Virüs ABD’yi yere serdi, Türkiye ise örnek bir mücadele...

Virüs ABD'yi yere serdi, Türkiye ise örnek bir mücadele sergiledi: İki günde 403 bin kişi aşılandı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını ABD'yi yere serdi. Milyonlarca kişi parklara kurulan standlarda aşı olabilmek için saatlerce kuyrukta kaldı. Türkiye ise örnek bir mücadele sergiledi. İlk iki günde tam 403 bin kişiyi aşıladı.

16 Ocak 2021 - 09:10

Virüs 'yi yere serdi,  ise örnek bir mücadele sergiledi: İki günde 403 bin kişi aşılandı

Giriş Tarihi: 16.01.2021  01:03 Güncelleme Tarihi: 16.01.2021  09:07

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını 'yi yere serdi. Milyonlarca kişi parklara kurulan standlarda aşı olabilmek için saatlerce kuyrukta kaldı.  ise örnek bir mücadele sergiledi. İlk iki günde tam 403 bin kişiyi aşıladı.

Türkiye'de korona aşısı olanların sayısı 600 bini geçti

Virüs süper gücü yere serdi. Türkiye ise örnek bir mücadele sergiledi.

ABD, aşıda da çaktı. Milyonlarca kişi parklara kurulan standlarda aşı olabilmek için saatlerce kuyrukta kald
ı.


Türkiye ise randevu sistemi uyguladı. İşe sağlık çalışanlarıyla başladı. İlk iki günde tam 403 bin kişiyi aşıladı.


YAN ETKİ YOK SAPASAĞLAMIM
Başkan Erdoğan, aşının herhangi bir yan etkisinin olmadığını açıkladı: Evelallah sapasağlamım!


MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ: Milleti aşıya davet ediyorum

İYİ Parti lideri Meral Akşener, aşı oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Aşı olacağım


AŞIRI HIZLIYIZ
Türkiye'de virüse karşı aşılama başladı. Şimdiye kadar 500 binden fazla sağlık çalışanı aşılandı. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haluk Eraksoy, "Eğer antikorların ömrü kısa olursa 7-8 ay içinde yeniden aşılanabiliriz" açıklaması yaptı.
GÜL KİREKLO

YÜZDE 90 KORUYOR
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Sinovac aşısının farklı etkinlik oranlarına değindi. Aşının yoğun bakım ve hastaneye yatışı engellemede yüzde 90 başarılı olduğunu söyledi. "Her ülkede yürütülen Faz-3 çalışmalarında gönüllü özellikleri ve izlenen parametreler farklılık gösteriyor" dedi. Etkinlik oranının deneklerin yaşı ve hastalıklarına karşı değişiklik gösterdiğini de sözlerine ekledi.


TADI TUZU YOK
Gaziantep'te Dr. Begüm Şahin, geçen ay COVİD- 19'a yakalandı. Yaşadıklarını şöyle anlattı: Hastalığın üzerinden 1 ay geçti. Ancak hala tat ve koku alamıyorum. Herkes dikkat etsin.


YERLİ ROBİNSON!
İstanbul'da yaşayan Onur Demir (25), salgın nedeniyle Tunceli'ye kaçtı. Keban Baraj Gölü'ndeki adada yaşamaya başladı. "Kafam çok rahat" açıklamasını yaptı.


'AH'RUPA!
Pandemi, Avrupa'yı ve ABD'yi esir aldı. Vaka sayıları hızla tırmandı. Hastanelerde ve morglarda boş yer kalmadı. Almanya mega karantinaya geçerken, ABD'de iki farklı mutasyon çıktı.


ABD'DE 2 YENİ MUTASYON
ABD'de vaka sayıları tırmandı. Toplam can kaybı 397 bin 994 ile rekor kırdı! Vatandaşlar, aşı olmak için saatlerde sırada beklemek zorunda kaldı. Şu ana kadar 10 milyon kişinin aşılandığı ülkede, virüsün iki yeni türüne rastlandı.


AVUSTRALYA'DA ÖPÜŞMEK YASAK
Avustralya hükümeti tedbirleri sıklaştırdı. Cinsel hayata yönelik uyarı yaptı: Yeni biriyle tanışmayın. Virüs tükürük yoluyla bulaşıyor, sakın öpüşmeyin.


İSRAİL FARK ATTI
İsrail, aşılamada fark yarattı. 8 milyon nüfusu için 16 milyon doz BioNTech aşısı aldı! Nüfusunun yüzde 25'ine aşı uygulayan ilk ülke olmayı başardı.

İNGİLTERE
İngiltere'de kiliseler bile aşı merkezi haline getirildi. Sağlık sisteminin çöktüğü ülkede gazeteler, "Hastanelerde yer kalmadı" diyerek hükümeti eleştirdi.

Koronavirüs salgını hakkında korkutan araştırma! ABD'de ortalama yaşam sürelerini değiştirecek

'de iki üniversite tarafından yapılan araştırmada  kaynaklı ölümlerin ülkedeki ortalama yaşam süresini yaklaşık bir yıl kısaltacağı öngörüldü. Ayrıca araştırmada ortalama  ömrü hakkında yeni tahminler de açıklandı. İşte detaylar...

Koronavirüs salgını hakkında korkutan araştırma! ABD'de ortalama yaşam sürelerini değiştirecek

'de bulunan Güney Kaliforniya Üniversitesi ve Princeton Üniversitesinden araştırmacılar, Kovid-19'un ABD'deki ortalama yaşam süresine etkisini araştırdı.

