Yunan Başpiskoposu’ndan haddini aşan açıklama: İslam bir din...

Yunan Başpiskoposu'ndan haddini aşan açıklama: İslam bir din değil!

Yunanistan’dan haddini aşan yeni bir skandal açıklama daha geldi. Yunanistan Başpiskoposu İeronimos, katıldığı bir televizyon programında, İslam dini ve Müslümanlar için haddini aşan ifadeler kullandı. İeronimos'un açıklamalarına tepki yağdı. Konuya tepki gösteren Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş, "Söz konusu açıklama, toplumu kışkırtarak, insanları yüce dinimiz İslam’a karşı kin, düşmanlık ve şiddete sevk etmektedir." dedi.

17 Ocak 2021 - 17:40

Yunan Başpiskoposu'ndan haddini aşan açıklama:  bir din değil!

Giriş Tarihi: 17.1.2021  17:29 Son Güncelleme: 17.1.2021  17:40

’dan haddini aşan yeni bir skandal açıklama daha geldi. Yunanistan Başpiskoposu , katıldığı bir televizyon programında,  dini ve Müslümanlar için haddini aşan ifadeler kullandı. İeronimos'un açıklamalarına tepki yağdı. Konuya tepki gösteren Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş, "Söz konusu açıklama, toplumu kışkırtarak, insanları yüce dinimiz İslam’a karşı kin, düşmanlık ve şiddete sevk etmektedir." dedi.

Yunan Başpiskoposu: İslam bir din değil!

 Başpiskoposu  kanalında katıldığı Yunanistan'ın kurtuluş savaşı ile ilgili bir programa katıldı.

"İSLAM BİR DİN DEĞİL"
İeronimos katıldığı programda "'ın bir din olmadığını" ve "Müslümanların savaş yanlısı insanlar olduğunu" söyledi.

Elinde kurtuluş savaşından kalma olduğunu söylediği bir silah ve bazı kutsal emanetlerle kamera karşısına geçen İeronimos "İslam, onun insanları din değil, siyasi bir parti, siyasi bir arzu ve savaş insanları, yayılmacılığın insanlarıdır. İslam'ın özelliği bu. 'in öğretileri de bunu söylüyor." ifadesini kullandı.

Yunan Başpiskoposu: İslam bir din değil!TEPKİ YAĞDI
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulunun (BTTADK) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un İslam dinini hedef alan ifadelerinin kınandığı belirtilerek, "Geçtiğimiz bu zorlu dönemde, İslam karşıtı söylemler yerine, daha barışçı ve birleştirici bir dilin kullanılmasını umut ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ'TAN SERT TEPKİ
Yunanistan Başpiskoposu İeronimos, katıldığı bir televizyon programında, İslam dini ve Müslümanlar için haddini aşan sözler sarf ederek "İslam bir din değil" ve "Müslümanlar savaş yanlısı insanlar" ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlere Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tepki gösterdi.

Müslümanları ötekileştirmeyi hedefleyen bu tarz söylemlerin, Müslümanlara karşı ırkçı bakış açısını beslediğini, Müslümanların canlarına ve ibadethanelerine saldırılara dönüştüğünü belirten Erbaş, yazılı açıklamasında şunları söyledi:

Yunan Başpiskoposu İeronimos'un geçtiğimiz günlerde verdiği demeçte, Yüce dinimiz İslam'ı ve Müslümanları hedef alan iftiralarla dolu mesnetsiz ifadelerini şiddetle kınıyorum. Söz konusu açıklama, toplumu kışkırtarak, insanları yüce dinimiz İslam'a karşı kin, düşmanlık ve şiddete sevk etmektedir.

Yunan Başpiskoposu'ndan skandal açıklama: İslam bir din değil!

Son dakika haberi... ’dan haddini aşan yeni bir skandal açıklama daha geldi. Yunanistan Başpiskoposu , katıldığı bir televizyon programında,  dini ve Müslümanlar için haddini aşan ifadeler kullandı. İeronimos'un açıklamalarına tepki yağdı.

Giriş Tarihi: 17.01.2021 

Yunan Başpiskoposu'ndan skandal açıklama: İslam bir din değil!

Yunanistan Başpiskoposu İeronimos, OPEN TV kanalında katıldığı Yunanistan'ın kurtuluş savaşı ile ilgili bir programa katıldı.

"İSLAM BİR DİN DEĞİL"
İeronimos katıldığı programda "İslam'ın bir din olmadığını" ve "Müslümanların savaş yanlısı insanlar olduğunu" söyledi.

Elinde kurtuluş savaşından kalma olduğunu söylediği bir silah ve bazı kutsal emanetlerle kamera karşısına geçen İeronimos "İslam, onun insanları din değil, siyasi bir parti, siyasi bir arzu ve savaş insanları, yayılmacılığın insanlarıdır. İslam'ın özelliği bu. Muhammed'in öğretileri de bunu söylüyor." ifadesini kullandı.

