarak kullanmaya iyice alıştığımız duvar kağıtları, son günlerde yaygınlaştıkça akla temizliği ile ilgili birçok soru gelmektedir.

Evinizin çeşitli bölümlerinde kullandığınız duvar kağıtlarının temizliğini silerek yapmanız mümkündür. Ancak bunun için duvar kağıdının silinebilir özellikte olması şarttır. Aksi halde silinme özelliği bulunmayan duvar kağıtlarını silerek yırtılmalarına neden olabilirsiniz.

Duvar kağıtlarının silinmesi aşamasında fazla kimyasal içerikli deterjan kullanmamaya özen gösterin. Çamaşır suyu ne kadar kaliteli olursa olsun uzun vadede duvar kağıtlarına zarar vereceğinden tavsiye edilmez. Onun yerine arap sabunu kullanabilirsiniz.

Duvar kağıtlarının üzerine çıkarılması gereken lekeler varsa karbonatlı su ile silmeniz sorunun çözümü için yeterli olacaktır.

Silerken yumuşak formda bir bez, mikrofiber özellikli bir bez ya da yumuşak bir süngerden faydalanabilirsiniz.

Duvar kağıtlarını silerken sert hareketlerle silmek yerine olabildiğince nazik hareketlerle silmeye çalışın. Her üründe olduğu gibi duvar kağıtlarında da kullanılmaktan kaynaklı bir yıpranma oluşur. Yapacağınız sert hareketler, duvar kağıtlarının yırtılmasına neden olur.

Arap sabunu ya da karbonatınız yoksa az miktarda bulaşık deterjanı da kullanabilirsiniz. Bir kova ılık suyun içine bir çay kaşığı bulaşık deterjanı ekleyerek duvar kağıtlarını silebilirsiniz. Arkasından ılık suyla bir kez de durulama yaparak duvar kağıtlarınızı ilk günkü görünümüne kavuşturabilirsiniz.

TSK'dan hava harekatı: 8 terörist etkisiz hale getirildi!

Van'ın Çatak ve Şırnak'ın Beytüşşebap kırsalları ile birlikte Kuzey Irak'a yönelik düzenlenen hava harekatında 8 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesi ile Van'ın Çatak ve Şırnak'ın Beytüşşebap kırsallarına yönelik yapılan hava harekatında 8 teröristin etkisiz hale getiridiği bildirildi.

 

Tatil geldi araç kiralama patladı

Araç kiralama şirketlerinde yoğunluk, tatil sezonuyla birlikte artmaya başladı. Özellikle aracı bulunmayanlar, günübirlik veya daha uzun süreli araç kiralama talebinde bulunurken, günlük 140 liradan başlayan fiyatlar uzun süreli kiralamalarda yarı yarıya düşüyor.

‘Rant a Car’ firmaları tatile gideceklerin uğrak yeri oldu. Aracı olmayan veya kendi aracıyla seyahate çıkmak istemeyenler, günlük, aylık veya ihtiyaçları süresince araç kiralamayı tercih ediyor. Şirketler, araç kiralamak isteyenlerin tercihine yakıt türünden, şanzıman tipine, aracın donanımından ödeme şartlarına kadar pek çok alternatif sunuyor.

FİYATLAR YÜZDE 50 DÜŞÜYOR

Kiracının kira sözleşmesi sırasında 23 yaşını doldurmuş, yerli veya geçerli uluslararası en az 2 yılık ehliyete sahip olması şartı arayan şirketler, günlük, aylık veya yıllık kiralamalar için özel fiyatlar uyguluyor. Araç fiyatları, herhangi bir galeriden profesyonel Rant a Car’lara göre de değişiyor. Profesyonel şirketlerde normal donanımdaki binek bir aracın günlük kira ücreti 140 liradan başlarken, galerilerde günlük 60-80 liraya araç kiralamak mümkün. Sözkonusu araçlar aylık olarak kiralandığında ise fiyatlarda yüzde 40-50’ye yakın indirim imkanı sağlanıyor.

ARAÇ KİRALARKEN ARANAN ŞARTLAR

Kiracının kira sözleşmesi sırasında 23 yaşını doldurmuş, yerli veya geçerli uluslararası en az 2 yılık ehliyete sahip olması şartı aranıyor. Kiralama fiyatlarına yağlama, bakım, üçüncü şahıslara karşı (yasal poliçe sınırları içinde) muafiyetli rent a car sigortası dahil edilirken, yakıt kiralayana ait.

Profesyonel şirketler, şoförlü servis ve tercüman rehber hizmeti de sunuyor.

