15 Temmuz hain darbe girişimi öncesi skandal buluşma! CHP 14...

15 Temmuz hain darbe girişimi öncesi skandal buluşma! CHP 14 Temmuz'da Pentagon'da

CHP’nin Amerika temsilcisi Fazlı Yurter Özcan, darbe girişiminden bir gün önce de Pentagon’daydı. Özcan, FETÖ’nün kalkışmasını izleyen günlerde de adı darbeyle anılan birçok isimle bir araya geldi. CHP’nin temasları Arap gazeteci ve aktivist gençlerin 2014’te kurduğu “Sasapost” sitesinde yer aldı. Resmi kayıt ve belgelerden hareketle 23 ülkenin ABD’deki lobi faaliyetlerinin izini süren ekip “Washington’a Hac” isimli bir rapor yayınladı. Türkiye dosyasında “CHP’nin Washington’daki lobi çalışmalar

09 Şubat 2021 - 09:37

15 Temmuz hain darbe girişimi öncesi skandal buluşma! CHP 14 Temmuz'da Pentagon'da

Giriş Tarihi: 9.2.2021  06:59 Son Güncelleme: 9.2.2021  09:20

CHP’nin 15 Temmuz sürecinde ’de gizemli temasları ortaya çıktı. CHP’nin Amerika temsilcisi , darbe girişiminden bir gün önce de Pentagon’daydı. Özcan, FETÖ’nün kalkışmasını izleyen günlerde de adı darbeyle anılan birçok isimle bir araya geldi. CHP’nin temasları Arap gazeteci ve aktivist gençlerin 2014’te kurduğu “Sasapost” sitesinde yer aldı. Resmi kayıt ve belgelerden hareketle 23 ülkenin ABD’deki lobi faaliyetlerinin izini süren ekip “Washington’a Hac” isimli bir rapor yayınladı. Türkiye dosyasında “CHP’nin Washington’daki lobi çalışmaları” yer alıyor.

CHP 14 Temmuz'da Pentagon'da

CHP'nin, FETÖ'nün kalkışması öncesinde ve sonrasında ABD'de yoğun bir görüşme trafiğine imza attığı ortaya çıktı. ABD Adalet Bakanlığı belgelerine göre CHP'nin resmi temsilcisi Fazlı Yurter Özcan darbe girişiminden 1 gün önce ABD Savunma Bakanlığı'nda sır ziyaretlere imza attı. Darbede sonra ağustos ayında da Özcan'ın görüşme trafiği devam etti. CHP temsilcisinin görüşme listesinde darbe destekçilerinden, CIA uzantılı sözde sivil toplum kuruluşlarına kadar çok sayıda isim ve kurum var.

CHP 14 Temmuz'da Pentagon'da

5 BİN 500 BELGENİN ARASINDAN ÇIKTI
ABD'de lobi faaliyeti yürüten kişi ve kurumlar, bu kapsamda yaptığı görüşmeleri ve yaptığı harcamaları 6 ayda bir Adalet Bakanlığı'na bildiriyor. Bakanlık ise FARA(Yabancı Kayıt Kanunu) olarak bilinen belgeleri kamuoyu ile paylaşıyor. Arap gazeteci ve aktivist gençlerin 2014 yılında kurduğu medya ve araştırma sitesi "Sasapost" bu resmi belgeler üzerinden "Washington'a Hac" isimli bir rapor yayınladı. Sasapost ekibi, aralarında Türkiye'nin de olduğu 23 ülkenin ABD'de yürüttüğü lobi faaliyetlerinin izini sürdü ve 5 bin 500 belge 431 sözleşmeyi inceleyerek çarpıcı raporlara imza attı. Ekibin Türkiye dosyasında hazırladığı başlıklardan birisi de "CHP'nin Washington'daki lobi" faaliyetleri oldu.

DARBEDEN ÖNCE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA
Merkezin yayınladığı resmi belgelere göre CHP'nin resmi ABD'deki resmi Temsilcisi Fazlı Yurter Özcan, lobi faaliyetleri kapsamında onlarca görüşme gerçekleştirdi. Ancak en yoğun ve dikkat çekici görüşme trafiğine 2016 yılında 15 Temmuz kısa bir süre önce ve sonra imza attı. Darbeden 2,5 ay önce, 12-14 Nisan 2016 tarihleri arasında 2 parti yöneticisi Washington'ta kulisleri yoklayan Özcan, darbe girişiminden önce bir kez daha ABD Dışişleri Bakanlığı'nın kapısını aşındırdı.

