AK Parti’den Ekrem İmamoğlu’na peş peşe tepki: Büyükelçi...

AK Parti'den Ekrem İmamoğlu'na peş peşe tepki: Büyükelçi ile ne görüştüğünü açıklamak zorunda

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirerek, "Dünya şehri diye bir İstanbul’umuz var. Megakent oldu, megaköy. Yazık değil mi? 3 gün önce 'afet var' uyarısı yapıldı. Buna rağmen Sayın Başkan’ı balıkçıda gördük. Bakınız, kimin ne yediğiyle işimiz yok. Ama İstanbullu kar altındayken, bir balıkçıda ve İngiliz Büyükelçisi ile 3 saat ne görüştüğünü o başkan kamuoyuna açıklamak zorunda" dedi.

26 Ocak 2022 - 17:11

AK Parti'den Ekrem İmamoğlu'na peş peşe tepki: Büyükelçi ile ne görüştüğünü açıklamak zorunda

Giriş Tarihi: 26.01.2022 Güncelleme Tarihi: 26.01.2022 

AK Parti’den Ekrem İmamoğlu’na peş peşe tepki: Büyükelçi ile ne görüştüğünü açıklamak zorundaAK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turanİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirerek, "Dünya şehri diye bir İstanbul’umuz var. Megakent oldu, megaköy. Yazık değil mi? 3 gün önce 'afet var' uyarısı yapıldı. Buna rağmen Sayın Başkan’ı balıkçıda gördük. Bakınız, kimin ne yediğiyle işimiz yok. Ama İstanbullu kar altındayken, bir balıkçıda ve İngiliz Büyükelçisi ile 3 saat ne görüştüğünü o başkan kamuoyuna açıklamak zorunda" dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu "Büyük laflar ederek İstanbul'da, Ankara'da belediyeciliğe talip olanların düştükleri hali gördük. Onların halkımızın en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak kadar acze düştüklerini, bu anlamda eser siyasetini, hizmet belediyeciliğini dahi yerine getiremeyecek bir vizyonu olduklarını gördük" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere Çanakkale'nin Çan ilçesine geldi. Burada bir iş yerinin açılışına katılan Turan, konuşmasında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, kar yağışı sırasında bir balıkçıda Yemek yerken çekilen görüntülerine değinerek, "Dünya şehri diye bir İstanbul'umuz var. Haberlerde izlediniz. Megakent oldu, megaköy. Yazık değil mi? 3 gün önce 'afet var' uyarısı yapıldı. Buna rağmen Sayın Başkan'ı balıkçıda gördük. 'Karda tuz, rakıda buz.' Böyle hayat mı olur? Dert varsa, bu derdi beraber yaşayacağız. Bakınız, kimin ne yediğiyle işimiz yok. Ama İstanbullu kar altındayken, bir balıkçıda ve İngiliz Büyükelçisi ile 3 saat ne görüştüğünü o başkan kamuoyuna açıklamak zorunda. Her zaman Balık ye ama o şartlarda İngiliz Büyükelçisi ile 3 saat o toplantının ne olduğunu açıklamak zorundasın. Kaldı ki ikili görüşme, kaldı ki insan balık yediğini gizler mi? 'Yemedim' dedi. Sonra görüntüler çıktı. '1 saat' dedi, 3 saat çıktı" dedi.

