Son dakika... AYM Başkanlığı'na Zühtü Arslan seçildi
Anayasa Mahkemesi Başkanlık seçiminde aday sayısı 2'ye düştü, üye Kadir Özkaya adaylıktan çekildi. Bugünkü seçimde Zühtü Arslan ve Rıdvan Güleç yarıştı ve mevcut başkan Zühtü Arslan yeniden seçildi
Son dakika... AYM Başkanlığı'na Zühtü Arslan seçildi
Giriş Tarihi: 25.1.2019 12:00 Güncelleme Tarihi: 25.1.2019 12:07
Son dakika... Anayasa Mahkemesi Başkanlık seçiminde aday sayısı 2'ye düştü, üye Kadir Özkaya adaylıktan çekildi. Bugünkü seçimde Zühtü Arslan ve Rıdvan Güleç yarıştı ve mevcut başkan Zühtü Arslan yeniden seçildi
Son dakika gelişmesine göre, Anayasa Mahkemesi Başkanı belli oldu. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolacak olması nedeniyle genel kurulda başkanlık seçimi yapıldı. Dünkü seçimlerde hiçbir üye gereken çoğunluğu sağlayamadı.
Bugün ise aday sayısı ikiye düştü. Az önce gelen son dakika haberine göre; Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na Zühtü Arslan yeniden seçildi.
AYM Başkanı, Genel Kurul tarafından üyeler arasından gizli oyla ve üye tam sayısının salt çoğunluğuyla dört yıl için seçiliyor. Görev süresi biten başkanlar yeniden aday olabiliyor.
İnsan hakları, anayasa hukuku, hukuk-siyaset ilişkisi ve siyaset felsefesi gibi alanlarda çeşitli ulusal ve uluslararası akademik dergilerde makaleleri yayımlanan Arslan'ın ayrıca Anayasa Teorisi başlıklı bir kitabı bulunuyor.
TBMM tarafından yürütülen Parlamento Tarihi projesinde "1957-1960 döneminden" sorumlu yazar olarak görev yapan Arslan, TESEV tarafından yürütülen "Türkiye'de Güvenlik Sektörü Almanak / 2005" projesinde "Hükümet" bölümünün yazımından sorumlu yazar olarak da yer aldı.