BAZI MARKALARDA KİRALAMA ÜCRETLERİ

Renault Clio 1.5 DCI 75 HP EU5 JOY veya benzeri, dizel, manuel araç bedeli günlük 140 TL.

Hyundai İ20 ve benzeri, benzinli, otomatik, günlük 140 tl.

Renault Megane 1.5 DCI 110 HP TOUCH EDC ya da benzeri dizel otomatik, günlük 180 TL.

Volkswagen Passat 1.4 TSI 125 HP TRENDLINE DSG BMT ya da benzeri, benzinli otomatik, günlük 199 TL.

Mercedes E-CLASS 1.6 E 180 7G-TRONIC EDITIONE ya da benzeri, benzinli otomatik günlük 365 TL.

Biri Recep, biri Tayyip, biri Erdoğan'dı! Şimdi de...

Suriyeli çift 7 yıl önce dünyaya gelen üçüzlerine Recep, Tayyip, Erdoğan isimlerini verdi. Çift şimdide 4'üncü çocuklarına Emine Erdoğan adını verdi.

7 yıl önce dünyaya gelen üçüzlerine Recep, Tayyip ve Erdoğan adlarını veren Suriyeli çift, 4’üncü çocuklarının ismini ise Emine Erdoğan koydu...

Suriye'den 7 yıl önce Türkiye'ye sığınan ve kısa süre sonra dünyaya gelen 3'üzlerine Recep, Tayyip ve Erdoğan adını veren Suriyeli çift, son olarak dünyaya gelen kızlarına da Emine Erdoğan adını verdi. Harran Konteyner Kenti'nde ailesiyle yaşayan baba Mahmut Yasin (33) şunları söyledi:

ERDOĞAN DÜNYA LİDERİ

"Erdoğan'ı çok sevdiğimiz için üçüzlere ismini vermiştik. Bizi Akçakale'de ziyaret ederek çocuklarımı sevdi. Daha sonrasında Harran Konteyner Kenti nakledildik. Burada mutluyuz. Ben markette çalışıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçimleri kazanması bizleri sevindirdi. Çünkü o bir dünya lideri. Allah başımızdan eksik etmesin..."

ANKARA'YA GİDERKEN HAMİLEYDİM

Anne Meryem Yasin ise "Üçüzlerimiz doğduğunda, Cumhurbaşkanımız bizi ziyaret etmişti. Daha sonra da Ankara'da ağırladı. Ankara'ya giderken hamileydim. Eşime de 'eğer bir kızımız olursa Emine Erdoğan ismini vermek istiyorum' dedim. Eşim de onayladı. Kızımız olunca da çok sevdiğimiz dünya lideri ve İslam aleminin babası Cumhurbaşkanımızın eşinin adını verdik. Buradaki hayatımıza da alıştık, tüm ihtiyaçlarımız karşılanıyor, çocuklarım okula gidiyor" dedi.

 

'Hamd olsun ki Amerika ile birlikte dünyayı yönetiyoruz' diye Kabe imamına cami çıkışı sert tepki

"Bugün Suudi Arabistan ve ABD dünyanın iki kutbu. Allah'a hamdolsun dünyayı birlikte yönetiyorlar" diyen Kabe imam Sudeysi yine skandal sözler sarf edince, Cezayirli bir Müslüman cami çıkışında sert tepki gösterdi.

Daha önce, “Bugün Suudi Arabistan ve ABD dünyanın iki kutbu. Allah'a hamdolsun dünyayı birlikte yönetiyorlar” diyerek dünya Müslümanlarının tepkisini çeken Abdurrahman Sudeysi, yine skandal sözler sarf etti.

İsviçre'nin Cenevre kentindeki bir camide konuşan kabe imamı Abdurrahman Sudeysi, Suudi Arabistan ve Amerika'nın dünyanın güvenliği ve istikrarı için öncülük ettğini belirterek Suudi Arabistan Kralı ile ABD Başkanı Donald Trump'a dua etmeyi de ihmal etmedi.

"EY AMERİKA'NIN KÖLESİ"

Bu sözlerin ardından camiden ayrılmaya hazırlanan Sudeysi'ye, Cezayirli bir vatandaş,"Yemen'deki ve Katar'daki kardeşlerimizi abluka altına alırken nasıl olur da bize güvenden bahsedersiniz? Cezayir, Mısır ve Türkiye'deki darbeleri nasıl desteklediniz? Ey sarayın alimleri, siz ahiret gününde bu duruşunuzdan sorumlu tutuklacaksınız. Bugün bize laf söyleme. Size itaat yok. Ey Amerika'nın kölesi. Bizler özgürlük ve güvenliği biliyoruz. Çünkü topraklarımız özgürlük ve güvenliğin topraklarıdır." sözleriyle tepki gösterdi.