"MİLLETE RAĞMEN DEĞİL, MİLLETLE BERABER"
"Belediye ajans işi değil, gönül işidir. Halkla beraber yürürseniz, kıymetli olursunuz" diye konuşan Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Derdimiz siyaset yapmak değil ama tüm siyasilerimize bir uyarıda bulunmak istiyorum. Milletimize rağmen iş olmaz, milletle beraber iş olur. Halkla beraber dertleri paylaşarak toparlanmaya çalışılır. Bu memlekette 85 milyon insan beraber yaşayacağız. Farklı düşünebiliriz. Partilerimiz farklı olabilir. Dinlerimiz, mezheplerimiz farklı olabilir. Ama 85 milyon bu ülkenin kalkınması için omuz omuza yol yürüyeceğiz. Yeri geliyor, Turkovac yok diye açıklama yapılıyor. Bir başkası Yunanistan'da da manşet oluyor. Bunları kabul etmiyoruz. Muhalefet demek, savaşmak demek değildir. Küfretme hakkı değildir, hakaret hakkı değildir. Muhalefet, ülke daha iyi olsun diye yarışma yapmak demektir, daha iyisini söylemektir.

"Sen yapamadın, ben yapayım demektir. Ama küfürlere sahip çıkan, Turkovac gibi dünyada çok az ülkenin yaptığı aşı çalışmasını yokmuş diye dünyaya söyleyen bir anlayışın hiç kimseye faydası yoktur. Ne olursa olsun Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz. Türkiye'mizi pandemiye ve dünyadaki krize rağmen büyütmeye devam edeceğiz. Biz artık zincirlerini kıran bir Türkiye'de yaşıyoruz. Biz artık büyüyen bir Türkiye'de yaşıyoruz. Güçlü, büyük Türkiye'yi beraber inşa edeceğiz" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, açılışın ardından AK Parti Çan ilçe Başkanlığı binasında parti teşkilatıyla bir araya geldi.

BAKAN KASAPOĞLU: BÜYÜK LAFLAR EDEREK İSTANBUL'DA DÜŞTÜKLERİ HALİ GÖRDÜK
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Ankara'nın Mamak ilçesinde yapımı tamamlanan Altıağaç Karaağaç Yüzme Havuzu Açılış Töreni'ne katıldı. Burada konuşan Kasapoğlu, yoğun kış şartlarında belediyeciliğin önemini vurgulayarak "Bugün kar yağıyor ve biz bir yandan açılış yapıyoruz. Bu herkese nasip olmaz. Rabbi'mize şükürler olsun. İşte gördük, büyük laflar ederek İstanbul'da, Ankara'da belediyeciliğe talip olanların düştükleri hali gördük. Onların halkımızın en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak kadar acze düştüklerini, bu anlamda eser siyasetini, hizmet belediyeciliğini dahi yerine getiremeyecek bir vizyonu olduklarını gördük. Ama biz en yoğun kış şartlarına rağmen hep birlikte belediyelerimizle, teşkilatımızla, milletimizle el ele vererek inci tanesi gibi tesislerimizi Ankara'mıza, Türkiye'mizin dört bir yanına birer birer dizmeye, birer birer milletimizle buluşturmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

'HİZMET ÇITAMIZI YÜKSELTİYORUZ'
Modern alt yapıya sahip olan spor tesislerini 81 vilayette vatandaşlarla buluşturmaya devem edeceklerini söyleyen Kasapoğlu, "Ankara'nın dört bir yanında inşa ettiğimiz, gençlik alanında yaptığımız çalışmalar, gençlik merkezlerimiz, kamplarımız, birbirinden değerli modern yurtlarımız ve bu anlamda belediyelerimizle el ele vererek, bir olarak, beraber olarak, milletimizin hizmete erişimini sağlamakta kendimizi mesul hissediyoruz. Mamak'ta her hafta açılış var. Ankara'nın diğer ilçelerinde iş birliği yaptığımız tüm ilçelerimizde açılışlarımız var. Artık temelini attığımız tesislerin birer birer meyvelerini toplama sürecine girdik. Gençlerimize yönelik en kapsamlı gençlik yatırımlarını, en modern spor tesislerini son 20 yılda gerçekleştirdiğimiz gibi hizmetteki çıtamızı yükseltme adına bu altyapıyı birlikte güçlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ AKBAŞOĞLU: CHP ZİHNİYETİ İSTANBUL'DA KARA ÇAKILDI
Öte yandan AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'na tepki geldi.

AK Parti'li Akbaşoğlu, TBMM'de düzenlendiği basın toplantısında, siyasetin kendilerine göre önemli hizmet olduğunu belirtti. Siyaseti, hakikatin ve hizmetin değil hakaretin ve algının aracı olarak görenlerin de mevcut olduğunu söyleyen Akbaşoğlu, "CHP'li belediye yönetiminin 1 hafta önce meteorolojinin uyarılarına rağmen gerekli tedbirleri almayarak, İstanbulluyu maruz bıraktığı durum, hepimizin gözü önünde cereyan etti. Burada aslında olup biten hadise, CHP zihniyetinin İstanbul'da tam manasıyla kara çakıldığı gerçeğidir. Olgular yerine algılarla siyaset yapıldığı, İstanbul'da yaşanan hadiseler bir kez daha ortaya koydu" diye konuştu.

Akbaşoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçildikten sonra İngiltere'ye gittiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Döndükten sonra bir televizyon kanalına çıkmak suretiyle, Kanal İstanbul projesini yaptırmamak için kampanya başlatacağını ilan etmiş, malum politika bir kampanyaya dönüştürülmüştü. Bu karda kışta İstanbul'un sorunuyla ilgilenmesi gerekirken, büyükelçi ile yemeğe hazırlanma hususunda canhıraş bir şekilde hareket edildiği toplumun gözü önünde cereyan etti. Bu büyükelçi buluşması gözlerden saklanmak istendi. Zira Sayın Kılıçdaroğlu da büyükelçilere mektup yazarak, Kanal İstanbul'un engellenmesi gerektiğini ifade etmişti. Acaba Sayın Kılıçdaroğlu, 3 saatini büyükelçiye ayıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na hesap sordu mu? Yoksa 'sende mektup yazmıştın' cevabını alırım diye çekindi mi? Bu kamuoyu tarafından gerçekten merak konusu. 1 ayda 4 kere bir büyükelçi ile görüşen bir parti genel başkanı var. Büyükelçilere mektup yazan, Türkiye'nin projelerinin engellemeye çalışan 'beraber hareket edelim' diyen bir muhalefet lideri var. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın da bu trafiğe katılması milletimizin merakına mucip. Bunlara kendilerinin açıklama yapması gerekiyor. Saatlerce bir büyükelçiyle yemek yemesini Sayın Kılıçdaroğlu nasıl izah ediyor? Malum cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili CHP'nin bir büyükşehir belediye başkanı, uluslararası karar vericilerin adayı belirleyeceğine dair bir açıklamada bulunmuştu. Bu çerçevede bir görüşme trafiği midir?"

'BU TEKLİF KABUL EDİLEMEZ'
Akbaşoğlu, CHP'nin TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi sunduğunu belirterek, "Bu kanun teklifi cumhurbaşkanlarına yapılan hakaretin suç olmaktan çıkarılmasıyla ilgili. Bu konu Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'ne geçildikten sonra yapılmış bir düzenleme değildir. Hakaret bütün hukuk sistemlerinde suç olarak düzenlenmiştir. Bu noktadaki hiçbir geçerliliği olmayan bu teklifin kabul edilemez olduğunu ifade etmek isterim. Absürt ve kabul edilemez bir tekliftir. Biz her zaman düşünce, ifade hürriyetinden yanayız. Düşünce ve ifade hürriyetinin genişletilmesinde her zaman AK Parti öncü rol oynamıştır. Her türlü düşünceye 'evet' ancak her türlü hakarete 'hayır' diyen bir ilkeyi benimseyen partiyiz" diye konuştu.

