​Türkiye Avusturya’ya, 20 bin adet cerrahi maske yardımı...

​Türkiye Avusturya'ya, 20 bin adet cerrahi maske yardımı yaptı.

Kamuda 'Whatsapp ve Telegram' yasaklanıyor mu? İstanbul Valiliği Kurban Bayramı tedbirlerini açıkladı MSB duyurdu: Türkiye ve ABD Doğu Akdeniz'de ortak gerçekleştirdi... Kılıçdaroğlu mizah romanı kahramanı oldu! “Kafasını kaybeden adam” Bilim Kurulu Üyesi 2. dalga için uyardı! 29 Temmuz Türkiye Koronavirüs Tablosu? ABD Ankara Büyükelçisi Satterfield Ayasofya Camii’nde!

29 Temmuz 2020 - 19:00 - Güncelleme: 29 Temmuz 2020 - 20:06

 'ya, 20 bin adet cerrahi maske yardımı yaptı

Giriş Tarihi: 29.7.2020  18:41 Son Güncelleme: 29.7.2020  18:57

'nin Viyana Büyükelçiliğince, 'nın Salzburg eyaletine bağlı Sankt Johann im Pongau kasabası yakınlarında bulunan Kardinal Schwarzenberg Hastanesine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 20 bin adet cerrahi maske yardımı yapıldı. Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, maskeleri, Kardinal Schwarzenberg Hastanesi Müdürü Katharina Rosa Laner'e teslim etti.

Türkiye Viyana kapılarında

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Laner ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Johann im Pongau bölgesinde çok sayıda Türk asıllı vatandaşın yaşadığını, burayı ziyaret ederek hem Türk toplumuyla hem de bu kasabanın belediye başkanıyla bir araya gelmek istediğini söyledi.

Salgın döneminde dayanışmanın Türkiye-Avusturya ilişkileri açısından önemli olduğunu dile getiren Ceyhun, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konularda çok titiz olması sayesinde ve Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun yurt dışı ilişkilerimizde özellikle şu anda dayanışmaya çok değer vermesi dolayısıyla Avusturya ile de ilişkilerimizin mümkün olduğunca daha iyiye gitmesini arzu ettiğimizden 20 bin adet maskeyi buradaki hastaneye takdim ettik."

Türkiye'den Avusturya'ya 20.000 cerrahi maske!

Başta Başkan Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'a teşekkür eden Ceyhun, özellikle bu bölgede Ordu'dan göç eden çok sayıda vatandaşın bulunduğunu, buradaki Türklerin de hizmet aldığı bir hastaneye Türkiye'nin böyle değerli bir yardımda bulunmasının onları da memnun edeceğini söyledi.

"İYİ BİR İŞ YAPTIĞIMIZ İNANCINDAYIM"

Hastane yönetiminin kendilerine teşekkür ettiğini belirten Ceyhun, "Avusturya-Türkiye ilişkilerinde sadece ekonomi ve kültürel alanlarda değil, sağlık alanında da hem katkı sunmak hem de ilişkileri sağlık alanında geliştirmek amacıyla gerçekten iyi bir iş yaptığımız inancındayım." diye konuştu.

Ceyhun, daha sonra Johann im Pongau Belediye Başkanı Günther Mitterer ile bir araya geldi. Buradaki Türk toplumuyla da görüşecek olan Ceyhun, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlarla bayramlaşacak.

Türkiye'den Avusturya'ya 20.000 cerrahi maske!

Son dakika haberi... 'nin Viyana Büyükelçiliğince, 'nın Salzburg eyaletine bağlı Sankt Johann im Pongau kasabası yakınlarında bulunan Kardinal Schwarzenberg Hastanesine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 20 bin adet cerrahi maske yardımı yapıldı. Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, maskeleri, Kardinal Schwarzenberg Hastanesi Müdürü Katharina Rosa Laner'e teslim etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği dostlar kim? Kılıçdaroğlu Kurultayda yol arkadaşları FETÖ ve PKK'ya...

Koronavirüs salgınına rağmen koltuğu kaptırmama uğruna kurultayı ertelemeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir açıklaması akıllarda soru işareti bıraktı. CHP’nin 37. Olağan kurultayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşması sırasında “Dostlarımızla birlikte iktidar olacağız” dedi. Bu açıklamayla birlikte "CHP’nin dostları kim?" Tartışması alevlendi. Bu ifadelere AK Parti ve MHP’den sert tepkiler geldi. A Haber canlı yayınına katılan Akşam Gazetesi Ankara temsilcisi Emin Pazarcı, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

CHP'nin 37. Olağan kurultayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşması sırasında "Dostlarımızla birlikte iktidar olacağız" dedi. Bu açıklamayla birlikte CHP'nin dostları kim? Tartışması alevlendi. Bu ifadelere AK Parti ve MHP'den sert tepkiler geldi. A Haber canlı yayınına katılan Akşam Gazetesi Ankara temsilcisi Emin Pazarcı, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Pazarcı, yakından takip ettiği kurultayda yaşananları da anlattı.

BİRLİKTE YOL YÜRÜYORLAR

Pazarcı, "CHP, Sayın Erdoğan'ı devirmek için herkesle ittifak yapabilecek bir noktaya geldi. Kurultay konuşmasının hemen başında çok ilginç ifadeler kullandı Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş neden içerde onların serbest bırakılması gerekir ifadesini kullandı. Konuşması sırasında FETÖ ve PKK ile mücadeleye dair hiçbir ifade kullanmadı çünkü yol arkadaşları ortak yol yürüyorlar onlarla ilgili elbet ifade kullanması mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Yurt genelinde uyuşturucu operayonu! 2 bin 668 şüpheli gözaltına alındı

Giriş Tarihi: 29.7.2020  19:41 Son Güncelleme: 29.7.2020  20:05

Yurt genelinde son bir haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında, 51 ilde 2 bin 668 şüpheli gözaltına alındı.  koordinasyonunda yürütülen operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirilirken ruhsatsız 34 tabanca ve tüfek ele geçirildi.