1,13 YIL KISALACAK

Sonuçları Ulusal Bilimler Akademisi Bildiriler Kitabı'nda yayımlanan araştırmada Kovid-19'un ABD'deki ortalama yaşam süresini 1,13 yıl kısaltacağı öngörüsünde bulunuldu.

İŞTE YENİ ORTALAMA YAŞAM SÜRELERİ

Araştırmada siyahlar için ortalama yaşam süresinin 72,78 yıla, Latinler için 78,77 yıla ve beyazlar için 77,84 yıla ineceği tahmin edildi.

SON 40 YILIN EN BÜYÜK DÜŞÜŞÜ

Ortalama yaşam süresindeki bu değişimin ABD'de son 40 yılın en büyük düşüşü olacağı vurgulanarak, siyahlarla beyazlar arasındaki yaşam süresi farkının 3,6 yıldan en az 5 yıla çıkacağı öngörüldü.

NEDEN KAYNAKLANIYOR?

Araştırmacılardan Theresa Andrasfay, Kovid-19'un siyahlar ve Latin Amerikalıların ortalama yaşam süresindeki etkisinin sağlık hizmetlerine erişim, çalışma koşulları ve aile tipiyle ilişkili olduğunu belirtti.

Araştırmacılardan Prof. Noreen Goldman ise siyah ve Latin Amerikalıların yaşam beklentisindeki düşüşlerin bu gruplarda daha genç yaşlardaki ölümlerden kaynaklandığını bildirdi.

ÜLKEDE SON DURUM

ABD'de 23 milyon 870 bin 669 kişiye Kovid-19 bulaşırken salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 398 bin 370 oldu.

Son dakika: ABD'den korkunç Covid-19 tablosu! Ölü sayısı 400.000'e yaklaştıSON DAKİKA: ABD'DEN KORKUNÇ COVİD-19 TABLOSU! ÖLÜ SAYISI 400.000'E YAKLAŞTI

Canlı Corona Virüsü Haritası - Corona Virüsü Ölü ve Vaka Sayısı Son Durum

.Virüs 'yi yere serdi,  ise örnek bir mücadele sergiledi: İki günde 403 bin kişi aşılandı

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını 'yi yere serdi. Milyonlarca kişi parklara kurulan standlarda aşı olabilmek için saatlerce kuyrukta kaldı.  ise örnek bir mücadele sergiledi. İlk iki günde tam 403 bin kişiyi aşıladı.

Son dakika: İngiltere'de Covid-19'dan son 24 saatte 1280 kişi öldü

Son dakika... 'de yeni tip koronavirüs (-19) salgını nedeniyle son 24 saatte 1280 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan İngiltere'de Kovid-19 aşısının ilk dozunu yaptıranların sayısı 3 milyon 234 bin 946'ya ulaştı, 443 bin 234 kişi ise aşının ikinci dozu yapıldı.

Giriş Tarihi: 15.01.2021 

Son dakika: İngiltere'de Covid-19'dan son 24 saatte 1280 kişi öldü

SON DAKİKA:  Sağlık Bakanlığının yayımladığı verilere göre, son 24 saatte 55 bin 761 yeni vaka tespit edilen ülkede, toplam vaka sayısı 3 milyon 316 bin 19'a yükseldi.

Ülkede son 24 saatte 1280 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle can kaybı sayısı 87 bin 295'e çıktı.

Bir günde 695 bin 148 test yapılırken, test sayısı mükerrerler dahil 60 milyon 242 bin 686 oldu.

Ülkede -19 nedeniyle 37 bin 282 kişinin hastanelerde tedavisi sürüyor, bunlardan 3 bin 672'si yoğun bakımda bulunuyor.

İngiltere'de Kovid-19 aşısının ilk dozunu yaptıranların sayısı 3 milyon 234 bin 946'ya ulaştı, 443 bin 234 kişi ise aşının ikinci dozu yapıldı.

HASTANELER VE YOĞUN BAKIM SERVİSLERİ BASKI ALTINDA

İngiltere'de Kovid-19'un daha hızlı yayılan bir türünün ortaya çıkmasının ardından vakalar ve can kayıplarında ciddi artışlar görülmeye başlanmıştı.

Bunun üzerine ülke, 5 Ocak'tan itibaren yeniden karantinaya girmiş, İngiltere Başbakanı  halktan sokağa çıkmamalarını istemişti.

Johnson, Kovid-19 salgını nedeniyle hastanelerin ve yoğun bakım servislerinin her zamankinden daha fazla baskı altında olduğunu bildirmişti.

Macaristan AB'nin yeterli Kovid-19 aşısı temin edememesi üzerine Çin ile anlaştıMACARİSTAN AB'NİN YETERLİ KOVİD-19 AŞISI TEMİN EDEMEMESİ ÜZERİNE ÇİN İLE ANLAŞTI

Çaykur Rizespor'dan Kovid-19 açıklamasıÇAYKUR RİZESPOR'DAN KOVİD-19 AÇIKLAMASI

Kovid-19 aşısı 50 yaş üzeri İngiliz tatilcilere umut oldu: Tercihlerde Türkiye de varKOVİD-19 AŞISI 50 YAŞ ÜZERİ İNGİLİZ TATİLCİLERE UMUT OLDU: TERCİHLERDE TÜRKİYE DE VAR

Bu haber 801124 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Milyonlara temmuzda enflasyon zammı! Emekli ve memurun yüzü gülecek! Kök maaş ve en düşük maaş değişiyor 
Milyonlara temmuzda enflasyon zammı! Emekli ve memurun yüzü...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)