'YAMALI BOHÇA İTTİFAKI'
Akbaşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer' sözü ile İYİ Parti'li Yavuz Ağıralioğlu'nun 'Demokrasi ve hukukun yegane adresi Ankara'dır' sözlerinin hatırlatılması üzerine, "HDP'nin tam göbeğinde bulunduğu adına 'Millet İttifakı' dedikleri ittifak bir yamalı bohça ittifakı. Birbirine benzemezler, farklı eller tarafından bir araya getirilmiş ve Erdoğan düşmanlığı üzerinden birleştirilerek bir strateji belirlenmiş olarak devam ediyor. Bu yamalı bohça ittifakının dikişlerinin Haziran 2023'e kadar kadar tutmayacağı, patlayacağı her olayda kendini gösteriyor" dedi.

AK Parti'li Akbaşoğlu ayrıca seçim kanunu ile ilgili olarak ise "İnşallah yakın zamanda kamuoyunu bilgilendireceğimizi ifade etmek isterim" diye konuştu.

SON DAKİKA: AK Parti'den Ekrem İmamoğlu'na çok sert tepki: Kriz anında böyle bir görüşme yapılmaz

Giriş Tarihi: 26.1.2022  15:23Son Güncelleme: 26.1.2022  16:13

SON DAKİKA: AK Parti'den Ekrem İmamoğlu'na çok sert tepki: Kriz anında böyle bir görüşme yapılmaz

SON DAKİKA: AK Parti’den Ekrem İmamoğlu’na çok sert tepki: Kriz anında böyle bir görüşme yapılmaz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin basın açıklaması düzenledi. İBB'nin kar yağışı sonrası müdahalede yetersiz kalmasını eleştiren Çelik, "Krize dönük bir basit bir fotoğraf çekiminden uzak bir yönetim var. Bir yönetimsizlik var. Yönetimin kendisi bir kriz oluşturmuştur." dedi. Çelik, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbullu mahsur kalmışken balıkçıda İngiliz Büyükelçi ile yemek yemesine de tepki gösterdi, "Her krizde yok olan bir tabloyla karşı karşıyayız. 15 Temmuz'da Genel Başkanları, kriz anlarında Belediye Başkanları yok olur." diye konuştu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul'da kar yağışı sonrası hayatın felç olması ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kriz yönetimi yerine İngiltere Büyükelçisi ile lüks bir balıkçıda yemek yemesine tepki gösterdi. Çelik, "Bir krizin ortasında saatlerini büyükelçi ile görüşmeye ayırmanın kriz kadar önemli olduğunu düşünüyor. Bir kriz döneminde bu görüşme yapılmaz. Karşı taraf da bunu anlayışla karşılar. Sizin kriz karşısındaki hassasiyetsizliğiniz görüldü." dedi. Çelik, CHP'nin İBB Başkanı'nın ne yaptığından bile haberdar olmadığını belirterek, parti içinde basit bir iletişimin bile sağlanamadığını ifade etti. Çelik, İBB'nin 2017'den çok daha az yağan kar yağışı karşısında yetersiz ve hazırlıksız kalmasını da, "Bir yönetimsizlik var." sözleri ile eleştirdi.

"İBB HERKESİ TEDBİRE ÇAĞIRIRKEN KENDİSİ TEDBİRSİZ YAKALANDI"

Çelik'in açıklamaları şöyle:

İBB herkesi tedbire çağırırken bir tek kendisi tedbir almamış. Ortada belediye idaresi adına zaaf olduğu ilk andan itibaren görüldü. İstanbulluya sahip çıkmayan bir belediye yönetimi ortaya çıktı. En basit tedbirlerin bile alınmadığı görüldü. Toplu taşımaya insanların yönlendirilmesi söz konusuyken otobüslere zincir takılmadığı, insanları taşımaya uygun olmadığı görüldü. Bu araçların nasıl savrulduğu görüldü. Daha da acısı krize müdaha etmesi gereken bir kar küreme aracı belediye başkanının yemek yemesi için yolun açılmasına seferber ediliyor. Herkesin siyasi safını İstanbulludan yana, vatandaşımızdan yana olarak değerlendirmesi gerekirken, bu zaafı kimin üzerine yıkarız ile karşı karşıyayız. Bilgilendirmeyi yapması gereken belediye sözcüsünün yurt dışında olduğu öğreniliyor.

"İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAPASİTESİNDEN UZAKLAŞTIRILMIŞ"

Bütün bunlar karşısında CHP yönetiminin yapması gereken olaya el koymasıydı. CHP'nin belediyeden haberi yok. İstanbul'a bu kar ilk kez yağmıyor. 2017'de daha fazla kar yağdı. Alınan tedbirlere bakılınca kurumsal hafızanın silindiği görülüyor. Belediyenin kapasitesinden uzaklaştırıldığı bir beyin yıkama faaliyeti görülüyor.

 

"İSTANBUL'DA HİÇBİR ŞEKİLDE GÖRÜLMEYECEK BİR ZAAF GÖRÜLDÜ"

2017'de 1.2 metrelik kar yağıyor. Şimdi ise yağan 80 CM. İstanbul'a o dönem 539 ton solüsyon kullanılmış, 136 bin ton tuz dökülmüş. Bugün ise iki tankerlik solüsyon ve 55 bin ton tuz dökülmüş. CHP sürekli ehliyet, liyakat ve kul hakkı diyor. Şimdi bu açıdan iyi değerlendirmeleri gerekir. Siyasi etiketleme ile bu kadar insanın işten atılması, emeklerinin silinip atılması, bir beyin yıkama faaliyetini net şekilde gösteriyor. İstanbul'da hiçbir şekilde görülmeyecek bir zaaf görüldü.

SON DAKİKA: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar | Video

"BASİT BİR KRİZ FOTOĞRAFI BLE ÇEKİLEMEDİ, YÖNETİMSİZLİK VAR"

Krize dönük bir basit bir fotoğraf çekiminden uzak bir yönetim var. Bir yönetimsizlik var. Yönetimin kendisi bir kriz oluşturmuştur.

Bu tarz dönemlerde çekiciler, mobil büfeler konulur. Krize müdahale edecek araçların ve krize müdahale edecek yönetimin kendisinin en büyük kriz olduğu görüldü. Kimin nerede kimle yemek yediği, nerede tatil yaptığı kimseyi ilgilendirmez. Ama kriz varken, İstanbul'da kaos varken İBB Başkanı'nın saatlerini restoranda geçirmesi siyasi bir tartışma olur. Bu doğal bir durumdur. Burada yapılacak şey nedir, doğru bilgilendirmedir.

"SEFERBERLİK HALİNDE YALANLAMA YAPANLAR SEFERBERLİK HALİNDE TWEET SİLME YARIŞINA GİRDİ"

Bilgilendirmeyi yapan elemanınız yurtdışında. Yurtdışından bilgilendirme yapacaksın, sonra tepki gösteren vatandaşımızı trollük ile suçlayacaksın. Basit bir şekilde şu saat şuradaydık, şunu yaptık diyecektiniz. Bu görüntüler ortaya çıkıyor, CHP'li yöneticiler yenisinden eskisine bu görüntüler eski diyerek buna tepki gösterenleri suçluyorlar.

Sonuçta ne oldu o kişilerin dedikleri doğru çıktı. Seferberlik halinde yalanlama yapan CHP'liler bu sefer seferberlik halinde tweetlerini silmeye başladı.

Böyle bir kriz zamanında bırakın krizi yönetmeyi, kendi parti içini bile kontrol edemeyen bir CHP var.

İBB'nin bir müdahale planı yok, bu görüldü. Dersiniz ki, sıkıntıyı yaşayan İstanbullulardan özür dileriz, şunlar, şunlar eksikti. Ama ne oluyor bir suçlama kampanyası başlatıyorlar.