Zehir tacirlerine dev operasyon!

Yurt genelinde son bir haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında, 51 ilde 2 bin 668 şüpheli gözaltına alındı.

ÇOK SAYIDA UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ
Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyonlarda, 152 kilogram esrar, 129 kilogram eroin, 49 kilogram sentetik uyuşturucu, 4 kilo bonzai, 7 gram afyon sakızı, 3 bin kök kenevir ve 5 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

Operasyonlarda, ruhsatsız 34 tabanca ve tüfek ele geçirilirken, 87 bin 390 lira paraya da el konuldu.

 

 

 

 

Dijital Dönüşüm Ofisinden o iddialara yalanlama

Son dakika haberi: Kamuda ' ve Telegram' yasaklanıyor mu?  o iddialarla ilgili açıklama

Son dakika gelişmesi... Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, basında ve sosyal medyada yer alan , Telegram gibi mesajlaşma uygulamalarının yasaklanması yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Yapılan açıklamada, "Yabancı menşeli mesajlaşma uygulamalarının kullanımına ilişkin tedbir maddesi, sadece gizlilik içeren kurumsal haberleşme ve belge paylaşımına yöneliktir. Anılan tedbir maddesi ile kamu personelinin kişisel haberleşmelerde kullandığı anlık mesajlaşma uygulamalarına yönelik herhangi bir düzenleme ve kısıtlama bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Giriş Tarihi: 29.7.2020  15:18  Son Güncelleme: 29.7.2020  18:43

Son dakika haberi: Kamuda 'Whatsapp ve Telegram' yasaklanıyor mu? Dijital Dönüşüm Ofisinden o iddialarla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, whatsapp ve telegram hakkında açıklamada bulundu. Ofisten yapılan yazılı açıklamada, 27 Temmuz'da Dijital Dönüşüm Ofisince yayımlanan Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi kapsamında, Whatsapp, Telegram gibi uygulamaların yasaklandığına ilişkin basında ve sosyal medyada yer alan haberlere yönelik açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

YAPILAN AÇIKLAMA

"Basında ve sosyal medyada yer alan Whatsapp, Telegram gibi mesajlaşma uygulamalarının yasaklanması yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yabancı menşeli mesajlaşma uygulamalarının kullanımına ilişkin tedbir maddesi, sadece gizlilik içeren kurumsal haberleşme ve belge paylaşımına yöneliktir. Anılan tedbir maddesi ile kamu personelinin kişisel haberleşmelerde kullandığı anlık mesajlaşma uygulamalarına yönelik herhangi bir düzenleme ve kısıtlama bulunmamaktadır"

Bilgi sistemlerinde karşılaşılan güvenlik risklerinin azaltılması, etkisiz kılınması ve özellikle gizliliği, bütünlüğü veya erişilebilirliği bozulduğunda milli güvenliği tehdit edebilecek veya kamu düzeninin bozulmasına yol açabilecek kritik türdeki verilerin güvenliğinin sağlanması amacıyla kamu kurum ve kuruluşları ile kritik altyapı hizmeti veren işletmelerce uyulması gereken tedbirlerin 6 Temmuz 2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile yürürlüğe girdiği anımsatıldı.

Söz konusu Genelge ve Rehberin kamu kurum ve kuruluşları ile kritik altyapı işleten işletmeleri kapsadığının vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Rehber içeriğinde, ülkemizin verisinin ülkemizde kalması ve veri mahremiyeti konusunda bilinçli olunması vurgulanmıştır. Rehberde dijital altyapılarımızın siber saldırılara karşı mukavemetinin artırılması amacıyla kritik bilgi ve verilerin saklanma esaslarından kodlu ve kriptolu haberleşmeye, sosyal medya üzerinden gizlilik dereceli verilerin paylaşımından elektromanyetik yayılım güvenliğine, endüstriyel kontrol sistemleri güvenliğinden bulut bilişim güvenliğine kadar birçok konuda alınması gereken tedbirler seviyelendirilmiş olarak yer almaktadır. "

Rehberde "Anlık Mesajlaşma Güvenliği" başlığı altında kurumsal veri ve haberleşme güvenliğinin sağlanması amacıyla yerli ve milli uygulamaların tercih edilmesi gerektiğinin altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yabancı menşeli mesajlaşma uygulamalarının kullanımına ilişkin tedbir maddesi, sadece gizlilik içeren kurumsal haberleşme ve belge paylaşımına yöneliktir. Anılan tedbir maddesi ile kamu personelinin kişisel haberleşmelerde kullandığı anlık mesajlaşma uygulamalarına yönelik herhangi bir düzenleme ve kısıtlama bulunmamaktadır. Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi özelinde yer alan tedbir maddeleri kamu kurumları ve kritik altyapı hizmeti veren işletmeleri kapsamakta, kişilerin haberleşme hürriyetine müdahale edecek herhangi bir içerik barındırmamaktadır. Basında ve sosyal medyada yer alan Whatsapp, Telegram gibi mesajlaşma uygulamalarının yasaklanması yönündeki haberler gerçeği yansıtmamakta olup, vatandaşlarımızın ve kamu personelimizin günlük hayatlarında kullandıkları iletişim uygulamalarına yönelik bir kısıtlama kesinlikle söz konusu değildir."

Son dakika:   tedbirlerini açıkladı

Son dakika haberi:  süresince uyulması gereken tedbirleri ve alınan önlemleri açıkladı. Açıklamada, vatandaşların, Kurban Bayramı'nı huzur ve güven ortamı içinde geçirmelerini temin etmek için; yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirlerinin hassasiyetle uygulandığı kontrollü sosyal hayat sürecinde, Cumhurbaşkanı'nın talimatları ile  ve Koronavirüs  önerileri çerçevesinde temizlik, maske ve mesafe tedbirlerine en üst düzeyde riayet edilmesinin büyük önem arz ettiği vurgulandı.

