Ali Babacan’ın seçim vaadi belli oldu! Terörle mücadelede İHA...

Ali Babacan'ın seçim vaadi belli oldu! Terörle mücadelede İHA ve SİHA'ların önü kesilecek

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, "Biz gelince kusura bakmayın, savunma sanayiine dokunacağız." sözlerine tepki yağdı. Sabah.com.tr'ye konuşan AK Partili İsmail Ok, "HDP'yi, PKK'yı biliyorduk da, Ali Babacan'ı bilmiyorduk! Millet bunlara fırsat vermeyecek." dedi. MHP'li Erkan Akçay, "Bunlar artık düşmana askerlik yapıyor. Düşmanın kılıcını sallıyorlar." diye konuşurken, TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Bu araçlar Türkiye'nin dünyadaki gururudur. Türkiye için taş üstüne taş koyanların

17 Ocak 2023 - 01:32

Ali Babacan'ın seçim vaadi belli oldu! Terörle mücadelede İHA ve SİHA'ların önü kesilecek

Giriş Tarihi: 16.01.2023  13:56  Son Güncelleme: 17.01.2023  01:12

SABAH.COM.TR - ÖZEL | Skandal SİHA sözleri sonrası Ali Babacan'a ateş püskürdüler: Düşmana askerlik yapıyorlar!

GÜNDEMahaber.com.tr 

Ali Babacan’ın seçim vaadi belli oldu! Terörle mücadelede İHA ve SİHA’ların önü kesilecekDEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bu sabah İlker Karagöz'ün FOX TV'de sunduğu Çalar Saat programında, terörle mücadelede savaş tarihini değiştiren İHA/SİHA'ları hedef aldı. HDP ile birlikte seçime girme planları yapan Babacan, teröristlerin en büyük kabusu olan İHA ve SİHA'lara dokunacaklarını açık açık itiraf etti. DEVA Partisi Genel Başkanı skandal açıklamalarını "Bu proje öyle hale getirildi ki "Bu çok kutsal, dokunulmaz, dokunanı mahvederiz felan filan" kusura bakmayın ya biz dokunacağız tabiki." sözleriyle ifade etti. DEVA'nın teröristlerin "ekmeğine yağ süren" açıklamaları bununla bitmedi. HDP milletvekili Erol Katırcıoğlu da katıldığı bir programda DEVA Partisi ile birlikte seçim planı yaptıklarını itiraf etti. Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas bugünkü yazısında "Babacan PKK'ya neden göz kırpıyor" sözleriyle DEVA Partisi liderinin 6'lı masaya hazırladığı tuzağı da gözler önüne serdi.

SABAH.COM.TR - ÖZEL | Skandal SİHA sözleri sonrası Ali Babacan'a ateş püskürdüler: Düşmana askerlik yapıyorlar!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, "Biz gelince kusura bakmayın, savunma sanayiine dokunacağız." sözlerine tepki yağdı. Sabah.com.tr'ye konuşan AK Partili İsmail Ok, "HDP'yi, PKK'yı biliyorduk da, Ali Babacan'ı bilmiyorduk! Millet bunlara fırsat vermeyecek." dedi. MHP'li Erkan Akçay, "Bunlar artık düşmana askerlik yapıyor. Düşmanın kılıcını sallıyorlar." diye konuşurken, TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Bu araçlar Türkiye'nin dünyadaki gururudur. Türkiye için taş üstüne taş koyanların ellerini soğutmak değil desteklemek gerekir." ifadelerini kullandı. AK Partili Hasan Turan ile Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ da konuya ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

SABAH.COM.TR - ÖZEL | Skandal SİHA sözleri sonrası Ali Babacan’a ateş püskürdüler: Düşmana askerlik yapıyorlar!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sistematik şekilde savunma sanayiini hedef almayı sürdürüyor. Babacan, "İktidar propaganda malzemesi olarak kullanıyor. Geldiğimizde savunma sanayiine elbette dokunacağız." ifadelerini kullandı. Sabah.com.tr'ye konuşan isimler Babacan'a çok sert tepki gösterdi.