"15 TEMMUZ'DA GENEL BAŞKANLARI, HER KRİZDE BELEDİYE BAŞKANLARI YOK OLUR"

Krizin ortasında bu kadar saat yemek mi yenilir diyenlere karşı çıkıyorlar. Gerçek ortaya çıkınca tweet yarışına giriyorlar. Krizi yönetmek ile görevliyken en kıymetli dakikaların, saatlerin olduğu dönemde bir yönetim boşluğunun ortaya çıkması önemlidir.

Cumhurbaşkanımız Ulaştırma Bakanımız, İçişleri Bakanımızı krize müdahale için İstanbul'a gönderiyor. Burada bir tek kurum yok, İBB hazırlığını yapmamış. Ne adına siyasi tartışma ortaya çıkıyor, İstanbullu ve İstanbul adına bunları söylemek zorundayız.

Yönetim zaafı ortaya çıkınca tepkileri önemsemiyorum demek de yönetim zaafiyetidir. Her krizde yok olan bir tabloyla karşı karşıyayız. 15 Temmuz'da Genel Başkanları, kriz anlarında Belediye Başkanları yok olur.

SORU-CEVAP

"KRİZ DURUMUNDA BU GÖRÜŞME YAPILMAZ"

İmamoğlu ile İngiltere Büyükelçisi'nin görüşmesi

Bir krizin ortasında saatlerini büyükelçi ile görüşmeye ayırmanın kriz kadar önemli olduğunu düşünüyor. Bir kriz döneminde bu görüşme yapılmaz. Karşı taraf da bunu anlayışla karşılar. Sizin kriz karşısındaki hassasiyetsizliğiniz görüldü.

"İSPAT EDEBİLİYOR İSE EDERDİ"

İmamoğlu'nun MOBESE kamerası iddiası

Sorumlu bir yönetici, yönettiği bir bölgede kriz varken nasıl başka bir yerde vakit geçirebiliyor. İmalar yolu ile bir yaklaşım ortaya koyuyor. İspat edebiliyor ise ederdi zaten. Basit bir şey, bu krize elinizdeki imkan ve kapasitelerle, 2017'de daha büyüğüne müdahale edebilmiş bir kurumsal kapasite ile neden yeterli müdahaleyi yapamadınız? Müdahale araçlarında zincir olmaması gibi en basit konuda bile hazırlıksızdınız.

"SAYIN BAHÇELİ'YE YÖNELİK ÇOK ÇİRKİN BİR İFADE"

Fazılsay'ın Ekrem İmamoğlu paylaşımı

Bir kriz zamanında bir sanatçının bu üslup ile konuşmasını ben doğru bulmam. Kendi sanatçı arkadaşları 16-20 saat yolda kaldı. Bir sanatçının kriz anında siyasi bir ironi yerine ben daha insani bir hassasiyet ile davranmasını uygun bulurum. Bir ironi yapmaya çalışmış ama bu yeterli bir ironi olmamış. Ortaya çıkan durumla dalga geçmek doğru değil. Sayın Bahçeli ile ilgili ifade çok çirkin bir ifade. Bir sanatçı neden kriz anında böyle bir şey yapar, Bahçeli ile ilgili neden böyle çirkin ifadeler kullanır? İçeriği de, niteliği de doğru olmayan bir yaklaşım neden üretilir, bunu izah etmekte artık zorlanıyoruz. Bu kadar vatandaşımızın sıkıntı çektiği bir ortamda bu paylaşım doğru olmamıştır. Biz sanatçılarımızı yüceltmek isteriz, gurur duyarız. Ama bunlar maalesef gurur duyacağımız ifadeler değil. Bu kadar vatandaşımızın sıkıntı çektiği ortamda doğru olmadı.

SON DAKİKA: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Ekrem İmamoğlu'na tepki: "Her krizde yok olan bir tabloyla karşı karşıyayız!" | Video

Ekrem İmamoğlu: Yediğim yemek karla mücadele kadar önemli

Kar yağışının İstanbul'u esir aldığı anlarda saatlerce balıkçıda yemek yiyen ve bu durumun gizlenmesine mani olamayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Yediğim yemek karla mücadele kadar önemli" açıklamasında bulundu.

