5 yıldızlı otelde 3 saat milletvekili pazarlığı..

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 15 vekilin transferi için pazarlığı Yeşilköy'de bir otelde yaptı. 3 saatlik pazarlık sonucu da 2'nci Güneş Motel vakası patladı. CHP liderinin Abdullah Gül'ü ortak aday çıkarma, Akşener'i adaylıktan vazgeçirme çabaları sonuç vermedi. Akşener, "İYİ Parti'nin adayı benim." dedi.

5 yıldızlı otelde 3 saat milletvekili pazarlığı...

Giriş Tarihi: 26.4.2018 04:26 Güncelleme Tarihi: 26.4.2018 07:10

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 15 vekilin transferi için pazarlığı Yeşilköy’de bir otelde yaptı. 3 saatlik pazarlık sonucu da 2’nci Güneş Motel vakası patladı

Cumhuriyet Halk Partisi'nden İyi Parti'ye geçen 15 milletvekili ile ilgili pazarlığın tıpkı 1977'deki Güneş Motel skandalında olduğu gibi İstanbul'da lüks bir otelde yapıldığı ortaya çıktı.
SABAH, geçtiğimiz cumartesi günü Yeşilköy'de bulunan bir otelde bir araya gelen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı görüşmenin detaylarına ulaştı. Detaylara göre, CHP'den İyi Parti'ye geçen 15 milletvekili olayı 1977 yılındaki Güneş Motel skandalına tıpatıp benziyor.

RESTORANDAN GEÇTİ
Edinilen bilgilere göre, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener, CHP'li milletvekillerinin İyi Parti'ye transfer kararını İstanbul'da bulunan lüks bir otelde yaptıkları toplantıda aldı. İki parti başkanı geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul Yeşilköy'de bulunan 5 yıldızlı otelde zirve gerçekleştirdi. Kemal Kılıçdaroğlu cumartesi sabah saatlerinde Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan Enis Berberoğlu'nu ziyaret etti. Sonrasında Yeşilköy'de bulunan lüks otele geçti. Meral Akşener de otele, bitişiğinde bulunan bir restoranın içinden geçerek girdi.
Yaklaşık 3 saati aşkın görüşen ikili cumartesi akşam saatlerinde mutabakata vardı. Kılıçdaroğlu görüşme ardından akşam 22.00 uçağı ile Adana'ya uçtu. Ertesi sabah da 15 CHP'li vekilin İyi Parti'ye geçtiği kamuoyuna açıklandı.



GÜNEŞ MOTEL SKANDALI NEDİR?
5 Haziran 1977 genel seçiminden CHP galibiyetle çıkmıştı ancak kazandığı 213 sandalye tek başına iktidar olmasına yetmiyordu. Bunun üzerine Adalet Partisi, Milli Selamet Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi, İkinci Milliyetçi Cephe hükümetini kurdu. Fakat 11 Aralık 1977'de yapılan yerel seçimleri de CHP kazanınca dengeler değişmeye başladı. Bu fırsattan yararlanmak isteyen CHP, AP'den istifa edenlerle temas kurdu. 11 eski AP'li ile Florya'daki Güneş Motel'de buluşup hükümete destek karşılığında bakanlık önerildi. Konya Milletvekili Oğuz Atalay hariç 10'u kabul etti. CHP'nin gensorusu ile İkinci MC Hükümeti devrildi. Ardından Ecevit hükümeti güvenoyu aldı. Bu olay tarihe 'Güneş Motel skandalı' olarak geçti.

Kılıçdaroğlu Akşener'i ikna edemedi

CHP liderinin Abdullah Gül'ü ortak aday çıkarma, Akşener'i adaylıktan vazgeçirme çabaları sonuç vermedi. Akşener, "İYİ Parti'nin adayı benim." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Merkezi'ne geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Akşener arasında kritik bir görüşme gerçekleşti.

İYİ Parti lideri Akşener her şartta cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıklamıştı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ise cumhurbaşkanı adayı henüz belli değil.

İKNA EDEMEDİ

Bu nedenle Meral Akşener'i aday olmamaya, Abdullah Gül'ü ortak aday çıkarmak için ikna etmeye çalışan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, görüşme sonrası ortak açıklama yaparken halinden memnun görünmüyordu.

Akşener'in görüşme sonrası "İYİ Parti'nin cumhurbaşkanı adayı benim." sözleri de bu görüntüyü açıklar nitelikte...

Görüşme sonrası Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

İYİ PARTİ'NİN ADAYLIĞINI SÜRDÜRÜYORUM

Meral Akşener: "Türkiye'de demokrasinin, milletin sesinin, hukukun üstünlüğünün gerçekleşmesi için gerekeni yapmak üzere onlar bir adım attılar, biz de kendilerine teşekkür ediyoruz.

Diğer taraftan merak ediyorsunuzdur mutlaka içeride ne konuştuğumuzu. Ben 1 Nisan ve 25 Ekim'de partimiz 25 Ekim'de kuruldu, 1 Nisan'da 1. Kurultayımızı yaptık. Orada da ilan ettiğimiz gibi İYİ Parti'nin adaylığını sürdürdüğümü söylemek isterim.

Akşener'den Kılıçdaroğlu'na teşekkür ziyareti

(ABDULLAH GÜL'E MESAJ) SIFIR RİSKLE TÜRKİYE SİYASETİNİ TANZİM ETMEYE KALKANLARIN...

Türkiye'nin siyasetini geçmişten itibaren tanzim etmeye kalkışacaklar, sıfır riskle Türkiye siyasetini, bizleri tanzim etmeye kalkanların burada başarısız olacağı açıktır. Bir demokrasi katliamının önüne geçildi. Tekrar teşekkür ediyorum.

Partimizin sloganını da söyleyeyim: Türkiye ve milletimiz iyi olacak."

"BU ÜLKEYE DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİZ"

Kemal Kılıçdaroğlu: "Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, biz demokrasiyi savunanlar hangi parti olursa olsun 24 Haziran ve 25 Haziran'da bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz. Bundan yüzde yüz eminim. Demokrasi birlikteliğini sürdürmenin önemli olduğunu düşünüyorum."