İSMAİL OK: BABACAN HDP'Yİ GERİDE BIRAKTI

SİHA'ları hedef alan Babacan'ı sert sözlerle eleştiren AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, "PKK'nın, SİHA'lardan rahatsız olduğunu biliyoruz. HDP'nin yine bundan rahatsız olduğunu biliyoruz. HDP de aynı şeyleri söylüyor. Son zamanlarda Ali Babacan HDP'yi geride bıraktı. Bu da neyi gösteriyor? Ali Babacan'ın Türk Milleti'nin menfaatine olan bu SİHA'lardan rahatsız olduğunu... Özerklik, ikinci dil gibi söylemler. HDP'nin söylemlerini geçtiler. Milletimiz bunların gerçek yüzünü görüyor ve değerlendiriyor. Millet İttifakı'nın ne olduğu artık ortaya çıktı. İYİ Parti de keyif alarak seyrediyor. Bu masayı terk ediyorum diyemiyor. Hepsi koltuk kapma derdindeler. Seçimlerde milletimiz bunlara haddini bildirecektir." dedi.

"BİZİ ABD'NİN VE AVRUPA'NIN ÇÖPE ATACAKLARI SAVUNMA ÜRÜNLERİNE MAHKUM EDECEKLER

Ok, olası bir 6'lı masa iktidarında yaşanacakları da özetledi, "Bunlar SİHA'ları, diğer savunma sanayii ürünlerini yok ederler. Hiç şüpheniz olmasın. Daha önce CHP'den de Sezgin Tanrıkulu benzer açıklamalar yapmıştı. Allah muhafaza bunlar gelirse İHA ve SİHA'lar başta olmak üzere savunma sanayiinde başa döneriz. Emperyalistlerin istediğini yapıyorlar. ABD ve Avrupa'nın demode olmuş, çöpe atacakları ürünlerine bizi mahkum edecekler. Savunma sanayiindeki gelişmeler ile kurulan oyunları bozan, yeni oyunlar kuran bir ülke olduk. Bunu biz değil, yabancılar söylüyor. Bizim içimizdekiler bundan daha fazla rahatsız oluyorlar. HDP'yi, PKK'yı biliyorduk da, Ali Babacan'ı bilmiyorduk! Millet bunlara fırsat vermeyecek." ifadelerini kullandı.

AKÇAY: BUNLAR DÜŞMANA ASKERLİK YAPIYOR

Ali Babacan'ın, Türkiye aleyhindeki sözlerle sık sık gündeme geldiğini hatırlatan MP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise şu sert ifadeleri kullandı:

Utanç verici. Babacan, her gün çirkin yüzüne bir yüz ekliyor. Tamamen yabancıların, Türkiye düşmanlarının sözcülüğünü yapan bölücü bir dil kullanmaya başladı. Bu sözleri Türkiye ve Türklük düşmanı kişiler söyleyebilir. Zillet İttifakı dediğimiz, CHP'si, HDP'si, İP'i, DEVA'sı bunların hepsi savunma sanayiinin gelişmesinden rahatsız. Bunlar artık düşmana askerlik yapıyor. Düşmanın kılıcını sallıyorlar.

"YAZIKLAR OLSUN, REZALET"

Akçay, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bunların yaptığı ne siyaset ne muhalefet. Böyle bir şey olamaz. Türkiye yeniden bir Ergenekon'dan çıkışı gerçekleştiriyor. Türkiye'nin düşmanları bundan çok rahatsız. Ama bunlar neden rahatsız, anlamıyorum. Bunlar yabancı ülkelere aidiyet besleyen işbirlikçiler. Artık bu da net şekilde görülüyor. Vallahi yazıklar olsun diyorum. Rezalet!

SARIGÜL: EKONOMİK MİLLİYETÇİLİK BUDUR

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül de, sabah.com.tr'ye bir değerlendirmede bulundu.

Sarıgül, "İHA/SİHA'ları ve bunları yapan Bayraktar ailesini hedef alan açıklamaları doğru bulmuyorum.Türkiye dışarıdan bu araçları almak zorunda kalmıyor, üstelik satarak döviz kazanıyor. Ekonomik milliyetçilik tam olarak budur. TDP ekonomik milliyetçilik yapan bir partidir. Bu araçlar Türkiye'nin dünyadaki gururudur. Türk savunma sanayini bugünkü önemli noktaya taşıyan da Bayraktar ailesidir. Türkiye için taş üstüne taş koyanların ellerini soğutmak değil desteklemek gerekir." dedi.