Giriş Tarihi: 29.7.2020  16:41 Son Güncelleme: 29.7.2020  16:57

Son dakika: İstanbul Valiliği Kurban Bayramı tedbirlerini açıkladı

Valilikten yapılan açıklamada,  dolayısıyla vatandaşların dini vecibelerini huzur içinde yerine getirmeleri, iller arası muhtemel salgın hastalık riskinin bertaraf edilmesi ve diğer hususlarla ilgili gerekli önlemlerin planlandığı ve uygulanmaya devam edildiği bildirildi.

Açıklamada, vatandaşların, Kurban Bayramı'nı huzur ve güven ortamı içinde geçirmelerini temin etmek için; yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirlerinin hassasiyetle uygulandığı kontrollü sosyal hayat sürecinde, Cumhurbaşkanı'nın talimatları ile  ve Koronavirüs  önerileri çerçevesinde temizlik, maske ve mesafe tedbirlerine en üst düzeyde riayet edilmesinin büyük önem arz ettiği vurgulandı.

Son dakika: İstanbul Valiliği Kurban Bayramı tedbirlerini açıkladı

- ALINAN VE UYULMASI GEREKEN TEDBİRLER

Açıklamada, 'nın kontrollü sosyal hayat sürecine uygun olarak geçirilmesini sağlamak amacıyla 'da alınan tedbirlerler şöyle sıralandı:

"- Kovid-19 salgını ile mücadelede halihazırda uygulanan sosyal mesafenin korunması, maske takılması, temizlik, sağlık ve izolasyon kurallarına azami özen gösterilmesi gerekmektedir.

Son dakika: İstanbul Valiliği Kurban Bayramı tedbirlerini açıkladı

- Kaymakamlıklar tarafından ilçelerimizde yapılacak bayramlaşma programlarının zorunlu haller dışında açık alanlarda gerçekleştirilmesi, kapalı alanlarda gerçekleştirilmesi durumunda oturma düzeninin fiziki mesafe kuralına uygun olması, temizlik ve maske kurallarına riayet edilmesi, katılımcı sayısının kısıtlı ve program süresinin kısa tutulması gerekmektedir.

Son dakika: İstanbul Valiliği Kurban Bayramı tedbirlerini açıkladı

- Arife günü ve bayram süresince yapılacak kabir ziyaretlerinde, bayram ve cuma namazlarında vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu AVM, alışveriş merkezleri ve pazar yerlerinde, gar, otogar, liman, havalimanı ve toplu taşıma araçlarında, piknik, mesire alanları, sahil ve plajlarda, ceza infaz kurumlarındaki açık görüşlerde, Kovid-19 tedbirleri kapsamında faaliyetine izin verilen bütün iş yerlerinde ilgili kurumlarımızca gerekli güvenlik ve sağlık önlemleri alınacak ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecektir.

Son dakika: İstanbul Valiliği Kurban Bayramı tedbirlerini açıkladı

- Vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde kurban ibadetlerini ifa edebilmeleri için 01.07.2020 tarih ve 57522 sayılı yazımız ile duyurulan Bakanlığımız genelgesinde getirilen kurallar çerçevesinde kurban satış ve kesim yerlerinde kontrol ve denetimlere ağırlık verilecektir.

'a kurbanlık hayvan girişleriyle başlatılan denetimler titizlikle uygulanmaya devam edilecektir.

- İl ve 39 İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince görevlendirilen personel ile Acil Müdahale Ekipleri oluşturulmuş, 7 gün 24 saat esasına göre çalışmaya devam edecektir.

Son dakika: İstanbul Valiliği Kurban Bayramı tedbirlerini açıkladı

- İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik ve Belediye Zabıta ekipleriyle koordineli çalışmalar yoğunlaştırılmıştır.

- Riva ve Çamlıca Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktasında tam zamanlı denetim yapılmakta, gerekli şartları taşımayan sevklere izin verilmeyecektir.

'a kara ve deniz yoluyla hayvan giriş çıkışlarını kontrol altına alan İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, kurban satış ve kesim yerlerinde denetim çalışmaları aralıksız sürdürülecektir.

- İstanbul genelinde izinli 322 satış yeri ve 869 kesim yerinde bayram süresince İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde tam zamanlı veteriner hekimler görevlendirilmiştir. Bu görevliler tarafından sürekli olarak kurbanlık hayvanların yaş, kulak küpe ve belge kontrolleri yapılacaktır.

Son dakika: İstanbul Valiliği Kurban Bayramı tedbirlerini açıkladı

- Trakya Bölgesi'nin şap hastalığına karşı arilik statüsünün korunması amacıyla Trakya Bölgesi'ne gidecek büyükbaş ve küçükbaş hayvanların, Tarım ve Orman Bakanlığınca yayımlanan genelge şartlarını yerine getirmeleri kaydıyla sevklerine izin verilecektir.

- Ayrıca 'HaySag' adlı mobil telefon uygulaması geliştirilmiş, bu yazılım sayesinde vatandaşlarımıza satın aldıkları hayvana ait bilgileri takip edebilme imkanı sunularak, bildirim ve şikayetlerini anlık olarak iletmeleri sağlanmıştır.

Son dakika: İstanbul Valiliği Kurban Bayramı tedbirlerini açıkladı

- Kurbanlık satışlarında vatandaşlarımızın dolandırıcılık ve sahte para kullanımına karşı dikkatli olmaları, vatandaşlarımızın kurbanlıklarını, belirlenen izinli kurbanlık satış yerlerinden almaları ve kesim yerlerinde kestirmeleri, cadde, sokak ve park yeri gibi kamuya açık alanlarda kesim yapmamaları, aldıkları hayvanların kulak küpelerini, pasaportlarını ve doğum tarihlerini kontrol etmeleri, satış ve kesim yerlerinde hayvanların sağlık durumuyla ilgili bir tereddüt halinde veteriner hekime danışmaları önem arz etmektedir.

