A Milli Takımı heyecanlandıran tablo! İşte Dünya Kupası’na...

A Milli Takımı heyecanlandıran tablo! İşte Dünya Kupası'na gitme ihtimali

Cebelitarık'ı 6-0 mağlup eden A Milli Futbol Takımı 2022 Dünya Kupası ihtimalini son maça bıraktı. 16 Kasım'da Karadağ ile deplasmanda karşılaşacak olan milliler, alınacak sonuçlara göre grup lideri olarak direkt Dünya Kupası'na da gidebilir, play-off dahi oynayamadan elemelere veda da edebilir. Peki Türkiye 2022 Dünya Kupası'na nasıl gider? İşte tüm ihtimaller..... Son dakika: A Milli Takım'dan Dünya Kupası yolunda dev adım! Milliler Norveç'ten gelen güzel haberle sevindi..

14 Kasım 2021 - 11:02

Karadağ ve Norveç'ten müjdeli haber geldi! A Milli Takım 2022 Dünya Kupası'na nasıl gider?

Giriş Tarihi: 14.11.2021  00:29 Son Güncelleme: 14.11.2021  10:44

Son dakika: A Milli Takım'dan Dünya Kupası yolunda dev adım! Milliler Norveç'ten gelen güzel haberle sevindi..

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 9. hafta maçında Cebelitarık'ı 6-0 yendi ve puanını 18'e çıkardı. Letonya'nın da deplasmanda Norveç ile 0-0 berabere kalmasının ardından A Milli Takımımız grupta averajla ikinci sıraya yükseldi. Peki A Milli Takımımız gruptan nasıl çıkar?

Son dakika: A Milli Takım'dan Dünya Kupası yolunda dev adım! Milliler Norveç'ten gelen güzel haberle sevindi...Cebelitarık'a karşı İstanbul'da 6 farkla kazandı. Dakikalar sonra Norveç evinde Letonya'yla 0-0 berabere kaldı. Ardından Hollanda 2-0 öne geçtiği maçta Karadağ ile Podgorica'da 2-2 berabere kaldı.

Son dakika: A Milli Takım’dan Dünya Kupası yolunda dev adım! Milliler Norveç’ten gelen güzel haberle sevindi...

Son dakika haberi... Dünya Kupası Elemeleri G Grubu 9. maçında A Milli Takım, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Cebelitarık'ı 6-0 mağlup ederek 18 puana ulaştı ve averajla grupta 2. sıraya yükseldi. Milliler'e 3 puanı getiren golleri Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu (2), Merih Demiral, Serdar Dursun ve Mert Müldür kaydetti.

Karadağ ve Norveç'ten müjdeli haber geldi! A Milli Takım 2022 Dünya Kupası'na nasıl gider?

Son dakika haberi... Dünya Kupası Elemeleri G Grubu 9. maçında A Milli Takım, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Cebelitarık'ı konuk etti. Karşılaşmayı A Milli Takımımız, 6-0 kazanarak averajla grupta 2. sıraya yükseldi. Milliler'e 3 puanı getiren golleri 11'de Kerem Aktürkoğlu, 38 ve 41'de Halil Dervişoğlu, 65'te Merih Demiral, 81'de Serdar Dursun ve 84'de Mert Müldür kaydetti. Cebelitarık'ta Jayce Olivero 22'de direkt kırmızı kart gördü.

Bu sonuçla 18 puana yükselen A Milli Takım, averajla grupta 2. sıraya yükseldi. Son sırada yer alan Cebelitarık'ın ise grupta henüz puanı yok.

Grubun diğer maçında ise Norveç sahasında Letonya ile 0-0 berabere kaldı. 22.45'te başlayan maçta Hollanda, deplasmanda 2-0 öne geçtiği maçta Karadağ ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla son maçlar öncesi Milli Takımımızın Dünya Kupası'na doğrudan gitme şansı devam ediyor.

