10 büyükelçi Külliye’deki 29 Ekim törenine davet edilmedi

10 büyükelçi Külliye'deki 29 Ekim törenine davet edilmedi

Osman Kavala bildirisine imza atan 10 büyükelçinin geri adım açıklaması sonrası “İstenmeyen adam ilan etme” seçeneği gündemden kalksa da süreç devam ediyor. Elçilerin “Yok sayma”ya kadar giden uygulama ile karşı karşıya kalması söz konusu olabilir. İlk adım ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda atıldı. Elçiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesinde gerçekleşen Külliye'deki törene davet edilmedi.

29 Ekim 2021 - 18:52 - Güncelleme: 30 Ekim 2021 - 12:27

10 büyükelçi Külliye'deki 29 Ekim törenine davet edilmedi

Giriş Tarihi: 29.10.2021 Güncelleme Tarihi: 29.10.2021 

10 büyükelçi 29 Ekim törenine davet edilmedi

Türkiye Cumhuriyeti'nin 98. yılı kutlamaları kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen tebrik töreninde, Osman Kavala çağrısıyla gündeme gelen 10 büyükelçi davet edilmedi.

10 büyükelçi 29 Ekim törenine davet edilmedi

Geçtiğimiz günlerde tutuklu Osman Kavala'nın serbest kalması yönünde çağrıda bulunan 10 büyükelçi, Türkiye ve dünya basınının gündemine oturmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, skandal çağrı sonrası büyükelçilerin "istenmeyen kişi" ilan edilmeleri yönünde Dışişleri Bakanlığı'na talimat vermişti. Talimzat üzerine geri adım atan büyükelçiler, Viyana Sözleşmesi'ne uyacaklarını belirtmiş, bu durum Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından olumlu karşılanmıştı. Bugün yurdun dört bir yanında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sürerken, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde de

10 büyükelçi Külliye'deki 29 Ekim törenine davet edilmedi

10 BÜYÜKELÇİYE DAVETİYE VERİLMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende tebrikleri kabul etti. Törene ise 'Kavala' çağrısı yapan ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçileri davet edilmedi. Erdoğan, törende ilk olarak TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Sayıştay Başkanı Metin Yener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları, TBMM üyeleri ile yabancı misyon temsilcilerini kabul etti.

10 büyükelçi Külliye'deki 29 Ekim törenine davet edilmedi

Türkiye Cumhuriyeti'nin 98. yılı kutlamaları kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen tebrik töreninde, Osman Kavala çağrısıyla gündeme gelen 10 büyükelçi yer almadı.

10 büyükelçi Külliye'deki 29 Ekim törenine davet edilmedi

Geçtiğimiz günlerde tutuklu Osman Kavala'nın serbest kalması yönünde çağrıda bulunan 10 büyükelçi, Türkiye ve dünya basınının gündemine oturmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, skandal çağrı sonrası büyükelçilerin "istenmeyen kişi" ilan edilmeleri yönünde Dışişleri Bakanlığı'na talimat vermişti.

Talimzat üzerine geri adım atan büyükelçiler, Viyana Sözleşmesi'ne uyacaklarını belirtmiş, bu durum Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından olumlu karşılanmıştı.

Bugün yurdun dört bir yanında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sürerken, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde de tören düzenlendi.

10 BÜYÜKELÇİYE DAVETİYE VERİLMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende tebrikleri kabul etti.

Törene ise 'Kavala' çağrısı yapan ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçileri davet edilmedi.

29 Ekim etkinliğinde 10 elçi yoktu - Günün HaberleriErdoğan, törende ilk olarak TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Sayıştay Başkanı Metin Yener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları, TBMM üyeleri ile yabancı misyon temsilcilerini kabul etti.

10 büyükelçi Külliye deki 29 Ekim törenine davet edilmedi #1

 

10 büyükelçi Külliye deki 29 Ekim törenine davet edilmedi #2

 

10 büyükelçi Külliye deki 29 Ekim törenine davet edilmedi #3

 

10 büyükelçi Külliye deki 29 Ekim törenine davet edilmedi #4

 

10 büyükelçi Külliye deki 29 Ekim törenine davet edilmedi #5

 

10 büyükelçi Külliye deki 29 Ekim törenine davet edilmedi #6

 

10 büyükelçi Külliye deki 29 Ekim törenine davet edilmedi #7

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tebrikleri kabul ederken Tebrikat'a Osman Kavala ile ilgili açıklama yapan 10 büyükelçi davet edilmediği öğrenildi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu süreçte gerekli tedbirlerin alınacağını da söylemişti açıklamıştı.

Bu haber 800850 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Önder Aksakal ile tartışan DEM'li Sırrı Sakık'tan PKK güzellemesi: Sen dağların hizmetçisi olamazsın
Önder Aksakal ile tartışan DEM'li Sırrı Sakık'tan PKK...
Başkan Erdoğan'dan Alman muhabire İsrail cevabı: İsrail ile ticaret işi bitti artık ayakta tutmuyoruz
Başkan Erdoğan'dan Alman muhabire İsrail cevabı: İsrail ile...