Aileler 723 gündür evlatlarına kavuşmak için nöbet tutuyor...

Aileler 723 gündür evlatlarına kavuşmak için nöbet tutuyor Evlat nöbetine katılan ailelerin direnişi devam ediyor

Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin Diyarbakır HDP il binası önünde tuttukları evlat nöbeti 3 Eylül’de 2 yılı dolduruyor. Nöbetteki aileler, dün Ankara’da HDP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bıraktı. Nöbetteki babalardan Süleyman Aydın, “3 Eylül’de tüm Türkiye’yi HDP önüne davet ediyoruz. Hep birlikte HDP’nin içyüzünü ortaya çıkaralım” dedi.

26 Ağustos 2021 - 08:22

Diyarbakır annelerinin nöbeti, 723’üncü gününde

Giriş Tarihi: 26.8.2021  08:20 Son Güncelleme: 26.8.2021  08:20

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırılan aileler HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemini devam ediyor. Ailelerin evlat nöbeti, korona virüse rağmen 723’üncü gününde de devam ediyor.

Diyarbakır annelerinin nöbeti, 723’üncü gününde

Diyarbakır annelerinin nöbeti, 723’üncü gününde

Evlatları PKK tarafından kaçırılan ailelerin başlattıkları oturma eylemi, 723’üncü gününde de kararlılıkla devam etti. HDP binası önündeki aileler, evlatlarını HDP’den geri istedi.

Diyarbakır’da, evlatları PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin 3 Eylül 2029’da HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattıkları oturma eylemi, 723’üncü gününde de kararlılıkla devam etti.

"Çocuklarımızı nasıl dağa götürdüyseniz geri getirin"

Bir diğer baba Süleyman Aydın ise, oğlunu 6 yıldır görmediğini belirterek, "HDP 6 yıldır benim oğlumu benden kopartmış. Bunlarda hiç vicdan yoktur. Eylemimizin 723'üncü gününde anne ve babaları temsilen bugün Ankara'dayız. HDP'den tek bir milletvekili bile cesaret edip Kürt ailelere sahip çıkmıyor. 6 yıldır ben oğlumu görmedim. Eşim şu anda ilaç tedavisi görüyor. Bana sürekli 'dünya gözüyle oğlumu' göreyim diyor. Neden bizim çocuklarımızı PKK'ya satıyorlar. Kürt için mücadele ediyoruz diyorlar, kürdü öldürüyorlar. HDP, açıklamasında diyorya; 'Doğu'da zulüm var' doğrudur, PKK zulmü var, HDP zulmü var. 9 yaşındaki çocukları dağa göndermek zulümden başka bir şey değildir. Biz bunların kapısında kalkmayacağız. Bizim çocuklarımızı dağa götürdüklerinde zaten öldük. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin Kürt'üyüz. Vatanımıza asla ihanet etmiyoruz. Biz çocuklarımızı istiyoruz. HDP'nin ve CHP'nin milletvekilleriyle de görüştük. Bize söyledikleri tek cevap, 'Bir şartla size sahip çıkarız. Çocuğunuzu devletten isteyin' diyorlar. Bizim çocuğumuzu devlet götürmemiş ki. Bizim çocuklarımızı CHP'nin arkadaşları, dostları götürmüş. Buradan HDP'ye sesleniyoruz; Çocuklarımızı nasıl dağa götürdüyseniz geri getirin" şeklinde konuştu.

Diyarbakır ailelerinden HDP'ye siyah çelenkli protesto: 'Bizim evladımızı HDP götürdü'

10 yıl önce HDP tarafından kandırılarak dağa götürülen oğlu Mehmet için eylem yapan anne Sariye Tokay, diğer aileler gibi nöbet çadırındaki umutlu bekleyişini sürdürdü.

Kararlılıkla eylemine devam ettiği ifade eden Tokay, oğlu Mehmet’i HDP’den geri istediğini belirterek, “Kimseden mal mülk istemiyoruz. En doğal hakkımız olan çocuklarımızı istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“KENDİ ÇOCUKLARI AVRUPA’DA OKUYOR BİZİMKİLERİ DAĞA MAHKUM ETMİŞLER”

Tokay, sözlerine şu ifadelerle devam etti:

“Kendi çocukları Avrupa'da okuyor. Bizimkileri ise dağa mahkum etmişler. Çocuğumu almadan HDP'nin önünden kesinlikle ayrılmayacağım. Doğru adresteyiz. Eylemimizde üçüncü yıla giriyoruz. HDP'liler bizi görmezlik ve duymazlıktan geldi. Bize bakacak yüzleri olmadıkları için kepenk indirip gittiler. Onlar nereye giderlerse peşlerinden gideceğiz. Asla mücadelemizi bırakmayacağız."