Karadağ ve Norveç'ten müjdeli haber geldi! A Milli Takım 2022 Dünya Kupası'na nasıl gider?

Cebelitarık'ı 6-0 mağlup eden A Milli Futbol Takımı 2022 Dünya Kupası ihtimalini son maça bıraktı. 16 Kasım'da Karadağ ile deplasmanda karşılaşacak olan milliler, alınacak sonuçlara göre grup lideri olarak direkt Dünya Kupası'na da gidebilir, play-off dahi oynayamadan elemelere veda da edebilir. Peki Türkiye 2022 Dünya Kupası'na nasıl gider? İşte tüm ihtimaller....

Karadağ ve Norveç’ten müjdeli haber geldi! A Milli Takım 2022 Dünya Kupası’na nasıl gider?

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri C Grubu'nda A Milli Futbol Takımı, konuk ettiği Cebelitarık'ı 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederken Norveç'in sahasında Letonya ile 0-0 berabere kalmasının ardından grupta ikinci sıraya yükseldi ve play-off iddiasını artırdı.

GALERİ DEVAM EDİYOR
Karadağ ve Norveç’ten müjdeli haber geldi! A Milli Takım 2022 Dünya Kupası’na nasıl gider?

MİLLİ TAKIM, DÜNYA KUPASI'NA NASIL GİDER?

Cebelitarık galibiyeti ile puanını 18'e yükselten milliler, Letonya'yla 0-0 berabere kalarak puanını 18 yapan Norveç ile puanlarını eşitledi ve genel averajda da rakibini 1 farkla geçti.

 

Karadağ ve Norveç’ten müjdeli haber geldi! A Milli Takım 2022 Dünya Kupası’na nasıl gider?

Hollanda'nın Karadağ deplasmanında 2-2 berabere kalmasıyla son maçlar öncesi grupta işler iyice kızışmış durumda.

 

Karadağ ve Norveç’ten müjdeli haber geldi! A Milli Takım 2022 Dünya Kupası’na nasıl gider?

Gruptaki son maçında A Milli Futbol Takımı, Karadağ ile deplasmanda karşılaşacak. Hollanda ise Norveç'i sahasında konuk edecek. Bu iki kritik karşılaşmada alınacak sonuçlara göre milliler direkt olarak Dünya Kupası'na da gidebilir, 3. olarak elemelere veda da edebilir...

Karadağ ve Norveç’ten müjdeli haber geldi! A Milli Takım 2022 Dünya Kupası’na nasıl gider?

G GRUBU'NDA KALAN MAÇLAR

16 Kasım saat 22.45

Hollanda - Norveç

Karadağ - Türkiye

.

MAÇTAN DAKİKALAR

GOL! 11. dakikada milli takım öne geçti. Cebelitarık ceza sahası önünde Burak Yılmaz'dan topu alan Kerem Aktürkoğlu, dört rakibinin arasından geçip ceza sahasına girdi. Kerem'in yerden düzgün şutunda kaleciye de çarpan meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.

31. dakikada ay-yıldızlı ekip ikinci gole yaklaştı. Zeki Çelik'in sağ kanattan arka direğe ortasında Halil Dervişoğlu kafa ile topu içeriye indirirken, savunmaya çarpan meşin yuvarlak kaleye yöneldi. Kaleci Coleing'in son anda müdahale etti top, Caner Erkin'in önünde kaldı. Bu oyuncunun sol çaprazdan sert vuruşunda savunmaya da çarpan meşin yuvarlak kornere gitti.

37. dakikada milli takım net bir fırsatı değerlendiremedi. Hızlı gelişen atakta Burak Yılmaz, ceza sahasına hareketlenen Barış Alper'e pasını atarken, bu oyuncunun yakın mesafeden vuruşunda top kaleci Coleing'de kaldı.

