2 Ocak 2019 Çarşamba gün sonu haberleri-Başkan Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın çizgisinden kimse çıkamaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimler öncesi adayları uyardı. AK Parti'de Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman görevden alındı. Marmara bölgesi Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girecek. Bursa'da kırmızı bültenle aranan 12 DEAŞ terör örgütü üyesi yakalandı. ABD heyetinden Türkiye'ye kritik ziyaret İngilizlerin Suudi Arabistan ikiyüzlülüğü CHP-İP ittifakında 5 il daha İP'e gidiyor Çavuşoğlu: Elimizden bir kaza çıkmasın! CHP'li başkana bir dönem yetti Yerel seçime 13 parti katılacak
2 Ocak 2019 Çarşamba gün sonu haberleri
Giriş Tarihi: 2.1.2019 20:26 Güncelleme Tarihi: 2.1.2019 21:34
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimler öncesi adayları uyardı. AK Parti'de Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman görevden alındı. Marmara bölgesi Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girecek. Bursa'da kırmızı bültenle aranan 12 DEAŞ terör örgütü üyesi yakalandı. 2 Ocak 2019 Çarşamba gününün öne çıkan haberlerini derledik.
2 Ocak 2019 Çarşamba gününün öne çıkan haberleri
Son dakika: Başkan Erdoğan: Cumhur İttifakı'nın çizgisinden kimse çıkamaz
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Yerel Seçim Öncesi Teşkilat, Aday ve Aday Adayları Buluşma Programı'nda yaptığı konuşmasında Cumhur İttifak'ına vurgu yaptı. Erdoğan: 'Cumhur ittifakının ruhuna herkes uymalı. Uymayanlar kusura bakmasın, istirahate alırız' ifadelerini kullandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan adaylara uyarı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yerel Seçim Öncesi Teşkilat, Aday ve Aday Adayları Buluşma Programı'nda konuştu. Erdoğan adayları uyararak "Siyasette insanı kibir yıkar. Kendi çıkarlarını davasının üzerinde tutmak yıkar. Milletin sağladığı imkanlarla yapılan hizmetin kerametini kendinde görenlerin bu çatı altında kalma şansı yoktur. AK Parti'de 'ben' yok 'biz' var." dedi.
Son dakika: Başkan Erdoğan: Cumhur İttifakı'nın çizgisinden kimse çıkamaz
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Yerel Seçim Öncesi Teşkilat, Aday ve Aday Adayları Buluşma Programı'nda yaptığı konuşmasında Cumhur İttifak'ına vurgu yaptı. Erdoğan: 'Cumhur ittifakının ruhuna herkes uymalı. Uymayanlar kusura bakmasın, istirahate alırız' ifadelerini kulland
Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hep söylediğim gibi milletimiz bize oy vermeye mecbur ve mahkum değildir. Tam tersine biz her yaştan, her kesimden insanla kurduğumuz gönül bağıyla, projelerimizle, yaptığımız hizmetlerle, duruşumuzla bu oyu hak etmeye mecburuz." dedi.
Erdoğan, Altındağ Kültür Sarayı'nda düzenlenen "Yerel Seçim Öncesi Teşkilat, Aday ve Aday Adayları Buluşma Programı"nda partililere hitap etti.
Konuşmasına, "Öncelikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Mehmet Özhaseki'yle, bu arada 22 AK Parti ve 3 Cumhur ittifakının Milliyetçi Hareket Partisi kanadından belediye başkan adayımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Şu yaklaşan süreç içerisinde yapacakları çalışmaların bizleri sebep-zafer ilişkisinde, zafere ulaştırmasını Allah'tan niyaz ediyorum." diyerek başlayan Erdoğan, halen görevde olup da 31 Mart'ta hizmet bayrağını devredecek kişilere, Ankara'ya ve AK Parti'ye yaptıkları hizmetleri için şükranlarını sundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan adaylara uyarılar
ABD heyetinden Türkiye'ye kritik ziyaret
ABD’li yetkililerden oluşan bir heyet, Fetullahçı Terör Örgütüyle (FETÖ) ilgili Türkiye'nin ABD'ye sunduğu yeni deliller konusundaki gelişmeleri ele almak üzere 3-4 Ocak'ta Ankara'da görüşmeler yapacak. Görüşmeler, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve yakın çevresinin darbe girişimindeki rollerinin ortaya konulması ve ABD tarafının harekete geçmesini sağlamak açısından önem arz ediyor.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz 2016 darbe girişimin sözde sivil imamları Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Harun Biniş ve Nurettin Oruç'un aynı yıl ocak, mart ve haziran ayları içerisinde ABD'de bulunduğunu tespit etmişti.