- İl Sağlık Müdürlüğünce, sağlık kurumlarında yeteri kadar personel görevlendirilerek eksiksiz sağlık hizmeti verilmesi sağlanacaktır.

 Büyükşehir Belediye Başkanlığınca (İtfaiye Daire Başkanlığı) yangın ve benzeri tehlikelere karşı her türlü hazırlık yapılacak ve teyakkuz halinde bulunulacaktır.

Son dakika: İstanbul Valiliği Kurban Bayramı tedbirlerini açıkladı

- İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı tarafından; kara yolu, raylı sistem, deniz ve hava yolu ile yapılacak ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belirlenen denetim noktaları ile kara, deniz ve havadan 7/24 esasına göre denetim ve kontroller yapılacaktır.

- Belediye ve güvenlik birimlerimizin personelince bayram nedeniyle görevlerin aksamaması için gerekli tedbirler alınarak, nöbet hizmetleri aksatılmadan yürütülecektir.

- Trafik, belediye zabıta ve vergi denetim elemanları ekipler halinde denetim ve kontrollerini etkin bir şekilde gerçekleştireceklerdir.

Son dakika: İstanbul Valiliği Kurban Bayramı tedbirlerini açıkladı

- Bayram süresince, İl Emniyet Müdürlüğümüzce 581 trafik, 1529 asayiş, 188 motorize, 3 helikopter ekibi ve 17 bin 500 personel, İl Jandarma Komutanlığımızca 42 trafik, 101 asayiş, 11 motorize, 1 helikopter ekibi ve 4 bin 692 personel, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığımızca 5 dalış timi, 4 bot, 1 radar timi ve 1 helikopter görev yapacaktır.

- Elektrik, su, doğalgaz kesinti ve arızalarına karşı ilgili kurumlarca gerekli önlemler alınacaktır.

- Vatandaşlarımızın acil durumlarda 110- İtfaiye, 112- İlk Yardım ve Acil Sağlık, 122- AFAD Çağrı Merkezi, 153- İBB Beyaz Masa, 155- Polis İmdat, 156- Jandarma İmdat, 158- Sahil Güvenlik, 174- Gıda Hattı, 185- Su Arıza, 186- Elektrik Arıza, 187- Doğalgaz Arıza numaraları vasıtasıyla ilgili kurumlara başvurmaları gerekmektedir.

 haberi | MSB duyurdu: Türkiye ve ABD 'de ortak gerçekleştirdi...

'ndan   açıklaması geldi. MSB, "Akdeniz Kalkanı Harekâtında görevli TCG KEMALREİS ile ABD EISENHOWER Uçak Gemisi Muharebe Grubu arasında 28 Temmuz 2020 tarihinde Orta ve Doğu Akdeniz’de Deniz Eğitimleri icra edildi." dedi.

Giriş Tarihi: 29.7.2020  14:45 Son Güncelleme: 29.7.2020  15:12

Son dakika haberi | MSB duyurdu: Türkiye ve ABD Doğu Akdeniz'de ortak gerçekleştirdi...

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Akdeniz Kalkanı Harekâtında görevli TCG Kemalreis ile ABD Eisenhower uçak gemisi muharebe grubu arasında Orta ve Doğu Akdeniz'de değiz eğitimleri icra edildiğini duyurdu.

Son dakika haberi: MSB duyurdu: Türkiye ve ABD Doğu Akdeniz'de ortak gerçekleştirdi 

MSB yaptığı açıklamada, "Akdeniz Kalkanı Harekâtında görevli TCG KEMALREİS ile ABD EISENHOWER Uçak Gemisi Muharebe Grubu arasında 28 Temmuz 2020 tarihinde Orta ve Doğu Akdeniz'de Deniz Eğitimleri icra edildi." dedi.

Son dakika | Doğu Akdeniz'de büyük kararlılık! Türkiye'den yeni NAVTEX ilanı

 Son dakika! "Yıldırım-4 Munzur-Kutu Operasyonu"nu başladı

Kılıçdaroğlu mizah romanı kahramanı oldu! “Kafasını kaybeden adam”

Sabah Yazarı , başkahraman koltuğuna  Genel Başkanı ’nu oturttuğu “Kafasını Kaybeden Adam” adlı bir mizah romanı yazdı… Kurguyla gerçeğin iç içe geçtiği roman çok ses getirecek.

Giriş Tarihi: 29.7.2020  14:21Son Güncelleme: 29.7.2020  14:30

Kılıçdaroğlu mizah romanı kahramanı oldu! “Kafasını kaybeden adam”

"Gayriciddi üslupla yazılmış bu mizahi roman gerçekdışı ve mesnetsizdir. Hiçbir doğruluğu yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik çok biçimde olumsuz siyasi algı içerebilir. Uyarılarımıza rağmen olumsuz bir algı oluşursa bunun sorumlusu ben değilim!"

SABAH yazarı Salih Tuna'nın yeni çıkan ve başkahraman olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçtiği Kafasını Kaybeden Adam adlı mizahi romanın arka kapağından bu yazı. Yazar baştan uyarıyor yani!

ROMANIN KAHRAMANI KILIÇDAROĞLU!

Roman kahramanı Kılıçdaroğlu, bir gün evden çıkarken aynaya bakıyor. Ayna her zamankinden biraz daha yukarı asılmış. Ama zaten kafası bir hayli karışık olan kahraman, kafasını kaybettiğine hükmediyor ve macera başlıyor. Psikiyatrıyla kafasını arama seansları üst üste geliyor. CHP'nin gizemli 14. katından gelen telefonlar, "temel atmama törenleri", "çeşmeye su getirme açılışları" gibi yarı gerçek-yarı kurgu bir dünyanın içine alıyor okuyucuyu. Sahi, kahraman; arada Ekrem İmamoğlu'nun elleri arkada bağlı meşhur "türbe yürüyüşü"nü taklit ederek, "Acaba bu şekilde takılsam ben de seçim kazanabilir miyim" diye iç de geçiriyor.