 

Altından kazanç çıkacak

Yılın ilk 5 ayında sürekli yükselen altın fiyatlarında bu ay yaşanan düşüş en çok düğüncülere yaradı. 24 Ayar altının fiyatı seçim öncesi 195 TL/Gr’dan işlem görürken, bu hafta içinde 185 TL/Gr’ a kadar geriledi. Uzmanlar, gerilemenin ağustos ortasına kadar devam edebileceğini ve altının gramının 170 liraya kadar düşebileceğini söylüyor.

Yılbaşından beri gerek dışarıda gerekse içeride yükseliş eğilimindeki altın fiyatı yıl ortasında düşüş eğilimine girdi. Piyasadaki gelişmeleri Yeni Akit’e değerlendiren İstanbul Mücevherciler, Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı ve Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, yatırımın güvenli limanı olan altının bugünlerde düğün yapanların yüzünü güldürdüğünü söyledi. Konuyu kuyumcular açısından da değerlendiren Yıldırımtürk, işlem hacminin artmasıyla esnafın da moral bulacağını kaydetti.

İşte Mehmet Ali Yıldırımtürk’ün değerlendirmeleri:

ÖNCE YÜKSELDİ, ŞİMDİ DURULDU

Altının dış fiyatındaki yükselişinde füze denemeleri nedeniyle Kuzey Kore ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasındaki jeopolitik gerginlik, Arap Yarımadası’nda birkaç ülkenin Katar’a ekonomik ambargo uygulaması, Suudi Arabistan – İran arasındaki gerginlik, ABD Merkez Bankası (Fed)’in faiz artırımlarını sürdürüp sürdürmeyeceği konusundaki belirsizliğin dolar paritesini zayıflatması gibi gerekçeler sayılabilir. Altın fiyatı; Fed’in faiz artırım beklentilerinin olduğu haftalarda geçici olarak gerilese de yılın ilk beş ayında “Güvenli Liman” özelliği ön plâna çıktı. Bu süreçte altın 1366 Dolar/Ons’a kadar yükseldi. Yılın ikinci çeyreğinde ABD ekonomisine ilişkin makro ekonomik verilerin beklentilerden olumlu gelmesiyle Fed’in mayıs ayındaki 25 baz puanlık yılın ilk yarısındaki ikinci faiz artırımı sonrası, yılın geri kalanında da iki kez daha faiz artıracağı beklentisi dolar paritesini güçlendirirken, altında satış baskısı oluşturduğu gözleniyor. Ayrıca, ABD ile K.Kore arasındaki gerginliğin yerini karşılıklı diyaloğa bırakması ve mayıs ayında ABD Başkanı Trump’ın K. Kore Devlet Başkanı Kim Jong-Un ile Singapur’da bir araya gelmesi ve görüşmenin olumlu geçmesi bu konudaki jeopolitik gerginliğin yatışmasına yardımcı oldu. Altın fiyatını destekleyen bu gerekçenin ortadan kalması da altın fiyatının Haziran ayındaki gerilemesinde etkili oldu.

TİCARET SAVAŞLARINA DİKKAT

ABD Başkanı Trump’ın yılın ilk çeyreğinde demir çelik ve alüminyum ithalatında gümrük vergilerini yükseltmesiyle başlayan “Ticaret Savaşlar” son haftalarda karşılıklı restleşmelerle Avrupa Birliği (AB) ve Çin ile ABD arasındaki “Ticaret Savaşı”nın şiddetini artırması bakır, demir-çelik ve alüminyum gibi endüstriyel metal fiyatlarının gerilemesinde etkili oluyor. Emtia fiyatlarıyla birlikte son günlerde petrol fiyatlarındaki gerileme, altın başta olmak üzere diğer kıymetli metal fiyatlarını da baskılıyor.

AĞUSTOSTA DAHA DA DÜŞEBİLİR

Mehmet Ali Yıldırımtürk, “Düğün mevsiminin başladığı Temmuz ayı ve onu takip eden Ağustos ayında 24 ayar altının gram fiyatı ne olabilir. Yeni başlayan Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde ekonomi yönetiminin belirlenmesi ve “Olağanüstü Hal”in kaldırılmasıyla oluşacak muhtemel iyimserlikle Dolar/TL 4,50 teknik desteğinin muhtemel aşağı kırılmasıyla 4,30 TL seviyeleri test edilebilir. 24 Ayar altın fiyatı, altının ons fiyatında yukarıda belirtilen seviyelere muhtemel gerilemesiyle Ağustos ayının ortalarına kadar 24 ayar altın fiyatı kademeli olarak 175-167 TL/Gr’a kadar gerileyebilir. Ağustos ayı ortalarından itibaren başlayacak yükselişle 24 ayar altın fiyatı yeniden 175-180 TL/Gr’ı görebilir. Altın fiyatının gerilemesi düğün yapacak gençlerin masraflarını azaltacak” değerlendirmesinde bulundu.