15 Temmuz hain darbe girişimi öncesi skandal buluşma! CHP 14 Temmuz'da Pentagon'da ile ilgili görsel sonucu
PENTAGON'DA KİMİNLE NE GÖRÜŞTÜ?
Yeni Şafak'ın haberine göre Özcan, darbeden önce ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'de terörle mücadele ve iç politika dosyası üzerinde çalışan Kidnard Raymond ile bir araya geldi. FETÖ'cülerin kalkışmasına saatler kala Özcan bir kez daha sahne aldı. Özcan, 14 Temmuz'da ABD Savunma Bakanlığı'nda sır bir görüşme gerçekleşti. Özcan'ın bu ziyarette kiminle, hangi konuda görüştüğü merak konusu oldu.

CIA'in arka bahçesinde

Özcan'ın darbe girişimi sonrası 8 Ağustos'ta görüştüğü isimler listesindeki bir diğer isim ise Ulusal Demokrasi Vakfı'ndan (NED) Richard Kraemer. Türkiye'de adı sı ksık duyulan vakıflardan birisi. ABD gizli servisi CIA'ın arka bahçelerinden birisi olan vakıf, Türkiye'deki birçok muhalif basın yayın oganını fonluyor. Özellikle FETÖ'cü darbe girişiminin yaşandığı 2016 yılı başlangıcından itibaren bu fonu 6 kat artıran vakıf, Gezi olaylarında aktif rol alan STK'lara da para akıttığı iddia ediliyor.



ABD Adalet Bakanlığı'na sunulması zorunlu olan belgede Özcan'ın görüşme trafiği gün gün gösterildi.

FETÖ TETİKÇİSİ DE LİSTEDE
15 Temmuz'dan 1 gün önce ABD Savunma Bakanlığı'na giden Yurter Özcan, darbe girişiminden sonra da nefes kesen bir görüşme trafiğine imza attı. FARA belgelerine göre 3 Ağustos'ta dünyadaki tüm Yahudi teşkilatlarının "Çatı Örgütü" olan Bnai Brith'in Başkan Yardımcısı Dan Mariaschin ile görüşen Özcan, aynı gün ABD ile İsrail Devleti ilişkilerine yön veren Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi'ni (AIPAC) ziyaret etti. Özcan'ın 3 Ağustos temasları bununla da sınırlı kalmadı.



Michael Rubin

Beyaz Saray'a giden darbe girişimini önceden bildiği iddia edilen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Danışmanı Anna Adeola Makanju ile görüştü. Makanju'nun dikkat çeken özelliği ise eğitimini, dünyanın dört bir yanındaki renkli darbelerin mimarı George Soros'un bursu ile tamamlamış olması. CHP'lilerin 4 Ağustos'taki durağı da Türk kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim oldu. Özcan, FETÖ'nün ABD'deki ön tanıdık lobicilerinden birisi olan Michael Rubin ile görüştü. 15 Temmuz kalkışmasından yaklaşık 4 ay önce yazdığı bir yazıyla Türkiye'de darbe olabileceğini söyleyen Rubin, bunun bir analiz değil bazı kaynaklar tarafından kendisine aktarılmış bir istihbarat olduğunu söylemişti.

HANNAH'LA BAŞ BAŞA!
Özcan, 12 Ağustos'ta Demokrasileri Savunma Vakfı'na (FDD) ikinci ziyaretini yaptı. Özcan'ın sunduğu belgede görüştüğünü açıkladığı isim ise John Hannah. Birleşik Arap Emirlikleri ile yakın ilişkileri ile tanınan Hannah, Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in Ulusal Güvenlik Danışmanı olan John Hannah, 15 Temmuz'dan 1 ay önce Türkiye'de darbe girişimi olacağını yazmıştı.



John Hannah

Cumhurbaşkanı Erdoğan için "tehlikeli şahıs" ifadesini kullanan Hannah, darbe olacağını açık açık yazmıştı. Hannah, Erdoğan'a karşı bu tip bir müdahalenin de olasılıklar dahilinde olduğunu iddia etmişti. Hannah, şu ifadeleri kullanmıştı: Erdoğan problemi ABD çıkarları için büyük tehlikeler oluşturmaya devam ediyor. Er ya da geç bir hesaplaşma günü yaşanması ihtimal dahilinde. ABD, zararlarını azaltma hazırlıklarına şimdiden başlamalı…