OLAYLAR CHP GENEL MERKEZİNDE GEÇİYOR!

Romanın fikrini ve belki de çıkış noktasını aslında, Tuna'nın bir süre önce CHP üzerine kaleme aldığı Genel Merkez başlıklı yazıları oluşturuyor. Son söz Salih Tuna'dan: "Bir süre önce gazetedeki köşemde Kemal Bey ve kurmaylarının söyledikleri sözler üzerinden "Genel Merkez" başlıklı yazılar yazdım. Okurlar tahmin ettiğimin çok üzerinde rağbet gösterdiler. Bence bu "siyasi mücadele" yöntemi olarak "yalana" fasılasız şekilde başvuran Kemal Bey ve kurmaylarıyla "ödeşme" duygusunun göstergesiydi. Gerçek karakterleri, kendi replikleriyle kurgusal bir zemine taşımak bunu sağladı. Mizahtan daha etkili "ödeşme" olamaz zaten. Okur olan bitenin mizah kurgusuyla yansıtılmasını çok sevdi. Evet, olan biten diyorum, zira kitapta geçen 14. katı bile ben üretmedim. CHP genel merkezinde milletvekillerinin dahi bilmediği 14. kattaki 'sır danışmanlar' medyada yazılıp çizilmişti."

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ





 Üyesi 2. dalga için uyardı! O aylara dikkat

  Üyesi Doç. Dr. Sema Turan, "Covid-19 pandemisinde ikinci dalganın geleceğini bilim insanları olarak ön görüyoruz, olabileceğini de düşünüyoruz. Özellikle vücut direncimizdeki değişiklikler, kalabalıkların artması, kapalı mekanlarda daha çok vakit geçirmeler nedeniyle ikinci dalga için eylül-ekim ayları beklediğimiz aylar" dedi.

Giriş Tarihi: 17.7.2020  09:49 Son Güncelleme: 17.7.2020  10:08

Bilim Kurulu Üyesi 2. dalga için uyardı! O aylara dikkat

 Koronavirüs  Üyesi ve Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Doç. Dr. Sema Turan, DHA'ya yaptığı açıklamada, tüm dünyaya bakıldığında pandemilerde ikinci dalganın hep geldiğinin görüldüğünü söyledi. Doç. Dr. Turan, "Bu nedenle Covid-19 pandemisinde de ikinci dalganın geleceğini bilim insanları olarak ön görüyoruz, olabileceğini de düşünüyoruz. Onun için de gerekli önlemleri almamız gerektiğini biliyoruz.

Bilim Kurulu Üyesi 2. dalga için uyardı! O aylara dikkat

Aslında yaz aylarında kişilerin dirençlerinin biraz daha iyi olması, vaka sayılarının bir miktar azalması gözümüzü boyamasın. Özellikle vücut direncimizdeki değişiklikler, kalabalıkların artması, kapalı mekanlarda daha çok vakit geçirmeler nedeniyle ikinci dalga için eylül-ekim ayları beklediğimiz aylar.

Bilim Kurulu Üyesi 2. dalga için uyardı! O aylara dikkat

Çünkü vakalar henüz bitmiş değil. Rehavete kesinlikle kapılmamak lazım. Bununla ilgili yaptığımız uyarılar bazen halkımızda 'Ne kadar çok uyarı yapıldı' diye bir düşünceye sebep olabilir. Ama bu çok önemli ve önemli olduğunu gördüğümüz için vurgulamaya devam ediyoruz" dedi.
 

Bilim Kurulu Üyesi 2. dalga için uyardı! O aylara dikkat

'OLAY BİTMİŞ DEĞİL'
Doç. Dr. Turan, koronavirüs süreci boyunca yoğun bakımdaki insanların halinin kendilerini çok üzdüğünü belirterek, "Çünkü özellikle bizler yoğun bakımda solunum açlığı içerisindeki hastaları görmekten oldukça mutsuzuz.

Bilim Kurulu Üyesi 2. dalga için uyardı! O aylara dikkat

Sağlık sistemimiz bu virüsü engellemek ve tedavi etmek için uğraşıyor, sağlık çalışanlarımız çok büyük efor sarf ediyor. Olay bitmiş değil. Bizim için her hasta çok değerli. Ve özellikle solunum açlığı çeken hastaları anlatmak hakikaten çok zor. Ondan dolayı bu konuda halkımızın virüse karşı dikkatini maksimum seviyeye çekmek istiyoruz.

Bilim Kurulu Üyesi 2. dalga için uyardı! O aylara dikkat

Hiç kimse bu şekilde bir solunum açlığı yaşamamalı. Ne yazık ki Covid-19'un yarattığı klinik tablo bu. Çok ciddi bir akciğer enfeksiyonu yapıyor. Yaptığı tablo nedeniyle de hastaları kaybedebiliyoruz.

Bilim Kurulu Üyesi 2. dalga için uyardı! O aylara dikkat

O yüzden eylül ve ekim ayları önemli aylar. Vaka sayıları artabilir. Sağlık sistemimiz buna yetmek için elinden geleni yapacak, yapmaya da devam edecek.

Bilim Kurulu Üyesi 2. dalga için uyardı! O aylara dikkat

Fakat eğer biz önlemleri ciddiye alırsak, bu önlemlere harfiyen uyarsak bu sayılar azalacaktır. Ve beraberinde belki önümüzdeki aylarda, aylar içerisinde daha iyi bir şekilde bu hastalıktan kurtulmuş olabileceğiz.

Bilim Kurulu Üyesi 2. dalga için uyardı! O aylara dikkat

Bu inancımızı yitirmemeliyiz" ifadelerini kullandı.
 