TURAN: BU BİLE KİMLERİN ELİNDE OYUNCAK OLDUKLARINI GÖSTERİYOR

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan da, sabah.com.tr'ye yaptığı açıklamada Babacan'a sert tepki gösterenler arasında yer aldı.

Turan, şu ifadeleri kullandı:

Deva Partisi Başkanı Ali Babacan durduk yerde Bayraktar'ı eleştirmedi veya hedef almadı. İlk önce bildiğiniz gibi Tescilli Türkiye düşmanı Michael Rubin'in Baykar'a yaptırım çağrısı yaptı. Arkasından kaçak FETÖ'cü hesaplar sosyal medya üzerinden saldırdılar sonra da Ali Babacan ve yardımcılarının iftiralarına başladı.

Bu bile "proje" partilerinin, proje adamlarının kimlerin elinde nasıl bir oyuncak olduğunu, kukla olduklarını göstermektedir.

"BU SORUNUN CEVABI BİZİ BABACAN'IN NEYE HİZMET ETTİĞİNE GÖTÜRÜR"

"ABD, AB ve dünya basınında hayranlık uyandıran, herkesin beğenisini kazanan ve saha da defalarca denenmiş olan savunma sanayimizde çığır açan gelişmelerden kim, neden rahatsızlık duyar acaba? Bu sorunun cevabı bize Babacan'ın kime neye hizmet ettiğine götürür." diyen Turan sözlerini şöyle sürdürdü:

Kendi açıklamasında da masumane bir kılıfla "rekabet"ten dem vuruyor. Arkasından devlet desteğinin çekilmesini istiyor. Zaten Bayraktar yönetimi bu iğrenç iftirayı yalanladı ve destek almadıklarını açıkladı.

FETÖ'nün ABD içerisinde en büyük destekçisi olan Rubin'in Türk sihalarına ambargo uygulanması çağrısı yapan tweeti ile aynı gün Ali Babacan özelinde Türk muhalefetinin Bayraktar'a saldırması bir tesadüf olabilir mi?

"SEÇİM BU İKİSİ ARASINDADIR"

"Türkiye bu seçimde çok keskin bir viraja giriyor." diyerek son değerlendirmelerini yapan Turan, "Vatanı ve milleti için durmadan, gece-gündüz koşuşturanlarla yapılan her hizmeti geriye götürecek veya durduracak kesim arasında milletimiz seçim yapacaktır. Bunları okuyup görünce siyasetten çok öte insan üzülüyor. Türkiye'yi yönetmeye talip bir insan bunları nasıl söyler? Nasıl bu kadar pervasızca ve düşüncesizce açıklama yapar. Hayret doğrusu." dedi.

BAŞBUĞ: MEVCUT İKTİDAR ABD'NİN İŞİNE ÇOMAK SOKTU

Terör ve Güvenlik Uzmanı Emekli Yüzbaşı Coşkun Başbuğ, Ali Babacan'ın söylemlerine farklı bir perspektiften yaklaştı. Başbuğ, "Meseleyi Ali Babacan üzerinden okumak yanlış olur." diyerek şunları söyledi:

ABD'nin burada belli emelleri var. bunları gerçekleştirmek için Sayın Erdoğan'ı tasviye etmek istiyorlar. İşler ABD'nin istediği gibi gitmiyor. ABD kendisine bağlı, sürekli tüketen, üretmeyen bir ülke hayalinde. ABD açısından bu tablo yakın zamana kadar saat gibi işledi. Mevcut iktidar bu işe çomak soktu ve değiştirdi. ABD'nin elinden kurtuldu ve savunma sanayiindeki cenderesinden çıktı. Yıllardır at koşturduğu, kan kusturduğu pazara da göz dikti. Şu an en büyük rakibi konusunda. ABD'nin yapması gereken tek şey acilen bu iktidarı tasfiye etmek, acilen bu sektörü Atatürk sonrasında olduğu gibi susturmak ve lehine çevirmek.