ORGANİZATÖRÜ DE UNUTMADI

Henri Barkey

Özcan'ın darbe girişiminden birkaç gün sonra başlattığı görüşme trafiğindeki diğer isim ise o dönem bir düşünce kuruluşu temsilcisi olan Henri Barkey. Özcan, Barkey ile 16 Ağustos'ta görüştü. Hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tanzim edilen iddianameye göre bir dönem CIA'da çalışan Barkey, 15 Temmuz'da da rol aldı. O gece Büyükada'da bir otelde kalan Barkey, 15 kişilik ekibi ile gelişmeleri dakika dakika takip edip yoğun şekilde uluslararası irtibatlar kurdu. Girişimin başarısız olduğu kesinleşince 17 Temmuz'da Türkiye'den ayrıldı. Türkiye'den Barkey, terörist Fetullah Gülen'in ABD'de ikamet etmesini sağlayan CIA Şefi Graham Fuller'in da yakın arkadaşı. CHP'li Özcan'ın böylesine karanlık bir profille darbe girişiminden tam 30 gün sonra bir araya gelmesi dikkat çekici.



Fazlı Yurter Özcan

TÜRKİYE DÜŞMANI VAKFA KOŞTU

Özcan tarafından ABD Adalet Bakanlığı'na sunulan belgelere göre CHP'lilerin 5 Ağustos'taki durağı Demokrasileri Savunma Vakfı (FDD) oldu. Vakıf, isminin tam tersine demokrasiyi savunmak yerine FETÖ'cülerin 15 Temmuz'daki darbe girişimini açıktan destekledi. Vakıf, FETÖ'nün düzmece belgelerle açılan Halkbank ve Rıza Sarraf davalarında yer aldığı gibi soruşturmayı yürüten FBI ajanlarına ve soruşturmaya bakan savcılara da özel ödüller vermişti. CHP'lilerin 15 Temmuz tehlikesinin tam olarak savuşturulamadığı bir tarihte FETÖ ve darbe destekçisi vakıfta ne görüşmesi yaptığı merak konusu.



FARA'ya sunulan belgelerde Özcan'ın e-imzası yer alıyor.

CHP 14 Temmuz'da Pentagon'da

CHP’nin 15 Temmuz sürecinde ABD’de gizemli temasları ortaya çıktı. CHP’nin Amerika temsilcisi Fazlı Yurter Özcan, darbe girişiminden bir gün önce de Pentagon’daydı. Özcan, FETÖ’nün kalkışmasını izleyen günlerde de adı darbeyle anılan birçok isimle bir araya geldi. CHP’nin temasları Arap gazeteci ve aktivist gençlerin 2014’te kurduğu “Sasapost” sitesinde yer aldı. Resmi kayıt ve belgelerden hareketle 23 ülkenin ABD’deki lobi faaliyetlerinin izini süren ekip “Washington’a Hac” isimli bir rapor yayınladı. Türkiye dosyasında “CHP’nin Washington’daki lobi çalışmaları” yer alıyor.

CHP’nin, FETÖ’nün kalkışması öncesinde ve sonrasında ABD’de yoğun bir görüşme trafiğine imza attığı ortaya çıktı. ABD Adalet Bakanlığı belgelerine göre CHP’nin resmi temsilcisi Fazlı Yurter Özcan darbe girişiminden 1 gün önce ABD Savunma Bakanlığı’nda sır ziyaretlere imza attı. Darbede sonra ağustos ayında da Özcan’ın görüşme trafiği devam etti. CHP temsilcisinin görüşme listesinde darbe destekçilerinden, CIA uzantılı sözde sivil toplum kuruluşlarına kadar çok sayıda isim ve kurum var.

CHP 14 Temmuz'da Pentagon'da

15 Temmuz için ‘kontrollü darbe’ diyen CHP’nin ABD’deki sır görüşmeleri ortaya döküldü.

15 Temmuz için ‘kontrollü darbe’ diyen CHP’nin ABD’deki sır görüşmeleri ortaya döküldü.

CHP’nin, FETÖ’nün kalkışması öncesinde ve sonrasında ABD’de yoğun bir görüşme trafiğine imza attığı ortaya çıktı. ABD Adalet Bakanlığı belgelerine göre CHP’nin resmi temsilcisi Fazlı Yurter Özcan darbe girişiminden 1 gün önce ABD Savunma Bakanlığı’nda sır ziyaretlere imza attı. Darbede sonra ağustos ayında da Özcan’ın görüşme trafiği devam etti. CHP temsilcisinin görüşme listesinde darbe destekçilerinden, CIA uzantılı sözde sivil toplum kuruluşlarına kadar çok sayıda isim ve kurum var.