Söz konusu isimlerin Fetullah Gülen'le darbenin ön toplantılarını yaptığı biliniyor.
Darbe girişiminin ardından Akıncı Üssü'nden kaçarken yakalanan isimlerden Hakan Çiçek'in telefonu arazi aramalarında bulunmuştu.
Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığında incelenen ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 12 kişilik özel ekip tarafından değerlendirilen telefondan çıkan dijital izlerde, cihazın nerelerde kullanıldığı anlaşılmıştı.
Irak Cumhurbaşkanı Salih Ankara'ya geliyor: Masada Sınır güvenliği ve Suriye meselesi var
Irak Dışişleri Bakanı el Hakim, Irak Cumhurbaşkanı Salih'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sınır güvenliği ve Suriye meselesi gibi önemli konuların ele alınacağını söyledi.
Irak Dışişleri Bakanı Muhammed el Hakim, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih'in resmi davet üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yarın Ankara'da bir araya geleceğini açıkladı.
Hakim, başkent Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, Salih ve ona eşlik edecek üst düzey heyetin yarın Ankara'ya gelerek Erdoğan ile görüşeceğini, düzenlenecek toplantıda bir dizi konunun ele alınacağını ifade etti.
Ankara ziyaretinin iki ülke arasındaki ilişkiler açısından önemli olduğuna dikkati çeken Hakim, "Sınır (Irak-Türkiye) güvenliği, Suriye konusu, yatırım ve ikili ilişkiler gibi önemli meseleler ele alınacak." bilgisini verdi.
Hakim, kendisinin de Ankara'da meslektaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geleceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Salih, 2 Ekim'de göreve geldiğinden bu yana ilk defa Ankara'yı ziyaret edip, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirecek.
Ömer Çelik: İl Başkanı açığa alındı!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman'ın açığa alındığını, yerine ise Ersan Aksu'nun getirildiğini duyurdu.
Ömer Çelik, açığa alma kararının gerekçesiyle ilgili olarak "Samsun İl Başkanımız Hakan Karaduman, Cumhur İttifakı'nın prensiplerine uygun olmayan açıklamaları sebebiyle açığa alınmıştır" ifadesini kullandı.
MHP DE İL BAŞKANINI GÖREVDEN ALDI
MHP de bugün öğleden sonra, Samsun İl Başkanı Taner Tekin'i, Cumhur İttifakı ruhuna aykırı faaliyetlerinden dolayı görevden almış, Samsun Milletvekili Erhan Usta'yı ise Merkez Disiplin Kurulu’na sevk etmişti.
AK Parti Samsun İl Başkanı Karaduman açığa alındı
AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhur İttifakı prensiplerine uygun hareket etmeyen AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman'ın açığa alındığını yerine ise Ersan Aksu'nun görevlendirildiğini açıkladı.
AK Parti Samsun İl Başkanı Karaduman açığa alındı
MHP DE İL BAŞKANINI GÖREVDEN ALDI
MHP de bugün öğleden sonra, Samsun İl Başkanı Taner Tekin'i, Cumhur İttifakı ruhuna aykırı faaliyetlerinden dolayı görevden almış, Samsun Milletvekili Erhan Usta'yı ise Merkez Disiplin Kurulu’na sevk etmişti.
İngilizlerin Suudi Arabistan ikiyüzlülüğü
İngiltere Başbakanı Theresa May'in 2 Ekim'deki Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle Suudi Arabistan'ı kınadığı gün, İngiliz heyetinin silah satışı için Riyad'da olduğu ortaya çıktı.
İngiliz Daily Mirror gazetesinin, Bilgi Edinme Yasası kapsamında yaptığı başvuruyla ilgili yanıtta, Uluslararası Ticaret Bakanlığı'nın silah satışlarıyla ilgili birimi olan Savunma ve Güvenlik Dairesi'nden bir heyetin 14 ve 22 Ekim tarihlerinde Suudi Arabistan'da temaslarda bulunduğu belirtildi.
Başbakan May, üst düzey heyetin Riyad'daki ikinci görüşmesini yaptığı gün, "Suudi Arabistan'ı en güçlü şekilde kınadıklarını" açıklamıştı.
İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt da, aynı gün Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmada Suudi Arabistan'a verilecek yanıtı değerlendirdiklerini belirterek, "Duyduğumuz dehşet verici haberler değerlerimize temelden aykırıdır ve gerçek çıkması halinde buna göre davranacağız" demişti.
CHP-İP ittifakında 5 il daha İP'e gidiyor
Yerel seçimlerde 10 ili İyi Parti'ye bırakan CHP, 5 ili daha bırakmaya hazırlanıyor.
31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde, AK Parti-MHP ittifakının karşısında CHP ile İyi Parti de ittifak yaptı.
21 İL İÇİN ANLAŞMIŞLARDIParti kurmayları ve liderler Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener, yapılan görüşmeler sonrasında 21 ilin nasıl paylaştırılacağı konusunda anlaşmışlardı.
CHP'nin aday göstereceği iller; Ankara, İstanbul, Adana, Bursa, Antalya, İzmir, Hatay, Muğla, Aydın, Eskişehir ve Tekirdağ.
İyi Parti'nin aday göstereceği iller; Balıkesir, Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya ve Gaziantep.
Çavuşoğlu: Elimizden bir kaza çıkmasın! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ege'deki tahriklerle ilgili Yunanistan'ı uyararak, 'şımarık çocuğunuza (Yunan Savunma Bakanı) sahip çıkan da, elimizden bir kaza çıkmasın' dedi.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye'nin Ege'de 'oldu bittilere' izin vermediğinin altını çizerek, "Hem Meclisimizin kararını hatırlatıyoruz hem de sahil güvenliğimizle ilgili birimlerimiz dahil, Deniz Kuvvetlerimiz dahil bazı olumsuz adımlar atıldığı zaman da gerekeni yapıyoruz. Yunanistan'a da bir uyarı yapıyoruz: 'Sizin bir şımarık çocuğunuz var'.
Milli Savunma Bakanlarına öyle söylüyorlar, 'Bizim bir şımarık çocuğumuz var' diyorlar. 'Şımarık çocuğunuza sahip çıkın da bizim güvenlik güçlerimizin elinden bir kaza çıkmasın', bunu hatırlatıyoruz." diye konuştu.
CHP’li başkana bir dönem yetti İstanbul Maltepe’nin CHP’li Belediye Başkanı Ali Kılıç ve ailesinin 2014 seçimleri sonrası 4 yıl gibi kısa sürede rezidans, konak, otel, arsa ve iş yerlerinin de aralarında bulunduğu değeri 184 milyon TL’yi aşan mal varlığı edindiği ortaya çıktı.Önce çöp konteyneri hırsızlığı ardından otopark değnekçiliğiyle gündeme gelen CHP’li Maltepe Belediyesi yeni bir skandalla çalkalanıyor. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın ve ailesinin 4 yıl içinde edindiği gayrimenkuller dudak uçuklattı. Belediye içinde huzursuzluğa neden olan ve Star’ın ulaştığı bilgilere göre Başkan Kılıç 2014 yerel seçimleri ile CHP’den Maltepe belediye başkanı seçildikten sonra ailesinin mal varlığı hızla yükselişe geçti. Elde edilen tapu kayıtlarına göre Mart 2014 ile Aralık 2018 tarihleri arasında Başkan Kılıç ile birinci derece yakınları milyonlarca TL değerinde arsa, konut, rezidans, işyeri ve otel satın almış. Kılıç’ın İstanbul, Muğla, Antalya, Balıkesir, Aydın ile Bodrum’da Kılıç ailesinin adına; arsadan, rezidansa, işyeri ve ofisten beş yıldızlı otele kadar onlarca çeşit gayrimenkul kaydı bulunuyor.
TOPLAMI 184 MİLYON
CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç seçildikten sonra kendisi, eski ve yeni eşleri, kızı, kardeşi ile teyzesinin oğlunun adına son dört yıl içinde tam 184 milyon 350 bin TL’lik gayrimenkul edindi. İstanbul Maltepe ve Kadıköy’de, Muğla Marmaris ve Ula’da, Antalya Aksu’da, Balıkesir Avşa’da, Aydın Didim ile Bodrum Torbalı’da, Kılıç ailesinin adına; arsadan, rezidansa, işyeri ve ofisten beş yıldızlı otele kadar onlarca kalem gayrimenkul kaydı bulunuyor.