"FETÖ ASELSAN CİNAYETLERİNİ İŞLEDİ, BABACAN SİYASİ CİNAYET İŞLİYOR"

Başbuğ, savunma sanayiinde kendisine rakip olmaya başlayan Türkiye'yi durdurmak için ABD'nin elinde birkaç argüman olduğunu vurgulayan Başbuğ, "Birincisi askeri güç uygulamak. Bunu aklından dahi geçirmez. Türk ordusuna karşı buna kalkışmak ABD için intihar olur. ABD bunu bildiği için çok daha basit yöntem olan klik yapılarını devreye sokma gayretinde. Bunda da ataklarını artırdı. Eskiden adı FETÖ ile anılan, görev döneminde bakanlığın bütün danışman kadrosunu FETÖ'cülerle dolduran bir Ali Babacan tablosu var ortada. Bütün danışmanları FETÖ'den işlem görür mü? Bunun tam ortasında bir Ali Babacan var. FETÖ, savunma sanayiini durdurmak için daha önce ASELSAN cinayetleri işledi. Bu cinayetleri fiilen işleyemezsen, bir diğer yöntem siyaseten bu cinayeti işlemek. Karalamak, lekelemek, bu sektörle ilgili kaos kampanyası ortamı oluşturmak. Babacan şu an bilinçli olarak bunu yapıyor." dedi.

"SAVUNMA SANAYİİ İÇİN BU SÖZLERİ SÖYLEMEK VATANA İHANET İLE EŞDEĞERDİR"

Başbuğ sözlerini şöyle sürdürdü:

Savunma sanayiini sekteye uğratmak için kasıtlı ve bilinçli ifadeler kullanıyor. Bu tesadüf mü asla değil, siyasi bir beklenti için mi asla değil. Tamamen dışarıdan güdümlü ve talimatla söylenen ifadeler. Bu ilk değil, son da olmayacak. Bu söylemler sadece Babacan tarafından değil, CHP tarafından da söylendi. Seçimi bunların kazanması halinde başımıza nelerin geleceğini Ali Babacan'ın sözleri çok net gösteriyor. Gelir gelmez, 'BAYKAR'a şalteri vurup, kepengi indireceğiz' diyor. Bundan anlaşılması gereken budur. İnşallah muhalefetin tabanı da buna karşı uyanıyordur. Olası bir siyasi irade değişiminde Türkiye'nin işi gerçekten çok zor. BAYKAR'a, savunma sanayiine bu sözlerin söylenmesi vatana ihanet ile eşdeğerdir.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, FOX TV'de Türkiye'nin terörle mücadelede yüz akı olan İHA ve SİHA'lar hakkında skandal açıkmalarda bulundu. Bilindiği üzere HDP ile DEVA Partisi'nin seçimlere birlikte girme planları kamuoyunun gözü önünde tartışmaya açıldı. DEVA lideri HDP'ye "şirin gözükmek" için direkt olarak teröristlerin hareket kabiliyetini ve mühimmatını kolayca etkisiz hale getirip köşeye sıkıştıran İHA ve SİHA'ları hedef alacaklarını açıkça söyledi.

PKK'NIN SEMPATİSİNİ KAZANDI
BAYKAR Teknolojinin uzun yıllar süren uğraşları sonucunda geliştirdiği ve tüm dünyanın "savaş tarihini değiştiren silah" olarak gördüğü İHA ve SİHA'lara dokunacaklarını söyleyen Babacan, teröristlerin de büyük sempatisini kazandı.

ALİ BABACAN FOX TV'DE AYNEN ŞU İFADELERİ KULLANDI:
"Şimdi seçim yaklaşıyor. Hükümetin de elindeki en önemli propaganda projelerinden bir tanesi de bu. Bu proje öyle getirildi ki "Bu çok kutsal, dokunulmaz, dokunanı mahvederiz felan filan" kusura bakmayın ya biz dokunacağız tabiki. Doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceğiz."

