AK Parti’nin iktidara gelişinin 18’inci yılı geride kaldı:...

AK Parti’nin iktidara gelişinin 18’inci yılı geride kaldı: Her seçimde birinci.

Türk siyasi hareketinin dönüm noktalarından biri olarak gösterilen AK Parti’nin iktidara gelişinin 18’inci yılı geride kaldı. Başkan Erdoğan liderliğinde 2001 yılında Erdemliler Hareketi olarak kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002'de kuruluşundan çok kısa süre sonra girdiği seçimlerde yüzde 34 oy alarak sandıktan çıktı.

03 Kasım 2020 - 09:11

Anadolu ihtilali 18 yaşında! İlk seçimde iktidar oldu...

Giriş Tarihi: 03.11.2020 Güncelleme Tarihi: 03.11.2020 

Son dakika haberine göre; Başkan  liderliğinde 2001 yılında  olarak kurulan 'nin iktidara gelişinin 18’inci yılı geride kaldı. AK Parti girdiği ilk seçimde yüzde 34 oy oranıyla Meclis'te 363 sandalye alarak tek başına iktidar oldu. Zeynel YamanSabah

Anadolu ihtilali 18 yaşında! İlk seçimde iktidar oldu...

Başkan  liderliğinde 2001 yılında  olarak kurulan , 3 Kasım 2002'de kuruluşundan çok kısa süre sonra girdiği seçimlerde yüzde 34 oy alarak sandıktan çıktı. Koalisyon ve istikrarsız yönetimler nedeniyle ekonomik, siyasi ve sosyal çöküntüler yaşayan 'de birçok alanda reformlar yaparak, istikrara kavuşmasını sağlayan AK Parti, daha sonra katıldığı tüm seçimlerde yüksek oy oranıyla birinci parti olarak sandıktan çıktı.



HER SEÇİMDE BİRİNCİ
Türkiye'nin 1990'lı yıllarda 28 Şubat darbesi, Marmara depremi ve ekonomik krizle birlikte ekonomik çöküş ve sosyal patlamaların yaşandığı dönemde bir umut olarak 14 Ağustos 2001 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları tarafından Erdemliler Hareketi olarak, Adalet ve Kalkınma Partisi kuruldu.



İLK SEÇİMDE İKTİDAR OLDU
31 Temmuz 2002 tarihinde sorunlara çözüm aramak için  kararı alındı. 3 Kasım 2002 tarihinde yapılması kararlaştırılan erken seçimlere AK Parti de katıldı. Türkiye'nin merakla beklediği  sonuçları 3 Kasım akşamından itibaren belli olmaya başladı. Koalisyon hükümetinden hiçbir partinin barajı geçemediği seçim sonrasında AK Parti, yüzde 34 oy oranıyla mecliste 363 sandalye alırken,  de 183 vekille muhalefet partisi olarak yerini aldı. Partinin genel başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, 'te okuduğu şiir nedeniyle hapis cezası bulunması yüzünden siyasi yasaklı olarak seçimlere alınmadı. 2003 yılında Siirt'te seçimlerin yenilenmesiyle Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili seçilerek Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı oldu.



HALKIN GÜVENİNİ KAZANDI
Türkiye'nin sorunlarına ekonomiden sağlığa, sosyal problemlerden düşünce suçlarına varıncaya kadar birçok alanda köklü çözümler getirerek girdiği tüm seçimlerde sandıkta ipi göğüsleyen AK Parti, 2007 yılındaki 27 Nisan muhtırası, Gezi olayları, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimlerine de direnerek dünya siyaset tarihinde de kalıcı iz bıraktı. 18 yıl boyunca üç kez referandum, 8 genel ve yerel seçim geçirmesine rağmen, halkın teveccühünü kazandı.

 18 yaşında

Türk siyasi hareketinin dönüm noktalarından biri olarak gösterilen ’nin iktidara gelişinin 18’inci yılı geride kaldı

Anadolu ihtilali 18 yaşında

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde 2001 yılında Erdemliler Hareketi olarak kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002'de kuruluşundan çok kısa süre sonra girdiği seçimlerde yüzde 34 oy alarak sandıktan çıktı. Koalisyon ve istikrarsız yönetimler nedeniyle ekonomik, siyasi ve sosyal çöküntüler yaşayan Türkiye'de birçok alanda reformlar yaparak, istikrara kavuşmasını sağlayan AK Parti, daha sonra katıldığı tüm seçimlerde yüksek oy oranıyla birinci parti olarak sandıktan çıktı.

HER SEÇİMDE BİRİNCİ


İLK SEÇİMDE İKTİDAR OLDU

AK Parti’nin iktidara gelişinin 18’inci yılı geride kaldı: Her seçimde birinci

Türk siyasi hareketinin dönüm noktalarından biri olarak gösterilen AK Parti’nin iktidara gelişinin 18’inci yılı geride kaldı. Başkan Erdoğan liderliğinde 2001 yılında  olarak kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002'de kuruluşundan çok kısa süre sonra girdiği seçimlerde yüzde 34 oy alarak sandıktan çıktı.

Sabah Zeynel Yaman

Anadolu ihtilali 18 yaşında
Başkan Erdoğan liderliğinde 2001 yılında  olarak kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002'de kuruluşundan çok kısa süre sonra girdiği seçimlerde yüzde 34 oy alarak sandıktan çıktı. Koalisyon ve istikrarsız yönetimler nedeniyle ekonomik, siyasi ve sosyal çöküntüler yaşayan Türkiye'de birçok alanda reformlar yaparak, istikrara kavuşmasını sağlayan AK Parti, daha sonra katıldığı tüm seçimlerde yüksek oy oranıyla birinci parti olarak sandıktan çıktı.

HER SEÇİMDE BİRİNCİ


İLK SEÇİMDE İKTİDAR OLDU



HALKIN GÜVENİNİ KAZANDI

AK Parti’nin iktidara gelişinin 18’inci yılı geride kaldı: Her seçimde birinci

Bu haber 290949 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...