Son dakika! Cemal Kaşıkçı'nın Konsolosluğa giriş anının fotoğrafı ortaya çıktı

Amerika'nın Washington Post gazetesi internet sitesinden Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na giriş görüntülerini yayınladı.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın son görüntüsü

Giriş Tarihi: 9.10.2018 07:05 Son Güncelleme Tarihi: 9.10.2018 08:20

Son dakika! Cemal Kaşıkçı'nın Konsolosluğa giriş anının fotoğrafı ortaya çıktı

Suudi Arabistan Konsolosluğu'na giriş yaptıktan sonra bir daha haber alınamayan ve öldürüldüğü düşünülen Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk binasına girerken görüntüsü ortaya çıktı.

Cemal Kaşıkçı'nın son görüntüsü ortaya çıktı

Washington Post gazetesi İstanbul’daki Suudi Konsolosluğu’na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın konsolosluğa giriş anını gösteren bir fotoğraf paylaştı.

Video Player   00:00 | 00:00

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

2 Ekim Salı günü Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra ortadan kaybolan ve öldürüldüğü iddia edilen  Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın son görüntüleri ortaya çıktı.

KONSOLOSLUĞA GİRİŞ ANI GÖRÜNLENDİ

Washington Post gazetesi İstanbul’daki Suudi Konsolosluğu’na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın konsolosluğa giriş anını gösteren bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta Cemal Kaşıkçı’nın konsolosluğa girdiği görülüyor.

TARİH VE ZAMAN BELLİ

Kaşıkçı’nın görüldüğü fotoğraf karesinde giriş tarihi ve saati bilgisi de yer alıyor.
Kaşıkçı’nın konsolosluğa giriş tarihi 2 Ekim saat 13:14 olduğu görülüyor.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın son görüntüsü ortaya çıktı. Washington Post'ta yayınlanan fotoğrafta Cemal Kaşıkçı'nın saat 13.14'te Suudi Arabistan Konsolosluğu'na girdiği görülüyor. Suudi yetkililer ise olay günü konsoloslukta bulunan güvenlik kameralarının "bozuk" olduğunu iddia etmişlerdi.

Amerika’nın Washington Post gazetesi internet sitesinden Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na giriş görüntülerini yayınladı.

 

2 Ekim'de ülkesinin İstanbul'daki Başkonsolosluk binasına girdikten sonra haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın son görüntüsü yayınlandı.

Washington Post gazetesi, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim saat 13.14'te  konsolosluğa giriş anını gösteren bir fotoğraf yayınladı.

Gazeteye göre bu fotoğraf başkonsolosluğu gözetleyen 6 kameradan birisinden elde edildi. Emniyet Müdürlüğü standart bir prosedür olarak tüm konsolosluklara kamera sistemi kuruyor. 

Suudi Arabistanlı yetkililer kendi kameralarının çalışmadığını belirtmişti. 

Görüntülerde Cemal Kaşıkçı’nın siyah ceketli kişi olduğu belirtiliyor.

Washington Post görüntünün konuyu yakından takip eden bir kişi tarafından paylaşıldığını açıkladı. Kaşıkçı'nın konsolosluktan çıkıp çıkmadığına ilişkin bir görüntü henüz yok.

Cemal Kaşıkçı'nın son görüntüsü ortaya çıktı

Suudi Arabistan Konsolosluğu'na girdikten sonra bir daha görülmeyen kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluğa giriş anına ait görüntü ortaya çıktı.

Washington Post gazetesi İstanbul’daki Suudi Konsolosluğu’na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın konsolosluğa giriş anını gösteren bir fotoğraf paylaştı.

Fotoğrafta Cemal Kaşıkçı’nın konsolosluğa girdiği görülüyor. Kaşıkçı’nın görüldüğü fotoğraf karesinde giriş tarihi ve saati bilgisi de yer alıyor. Kaşıkçı’nın konsolosluğa giriş tarihi 2 Ekim saat 13:14 olduğu görülüyor. Cemal kaşıkçı aynı zamanda Washington Post yazarıydı.

   WASHINGTON POST EDİTÖRÜ: KORKUNÇ VE AKIL SIR ERMEZ
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğunda öldürdürüldüğü iddiası ABD'de tepkiye neden oldu.

Reuters'ın haberine dayanarak Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğunda öldürülmesi iddiasını değerlendiren Washington Post Gazetesi Editörü Direktörü Fred Hiatt, "Cemal'in öldürüldüğü haberleri doğru ise bu korkunç ve akıl sır ermez bir fiildir." ifadesini kullandı.
Kaşıkçının cesur bir gazeteci olduğunu belirten Hiatt, "Halen öyle olduğunu umut ediyoruz. Ülkesinin aşkıyla, insan onuru ve özgürlüğüne olan derin inancıyla yazıyor. Ülkesinde, Ortadoğu'da ve dünyada ona saygı duyuluyordu. Onun yazılarını yayınlamakta büyük gurur duyuyorduk." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'Lİ SENATÖRDEN SERT İFADELER
Öte yandan ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Connecticut Eyaleti Senatörü Demokrat Chris Murphy, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulundu.