Bilim Kurulu Üyesi 2. dalga için uyardı! O aylara dikkat

'KURBAN BAYRAMI SÜRECİ ÇOK ÖNEMLİ'
Kurban Bayramı'na giden sürecin hastalığın yayılma oranı bakımından çok önemli bir süreç olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Turan, "Bu zamanlar insan hareketlerinin yoğun olduğu zamanlar.

Bilim Kurulu Üyesi 2. dalga için uyardı! O aylara dikkat

Ve tabii ki bayramın özellikleri nedeniyle de toplu mekanlarda toplu alanlarda bir arada olma zorunluluğu var. Bu durumda aslında Kurban Bayramı için alınacak önlemler rehberini biz de  olarak hazırlayıp yayımladık.

Bilim Kurulu Üyesi 2. dalga için uyardı! O aylara dikkat

Önümüzdeki günlerde uyarılarımızı tekrar ileteceğiz. Mümkün olduğu kadar toplu alanlarda maskesiz bulunmamaları gerektiğini, birbirleriyle el sıkışmamaları gerektiğini tekrardan hatırlatmak istiyorum.

Bilim Kurulu Üyesi 2. dalga için uyardı! O aylara dikkat

Önlemlerimizi alarak, birbirimize zarar vermeden kurallara uymalıyız. Her birimiz diğer birimize zarar verebiliriz.

Bilim Kurulu Üyesi 2. dalga için uyardı! O aylara dikkat

Bunu yapmamak adına Kurban Bayramı süreci boyunca özellikle toplu mekanlardan uzak durmak, bayramlaşmayı bu bayramda mümkünse Ramazan Bayramı'nda yaptığımız gibi sevdiklerimize mümkün olduğu kadar telefonla ulaşmak önemli olacaktır" dedi.

Bilim Kurulu Üyesi 2. dalga için uyardı! O aylara dikkat

29 Temmuz Türkiye Koronavirüs Tablosu, 29 Temmuz Vaka Sayısı Kaç Oldu?

29 Temmuz Türkiye koronavirüs vaka sayısı açıklandı. Fahrettin Koca, 29 Temmuz Türkiye koronavirüs vaka sayısı açıklaması yaptı.

fahrettin-koca-onemli-bayram-aciklamasi

29 Temmuz Türkiye koronavirüs vaka sayısı kaç oldu? 29 Temmuz Türkiye koronavirüs can kaybı kaç? 29 Temmuz Türkiye koronavirüs tablosu duyuruldu. İşte 29 Temmuz Türkiye koronavirüs tablosu.

29 Temmuz Türkiye Koronavirüs Vaka Sayısı ve Can Kaybı

Son 24 saatte 45.712 test yapıldığı ve 942 yeni vaka tespit edildiği duyuruldu. Bugün 14 kişi hayatını kaybetti ve 996 kişi iyileşti.

29 Temmuz Türkiye Koronavirüs Toplam Vaka Sayısı ve Can Kaybı

29 Temmuz itibari ile son açıklanan verilere göre, Türkiye'de toplam vaka sayısı 228.924 oldu. Toplam hayatını kaybedenlerin sayısı ise 5.659'a yükseldi.

Toplam ağır hasta sayısının 642 olduğu duyuruldu. Toplam iyileşen hasta sayısı 212.557 olarak açıklandı.

Fahrettin Koca açıklamasında şunları söyledi:

"Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunda, bundan sonra, salgın boyunca oluşan uluslararası standarda uygun olarak, Ağır Hasta sayısı da verilecek. Yeni ve toplam hasta sayısına ek olarak, seyir hakkında detaylı bilgi sunması için Zatürre Oranı gösterilecek."

SON DAKİKA:  28 Temmuz'daki vaka ve vefat sayılarını açıkladı: Can kaybı 1 ay sonra ilk kez...

Son dakika haberleri... Türkiye korona virüsle mücadelede aldığı önlemlerle vaka sayısını kontrol altında tutmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da her gün koronavirüs vaka ve vefat sayılarını son dakika olarak duyuruyor. Vatandaşların merakla beklediği 28 Temmuz corona virüs tablosu Bakan Koca tarafından açıklandı. İşte, Türkiye'de 28 Temmuz koronavirüs vaka ve vefat sayıları tablosu...

Giriş Tarihi: 28.7.2020  20:37Son Güncelleme: 28.7.2020  20:58

SON DAKİKA: Bakan Fahrettin Koca 28 Temmuz'daki vaka ve vefat sayılarını açıkladı: Can kaybı 1 ay sonra ilk kez...

Son dakika haberi... Türkiye korona virüsle mücadelede aldığı önlemlerle vaka sayısını kontrol altında tutmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da her gün koronavirüs vefat ve vaka sayılarını açıklamaya devam ediyor. Vatandaşların merakla beklediği 28 Temmuz corona virüs tablosu Bakan Koca tarafından açıklandı. İşte 28 Temmuz vaka ve vefat sayıları:

Son dakika: Koronavirüs 28 Temmuz güncel verileri açıklandı! Vaka sayısında artış...

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nu açıkladı. Son 24 saatte 963 yeni tanı konuldu, 15 hasta hayatını kaybetti, 1092 iyileşenle birlikte tedavisi tamamlananların sayısı 211 bin 561'e yükseldi. Toplam can kaybı 5 bin 645 olurken, yoğun bakım hasta sayısı 1280, entübe hasta sayısı 403 olarak açıklandı.

BUGÜNKÜ TEST SAYISI:47.412
BUGÜNKÜ VAKA SAYISI:963
BUGÜNKÜ VEFAT SAYISI: 15
BUGÜNKÜ İYİLEŞEN SAYISI:1.092

30 GÜN SONRA BİR İLK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı paylaşımda; Test sayımız, temaslı taraması sonucu, iki gün içinde 47.500 seviyesine çıktı. Yeni vaka sayımızda düne kıyasla 64 artış var. Son 24 saat içindeki vefat sayımız, 30 GÜN SONRA İLK KEZ 15 olarak gerçekleşti. Yeni iyileşen hasta sayımızda düne göre artış var.

