TRT'nin reji dairesinde askerler girdi. Canlı yayında bildiri okundu. Başbakan Yıldırım sözlerinde 'Ucunda ölüm dahi olsa gereken yapılacak' dedi.
Giriş:16 Temmuz 2016 00:26: Son Güncelleme: 16 Temmuz 2016 00:41
Darbe yapan asker TRT'ye el koydu
TRT'nin reji dairesinde askerler girdi. Canlı yayında bildiri okundu..Türkiye'de yapılan bütün askeri darbelerin sembolü olan Türkiye Radyo ve Televizyonları'nın (TRT) son askeri hareketliliğin üzerinden yaklaşık 3 saat geçtikten sonra yayını durduruldu.Türkiye'de yapılan bütün askeri darbelerin sembolü olan Türkiye Radyo ve Televizyonları'nın (TRT) son askeri hareketliliğin üzerinden yaklaşık 3 saat geçtikten sonra yayını durduruldu.
TRT'nin reji odalarına askeri yetkililerin girdi ve açıklama yapıldı.
Başbakan: Bu bir kalkışmadır
Giriş:16 Temmuz 2016 00:26: Son Güncelleme: 16 Temmuz 2016 00:41
Başbakan: Bu bir kalkışmadır..
Başbakan Binali Yıldırım: Asla ve asla bu gibi kalkışmalara müsaade etmeyeceğiz. Darbe demek doğru olmaz. Bunu yapanlar en ağır şekilde bedelini ödeyeceklerdir.
Başbakan Binali Yıldırım, CNN Türk ekranlarına canlı yayınla bağlanarak 'Bu bir kalkışmadır' dedi. Başbakan Binali Yıldırım kısa açıklamasında "Belirli bölgelerde devletin emanet ettiği silahları alıp devletin görevlilerine doğrultan sorumsuzca bir takım gruplar var. Bu kalkışmayı yapanın kim olduğuklarını en kısa sürece belileyeceğiz. Bu gruplara karşı güvenlik görevlerimiz harekete geçmiştir." dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra NTV kanalına verdiği canlı yayın demecinde "Milletimiz rahat olsun, bu gruplara müsamaha gösterilmeyecek. Emniyet harekete geçti, misliyle karşılık verilecek" dedi.
Başbakan Yıldırım sözlerinde 'Ucunda ölüm dahi olsa gereken yapılacak' dedi.