GOL! 38. dakikada milli takım farkı 2'ye çıkardı. Hakan Çalhanoğlu ile başlayan atakta milli futbolcular rakip ceza sahası önünde hızlı paslaştı. Son olarak Burak Yılmaz, Halil Dervişoğlu'na pasını attı. Halil'in ceza sahası ön çizgisi üzerinden sert şutunda top köşeden ağlarla buluştu: 2-0.

GOL! 41. dakikada ay-yıldızlı ekip 3. golünü buldu. Hızlı gelişen atakta Burak Yılmaz sağ kanatta topla buluştu ve ceza sahasına hareketlenen Halil Dervişoğlu'nun önüne pasını attı. Halil, altı pas önünde ayak içiyle yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı köşeden ağlara yolladı: 3-0.

45+4. dakikada milli takım, rakip ceza yayı sağ çaprazından frikik kazandı. Caner Erkin'in kullandığı frikikte top üst direkten geri döndü.

Müsabakanın ilk yarısı ay-yıldızlı ekibin 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarının başında Rıdvan Yılmaz ve Mert Müldür oyuna dahil oldu. Zeki Çelik ve Caner Erkin oyundan alındı.

49' Burak Yılmaz'ın pasında topu ağlara gönderen Halil Dervişoğlu'nun golü, ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

GOL! 65' Milli takımımız Merih Demiral'ın golüyle farkı 4'e çıkardı. Asist, Rıdvan Yılmaz.

GOL! 81' Rıdvan Yılmaz'ın ikinci asistinde Serdar Dursun farkı 5'e çıkardı!

GOL! 84' Milli takım, Mert Müldür, kafa golüyle farkı 6'ya çıkardı!

STEFAN KUNTZ'DAN 2 DEĞİŞİKLİK!

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu dokuzuncu maçında Cebelitarık'ı konuk eden A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Stefan Kuntz, son oynanan Letonya karşılaşmasına göre ilk 11'de biri zorunlu 2 değişiklik yaptı. Kuntz, Letonya maçında ilk 11'de yer alan Berat Özdemir ve sakatlığı bulunan Cengiz Ünder'in yerine Halil Dervişoğlu ile Barış Alper Yılmaz'a ilk 11'de şans verdi.

Stefan Kuntz, hücum ağırlıklı bir kadroyu sahaya sürdü. Ay-yıldızlı ekip mücadeleye, Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Caner Erkin, Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu, Hakan Çalhanoğlu, Barış Alper Yılmaz, Halil Dervişoğlu ve Burak Yılmaz ilk 11'iyle çıktı.

Milli takımda Sinan Bolat, Ersin Destanoğlu, Berat Özdemir, Berkan Kutlu, Kenan Karaman, Serdar Dursun, Rıdvan Yılmaz, Taylan Antalyalı, Mert Müldür, Abdülkadir Ömür ve Kaan Ayhan ise yedekler arasında yer aldı.

Kuntz, sakatlığı nedeniyle Cebelitarık karşılaşmasında oynayamayacağını açıkladığı Abdülkadir Ömür'ü maç kadrosuna alırken, aday kadroya bugün davet edilen Tolga Ciğerci ile Yusuf Sarı ise kadroya dahil edilmedi.

BARIŞ ALPER YILMAZ İLK MAÇINDA İLK 11'DE

Teknik direktör Stefan Kuntz, A Milli Takım aday kadrosuna ilk kez davet edilen Barış Alper Yılmaz'a başlangıç 11'inde şans verdi. Barış Alper, milli takımda yaşanan sakatlıklar nedeniyle aday kadroya sonradan davet edilmişti.

BAKAN KASAPOĞLU TRİBÜNDE

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan maçı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da izledi. Bakan Kasapoğlu karşılaşmayı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Fatih Karagümrük Kulübü Başkanı Süleyman Hurma ve TFF Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte takip etti.

