Erdoğan'ı ağırlamak benim için büyük onur
"ERDOĞAN'I AĞIRLAMAK BÜYÜK ONURDU" ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi sonrası resmi twitter hesabından paylaşımda bulundu. Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağırlamak büyük onurdu" diye yazdı...
Giriş Tarihi: 16.05.2017 19:47 Son Güncelleme Tarihi: 17.05.2017 06:01
"Erdoğan'ı ağırlamak benim için büyük onur"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü. Trump ilk açıklamasında Erdoğan'a övgü dolu sözler sarfetti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la görüşmek üzere Beyaz Saray'a geldi.
Trump ilk açıklamasında Erdoğan'a övgü dolu sözler sarfetti.
'BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ONUR'
ABD Başkanı Donald Trump ilk açıklamasında, "Erdoğan ile uzun ve zorlu bir görüşmemiz olacak. Türkiye ile başarılı ve güçlü ilişkilerimiz var. Türkiye ile ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz. Güçlü ve somut bir görüşme yapacağız. Erdoğan'ı ağırlamak benim için büyük onur." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmesi başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, ortak basın açıklaması yaptı.
YPG TERÖR ÖRGÜTÜDÜR, MUHATAP ALINMAZCumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ve YPG konusunda, "Sayın Başkana FETÖ terör örgütü hakkındaki beklentilerimizi açık bir şekilde ifade edeceğim. YPG/PYD terör örgütünün muhatap olarak alınması bu konuda küresel düzeyde verilen mutabakata kesinlikle uygun değil." ifadelerini kullandı.
Erdoğan tebrik etti, Trump'ın yüzü güldü
Başkan seçildiği günden itibaren demokratların protestolarıyla karşılaşan Trump, Erdoğan zaferini tebrik edince güldü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Donald Trump'ın yaptığı ortak basın açıklamasında, Erdoğan'ın Trump'ın seçim zaferini bir kez daha kutladığı an, Trump gazetecilere bakarak güldü.
Erdoğan tebrik etti, Trump'ın yüzü güldü
Erdoğan'dan Trump'a YPG uyarısı
YENİ ABD YÖNETİMİ UMUTLARI BOŞA ÇIKARMAYACAKErdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
Suriye ve Irak'ta atabileceğimiz ortak adımları değerlendirdik. Tabii sayın Trump'ın seçim zaferi, yeni beklentilerin doğmasına, umutların filizlenmesine yol açmıştır. Biz yeni ABD yönetiminin bu umutları boşa çıkarmayacağına inanıyoruz. Bilhassa Suriye rejiminin son kimyasal saldırısı sonrası takınılan tavrı olumlu buluyoruz.
YENİ DÖNEMİN İKİ ÜLKE İÇİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUMABD ve Türkiye arasındaki işbirliği çok önemlidir. Sayın Trump ile istişarelerimizi yoğunlaştırma, işbirliğimizi kararlı bir şekilde devam ettirmenin kararlılığı içindeyiz. Bugün temelleri atılan yeni dönemin ülkelerimiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sayın Başkan'a nazik daveti ve konukseverliği için teşekkür ediyorum. Kendisini de en kısa zamanda ailesiyle birlikte ülkemde ağırlamaktan gurur duyacağım.
TÜRKİYE- ABD İLİŞKİLERİTürkiye ile ABD arasındaki ilişkileri güçlü tutmamız, karşılıklı çıkarların yanında küresel barış ve istikrar için de önemlidir. Bölgemizin içinden geçtiği bu çalkantılı dönemde, özellikle de iki ülkenin göstereceği işbirliği her zamankinden daha büyük önem kazanmıştır.
Esasen ABD ile BM, NATO ve G20 gibi kilit kuruluşlarda yakın işbirliği içindeyiz. Önümüzdeki süreçte bu platformlar başta olmak üzere diyalog ve dayanışmayı daha da artıracağız, bunda kararlıyız.
İŞBİRLİĞİMİZİ ARTIRMA KONUSUNDA HEMFİKİRİZDoğrusu ben bu ziyaretimizi tarihi bir dönüm noktası teskin edeceğine inanıyorum. Gerek ikili görüşmemiz, gerek heyetler arası görüşmenin geleceğimize yönelik büyük kazanımlar elde edeceğimize inanıyorum. Ekonomi, ticaret, yatırım, enerji ve savunma alanlarında işbirliğimizi artırma konusunda hemfikiriz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beyaz Saray'dan ayrıldıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği baş başa ve heyetler arası görüşmelerden sonra Beyaz Saray'dan ayrıldı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump tarafından onuruna verilen öğle yemeğine katıldı.
Erdoğan ve Trump, Beyaz Saray'daki ikili görüşmeden sonra yaptıkları ortak basın açıklamasının ardından öğle yemeğine geçti.
Aynı zamanda heyetler arası görüşmenin de gerçekleştirildiği yemeğin ardından ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı makam aracına kadar uğurladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği baş başa ve heyetler arası görüşmelerden sonra Beyaz Saray'dan ayrıldı..
"ERDOĞAN'I AĞIRLAMAK BÜYÜK ONURDU"
ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi sonrası resmi twitter hesabından paylaşımda bulundu. Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağırlamak büyük onurdu" diye yazdı...
ERDOĞAN'DAN TRUMP'A YANIT
Erdoğan da Trump'ın tweet'ine "Sayın Başkan misafirperverliğiniz için teşekkürler. Bugünkü toplantının uzun süren ittifak ve stratejik ortaklığımızı güçlendireceğine inanıyorum." yanıtını verdi.
Beyaz Saray'da gerçekleşen öğle yemeğine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.