HDP İÇİN TERÖRE ŞİRİN GÖRÜNME ÇABASI
Seçime HDP ile girme uğruna Türkiye'nin terörle mücadelesinin üzerine "çizik atacağını" ifade eden Ali Babacan'ın üstelik tek planı bu da değil. 6'lı masanın doğal bir üyesi olan Babacan, HDP'nin desteğini de arkasına alarak masada büyük bir çatlak yaratma peşinde. Konuya ilişkin bir TV kanalında HDP milletvekili ve MAK Araştırma Başkanı'nın söyledikleri HDP ile DEVA'nın seçim ittifakı yaptığını doğruladı.

MAK ARAŞTIRMA GRUBU BAŞKANI MEHMET ALİ KULAT: Partilerin ittifakla seçime girmesi gibi bir durum var. Baraj meselesinden kaynaklı bir nedenle. Burada DEVA Partisi de yüzde 7 meselesini çok rahat bir şekilde HDP ile aşma gibi bir zorunluluğun getirdiği beraberlikle gündeme gelebilir.

HDP MİLLETVEKİLİ EROL KATIRCIOĞLU: Yani siz demin söylediniz. Son sayın Ali Babacan'ın yaptığı açıklamalar çok sempatiyle karşılandı. Zaten daha önceden beri de öyleydi bir bakıma. Özellikle Kürtlerin nezdinde ben de duyuyorum zaten. Temas halinde olunuyor. Kimsenin Kürt meselesinin konuşmadığı bir zeminde Ali Babacan gibi birisi çıkıp konuşabiliyor. Bu çok değerli birşey bence.

BAYKAR'I HEDEF ALAN ALİ BABACAN'A HALUK BAYRAKTAR'DAN SERT TEPKİ: ERDEMLİ OLMAYI DENEYİN
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği İHA ve SİHA'ların öncüsü olan Baykar'ı hedef aldı. Kurumun devletin bütün imkanlarını tek başına kullandığını öne süren Babacan'a yanıt, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'dan geldi. Devletten kredi dahil tek kuruş teşvik ya da hibe almadıklarını vurgulayan Bayraktar, "Biz rekabetten korkmuyoruz. Bilakis; ABD, Çin, İsrail gibi ülkelerin İHA'larıyla rekabet ediyor, 27 ülkeye ihracat yapıyoruz." dedi. Babacan'ı erdemli olup özür dilemeye davet eden Bayraktar, "Erdemli olmayı deneyin." ifadelerini kullanmıştı.

Tüm bunların ışığında Babacan ve HDP arasında sıklaşan görüşme trafiği, terörle mücadelede hedef alınan İHA ve SİHA'lar, seçimlere az bir zaman kala siyasi mühendislik çalışmasına hız verilmesi ne anlama geliyor. Sabah Gazetesinin yazarı Mehmet Barlas, tüm yaşananları ve Babacan'ın tehlikeli "flörtünü" kaleme aldı.

MEHMET BARLAS: BABACAN PKK'YA NEDEN GÖZ KIRPIYOR?
Geçtiğimiz günlerde "HDP ve DEVA Partisi seçime birlikte mi giriyor?" diye sormuştum. Bildiğiniz gibi HDP teşkilatı sahada DEVA ve Babacan'a çalışıyor. Babacan da bu ilgiyi karşılıksız bırakmıyor. Önce "Anayasa'dan Türklük tanımını çıkaralım" diyen Babacan daha sonra "TSK kimyasal silah kullanıyor" iftirasını atan Şebnem Fincancı Korur'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Şimdi de terörle mücadelede destan yazan Selçuk Bayraktar imzalı SİHA'ları hedef aldı. Babacan'a göre devlet tüm imkanları ile SİHA'lara destek oluyormuş. PKK'nın SİHA'lardan rahatsız olmasını anlayabiliyoruz. Peki Ali Babacan'a ne oluyor? Seçimlerde PKK sempatizanlarının iki tane oyunu almak için bunlara gerek var mı?