TARAFTARLARDAN BÜYÜK DESTEK

Milli maça futbolseverler büyük ilgi gösterdi. Stadyumda 10 binin üzerinde taraftar karşılaşmayı takip etti. Taraftarlar, mücadele öncesi yaptıkları tezahüratlarla ay-yıldızlılara destek oldu.

HOLLANDA'YA KARADAĞ ŞOKU 

Lider Hollanda ise Karadağ deplasmanındaydı. Portakallar, 25 ve 54'te ilki penaltıdan olmak üzere Depay'ın attığı gollerle 2-0 öne geçti. Busonuçla grupta liderliği garantileyecek olan Hollanda, sonrasında ise şok yaşadı. Karadağ, 82'de Vukotic, 86'da ise Vujnovic'in attığı gollerle 2-2'yi buldu. Bu sonuçla Hollanda puanını 20 yaptı ve liderliği garantileyemedi.

Karadağ ve Norveç'ten müjdeli haber geldi! A Milli Takım 2022 Dünya Kupası'na nasıl gider?

PUAN DURUMU

1) Hollanda - 20 puan
2) Türkiye - 18 puan
3) Norveç - 18 puan
4) Karadağ - 12 puan
5) Letonya - 6 puan
6) Cebelitarık 0 puan

Karadağ ve Norveç'ten müjdeli haber geldi! A Milli Takım 2022 Dünya Kupası'na nasıl gider?

KARADAĞ'DA BERABERLİK VE MAĞLUBİYET BİLE YETEBİLİR!

Son maçta deplasmanda Karadağ ile karşılaşacak millilere, Hollanda-Norveç maçının skoruna göre beraberlik ve mağlubiyet bile yeterli olabilir.

Karadağ ve Norveç'ten müjdeli haber geldi! A Milli Takım 2022 Dünya Kupası'na nasıl gider?

Eğer Hollanda ile Norveç berabere kalırsa, Karadağ'dan millilerin alacağı 1 puan da play-off vizesini getirecek.

Hollanda Norveç'i mağlup ederse, milliler Karadağ'dan daha az fark yiyerek mağlup olsa da play-off'lara kalan taraf olacak.

Karadağ ve Norveç'ten müjdeli haber geldi! A Milli Takım 2022 Dünya Kupası'na nasıl gider?

DİREKT DÜNYA KUPASI'NA GİDEBİLİRİZ!

Hollanda'nın deplasmanda Karadağ ile 2-2 berabere kalmasının ardından Türkiye, direkt olarak Dünya Kupası'na katılabilir!

Eğer milliler Karadağ'ı, Norveç de Hollanda'yı aynı gol farkıyla mağlup ederse, Türkiye grupta liderlik koltuğuna oturarak Katar vizesi alacak.

Karadağ ve Norveç'ten müjdeli haber geldi! A Milli Takım 2022 Dünya Kupası'na nasıl gider?

AVERAJIN ÖNEMİ

Son maçlarda millilerin 2. olması için gerçekleşecek en iyi senaryo, Türkiye'nin Karadağ'ı, Hollanda'nın da Norveç'i mağlup etmesi ya da berabere kalması olacak. Cebelitarık'ı 6 farkla yenerek genel averajda Norveç'in üzerine çıkan milliler, son maçta Karadağ'ı bir farkla yenerse, Norveç'in Türkiye'nin üstüne çıkması için Hollanda'yı en az 3 farkla yenmesi gerekecek.

Eğer puan eşitliği sonrası genel averajda Norveç önde olursa, play-off bileti Norveç'in olacak.

 
Karadağ ve Norveç'ten müjdeli haber geldi! A Milli Takım 2022 Dünya Kupası'na nasıl gider?

DÜNYA KUPASI'NA GİDİŞ YOLU...

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 10 grupta mücadele eden 55 takımdan 13'ü, maçların ardından 2022 Dünya Kupası'na katılma şansı elde edecek.