Murphy, "Suudların ABD'de yaşayan birini hileyle konsolosluklarına çekip orada öldürdüğü doğru ise Suudi Arabistan ile ilişkilerimiz temel bir kopma ile sonuçlanmalıdır." paylaşımında bulundu.

Daha önce de paylaşımda bulunan Murphy, "Suudi Arabistan, Washington Post Gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı'ya ne olduğuna dair derhal açıklama yapmalıdır." ifadesini kullanmıştı.

Nişanlısı Suudi konsolosluğu önünde kayıp gazeteciyi bekliyor

Cemal Kaşıkçı'nın kaybolduğu gün gerçekleşen sır seyahat

Cemal Kaşıkçı olayına karıştığı değerlendirilen 15 kişilik Suudi ekibin Türkiye’ye gelişini ve dönüşünün detaylarına ulaşıldı. İki ayrı jetle gelen 15 kişi, 4 günlük otel rezervasyonu yaptı ama aynı günün akşamı bir grup Mısır'a, diğer grup Dubai'ye uçtu

2 Ekim Salı günü Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra ortadan kaybolan ve öldürüldüğü belirtilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına karıştığı değerlendirilen esrarengiz kişilerin Türkiye'ye hangi uçakla, ne zaman giriş yaptıkları ortaya çıktı. Ulaştığımız bilgilere göre 2 Ekim günü biri Kaşıkçı henüz Başkonsolosluğa girmeden önce, diğeri girdikten sonra olmak üzere Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan iki ayrı Gulfstream IV tipi özel jet havalandı ve Atatürk Havalimanı'na geldi.

Fotoğrafta Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluğa girdiği görülüyor.

Kaşıkçı'nın görüldüğü fotoğraf karesinde giriş tarihi ve saati bilgisi de yer alıyor.

Öldürüldüğü iddia edilen Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın son görüntüsü ortaya çıktı!

Kaşıkçı'nın konsolosluğa giriş tarihi 2 Ekim saat 13:14 olduğu görülüyor.

Cemal kaşıkçı aynı zamanda Washington Post yazarıydı.



Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde hareketlilik!

İSTANBUL Levent'te yer alan Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde Washington Post yazarı Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı için bekleyiş sürerken başkonsolosluktan çıkan bir grubun, araçlara binerek konvoy halinde ayrıldıkları görüldü.

Washington Post yazarı Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı için, Levent'te yer alan Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde bekleyiş sürüyor.

Başkonsolosluktan çıkan bir grubun, araçlara binerek konvoy halinde ayrıldıkları görüldü.

NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ?
Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasının, ABD ile Suudi Arabistan ilişkilerinin gerildiği bir döneme denk gelmesi de dünya kamuoyunun gözlerini bir anda bu olaya dikmesine neden oldu.

Medyada öne çıkan yorumlara göre; Cemal Kaşıkçı mevcut Suudi yönetimine muhalif bir kalem.

ABD'de ikamet etmesi ve Washington Post'ta yazarı olması onun ülkesinde “Amerikancı” olarak gösterilmesine neden oluyor.

Kaşıkçı'nın bir gazeteciden çok öte ülkesinde etkili bir kanaat önderi olduğu biliniyor.

   Bu iki jetin uzun yıllardır Suudi Arabistan devleti ile çalışan SkyePrime Aviation adlı Riyad merkezli bir şirketin uçağı olduğu tespit edildi. Ulaşılan yolcu manifestosuna göre ilk gelen uçakta 9 yolcu, ikinci uçakta ise 6 yolcu vardı. İki uçakta 7 mürettebat görev yaptı. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre bu uçaklardan HZSK 2 kuyruk numaralı olanı, Kaşıkçı Başkonsolosluğa girmeden saatler önce 03.13'te Atatürk Havalimanı'na teker koydu ve Genel Havacılık Terminali'ne (GHT) yanaştı.

BİRİ MISIR'A, DİĞERİ DUBAİ'YE GİTTİ
Bunun haricinde HZSK 1 kuyruk numaralı bir başka özel jet de 17.15'te Atatürk Havalimanı'na indi ve yine GHT'ye park etti. Bu uçaklardan 17.15'te inen, yani daha sonra geleni 18.20'de kalkıp Mısır'a gitti. Mısır'daki darbeci Sisi yönetiminin Muhammed bin Selman yönetimi ile yakınlığı düşünüldüğünde uçağın bu ülkeye gidişi anlam kazanıyor. Uçağın Mısır'dan sonra 3 Ekim'de Riyad'a gittiği belirlendi. Daha önce gelen HZSK 2 kuyruk numaralı jet ise 2 Ekim'de 22.46'da Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Dubai'ye gitti.Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri
E-Posta: 15temmuz2016.06@gmail.com.