27 TEMMUZ RAKAMLARI:

TEST SAYISI: 45283
VAKA SAYISI: 919
VEFAT SAYISI: 17
İYİLEŞEN SAYISI: 982

26 TEMMUZ KORONAVİRÜS VERİLERİ:

Türkiye'de 26 Temmuz'da 927 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 17 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 226 bin 100, can kaybı 5 bin 613 oldu.1010 kişinin daha iyileşmesiyle Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 209 bin 487 oldu.

25 TEMMUZ KORONAVİRÜS VERİLERİ:

Son 1 haftada PNÖMONİLİ hasta sayısı ORANI en çok azalan illerimiz: Artvin, Muş, Denizli, Düzce, Erzurum. En çok artan illerimiz: Isparta, Kocaeli, Mardin, Karaman. Sebebi ne olursan olsun, başkalarının ihmali, tedbirlerin terkine gerekçe kabul edilmemeli.

SON DAKİKA! 'den flaş  açıklaması!

Son dakika gelişmesi... 'nden koronavirüs hakkında endişelendiren bir açıklama yapıldı. Dünya Sağlık Örgütü (), yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) gribe yol açan influenza virüsleri gibi mevsimsel olmadığını, sıcak havalarda da etkisini sürdüreceğini bildirdi.

Giriş Tarihi: 28.7.2020  17:19 Son Güncelleme: 28.7.2020  17:34

SON DAKİKA! DSÖ'den flaş coronavirüs açıklaması!

Son dakika haberi...  Sözcüsü Margaret Harris, internet üzerinden düzenlediği basın toplantısında, solunum yolunu etkileyen virüslerin genelde mevsimsel olduğu ancak Kovid-19'un davranışının farklı olduğunu belirterek, "Bu, her havayı seven bir virüs ama daha çok yakın temastaki bir insandan diğerine bulaşmayı seviyor, dolayısıyla ona bu fırsatı vermememiz gerek." dedi.

SON DAKİKA! DSÖ'den flaş coronavirüs açıklaması!

En fazla vakanın görüldüğü ülkelerden ABD'nin yaz mevsiminde olduğunu, ayrıca Brezilya ve Filipinler gibi tropikal kuşaktaki ülkelerde de büyük salgın öbekleri oluştuğuna dikkati çeken Harris, "Mevsimler virüsün yayılmasını etkiyor gibi görünmüyor." ifadesini kullandı.

SON DAKİKA! DSÖ'den flaş coronavirüs açıklaması!

"YAPABİLECEĞİMİZ EN İYİ ŞEY..."

Harris, sonbaharda ikinci bir dalganın gelmesini bekleyip beklemedikleri sorusuna yanıt olarak, "Şu an birinci dalgadayız. Kısmi iniş çıkışlarla seyreden bir büyük dalga bu. Yapabileceğimiz en iyi şey salgını yatay seyirde tutup, dalganın diz boyunu aşmasını önlemek. Şu anda birinci, ikinci, üçüncü dalga gibi ifadelerin bir anlamı yok." değerlendirmesinde bulundu.

SON DAKİKA! DSÖ'den flaş coronavirüs açıklaması!

Virüsün en çok insanların toplu halde bulunduğu yerlerde yayıldığını vurgulayan Harris, "İnsanların sosyal mesafeye uymadan bir araya gelmeleri, yakın temasta bulunduklarında tedbir almamaları yayılmaya yol açıyor. Kovid-19'a karşı işe yaradığı bilinen tedbirlere uymak hayati. Bunlar, sosyal mesafeye uymak, el yıkamak, kaynağı izole etmek, iç mekanlarda gerektiğinde maske takmak ve öksürürken ağzı kapamak." dedi.

SON DAKİKA! DSÖ'den flaş coronavirüs açıklaması!

Kovid-19'un büyük bir salgın olduğunu ve tedbir alınması gerektiğini vurgulayan Harris, "Bu virüs farklı davranıyor, biz onu öğrendikçe o da bizi öğreniyor, ihtiyatlı olmalıyız." ifadesini kullandı.

SON DAKİKA! DSÖ'den flaş coronavirüs açıklaması!

Çin'de ortaya çıkan Kovid-19, 200'den fazla ülke ve bölgeye yayılarak salgına dönüştü. Dünya genelinde vaka sayısı 16 milyon 650 bini aşarken, 656 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

ABD Ankara Büyükelçisi Satterfield ’nde!

 Satterfield, 24 Temmuz’da kılınan Cuma namazı ile birlikte ibadete açılan ’yi ziyarette bulundu. Satterfield, 86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya ile ilgili bilgi aldı.

Sema ALİM DALGIÇSema ALİM DALGIÇ

Giriş Tarihi: 29.7.2020  15:56Son Güncelleme: 29.7.2020  16:02

ABD Ankara Büyükelçisi Satterfield Ayasofya Camii’nde!

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde bulunduğu, cami olarak kullanılması için toplumun hizmetine sunulduğu belirtildi.

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Satterfield Ayasofya Camii’ni ziyaret ederek bilgi aldı 

Karar ardından 24 Temmuz günü kılınan ilk Cuma namazı ile birlikte 86 yıl ibadete ara veren Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi açıldı.

Bugün ise Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi David Michael Satterfield, Ayasofya Camii'ne ziyarette bulundu. Yetkililerden bilgi alan Satterfield, camiyi dolaştı.

İŞTE ZİYARETTEN İLK GÖRÜNTÜLER




Ayasofya’ya vuslat akını Ayasofya’ya 86 bin ilmekle dokunan seccade Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi namaz öncesi dezenfektan ve gül suyu ile temizlendi

  açıkladı! Korona aşısı tarih verdi

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs  Prof. Dr. , Kovid-19 salgınına karşı yürütülen aşı çalışmalarının olumlu yürüdüğü anda dünya çapında ilk doz uygulamalarının kasım ayı gibi başlayabileceğini söyledi. Prof. Dr. Kara, "Ama bizim ülkemize gelmesi mart-nisan aylarını bulabilir" dedi.