Diyarbakır annelerinin nöbeti, 723’üncü gününde #1Tokay, oğluna teslim olma çağrısı yaparak, “Oğlum gel arkadaşların gibi devlet güçlerine teslim ol." sözlerini kaydetti.

“HDP ÇOCUĞUMU GÖTÜRDÜ”

2015 yılında dağa kaçırılan oğlu Mehmet için Ağrı’dan gelerek eyleme katılan Salih Gökçe de oğlunun HDP tarafından kaçırıldığını vurguladı.

Eylemindeki kararlılığın altını çizen Gökçe, "Evladımı almadan eyleminden vazgeçmeyeceğim. HDP çocuğumu götürdü ve onlardan istiyorum." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır annelerinin nöbeti, 723’üncü gününde VİDEO

“DEVLETİN ŞEFKATLİ KOLLARINA VE EVİNE GEL”

Gökçe, evladına şu sözlerle seslendi:

"Oğlum ne zamana kadar o mağaralar ve tünellerde kalacaksın. Devletin şefkatli kollarına ve evine gel. Teslim olan çocuklar anne ve babasına kavuşuyor. Sen de gel teslim ol. Sen gelmeden buradan gitmeyeceğim."

Diyarbakır annelerinin nöbeti, 723’üncü gününde #2

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler 3 Eylül 2019'dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlattılar eylem başlatan, ailelerin umutlu bekleyişi 723'üncü gününe girdi. Adana'da kaldıkları dönemde dağa kaçırılan kızı için evlat nöbetine katılan baba Necmettin Biçer, kızı Gülcan'a ‘teslim ol’ çağrısı yaptı.

Diyarbakır annelerinin nöbeti, 723’üncü gününde #3

 

Diyarbakır annelerinin nöbeti, 723’üncü gününde #4

 

Diyarbakır annelerinin nöbeti, 723’üncü gününde #5

 

Diyarbakır annelerinin nöbeti, 723’üncü gününde #6

Diyarbakır annelerinin nöbeti, 723’üncü gününde #7Diyarbakır ailelerinden HDP'ye siyah çelenkli protesto: "Bizim evladımızı HDP götürdü"

ANKARA - Çocuklarının silahlı terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır aileleri, HDP'yi protesto ederek Ankara'daki Genel Merkez binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Evlatlarının PKK'lı teröristlerce dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu gören ve evlat nöbeti tutan Diyarbakır ailelerinden Celil Bektaş ile Süleyman Aydın, HDP'nin Ankara'daki Genel Merkez binasının önüne siyah çelenk bıraktı. Üzerlerinde çocukları Yusuf Bektaş ve Özkan Aydın'ın fotoğraflarının basılı olduğu tişörtlerle genel merkezin önüne gelen iki baba HDP'yi protesto ederek evlatlarının teslim edilmesini istedi.

"Evladımız gelene kadar biz HDP'nin peşini bırakmayacağız"

Çocuklarını dönene kadar HDP'nin peşinin bırakmayacaklarını söyleyen Baba Celil Bektaş, "Oğlum 5 Mayıs 2019'da HDP tarafından dağa götürüldü. Gençlik kollarında montu ve kimliği çıktı. Benim oğlum hasta. Bunlar kürdü temsil edemezler. Kürt biziz, hiçbir zaman kürtlüğümüzü inkar etmedik. Her zaman söylüyorum; Ankara'da Türküm, Diyarbakır'da Kürdüm, Trabzon'da Lazım. Bunlar ellerini bizim yakamızdan çeksin. Var olsun devletimiz yanımızdadır. Benim evladımın yer şu anda belli ama gelemez. Mayın döşemişler geleceği yere. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin Kürt'üyüz. Her yerde her zaman diyoruz. Bizim evladımız gelene kadar biz HDP'nin peşini bırakmayacağız. Bizim evladımızı HDP götürdü. Şu anda çocuklar dönemiyorlar, mayın döşemişler. Her yere gideceğiz. Ben buradan CHP ve İyi Parti'ye de sesleniyorum; Samimilerse gelsinler bize destek versinler" dedi.

Bu haber 990737 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...