 

Karadağ ve Norveç'ten müjdeli haber geldi! A Milli Takım 2022 Dünya Kupası'na nasıl gider?

Gruplarını lider tamamlayan takımların doğrudan katılacağı FIFA Dünya Kupası'na katılacak diğer 3 takım ise play-off turu maçlarının ardından belli olacak.

 

Karadağ ve Norveç'ten müjdeli haber geldi! A Milli Takım 2022 Dünya Kupası'na nasıl gider?

10 grup ikincisi ve UEFA Uluslar Ligi'nde Dünya Kupası vizesi alamayan en iyi dereceye sahip iki takımın katılacağı play-off turu maçlarının ardından Avrupa Elemeleri son bulacak.

 

Karadağ ve Norveç'ten müjdeli haber geldi! A Milli Takım 2022 Dünya Kupası'na nasıl gider?

Tek maç eleme usulüyle oynanacak 12 takımlı play-off maçlarının ardından Dünya Kupası'na katılacak diğer 3 ülke de belli olacak.

.Türkiye'nin Cebelitarık galibiyeti Alman basınında!

A Milli Futbol Takımı, 2022 Dünya Kupası elemelerinde Cebelitarık'ı 6-0 mağlup ederken, Norveç'in Letonya karşısında yaşadığı puan kaybıyla grupta averajla ikinci sıraya yükseldi. Ay-yıldızlı ekibin teknik direktörünün Stefan Kuntz olması nedeniyle de Alman basını bu galibiyete geniş yer ayırdı.

Giriş Tarihi: 14.11.2021  10:35 

BU ALBÜMÜ PAYLAŞ

Türkiye’nin Cebelitarık galibiyeti Alman basınında!

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 9. maçında ağırladığı Cebelitarık'ı 6-0 mağlup etti.

GALERİ DEVAM EDİYOR

 

Türkiye’nin Cebelitarık galibiyeti Alman basınında!

Grupta 5. galibiyetini alan ay-yıldızlı ekip, bu sonuçla puanını 18'e yükseltti. Milli Takım, sahasında Letonya ile 0-0 berabere kalan aynı puana sahip Norveç'in averajla üzerine çıkarak, ikinci sıraya yükseldi.

Türkiye’nin Cebelitarık galibiyeti Alman basınında!

Grup maçlarının tamamlanmasının ardından takımlar arasında puan eşitliği olması halinde genel averaja bakılacak. Grup lideri Dünya Kupası'na doğrudan katılırken, grup ikincisi play-off etabına katılma hakkı elde edecek.

Stefan Kuntz, hücum ağırlıklı bir kadroyu sahaya sürdü. Ay-yıldızlı ekip mücadeleye, Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Caner Erkin, Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu, Hakan Çalhanoğlu, Barış Alper Yılmaz, Halil Dervişoğlu ve Burak Yılmaz ilk 11'iyle çıktı.

Türkiye’nin Cebelitarık galibiyeti Alman basınında!

Türkiye'nin grupta averajla ikinci sıraya yükselmesi, teknik direktör Stefan Kuntz'dan dolayı Alman basının da gündemindeydi. Maça geniş yer ayıran gazetelerin attığı başlıklardan bazıları şöyle...

Türkiye’nin Cebelitarık galibiyeti Alman basınında!

SPORT1

"Kuntz Hollanda üzerinde baskı kurdu"

 

Türkiye'nin Cebelitarık galibiyeti Alman basınında!

KICKER

"Cebelitarık zaferi sonrası Türkiye, 'mucizeler' için umut etmeye devam ediyor"

Türkiye'nin Cebelitarık galibiyeti Alman basınında!

SKY SPORT ALMANYA

"Kuntz için hassas bir görev: Türkiye için Dünya Kupası bileti hala orada"

Türkiye'nin Cebelitarık galibiyeti Alman basınında!

SPORT BILD

"Kuntz Türkiye ile ikinci sırayı aldı"

Bu haber 991168 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...