Çok mahrem 15 Temmuz itirafları

GÜNDEM

Çok mahrem 15 Temmuz itirafları

5 BİN 500 BELGENİN ARASINDAN ÇIKTI

ABD’de lobi faaliyeti yürüten kişi ve kurumlar, bu kapsamda yaptığı görüşmeleri ve yaptığı harcamaları 6 ayda bir Adalet Bakanlığı’na bildiriyor. Bakanlık ise FARA(Yabancı Kayıt Kanunu) olarak bilinen belgeleri kamuoyu ile paylaşıyor. Arap gazeteci ve aktivist gençlerin 2014 yılında kurduğu medya ve araştırma sitesi “Sasapost” bu resmi belgeler üzerinden “Washington’a Hac” isimli bir rapor yayınladı. Sasapost ekibi, aralarında Türkiye’nin de olduğu 23 ülkenin ABD’de yürüttüğü lobi faaliyetlerinin izini sürdü ve 5 bin 500 belge 431 sözleşmeyi inceleyerek çarpıcı raporlara imza attı. Ekibin Türkiye dosyasında hazırladığı başlıklardan birisi de “CHP’nin Washington’daki lobi” faaliyetleri oldu.

DARBEDEN ÖNCE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDA

Merkezin yayınladığı resmi belgelere göre CHP’nin resmi ABD’deki resmi Temsilcisi Fazlı Yurter Özcan, lobi faaliyetleri kapsamında onlarca görüşme gerçekleştirdi. Ancak en yoğun ve dikkat çekici görüşme trafiğine 2016 yılında 15 Temmuz kısa bir süre önce ve sonra imza attı. Darbeden 2,5 ay önce, 12-14 Nisan 2016 tarihleri arasında 2 parti yöneticisi Washington’ta kulisleri yoklayan Özcan, darbe girişiminden önce bir kez daha ABD Dışişleri Bakanlığı’nın kapısını aşındırdı.

ABD Dışişleri Bakanlığı: 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgimiz yok

DÜNYA

ABD Dışişleri Bakanlığı: 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgimiz yok

PENTAGON’DA KİMİNLE NE GÖRÜŞTÜ?

Özcan, darbeden önce ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’de terörle mücadele ve iç politika dosyası üzerinde çalışan Kidnard Raymond ile bir araya geldi. FETÖ’cülerin kalkışmasına saatler kala Özcan bir kez daha sahne aldı. Özcan, 14 Temmuz’da ABD Savunma Bakanlığı’nda sır bir görüşme gerçekleşti. Özcan’ın bu ziyarette kiminle, hangi konuda görüştüğü merak konusu oldu.

CIA’in arka bahçesinde

Özcan’ın darbe girişimi sonrası 8 Ağustos’ta görüştüğü isimler listesindeki bir diğer isim ise Ulusal Demokrasi Vakfı’ndan (NED) Richard Kraemer. Türkiye’de adı sı ksık duyulan vakıflardan birisi. ABD gizli servisi CIA’ın arka bahçelerinden birisi olan vakıf, Türkiye’deki birçok muhalif basın yayın oganını fonluyor. Özellikle FETÖ’cü darbe girişiminin yaşandığı 2016 yılı başlangıcından itibaren bu fonu 6 kat artıran vakıf, Gezi olaylarında aktif rol alan STK’lara da para akıttığı iddia ediliyor.

Pensilvanya'dan mesaj mı getirdi

DÜNYA

Pensilvanya'dan mesaj mı getirdi

 

ABD Adalet Bakanlığı’na sunulması zorunlu olan belgede Özcan’ın görüşme trafiği gün gün gösterildi.

FETÖ tetikçisi de listede

15 Temmuz’dan 1 gün önce ABD Savunma Bakanlığı’na giden Yurter Özcan, darbe girişiminden sonra da nefes kesen bir görüşme trafiğine imza attı. FARA belgelerine göre 3 Ağustos’ta dünyadaki tüm Yahudi teşkilatlarının “Çatı Örgütü” olan Bnai Brith’in Başkan Yardımcısı Dan Mariaschin ile görüşen Özcan, aynı gün ABD ile İsrail Devleti ilişkilerine yön veren Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi’ni (AIPAC) ziyaret etti. Özcan’ın 3 Ağustos temasları bununla da sınırlı kalmadı.

Michael Rubin

Beyaz Saray’a giden darbe girişimini önceden bildiği iddia edilen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Danışmanı Anna Adeola Makanju ile görüştü. Makanju’nun dikkat çeken özelliği ise eğitimini, dünyanın dört bir yanındaki renkli darbelerin mimarı George Soros’un bursu ile tamamlamış olması. CHP’lilerin 4 Ağustos’taki durağı da Türk kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim oldu. Özcan, FETÖ’nün ABD’deki ön tanıdık lobicilerinden birisi olan Michael Rubin ile görüştü. 15 Temmuz kalkışmasından yaklaşık 4 ay önce yazdığı bir yazıyla Türkiye’de darbe olabileceğini söyleyen Rubin, bunun bir analiz değil bazı kaynaklar tarafından kendisine aktarılmış bir istihbarat olduğunu söylemişti.