Babacan'ın bu tuhaf çıkışına Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar "Devletten tek kuruş almadık, banka kredisi bile kullanmadık" diyerek cevap vermiş. "27 ülkeye ihracat yapıyoruz" sözleriyle ekonomiye katkıda bulunduklarına vurgu yapan Bayraktar "Yüksek teknolojiden, milli teknolojiden bihaber olmanız, size müfteri olma hakkı tanımaz" diyerek sözlerini tamamlamış.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Bayraktar SİHA, dünyanın önünde selam durduğun oyun değiştiricidir. Saldıranlar ya ajandır, ya haindir, ya da embesildir." diyerek Babacan'a cevap vermiş.
Aynı saatlerde FETÖ ve Ermeni lobisinin en büyük destekçisi Michael Rubin de SİHA'lara yaptırım çağrısında bulundu. İlginç bir zamanlama değil mi?

Babacan ve Davutoğlu'nun siyasi hırsları aklının önüne geçmiş durumda. Seçimler yaklaştıkça daha da şok edici açıklamalarına şahit olacağız. Kılıçdaroğlu bunlardan kurtulmadan rahat yüzü göremeyecek.

Fikir ayrılıklarının merkezi altılı masada tek ortak nokta tehdit dili! Kılıçdaroğlu'ndan sonra sıra Ali Babacan'da! Hedefte yerli ve milli teknoloji var...

Fikir ayrılıklarının merkezi altılı masada tek ortak nokta tehdit dili! Kılıçdaroğlu'ndan sonra sıra Ali Babacan'da! Hedefte yerli ve milli teknoloji var...

ÖZEL HABERahaber.com.tr

Giriş Tarihi: 16.01.2023 Güncelleme Tarihi: 17.01.2023 

ABONE OL 

Fikir ayrılıklarının merkezi altılı masada tek ortak nokta tehdit dili! Kılıçdaroğlu’ndan sonra sıra Ali Babacan’da! Hedefte yerli ve milli teknoloji var...2023 seçimleri yaklaşırken altılı maada yükselen farklı sesler ve fikir ayrılıkları da siyaset gündeminde damga vuruyor. Ancak ittifak içinde her ne kadar fikir ayrılıkları olsa da liderlerin buluştuğu bazı ortak söylemler var. AK Parti'de bakanlık yaptığı dönemde CHP'ye ve Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenen Babacan'ın bugün kullandığı cümleler dikkat çekiyor. Kılıçdaroğlu ile paralel mesajlar veren Babacan'ın sözleri ve tavırları da tartışmaları beraberinde getiriyor. Kılıçdaroğlu öğretmenleri, çiftçileri, memurları tehdit etmesiyle gündeme gelirken Babacan'ın da bu dili benimsemesi dikkat çekiyor. Özellikle son dönemde yerli ve milli adımları hedef alan Babacan SİHA'lar hakkında "Bu projeyi öyle bir hale getirdiler ki, bu çok kutsal dokunulmaz. Kusura bakmayın dokunacağız." ifadelerini kullandı. İşte Millet İttifakı'ndaki tehdit dili gerçekleri...

2023 seçimlerine artık kısa bir süre kalırken Millet İttifakı içinde yaşanan fikir ayrılıkları politika gündeminde yerini alıyor. Son dönemde özellikle Kemal Kılıçdaroğlu ile ortak söylemlerde bulunan Ali Babacan'ın sözleri ve HDP ile DEVA Partisi arasında yaşanan yakınlık dikkat çekiyor.

TEHDİT DİLİNDE UZMAN İSİM KILIÇDAROĞLU

Özellikle geçmiş dönemlerde farklı meslek gruplarındaki vatandaşları tehdit etmesiyle gündeme gelen Kılıçdaroğlu bu yola sık sık başvurmakta kararlı gözüküyor.

SANDIKTAN UMUTLARINI KESENLERİN ORTAK NOKTASI: TEHDİT

Tehdit demokrasilerin er meydanından yani sandıktan umudunu kesenlerin çıkış noktası olarak görülürken Kılıçdaroğlu'nun sık sık bu yola başvurması dikkat çekiyor.

İLK HEDEF ÖĞRETMENLER

İlk olarak Öğretmenler Günü'nde öğretmenleri hedef alan Kılıçdaroğlu "Hala iktidar peşinde giden öğretmen varsa ben ona öğretmen demem." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇİFTÇİLERE: İKİ ELİM YAKANIZDA OLACAK

Bir sonraki hedef olarak kendisine çiftçileri seçen Kılıçdaroğlu "Bütün üreticilere sesleniyorum. İlk seçimde yine gidip AK Parti'ye oy verirseniz iki elim yakanızda olacak" ifadeleriyle milyonlarca emektar vatandaşı hedef aldı.