Marmara'ya uyarı: Balkanlardan soğuk hava geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Marmara bölgesi Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girecek. Hava sıcaklıkları en az 3-5 derece azalacak. Kuvvetli yağmur, kar ve fırtına önümüzdeki günlerde etkili olacak.
Marmara'ya uyarı: Balkanlardan soğuk hava geliyor
Kırmızı ve mavi bültenle aranıyorlardı: Bursa'da yakalandılar
Bursa'da, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Fransa tarafından kırmızı ve mavi bültenle aranan iki kadının da bulunduğu 12 kişi yakalandı.
Kırmızı ve mavi bültenle aranıyorlardı: Bursa'da yakalandılar
Fahiş zamdan sonra Osmangazi'den gidiş-dönüş: Otomobil 250 minibüs 500 TL
Osmangazi Köprüsü’nün 2019 geçiş ücretlerine fahiş oranda zam yapıldı. Osmangazi Köprüsü’nde geçen yıl 71,75 TL olan otomobil geçiş ücreti, dün sabah itibariyle 103,05 TL’ye çıktı. Duyurulan yeni rakam, otomobil geçiş ücretinin yüzde 43,62 arttığını gösteriyor. Bu artış oranı, spekülatif saldırı sonucu 2018’de TL karşısında yüzde 39,5 değer kazanan dolarındaki artışı bile solladı.
Fahiş zamdan sonra Osmangazi'den gidiş-dönüş: Otomobil 250 minibüs 500 TL
Yerel seçime 13 parti katılacak
YSK, 31 Mart Yerel Seçimine 13 siyasi partinin katılacağını açıkladı.
Video Player
00:00 | 00:00
Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart yerel seçimlerine katılma yeterliliğine sahip partileri belirledi. Seçimlere katılacak 13 siyasi parti şöyle;
Adalet ve Kalkınma Partisi
Bağımsız Türkiye Partisi
Büyük Birlik Partisi
Cumhuriyet Halk Partisi
Demokrat Parti
Demokratik Sol Parti
Halkların Demokratik Partisi
Hür Dava Partisi
İyi Parti
Milliyetçi Hareket Partisi
Saadet Partisi
Türkiye Komünist Partisi
Vatan Partisi
YSK: Yerel seçime 13 parti katılacak
Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart 2019'daki yerel seçimlere 13 partinin girebileceğini açıkladı. Böylece, 31 Mart 2019'daki yerel seçimlere hangi partilerin girebileceği sorusu da yanıtını bulmuş oldu.
Suriye sınırına askeri sevkiyat
Suriye sınırındaki birliklere takviye amacıyla gönderilen askeri araçlardan oluşan konvoy, Şanlıurfa'ya ulaştı.
Çeşitli birliklerden gönderilen; mühimmat, jeneratör ve yakıt tankı yüklü kamyonlardan oluşan askeri konvoy, şehir merkezinden geçerek Mardin istikametine ilerledi.
TAKVİYE AMAÇLI GÖNDERİLDİKonvoyun geçişi sırasında, çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Araçların, Suriyesınırında konuşlu askeri birliklere takviye amacıyla gönderildiği öğrenildi.
Türkiye-Pakistan ilişkiler savunmada zirve yaptı
Türkiye'nin kadim dostu Pakistan savunma sanayii alanında da Türk ürünlerini tercih ediyor. Türkiye ve Pakistan'ın son dönemde artan ekonomik ilişkileri savunma sanayisinde yapılan sözleşmelerle yeni bir boyut kazandı.
Türkiye ve Pakistan'ın son dönemde artan ticari ilişkileri savunma sanayisinde yapılan sözleşmelerle yeni bir boyut kazandı. Geçen yılın 11 ayı itibarıyla 400 milyon doların üzerine çıkan ihracat rakamına önümüzdeki yıllarda Atak helikopteri ve MİLGEM satışlarıyla milyar dolarlık satışlar eklenecek.
Pakistan ile ilişkiler savunmada zirve yaptı
Türkiye ve Pakistan'ın son dönemde artan ticari ilişkileri savunma sanayisinde yapılan sözleşmelerle yeni bir boyut kazandı. Geçen yılın 11 ayı itibarıyla 400 milyon doların üzerine çıkan ihracat rakamına önümüzdeki yıllarda Atak helikopteri ve MİLGEM satışlarıyla milyar dolarlık satışlar eklenecek.