O mesajlar Atasoy’u yalanlıyor

GÜNDEM

O mesajlar Atasoy’u yalanlıyor

Hannah’la baş başa!

Özcan, 12 Ağustos’ta Demokrasileri Savunma Vakfı’na (FDD) ikinci ziyaretini yaptı. Özcan’ın sunduğu belgede görüştüğünü açıkladığı isim ise John Hannah. Birleşik Arap Emirlikleri ile yakın ilişkileri ile tanınan Hannah, Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in Ulusal Güvenlik Danışmanı olan John Hannah, 15 Temmuz’dan 1 ay önce Türkiye’de darbe girişimi olacağını yazmıştı.

John Hannah

Cumhurbaşkanı Erdoğan için “tehlikeli şahıs” ifadesini kullanan Hannah, darbe olacağını açık açık yazmıştı. Hannah, Erdoğan’a karşı bu tip bir müdahalenin de olasılıklar dahilinde olduğunu iddia etmişti. Hannah, şu ifadeleri kullanmıştı: Erdoğan problemi ABD çıkarları için büyük tehlikeler oluşturmaya devam ediyor. Er ya da geç bir hesaplaşma günü yaşanması ihtimal dahilinde. ABD, zararlarını azaltma hazırlıklarına şimdiden başlamalı…

Organizatörü de unutmadı

Henri Barkey

Özcan’ın darbe girişiminden birkaç gün sonra başlattığı görüşme trafiğindeki diğer isim ise o dönem bir düşünce kuruluşu temsilcisi olan Henri Barkey. Özcan, Barkey ile 16 Ağustos’ta görüştü. Hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tanzim edilen iddianameye göre bir dönem CIA’da çalışan Barkey, 15 Temmuz’da da rol aldı. O gece Büyükada’da bir otelde kalan Barkey, 15 kişilik ekibi ile gelişmeleri dakika dakika takip edip yoğun şekilde uluslararası irtibatlar kurdu. Girişimin başarısız olduğu kesinleşince 17 Temmuz’da Türkiye’den ayrıldı. Türkiye’den Barkey, terörist Fetullah Gülen’in ABD’de ikamet etmesini sağlayan CIA Şefi Graham Fuller’in da yakın arkadaşı. CHP’li Özcan’ın böylesine karanlık bir profille darbe girişiminden tam 30 gün sonra bir araya gelmesi dikkat çekici.

Fazlı Yurter Özcan

Türkiye düşmanı vakfa koştu

Özcan tarafından ABD Adalet Bakanlığı’na sunulan belgelere göre CHP’lilerin 5 Ağustos’taki durağı Demokrasileri Savunma Vakfı (FDD) oldu. Vakıf, isminin tam tersine demokrasiyi savunmak yerine FETÖ’cülerin 15 Temmuz’daki darbe girişimini açıktan destekledi. Vakıf, FETÖ’nün düzmece belgelerle açılan Halkbank ve Rıza Sarraf davalarında yer aldığı gibi soruşturmayı yürüten FBI ajanlarına ve soruşturmaya bakan savcılara da özel ödüller vermişti. CHP’lilerin 15 Temmuz tehlikesinin tam olarak savuşturulamadığı bir tarihte FETÖ ve darbe destekçisi vakıfta ne görüşmesi yaptığı merak konusu.

FARA’ya sunulan belgelerde Özcan’ın e-imzası yer alıyor.

SON DAKİKA: CHP'li  partisinden istifa etti: ABD'den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum

Giriş Tarihi: 08.02.2021 Güncelleme Tarihi: 08.02.2021 

Son dakika haberi! Memleket Hareketi'ni partileştirme kararı alan ve CHP'den istifa edeceğini açıklayan eski CHP Milletvekili , Ankara'da basın toplantısı düzenledi. Partisinden istifa edeceğini açıklayan İnce madde madde istifa nedenlerini açıklayarak, "İstifayı e-devlet'ten yapacağım, gerekçesini sonra açıklayacağım." dedi. Muharrem İnce'nin e-devlet üzerinden yaptığı kabul edildi ve CHP-İnce birlikteliği sona ermiş oldu.

CHP'li İnce partisinden istifa etti

Başlattığı Memleket Hareketi'ni partileştirme kararı alan ve CHP'den istifa edeceğini açıklayan eski CHP Milletvekili Muharrem İnce, Ankara'da basın toplantısı düzenledi.