TEPKİ YAĞDI
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulunun (BTTADK) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un İslam dinini hedef alan ifadelerinin kınandığı belirtilerek, "Geçtiğimiz bu zorlu dönemde, İslam karşıtı söylemler yerine, daha barışçı ve birleştirici bir dilin kullanılmasını umut ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

 

'ın Ayasofya hazımsızlığı sürüyor! Atina Başpiskoposu Yeronimos'tan alçak sözler

 Son Güncelleme: 26.7.2020  17:40

Ayasofya’nın Danıştay kararı ile 86 yıl sonra müzeden cami statüsüne geçmesi ’ı kudurtmaya devam ediyor. Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesine tepki olarak özel ayin düzenlenen Selanik’teki  kilisesinin avlusunda toplanan “” isimli aşırı sağcı örgüt üyesi göstericilerin Türk bayrağı yakmasına izin verilmesine  sert tepki göstermişti. Atina’da düzenlenen ayinde ise Yunan kilisesi lideri Yeronimos, haddini aşan ifadeler kullandı.

Selanik metropoliti Anthimos'un çağrısı üzerine önceki akşam Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesine tepki olarak özel ayin düzenlenen Selanik'teki Hagia Sophia kilisesinin avlusunda toplanan "Kutsal Tabur" isimli aşırı sağcı örgüt üyesi göstericilerin Türk bayrağı yakmasına izin verilmesine Türkiye sert tepki göstermişti. Atina'da düzenlenen ayinde ise Yunan kilisesi lideri Yeronimos, haddini aşan ifadeler kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Yunan hükümetinin ve parlamento üyelerinin hasmane beyanatlarla halkı kışkırtmalarını ve şanlı Türk bayrağının Selanik'te yakılmasına alenen izin verilmesini şiddetle kınıyoruz" ifadesini kullandı.

"Avrupa'nın şımarık çocuğu olarak" tanımladığı Yunanistan'a "567 yıldır uyanamadığı Bizans rüyasından uyanması ve bunun ezikliğinden kurtulması" çağrısı yapan Sözcü Hami Aksoy, "Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde, yeniden secdeyi içlerine sindiremeyen, tarihten gereken dersi almamış bu ırkçı kafaların, şanlı bayrağımıza saygısızlık yapanların Ege'deki akıbetini iyi hatırlamaları gerekir" dedi.

BAŞPİSKOPOSUN YENİ KÜSTAHLIĞI
Yunanistan Kilisesi'nin lideri Atina Başpiskoposu Yeronimos, Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili yine haddini aşan açıklamalar yaptı.

Cuma gecesi, Ayasofya için Atina'daki Metropol kilisesinde düzenlenen özel ayinden sonra konuşan Yeronimos, "Çağımızın en büyük tehlikesi olan barbarlığın yayılmaması için dua ettik.

Bugün olanlar (Ayasofya'da kılınan ilk namaz) medeniyet adına utandırıcıdır, küstahlık ve insanlığın inkârıdır" dedi.

CESARET EDEMEZLER DEMİŞTİ
Yeronimos, daha önce yaptığı açıklamada Ayasofya konusundaki gelişmelerin bir oyundan ibaret olduğunu ve Türkiye'nin cami olarak ibadete açmaya cesaret edemeyeceğini söylemişti.

SKANDAL EYLEM
Selanik'te ise Hagia Sophia kilisesinde düzenlenen dini ayinden sonra, neonazi 'Altın Şafak' ve 'Kutsal Tabur' örgütlerinin üyeleri, kilisenin önünde ve Türkiye Başkonsolosluğu'na 150 metre masefede 2 Türk bayrağı yakmıştı.

Yunan polisi, 150 kadar göstericiyi, üç günlük tadilat dolayısıyla yarına kadar ziyarete kapalı olan Atatürk Müzesi'ne (Atatürk'ün doğduğu ev) ve bitiğişindeki Selanik Başkonsolosluğu'na yaklaştırmamıştı.

YUNANİSTAN'DAN CEVAP
Bayrak yakılmasını "En şiddetli şekilde kınadığını" belirten Yunan Dışişleri ise Dışişleri Sözcüsü Aksoy'a cevabında "Uluslararası kamuoyu, Türkiye'nin dini ve milliyetçi fanatizm heyezanlarını şaşkınlıkla izlemektedir. Cevap vermeye değmez" diye küstah bir ifade kullandı.

'ERDOĞAN DEDİĞİNİ YAPTI'
Yunan televizyon kanalları, Ayasofya Meydanı'ndan yaptıkları canlı bağlantılarda, "Hristiyanlar için kara gün", "Erdoğan dediğini yaptı" şeklinde yorumlarda bulundu. Televizyon kanalları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cami içerisinde namaz öncesinde Kur'an-ı Kerim okumasını da ekranlarına canlı olarak aktardı.

Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesine ilk tepki gösteren ülkelerden Yunanistan'ın Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, "Türkiye'nin Ayasofya'yı camiye dönüştürme kararının doğrudan Yunanların tarihsel belleğini kışkırtmaya yönelik" olduğunu ileri sürerek, Papa Franciscus'u Ayasofya tartışmasında uluslararası ağırlığını koymaya çağırmıştı.

Yunan hükümeti, kararı, "medeni dünyaya bir provokasyon" olarak tanımlamıştı.

Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milliyetçilik yaptığını ve ülkesini 6 asır geriye götürdüğünü" ileri sürmüştü.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da Ayasofya'nın tekrar camiye dönüştürülme kararını, "UNESCO'ya karşı bir meydan okuma" olarak değerlendirmişti.

Bu haber 990949 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Filistinliler 1948'den bu yana
Filistinliler 1948'den bu yana "felaketi" yaşıyor
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz