Ukrayna’dan Türkiye’ye büyük destek! "Ermeni...

Ukrayna'dan Türkiye'ye büyük destek! "Ermeni Soykırımı" ifadesini yasakladılar.

Ukrayna parlamentosuna son 10 yılda sözde Ermeni Tasarısı’nın kabulü için birçok tasarı sunuldu. En son 14 Şubat 2020 tarihinde böyle bir tasarı Ukrayna Meclisi’nin önüne getirildi. Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Vasil Bodnar, ülke yetkililerine yaptığı açıklamada Ukraynalı devlet mensupları ve diplomatlarının Ermeni Soykırımı ifadelerini kullanmamaları çağrısında bulundu. Türkiye’nin Ukrayna’nın stratejik ortağı olduğu vurgulanan bildiride Türkiye’nin en hassas noktalarından biri.

24 Nisan 2020 - 16:03

'dan 'ye büyük destek! "Ermeni Soykırımı" ifadesini yasakladılar

Giriş Tarihi: 24.04.2020 Güncelleme Tarihi: 24.04.2020 

'dan 'ye  ile ilgili destek geldi. Ukrayna, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili yapılacak etkinlikleri yasaklayarak, yayınladığı duyuru ile herhangi bir resmi yetkilinin Türkiye'yi "soykırım" gibi ifadelerle suçlamaması için talimat verdi.

Ukrayna'dan Türkiye'ye büyük destek

 parlamentosuna son 10 yılda sözde Ermeni Tasarısı'nın kabulü için birçok tasarı sunuldu. Ukrayna yönetimi ise sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili yapılacak etkinlikleri yasakladığını duyarak, son noktayı koydu.

TÜRKİYE'YE KRİTİK DESTEK
Ukrayna'nın yayınladığı duyuru ile herhangi bir resmi yetkilinin 'yi "soykırım" ve benzeri ifadelerle suçlamaması talimatı verildi.

Rusya Araştırma Enstitisü'nün haberine göre; Devlet Başkanı Zelenskiy yönetimindeki Ukrayna, sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili yapılacak etkinlikleri yasakladı ve yayınladığı duyuru ile herhangi bir resmi yetkilinin Türkiye'yi "soykırım" gibi ifadelerle suçlamaması için talimat verdi.

ABD'NİN SKANDAL KARARI
ABD Senatosu, Aralık ayında nı sözde "soykırım" olarak tanıyan bir karar tasarısını kabul etmişti.

Senatonun bu konudaki görüşünü yansıtan bir düzenleme olan karar tasarısının, yasal olarak herhangi bir bağlayıcılığı bulunmuyor.

Ermenistan'ı çıldırtacak karar! Türkiye talimatını resmen verdiSon dakika: Ukrayna'dan Türkiye'ye destek! "Ermeni Soykırımı' ifadesini yasakladılar

Son dakika haberi... 'dan 'ye çok kritik bir destek geldi. Ukrayna, sözde  ile ilgili yapılacak etkinlikleri yasaklayarak, yayınladığı duyuru ile herhangi bir resmi yetkilinin Türkiye'yi "soykırım" gibi ifadelerle suçlamaması için talimat verdi.

ERMENİSTAN'I ÇILDIRTACAK KARAR! TÜRKİYE TALİMATINI RESMEN VERDİ

 parlamentosuna son 10 yılda sözde Ermeni Tasarısı'nın kabulü için birçok tasarı sunuldu. Ukrayna yönetimi ise sözde  ile ilgili yapılacak etkinlikleri yasakladığını duyarak, son noktayı koydu.


'dan flaş  talimatı! Ukrayna’da’ Ermeni Soykırımı’ ifadesi kullanılamayacak!

 parlamentosuna son 10 yılda sözde Ermeni Tasarısı’nın kabulü için birçok tasarı sunuldu. En son  2020 tarihinde böyle bir tasarı Ukrayna Meclisi’nin önüne getirildi. Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Vasil Bodnar, ülke yetkililerine yaptığı açıklamada Ukraynalı devlet mensupları ve diplomatlarının Ermeni Soykırımı ifadelerini kullanmamaları çağrısında bulundu. ’nin Ukrayna’nın stratejik ortağı olduğu vurgulanan bildiride Türkiye’nin en hassas noktalarından birinin bu konu olduğu ifade edildi. İşte o açıklama ve Ukrayna Ermeni lobisinin faaliyetleri:

Ukrayna'dan flaş sözde ermeni soykırımı talimatı! Ukrayna’da’ Ermeni Soykırımı’ ifadesi kullanılamayacak!