İnce'nin açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Yakın zamanda partimizin genel merkezinde sizleri ağırlayacağız. Biz Türkiye'ye seçenek olacağız. Parti içindeki demokrasiyi yok edersen kimse sana inanmaz. Kendi partililerini kucaklamayanlar kimseyi kucaklayamaz.

Son dakika: Muharrem İnce CHP'den istifa etti! Basın açıklamasında duyurmuştu...
CHP KENDİ DEĞERLERİNDEN UZAKLAŞMIŞTIR
Dostlarına bel bağlayan tek ana muhalefet partisi CHP'dir. Muhalefet istifa etmelidir. (Kılıçdaroğlu'na) 'İstifa etmelisin' deyip kendin istifa etmiyorsan o koltukta neden oturuyorsun? CHP kendi değerlerinden uzaklaşmıştır.

CHP ideolojik savrulmalar yaşamaktadır. Bugün bir yol ayrımında olduğumu biliyorum.

ATATÜRK'ÜN EMANETİ KALMAMIŞTIR
Kafamda siyah saç kalmamış durumdayım. Bu 42 yıl içinde her kademede görev yaptım. Hala Atatürkçüyüm, hala cumhuriyetçiyim. Bir yandan partiyi yönetenler partinin evlatlarına iftira atarken, diğer taraftan CHP ile mücadele etmiş insanlarla kol kola girmişlerdir. Ortada değer yoktur, emeğe saygı yoktur. Atatürk'ün emaneti kalmamıştır, ortada bir tabela vardır sadece.

Video Player

00:27 | 03:51

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

KİMLERLE YOLUMU AYIRIYORUM?
Bir, ABD'den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum. Mustafa Kemal deyip, Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. Grup başkanvekilliği seçimini bile kaldırıp atamaya getiren bu yönetimle yollarımı ayırıyorum. CHP aday yapmayınca başka partiden gidip aday olup, bugün CHP'yi yönetenlerle yolumu ayırıyorum. Bugün sahte CHP'li olanlarla yolumu ayırıyorum. FETÖ'cüleri, Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum. Mavi Vatan'ı kavrayamayanlarla yolumu ayırıyorum. Türkiye maalesef Azerbaycan'a yardım etti diyenlerle yolumu ayırıyorum. Bu arkadaşlardan ayrılıyorum.

MADDE MADDE AÇIKLADI

ABD'den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum.

Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum.

Sahte CHP'lilerle yolumu ayırıyorum.

"Türkiye maalesef Azerbaycan'a yardım etti" diyenlerle yolumu ayırıyorum.

FETÖ'cüleri sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum.

Mavi Vatan'ı kavrayamayanlarla yolumu ayırıyorum.

İstifayı e-devlet'ten yapacağım, gerekçesini sonra açıklayacağım.

3 VEKİL MEMLEKET HAREKETİ'NE KATILDI
İnce ayrıca, CHP'den ayrılan 3 milletvekilinin de Memleket Hareketi'ne katıldığını söyledi.

İSTİFASI KABUL EDİLDİ
Muharrem İnce'nin e-devlet üzerinden CHP'yen yaptığı istifa kabul edildi ve 8 Şubat 2021 itibarıyla Muharrem İnce'nin CHP'yle bağı resmen kopmış oldu.

Son dakika: Muharrem İnce bugün CHP'den istifa etti: FETÖ'cüleri Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum

Son dakika haberine göre Memleket Hareketi ile partileşme kararı alan , E-devlet üzerinden istifa etti. İstifa öncesi 'da basın toplantısı düzenleyen Muharrem İnce, 'nin artık bir tabeladan ibaret olduğunu belirtti. İnce, "Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. Sahte CHP'lilerle yolumu ayırıyorum. FETÖ'cüleri Sarozcuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum. 'Türkiye malesef Azerbaycan'a yardım etti' diyenlerle yolumu ayırıyorum. ABD'den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum. Ne işimiz var Libya'da diyenlerden ayrılıyorum." diyerek istifasını duyurdu.

CHP NASIL BİR YOL İZLEYECEK?
MYK saat 12'de toplandı. CHP'den neden ayrıldığını anlatacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İnce'nin partiden ayrılmasına sıcak bakmamıştı. Öyleki Kılıçdaroğlu, 'parayla parti kuruyorlar' iddiasını gündeme getirmişti.