Video Player

00:00 | 00:00

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Pazartesi günü İstanbul kar yağışının etkisi altına girdi. İBB'nin zamanında önlem almaması ve koordinasyon eksikliğiyle birlikte bu durum adeta bir çileye dönüştü. İstanbulluların bu ihmalkarlıklardan dolayı yollarda mahsur kaldığı saatlerde ise İBB Başkanı İmamoğlu'nun balık restoranında saatlerce vakit geçirmesi büyük tepkilere yol açtı.

'İBB tuz yerine kum verdi' iddiası! Canlı yayında gösterdi'İBB tuz yerine kum verdi' iddiası! Canlı yayında gösterdi

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK!

İstanbul'un olağanüstü bir afet durumuyla karşı karşıya kalma anlarında belediye başkanının balık restoranında keyif yapmasını normal bir olaymış gibi lanse etmeye kalkan İmamoğlu, bu skandalı şu sözlerle savundu:

'YEDİĞİM YEMEK KARLA MÜCADELE KADAR ÖNEMLİ'

'Tepkiler beni ilgilendirmiyor. Gizli bir yemek değildi. Yemeğin gündeme taşınmasını şaşkınlıkla takip ettim. Büyükelçiyle yemek yemem karla mücadele kadar önemli'

İstanbul'daki kar krizi ardından AK Parti'den canlı yayında açıklamalarİstanbul'daki kar krizi ardından AK Parti'den canlı yayında açıklamalar

Karla mücadele kadar başka ülkelerin büyükelçileri ile ilişki kurmak da benim görevimdir. 23 yıldır müdavimi olduğum bir mekana gittik. Yemeğin gündem olmasını şaşkınlıkla izliyorum. Belediye başkanının 2 saat başka yere gitmesi normal.

AK Parti'den İmamoğlu ve İBB'ye tepki: SorumsuzlukAK Parti'den İmamoğlu ve İBB'ye tepki: Sorumsuzluk

O restoran zaten kapalı (!) O restoran zaten kapalı (!)

İmamoğlu'nun balık restoranına gittiği anlar: Kar küreme aracı özel servis yapmış!İmamoğlu'nun balık restoranına gittiği anlar: Kar küreme aracı özel servis yapmış!

Gün boyu hem burada hem sahada yaptığım çalışmalar sonunda bir vakit ayırıp oraya gidip bu resmi buluşmayı eşlerimizle birlikte yaptık. Ülkemizi konuştuk.​

İmamoğlu'ndan akılalmaz öneri! Herkes kendi kaldırımını temizlemeliİmamoğlu'ndan akılalmaz öneri! Herkes kendi kaldırımını temizlemeli

12 SAAT YALANI

24 Ocakta başlayan kar yağışının ardından 12 saatte yollarda akışkanlığı sağladıklarını belirten İmamoğlu. "Bu başarılı bir zaman dilimidir. Hızlı ve kaliteli bir çalışma yapılmıştır." dedi ancak İstanbul'da 25 Ocak günü de binlerce kişi yollarda mahsur kaldı. 

Kar yağışından 24 saat sonra da yollar kapalıydıKar yağışından 24 saat sonra da yollar kapalıydı

AK Parti’den İmamoğlu’na sert tepki!AK PARTİ'DEN İMAMOĞLU'NA SERT TEPKİ!

İmamoğlu’ndan akılalmaz savunmaİMAMOĞLU'NDAN AKILALMAZ SAVUNMA

Teşekkürler İmamoğlu!TEŞEKKÜRLER İMAMOĞLU!

İBB kara gömüldü! İmamoğlu sınıfta kaldıİBB KARA GÖMÜLDÜ! İMAMOĞLU SINIFTA KALDI

Bu haber 975986 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...