HAKİMLER DE NASİBİNİ ALDI

Kimi zaman mahkeme başkanlarını, kimi zaman Anayasa Mahkemesini kimi zaman da YSK üyelerini hedef aldı. Kılıçdaroğlu. kararlarını beğenmediği bakimlere eleştirirken hakaret boyutuna ulaştı.

Kılıçdaroğlu hakimleri hedef alırken "Bunlardan hakim olmaz. Bunlar kendi çıkarları için yapmayacakları hiçbir şey yoktur." dedi.

SANATÇI VE SPORCULAR DA TEHDİT LİSTESİNDE

Daha sonra kendisine hedef olarak sanatçı ve sporcuları belirleyen Kılıçdaroğlu CHP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada "Bir ülkenin sanatçıları egemen güce teslim olmazlar. Hakkı hukuku adaleti savunurlar. Sanatçılar zalimden yana değil mazlumsan yana yer alırlar. Diktatörün karşısında asla ve asla soyun eğmezler" sözleriyle binlerce ismi hedef tahtasına koydu.

Sanatçılara yalaka tanımlamasını yapan Kılıçdaroğlu yine hakaretler savurarak "Yalakadan sanatçı olmaz arkadaşlar! Yalakadan sanatçı olmaz. Herkes bunu böyle bilmek zorunda. Sanatçı dik durur sanatçı gücün karşısında eğilmez gücün karşısında eğine kişiye sanatçı denmez." ifadelerini kullandı.

EMEKLİLER DE HEDEF TAHTASINDA

Emekli vatandaşlar da Kılıçdaroğlu'nun hakaret serüvenine katıldı. Kılıçdaroğlu AK Parti'ye oy veren emeklilere yönelik "Ağlamayacaksınız sandığa gittiğinizde oy vereceksiniz." gibi son derece incitici bir cümle sarf etti.

CHP'ye oy veren bir öğretmen, emekli ya da işçilere "Görevlerini yapıyorlar" diyen Kılıçdaroğlu AK Parti'ye oy veren herkesi hedef almaktan geri durmuyor.

TOPLUMUN SİNİR UÇLARIYLA OYNANMAYA BAŞLANDI

Türk siyasetinde özelikle son dönemde tehdit dili yine kendini göstermeye başladı. Millet ittifakı'ndan toplumun sinir uçlarına dokunan siyaset yapma tarzından geri adım atması beklenirken giderek hırçınlaşan üslup demokrasiyi ve Türkiye'nin değerlerini hedef alma boyutuna ulaştı.

BABACAN'IN PARTİSİNDEN ANAYASA'DAN TÜRKLÜK KAVRAMINI ÇIKARALIM ÇIKIŞI

Bunun son örneği DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan oldu. Bugünlerde HDP ile yakınlaşan DEVA Partisi önce Anayasadan Türklük kavramını kaldıralım dedi daha sonra partinin genel başkanı Türk SİHA'larını hedef aldı.

SON HEDEF BAYKAR'IN MİLLİ TEKNOLOJİLERİ

Babacan'ın Türk savunma sanayiinin göz bebeği olan Baykar teknolojisini hedef alırken "Bu projeyi öyle bir hale getirdiler ki, bu çok kutsal dokunulmaz. Kusura bakmayın dokunacağız." ifadeleriyle iktidar olmaları durumunda projenin önüne taş koyacaklarını açıkça ifade etti. Kılıçdaroğlu da benzer söylemlerle Baykar'ı hedef almıştı.

SÖYLEMLER VE TEHDİT DİLİ TESADÜF DEĞİL

Aslında bu söylemler tesadüf değildi. 15 Temmuz'un ardından TSK'nın yapısında,siyasetle ilişkilerinde ve tehditlere karşı yürüttüğü aktif mücadelede çok önemli değişimler yaşandı.

Başkanlık sistemiyle birlikte son yıllarda yapılan düzenlemeyle ise TSK'nın nizamnamesi yeniden belirlendi ve darbeye gerekçe yapılan 35. madde değiştirildi. Böylelikle Türk ordusu olması gereken yere oturtuldu.