Muharrem İnce CHP'den istifa etti
3 CHP'Lİ VEKİL DE İSTİFA ETMİŞTİ
CHP'den Mehmet Ali Çelebi Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel'in istifasının ardından açıklama yapan İnce bu milletvekilleriyle bağlantıda olduğunu ve kendisinin de istifa edeceğini açıklamıştı.

Son dakika: Muharrem İnce bugün CHP'den istifa etti: FETÖ'cüleri Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum

 haberi… Taciz ve tecavüz skandalları ile çalkalanan ’de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na mektup yazan 3 milletvekilinin istifasının ardından flaş bir gelişme daha yaşandı. ‘Bin Günde Memleket Hareketi’ni başlatan , Ankara’da ofisinin önünde düzenlediği basın toplantısında CHP’den istifa ettiğini açıkladı. Öte yandan Muharrem İnce'nin, e-Devlet üzerinden yaptığı başvuru kabul edildi. İnce, CHP üyeliğinden resmi olarak istifa etti. İşte CHP’de deprem etkisi yaratan son dakika haberinin dikkat çeken ayrıntıları…

Son dakika: Muharrem İnce bugün CHP'den istifa etti: FETÖ'cüleri Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum

'nin e-Devlet üzerinden yaptığı 'den istifa başvurusu onaylandı. Başlattığı Memleket Hareketi'ni partileştirme kararı alan ve CHP'den istifa ettiğini açıklayan Muharrem İnce, 'da basın toplantısı düzenledi.

Muharrem İnce bugün CHP'den istifa ediyor: FETÖ'cüleri Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorumMUHARREM İNCE BUGÜN CHP'DEN İSTİFA EDİYOR: FETÖ'CÜLERİ SOROSÇULARI KORUYANLARLA YOLUMU AYIRIYORUM

İnce'nin açıklamalarından öne çıkan satır başları:

CHP'DE BİR TABELA VAR SADECE
CHP ideolojik savrulmalar yaşamaktadır. Bugün bir yol ayrımında olduğumu biliyorum.

Kafamda siyah saç kalmamış durumdayım. Bu 42 yıl içinde her kademede görev yaptım. Hala Atatürkçüyüm, hala cumhuriyetçiyim. Bir yandan partiyi yönetenler partinin evlatlarına iftira atarken, diğer taraftan CHP ile mücadele etmiş insanlarla kol kola girmişlerdir. Ortada değer yoktur, emeğe saygı yoktur. Atatürk'ün emaneti kalmamıştır, ortada bir tabela vardır sadece.

FETÖ'CÜLERİ, SOROSÇULARI KORUYANLARLA YOLUMU AYIRIYORUM
Kimlerle yolumu ayırıyorum? Bir, ABD'den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum. Mustafa Kemal deyip, Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. Grup başkanvekilliği seçimini bile kaldırıp atamaya getiren bu yönetimle yollarımı ayırıyorum. CHP aday yapmayınca başka partiden gidip aday olup, bugün CHP'yi yönetenlerle yolumu ayırıyorum. Bugün sahte CHP'li olanlarla yolumu ayırıyorum. FETÖ'cüleri, Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum. Mavi Vatan'ı kavrayamayanlarla yolumu ayırıyorum. Türkiye maalesef Azerbaycan'a yardım etti diyenlerle yolumu ayırıyorum. Bu arkadaşlardan ayrılıyorum.

YENİ BİR YOLA ÇIKIYORUZ
Yeni bir yola çıkıyoruz. Hedefimiz 50+1. Üçüncü bir seçenek, özgüveni yüksek Türkiye'ye 50+1'i getirecek olan 83 milyona girin koluma diyorum.

BUGÜN, BİRAZ SONRA CHP'DEN İSTİFA EDECEĞİM
Muharrem İnce, CHP'den ne zaman istifa edeceğine yönelik soruya "Bugün, biraz sonra CHP'den istifa edeceğim. Bunun bir gerekçesini de yazılı olarak göndereceğim" dedi.

CHP'DEN BAŞKA İSTİFALAR OLACAK MI?
Başka istifa konuları hakkında sorulara yanıt veren İnce, "bunu zamana bırakalım" dedi.

İSTİFA BAŞVURUSU ONAYLANDI
Muharrem İnce'nin e-Devlet üzerinden yaptığı CHP'den istifa başvurusu onaylandı.

3 CHP'Lİ VEKİL DE İSTİFA ETMİŞTİ
CHP'den   ve 'in istifasının ardından açıklama yapan İnce bu milletvekilleriyle bağlantıda olduğunu ve kendisinin de istifa edeceğini açıklamıştı.