Almanya'da korku bacayı sardı! Merkel anlaşmayı mektupla duyurdu

Almanya Başbakanı Angela Merkel, koalisyon ortaklarına gönderdiği mektupta, sığınmacıların ilk kayıt altına alındıkları ülkeye hızla gönderilmesi konusunda 14 ülkeyle anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in hükümetin mülteci krizini çözmeye yönelik ve koalisyonun dağılması riskine karşı planları belli oldu.

İki koalisyon partisinin liderlerine gönderilen mektupta, Merkel'in Almanya'ya girmeye çalışan sığınmacıların ilk kayıt altına alındıkları ülkeye hızla gönderilmesi konusunda 14 ülkeyle anlaşmayı garantilediği bildirildi.

Merkel'in mülteci politikasını eleştirenler arasında bulunan Macaristan, Polonya ve Çekya'nın da anlaşmayı kabul ettiği belirtildi. Ancak Macaristan sözcüsü Almanya ile anlaşıldığı iddialarını reddetti. Mektupta adı geçen diğer ülkeler ise Belçika, Fransa, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Litvanya, Letonya, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz ve İsveç.

"SADECE YÜZDE 15"

Şu anda Almanya'ya girmeyi başarmış sığınmacılardan sadece yüzde 15'i ilk kaydedildikleri ülkeye gönderilmiş durumda. Merkel'in mektubunda bahsedilen anlaşmayla bu rakamın hızla artması bekleniyor.

Almanya'da sığınmacıların toplandığı kabul merkezlerinden en büyükleri, bu kişilerin durumları incelenirken tutulacağı yer olacak.

Almanya halihazırda Yunanistan ve İspanya ile geri kabul anlaşmaları imzalamış durumda.

KONTROLLÜ İŞLEM MERKEZLERİ

Hızlı dönüş anlaşmalarının özellikle koalisyon ortağı Hristiyan Sosyal Birlik Partisi lideri ve Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer'i memnun etmesi hedefleniyor. Seehofer, başka bir AB ülkesinde kayıtlı olan sığınmacıların Almanya'ya girişine izin verilmemesini istiyordu. Mülteci politikaları konusunda Merkel'i ağır şekilde eleştiren Seehofer, Almanya'nın güney sınırını Merkel'in rızası olmadan kapatma tehdidinde de bulunmuştu.

Brüksel'de bu hafta AB liderleri tarafından kabul edilen anlaşma ise önce Avrupa'da daha sonra da Kuzey Afrika'da "kontrollü işlem merkezleri" oluşturulmasını içeriyor.

 

Kapı temizliği nasıl yapılır?

Kapı silme işlemi 20-25 günde bir tekrarlanması gereken rutin bir temizliktir. Kuru bez ile üzerindeki tozun alınması suretiyle kapılar temizlenebilir.

Bu durumda sadece kuru bez ile temizlemeye çalışmak yetersiz kalacaktır. Islak bir bez yardımıyla ovularak silinmesi önerilir. Kapı temizliği doğal sabun veya deterjan ile daha etkili bir hale getirilebilir.

Ahşap kapılar temizlenirken bez sulu olmamalıdır. Zira ahşap kapılar su emici özelliği gereği fazla ıslaklık halinde şişecek ve yapısı bozulacaktır. Bu yüzden hafif nemli bir bezin kullanımı idealdir. Ayrıca kapının üst ve alt kısımları yani görünmez tarafları en çok tozlanan, kirlenen bölümlerdir. Kapının alt bölümü bir bez yardımıyla kapının arka ve ön tarafı olmak üzere 2 yanından tutulacak şekilde öne ve arkaya doğru silinmesi suretiyle tamamlanabilir.

Evin dış bölümünde kullanılan çelik kapıların temizliği ise daha sık yapılmalıdır. Mevcut konumundan ötürü dışa bakan yüzey çok sık tozlanacak, bu yüzden kuru bir bez ile sık sık dış yüzeyin silinmesi önerilir.

Amerikan kapıların temizliğinde daha yumuşak bir bez olan süngerlerin kullanılması tercih edilir. Hassas bir dokuya sahip olan bu kapıların derinlemesine hijyenik temizliği deterjan yardımıyla ve yumuşak bir bez ile yapılabilir.Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri
E-Posta: 15temmuz2016.06@gmail.com..