Ukrayna'da sözde Ermeni Soykırımı'nın kabul edilmesi için Ermeni lobisi 10 yıldır çeşitli çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar kapsamında son yıllarda Ukrayna Parlamentosu'na sözde Ermeni Soykırımı'na ilişkin tasarılar gündeme getirilmeye çalışılıyor. Halkın Hizmetkârı Partisi'nden bir milletvekili Anton Polyakov 5 Kasım 2019 tarihinde sözde Ermeni Soykırımı'nın tanınması için harekete geçmişti. Ancak bir başarı sağlayamamıştı.

Anton Polyakov

ŞUBAT AYINDA SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI İÇİN TASARI SUNULDU

En son 14 Şubat 2020 tarihinde Ukrayna Parlamentosu'nun gündemine sözde Ermeni Soykırımı için bir tasarı milletvekilleri aracılığıyla gündeme getirildi. Mecliste bu tasarı kabul edilmese de meclis gündeminde konuşulmuş olmasına bile Ermeni lobisinin önem veriyor.

Vasil Bodnar

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI "ERMENİ SOYKIRIMI" İFADESİNİ KULLANMAYIN

Ermeni lobisinin iftiralarına karşı Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Vasil Bodnar, ülke yetkililerine bir açıklama gönderdi. Yaptığı açıklamada Ukraynalı devlet mensupları ve diplomatlarının Ermeni Soykırımı'nın tanımaması için bu ifadeyi kullanılmaması çağrısında bulundu. Gerekçe olarak ise Türkiye'nin Ukrayna'nın stratejik ortağı olduğu ve Türkiye'nin en hassas noktalarından birinin "Ermeni Soykırımı" olduğu belirtildi.

Ayrıca Ermenistan'ın 1932-1933 yılları arasında Sovyetler Birliği'nin Ukrayna'da sun'i açık (Holodomor) olaylarını da kabul etmediği vurgulandı. Bilindiği üzere, Sovyetler Birliği döneminde Stalin'in yaşattığı sun'i açlık hadiseleri esnasında Ukrayna'da milyonlarca insan hayatını kaybetmişti.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki sun'i açık olaylarının propagandasının ise Birleşmiş Milletler kararıyla desteklenmediği ifade edildi. Tüm uluslararası platformlarda Ermenistan'ın Rusya Federasyonu'nu desteklediği, oylamalarda da Ukrayna'nın aleyhine oy kullandığı belirtildi.

Ukrayna'nın "Ermeni Soykırımı" ifadesinin devlet mensupları ve diplomalarının kullanmamasını istenmemesinin Ermenistan'ın bu tutumunun etkisi olduğu da belirtildi.

PARLAMENTODAN ÇIKARAMAYINCA YEREL İDARELERE YÖNELDİLER

Ukrayna'daki Ermeni lobisi Ukrayna Parlamentosu'nun soykırım iddialarını tanımaması üzerine yerel idarelerden ve bazı kent meclislerinden bu konuda kararlar çıkartmayı başardı. Ukrayna'nın bazı kentlerindeki anıtlarda sözde Ermeni Soykırımı anma törenleri yapılabiliyor. Kiev ve Poltava'da sergiler açılmış, Kirovagrad'a bir Ermeni Haçkâr'ı dikilmişti. Kovid-19 salgının nedeniyle bu anma törenlerinin şu an şekli değişmiş durumda.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın "Soykırım yalanıyla Türkiye'ye zarar vereceğini sananlar yine yanılacak"

Cumhurbaşkanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı: Yalan ve iftiraya prim verilmeyecekTÜRKİYE'YE KRİTİK DESTEK

Ukrayna'nın yayınladığı duyuru ile herhangi bir resmi yetkilinin 'yi "soykırım" ve benzeri ifadelerle suçlamaması talimatı verildi.

Rusya Araştırma Enstitisü'nün haberine göre; Devlet Başkanı Zelenskiy yönetimindeki Ukrayna, sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili yapılacak etkinlikleri yasakladı ve yayınladığı duyuru ile herhangi bir resmi yetkilinin Türkiye'yi "soykırım" gibi ifadelerle suçlamaması için talimat verdi.

Bu haber 201038 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...