İzmir'de MİT operasyonu! 4 kritik isim yakalandı

İzmir'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 1'i sözde emir 4 terörist yakalandı.Yakalanan sözde emirin; 14 Aralık 2017'de Suriye Şaidat kasabasında 700 sivilin DEAŞ tarafından katledilmesinin sorumluları arasında olduğu öğrenildi.

İzmir'de büyük operasyon! 4 kritik isim yakalandı

Giriş Tarihi: 27.4.2018 08:14 Güncelleme Tarihi: 27.4.2018 10:42

İzmir'de büyük operasyon! 4 kritik isim yakalandı

İzmir'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 1’i sözde emir 4 terörist yakalandı.Yakalanan sözde emirin; 14 Aralık 2017’de Suriye Şaidat kasabasında 700 sivilin DEAŞ tarafından katledilmesinin sorumluları arasında olduğu öğrenildi.

MİT Bölge Başkanlığı, İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün ortak yaptığı çalışmalarda DEAŞ‘ın Suriye Deyr Ez Zor ili ve çevresinin sözde emiri olduğu belirlenen K.E.H’nin İzmir’de olduğu tespit edildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan talimatla yapılan operasyonda fark edilmemek için çoğunluğu Avrupa’ya kaçmak için bekleyen Suriyeliler’in arasına karışan K.E.H. kıskıvrak yakalandı.

MİT Bölge Başkanlığı, İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün ortak yaptığı çalışmalarda DEAŞ‘ın Suriye Deyr Ez Zor ili ve çevresinin sözde emiri olduğu belirlenen K.E.H’nin İzmir’de olduğu tespit edildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan talimatla yapılan operasyonda fark edilmemek için çoğunluğu Avrupa’ya kaçmak için bekleyen Suriyelilerin arasına karışan K.E.H. kıskıvrak yakalandı.



Yakalanan sözde emirin; 14 Aralık 2017’de Suriye Şaidat kasabasında 700 sivilin DEAŞ tarafından katledilmesinin sorumluları arasında olduğu, örgüt içinde yaralandığı ve bu şekilde sosyal medyada videoları bulunduğu da tespit edildi. Aynı zamanda DEAŞ’ın lideri Ebubekir el Bağdadi’nin en yakın adamı olan ve Bağdadi öldükten sonra halefi olarak gösterilen, kafa keserek infaz videoları yayınlayan Saddam Cemal’in de yakın akrabası olduğu belirlendi.



K.E.H.’nin TSK’nın bölgedeki operasyonları sonrası Suriye’den kaçarak M.M., M.E.Z. ve Ö.M. ile Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edildi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ile yapılan ortak operasyonla gözaltına alınan şüphelilerin İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguları sürüyor.

MİT'tin terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonunda 1’i sözde emir 4 terörist yakalandı. Gözaltına alınan zanlı K.E.H'nin terör örgütü DEAŞ'ın lideri Bağdadi'nin arkadaşı olduğu ve Suriye'de 700 insanı katlettiği iddia ediliyor.

DEAŞ terör örgütünün Suriye'deki komutanlarından olan K.E.H.'nin İzmir'de olduğu bilgisi üzerine, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir MİT Bölge Başkanlığı'nın koordinesinde operasyon düzenledi.

Operasyonda yakalanan K.E.H.'nin terör örgütünün Suriye'nin Deyrizzor şehri ve çevresinin sözde komutanı olduğu belirtildi.Yakalanan sözde emirin; 14 Aralık 2017’de Suriye Şaidat kasabasında 700 sivilin DEAŞ tarafından katledilmesinin sorumluları arasında olduğu, örgüt içinde yaralandığı ve bu şekilde sosyal medyada videoları bulunduğu da tespit edildi. Aynı zamanda DEAŞ’ın lideri Ebubekir El Bağdadi’nin en yakın adamı olan ve Bağdadi öldükten sonra halefi olarak gösterilen, kafa keserek infaz videoları yayınlayan Saddam Cemal’in de yakın akrabası olduğu belirlendi.

700 KİŞİNİN KATİLİ

Suriye'deki Şaidat bölgesinde 14 Aralık 2017'de 700 sivilin DEAŞ tarafından katledilmesinin sorumluları arasında gösterilen K.E.H.'nin, ayrıca örgütün sözde lideri Ebubekir El-Bağdadi'nin en yakın adamı olan ve Bağdadi öldükten sonra halefi olarak gösterilen, örgüt içinde de kafa keserek sözde infaz videoları yayınlanan Saddam Cemal'in akrabası olduğu tespit edildi.



Operasyon kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de düzenlediği operasyonlardan kaçan DEAŞ terör örgütünün üst düzey yöneticisi oldukları belirlenen M.M., M.E.Z. ve Ö.M. de İzmir'de yakalandı. Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

.