Sancaktepe'de düşen helikopter soruşturmasında ilk bilgiler
İstanbul Sancaktepe'de 5 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin yürütülen soruşturmada ilk bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Savcılığın soruşturmayı hangi suç kapsamında yürüttüğü de ortaya çıktı. “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olma” suçlaması. Soruşturmanın henüz bir şüphelisi bulunmuyor.
Sancaktepe'de düşen helikopter soruşturmasında ilk bilgiler
Drone ve maket uçak için 'amonyum nitrat' formülü masada
Türkiye'nin terörle mücadelede sergilediği başarılı yaklaşım örgütün belini kırarken, teröristleri de yeni arayışlara itti. Elebaşlarından Karayılan'ın sözde 'Teknolojik gerilla yaratacağız' sözüne dikkati çeken güvenlik uzmanları son dönemlerde PKK terör örgütünün drone ve maket uçaklarla gerçekleştirmek istediği saldırıların yeni bir sürece işaret ettiği görüşünde. Bu kapsamda amonyum nitratlı gübrelerin satışına yapılan kısıtlamaların bir benzerinin drone ve maket uçakların satışında da gündeme gelmesi masada.
Drone ve maket uçak için 'amonyum nitrat' formülü masada
Yıldız Holding'in ABD'li gıda markası Kellogg Company ile 13 yıl sonra ortaklığı resmen sona erdi. ABD'li şirketin talebine Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'den onay çıkmamasının ardından iki şirketin Türkiye'de ortaklaşa kurduğu Kellogg Med Gıda Ticaret Ltd. Şti.'nin tek kontrolü resmen ABD'li gruba geçti.
Murat Ülker'den onay çıkmayınca 13 yıllık ortaklık resmen bitti
Fiyat düşünce yüzlerce kişi Türk vatandaşlığı için başvurdu
Türk vatandaşlığı için şart koşulan 2 milyon dolarlık sabit sermaye yatırımının 500 bin dolara, taşınmaz alımındaki 1 milyon dolarlık sınırın ise 250 bin dolara düşürülmesinin ardından sadece geçtiğimiz Aralık ayında yatırım yaparak Türk vatandaşlığı almak için başvuran kişi sayısı 250’yi geçti.
Fiyat düşünce yüzlerce kişi Türk vatandaşlığı için başvurdu
FSM ile ilgili önemli açıklama
Karayolları Genel Müdürlüğü'nün talebine üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) yeni bir düzenleme yaptı. Buna göre artık kamyonet, minibüs, panelvan tipi 2. sınıf araçlar, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanabilecek. Yeni düzenleme yürürlüğe girdi.
FSM ile ilgili önemli açıklama
Quaresma ve Larin kadroya dahil edildi
Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş'in 6 oyuncuyu kamp kadrosuna almadığı belirtilmişti. Siyah-beyazlı yönetimin yapılan son toplantının ardından bu oyunculardan Quaresma ve Larin'i kadroya ekleme kararı aldığı öğrenildi.
Quaresma ve Larin kadroya dahil edildi
Afrika'nın papağanları Ankara'da meclisi ziyaret etti
Ankara'nın çeşitli yerlerinde görülen ve kökeni tropikal Asya ile Afrika olan yeşil papağanlar, bu kez TBMM Bahçesi'nde görüntülendi.
Macron: Suriye operasyonları devam edecek
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron telefonla görüştü. Macron, Putin’e koalisyon güçlerinin Suriye'de terörle mücadeleye devam edeceğini söyledi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye ve Ukrayna krizleri başta olmak üzere birçok konuyu görüştü. Rusya Devlet Başkanlığı basın servisince verilen bilgilere göre, telefonla yapılan görüşmede terörle mücadele konusu da ele alındı. Açıklamada, “Suriye sorunları ayrıntılı olarak tartışıldı. 27 Ekim 2018'de Almanya, Fransa, Rusya ve Türkiye liderlerinin İstanbul zirvesinde Suriye’de anayasa komitesinin kurulmasına ilişkin varılan anlaşmayı görüşüldü” denildi.
Koalisyon güçlerinin Suriye'de terörle mücadeleye devam edeceğini söyleyen Macron, terörle mücadelenin bitmediğinin altını çizdi. Rusya ve Fransa liderleri yaptıkları telefon görüşmesinde Ukrayna sorununu da ele aldı. Rusya’nın Ukrayna donanmasına ait gemileri Kerç Boğazı'nda esir almasını görüşen iki lider Ukrayna iç savaş ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduğu açıklandı.