"DEVLETİN ORDUSU KATAR'A SATILMIŞ"

Yaşanan bu gelişmeler sonrası CHP hemen harekete geçerek orduyu hedef aldı ve Mehmetçik'i siyasi malzeme haline getirmeye çalıştı.

Devletin ordusunun Katar'a satıldığını söyleyen CHP'liler ile tüm askeri personeli "AK Parti militanı" olarak tanımlayan CHP'liler de bu seviyesizliğe neden oldu.

Türkiye silahsız ve silahlı insansız hava araçları ile hem sınır ötesinde hem de yurt içinde birçok başarılı operasyona imza attı. Türk mühendisler tarafından üretilen SİHA ve İHA'lar teröristlere göz açtırmazken Mehmetçik'in ise işini kolaylaştırıyor.

Dünyanın gündeminden düşmeyen Türk savunma sanayisi ise şu dönemlerde Millet İttifakı tarafından tehdit ediliyor.

BABACAN'DAN BAYKAR'A: TEK ŞİRKET ÜZERİNDEN OLMAZ

Ali Babacan yaptığı açıklamada "Bu projeyi öyle bir hale getirdiler ki, bu çok kutsal dokunulmaz. Kusura bakmayın dokunacağız. Tek bir şirket üzerinden bu işler olmaz açıkça söylüyorum." ifadeleriyle adeta bu projenin önüne taş koyacaklarının sinyalini verdi.

HDP'DEN NE FARKINIZ KALDI?

CHP'li Sezgin Tanrıkulu ise "SİHA'larla işbirlikçi olarak adlandırılan insanları bomba ile öldürüldüğünü görüyoruz. Eskiden JİTEM vardı şimdi İHA..." ifadeleriyle Türkiye'nin teknolojisini hedef aldı.

BAŞKAN ERDOĞAN: ASLA MÜSAADE ETMEYİZ

Başkan Erdoğan ise bu konuda yerli ve milli teknolojiye karşı çıkılmasına karşı "Türkiye'nin savunma hamlelerinin geçmişte yaşandığı gibi türlü ayak oyunlarla engellenmesine asla müsaade etmeyeceğiz" mesajını verdi.

Altılı masada tek ortak nokta tehdit dili!ALTILI MASADA TEK ORTAK NOKTA TEHDİT DİLİ!

Baykar’a iftira atan Babacan’a yanıt

TERÖRLE MÜCADELEDE İHA VE SİHA'LARI HEDEF ALAN BABACAN'A TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

2023 seçimleri yaklaşırken altılı maada yükselen farklı sesler ve fikir ayrılıkları da siyaset gündeminde damga vuruyor. Ancak ittifak içinde her ne kadar fikir ayrılıkları olsa da liderlerin buluştuğu bazı ortak söylemler var. AK Parti'de bakanlık yaptığı dönemde CHP'ye ve Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenen Babacan'ın bugün kullandığı cümleler dikkat çekiyor. Kılıçdaroğlu ile paralel mesajlar veren Babacan'ın sözleri ve tavırları da tartışmaları beraberinde getiriyor. Kılıçdaroğlu öğretmenleri, çiftçileri, memurları tehdit etmesiyle gündeme gelirken Babacan'ın da bu dili benimsemesi dikkat çekiyor. Özellikle son dönemde yerli ve milli adımları hedef alan Babacan SİHA'lar hakkında "Bu projeyi öyle bir hale getirdiler ki, bu çok kutsal dokunulmaz. Kusura bakmayın dokunacağız." ifadelerini kullandı. İşte Millet İttifakı'ndaki tehdit dili gerçekleri...

Bu haber 327341 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Önder Aksakal ile tartışan DEM'li Sırrı Sakık'tan PKK güzellemesi: Sen dağların hizmetçisi olamazsın
Önder Aksakal ile tartışan DEM'li Sırrı Sakık'tan PKK...
Başkan Erdoğan'dan Alman muhabire İsrail cevabı: İsrail ile ticaret işi bitti artık ayakta tutmuyoruz
Başkan Erdoğan'dan Alman muhabire İsrail cevabı: İsrail ile...