Giriş Tarihi: 29.7.2020  09:53Son Güncelleme: 29.7.2020  09:57

Bilim Kurulu Üyesi Ateş kara açıkladı! Korona aşısı tarih verdi

Prof. Dr. Ateş Kara, Kovid-19 salgınına karşı yürütülen aşı çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Prof. Dr. Kara, Türkiye'deki aşı çalışmalarının laboratuvar tarafında olumlu ilerlemeler olduğunu, hayvan deneyi aşamalarına gelindiğini kaydetti. Prof. Dr. Kara, "Uluslararası çalışmalar biraz daha ileri seviyede, insan çalışması düzeyine gelmiş vaziyette. Dünya Sağlık Örgütü'nün resmi bilgilerine göre, bunların sayısı 25 civarına ulaşmış durumda. En önde olan iki tanesinden birisi haftaya başlayacak, diğeri büyük çaplı insan çalışmalarına yeni başlamış vaziyette" diye konuştu.



'GÜVENLİĞİNE YÖNELİK 3 AŞAMALI ÇALIŞMA'
Prof. Dr. Kara, aşının güvenliğine yönelik olan ilk çalışmaların çok az sayıda gönüllü üstünde deneme yapılması olduğuna vurgu yaparak, "Aşının herhangi bir problem çıkartmadığı görüldükten sonra ikinci kısımda da hangi miktarla verdiğinizde ne kadar etki yaptığını gördüğünüz çalışmalar olur. Üçüncü kısımda bu aşının gerçekten koruyucu olup olmadığını gördüğümüz çok daha yüksek sayıdaki insanlara uygulandığında ve aynı zamanda da istenmeyen etkilerinin olup olmadığını değerlendirdiğimiz çalışmalar olur" ifadelerini kullandı.

'KASIM'DA İLK DOZ'
İngiltere ve ABD'deki aşı çalışmalarına değinen Prof. Dr. Kara, "Şu anda İngiltere'deki aşı çalışmaları belli bir noktaya geldi ve insan çalışmalarında bu büyük gruba başladı. ABD'deki çalışmada önümüzdeki hafta içerisinde büyük çaplı insan çalışmalarına başlanacak. Bunların sonuçlarının alınması büyük olasılıkla kasım ayı olacak gibi görünüyor. Çok sayıdaki insanla yapılan çalışmayla beraber aşının üretim çalışmaları da başlıyor. Olumlu yürüdüğü anda da kasım ayı gibi ilk doz uygulamaları dünya çapında başlayabilir. Ama bizim ülkemize gelmesi mart-nisan aylarını bulabilir. Türkiye girişimlerde de bulunuyor. Gönüllü olabileceklerle aşıların Türkiye'de de uygulanması kasım aylarında olabilir" diye konuştu.

'PROTEİNİ HÜCRELERİMİZE ÜRETTİYORUZ'
ABD'deki son aşının biraz daha farklı geliştirildiğini anlatan Prof. Dr. Kara, uygulamaya girecek aşının, koronavirüsün insan vücuduna tutunması için gereken proteinin nereden sentezlendiğini, onu kodlayan genin RNA'sı çıkarılarak yapıldığını kaydetti. Prof. Dr. Kara, "Aşının içerisindeki RNA insanda kasın içerisine veriliyor. Hücrelerimizin içerisine girerek ilgili proteini sentezliyor. Böylece virüsü değil, virüsün sadece bir proteinini veriyorsunuz ve o proteini de kendi hücrelerimize ürettirmiş oluyoruz. Bu sayede istenilen miktarlarda protein üretilerek güçlü antikor yanıtı oluşuyor. Hücrelerimiz de böylece virüsü tanımış oluyor. Böyle bir proteini taşıyan virüs geldiği anda da hem antikorlar hem de hücreler direkt olarak o virüse karşı harekete geçip virüsün bizim vücudumuzda dolaşmasını engelleyip hastalığı en başında durdurmuş oluyor. Aşı çalışmalarında bugün için bu noktadayız" ifadelerini kullandı.

'AŞI OLSA BİLE MASKE VE MESAFEYE DİKKAT'
Aşılarla ilgili olumlu gelişmelerin olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kara, "'Tünelin ucundaki ışık' diye söyleyebiliriz ve bizim açımızdan çok olumlu gelişmeler bunlar. Ama aşıları olsak bile belki de bizi zatürreden ölümden koruyacak; ama virüs vücudumuza girebilir ve başkasına bulaştırmamızı önlemede yeterli kalmayabilir. O nedenle bugün de, aşının olduğu dönemde de bizim mesafe ve maske konusunda dikkatli olmamız gerekecek" dedi.

Erdoğan Sümela Manastırı ve Ortahisar Ayasofya Camisi’nin açılışını yaptı! Dünyaya hoşgörü ve medeniyet dersi

Son dakika: Başkan Erdoğan: Milletimizin varlığını kabul edemeyenler Ayasofya bahanesi ile kin kustular

Başkan  dünyada inanç turizmi için önemli bi yere sahip olan Sümele Manastırı ve 'nin bugün gerçekleşecek olan açılış törenine canlı bağlanarak açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan: "Dünya mirasının en önemli eserlerini barındıran Anadolumuzun bu iki güzelliğinin yeniden insanlığın hizmetine sunulmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. O yamaçlarda nasıl çalıştıklarını gördünüz.  ülkemizin tanıtımının önemli eserlerindendir. Yaklaşık 1600 yıllık mazisi olan Sümela Manastırı, korunarak bugünlere gelmiştir." dedi

Bu haber 291381 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...