SON DAKİKA: Muharrem İnce, CHP’den istifa etti! e-Devlet üzerinden yaptığı başvuru kabul edildi

Son dakika haberleri… Yeni parti kurma hazırlığındaki Muharrem İnce, Ankara'da ofisinin önünde düzenlediği basın toplantısında CHP'den istifa ettiğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştiren Muharrem İnce, "Kendi partisinin evlatlarını kucaklayamayanlar, milleti kucaklayamaz. Özgüveni olmayan, iddiası olmayan tek ana muhalefet partisi CHP'dir. CHP, Atatürk'ün kurduğu ideolojiden uzaklaşmıştır" dedi.

SON DAKİKA! Muharrem İnce'den canlı yayında CHP'den istifa açıklaması! Çok sert açıklamalar

İnce'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Muhalefet, parti içindeki demokrasiyi yok ederek millete demokrasi vaat edersen kimse sana inanmaz. CHP'de Atatürk diyemeyen CHP'li yöneticilerin olması içimizi kan ağlatmaktadır.

YOLUMU AYIRIYORUM

Bugün yol ayrımında olduğumu biliyorum. Partiyi yönetenler partinin evlatlarına iftira atmıştır. Ortada ilke ve değer yoktur. Liyakat yoktur. Atatürk'ün partisi kalmamıştır. Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. Sahte CHP'lilerle yolumu ayırıyorum. FETÖ'cüleri koruyanlarla yolumu ayırıyorum. 'Türkiye malesef Azerbaycan'a yardım etti' diyenlerle yolumu ayırıyorum. ABD'den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum. Ne işimiz var Libya'da diyenlerden ayrılıyorum.

CHP ARTIK BİR TABELADAN İBARET

CHP artık bir tabeladan ibaret. Hedefimiz 50+1. Tek adam partisi değil, ortak aklında partisi olacağız. Partimizin ismi, logosu her şeyi hazır. Her şeyimiz tamam. Bize yakışır bir şekilde açıklayacağız. Bugün CHP'den istifa edeceğim. Gerekçesini de hafta içi yazılı olarak göndereceğim"

CHP'DEN BAŞKA İSTİFALAR OLACAK MI?

Başka istifa konuları hakkında sorulara yanıt veren Muharrem İnce, "Bunu zamana bırakalım" dedi.

SON DAKİKA! Muharrem İnce CHP'den E- Devlet üzerinde istifa etti! | Video

CHP'DEN İSTİFA ETTİ

Öte yandan Muharrem İnce'nin, e-Devlet üzerinden yaptığı başvuru kabul edildi. İnce, CHP üyeliğinden resmi olarak istifa etti.

3 MİLLETVEKİLİ İSTİFA ETMİŞTİ

"BEN DE İSTİFA EDECEĞİM"

Programımız üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzde ki süreçte yüzde 50 artı biri alacak bir siyasi yapı oluşturacağız. Bende çok kısa süre içerisinde istifa edeceğim." ifadelerini kullanmıştı.

Muharrem İnce'nin CHP'den ayrılacağı tarih belli oldu! Taciz ve tecavüzle çalkalanan CHP'de istifalar üst üste geliyorMUHARREM İNCE'NİN CHP'DEN AYRILACAĞI TARİH BELLİ OLDU! TACİZ VE TECAVÜZLE ÇALKALANAN CHP'DE İSTİFALAR ÜST ÜSTE GELİYOR

Ankara kulislerinden son dakika: CHP'de Muharrem İnce istifaları! 3 vekilin ardından hangi illerde toplu istifa olacak? Muhittin Böcek de CHP'den istifa edecek mi?ANKARA KULİSLERİNDEN SON DAKİKA: CHP'DE MUHARREM İNCE İSTİFALARI! 3 VEKİLİN ARDINDAN HANGİ İLLERDE TOPLU İSTİFA OLACAK? MUHİTTİN BÖCEK DE CHP'DEN İSTİFA EDECEK Mİ?

CHP'den istifa eden vekillere sert tepki! Muharrem İnce CHP'den neden istifa etmedi?CHP'DEN İSTİFA EDEN VEKİLLERE SERT TEPKİ! MUHARREM İNCE CHP'DEN NEDEN İSTİFA ETMEDİ?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan Muharrem İnce ve istifa eden vekillere sert yanıtCHP SÖZCÜSÜ FAİK ÖZTRAK'TAN MUHARREM İNCE VE İSTİFA EDEN VEKİLLERE SERT YANIT

Son dakika: CHP'ye 'İnce' şoku: 350'den fazla kişi istifa ettiSON DAKİKA: CHP'YE 'İNCE' ŞOKU: 350'DEN FAZLA KİŞİ İSTİFA ETTİ

Bu haber 903168 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz