Türk ve Rus heyetlerinin Ankara’daki İdlib müzakereleri sona...

Türk ve Rus heyetlerinin Ankara'daki İdlib müzakereleri sona erdi! Dışişleri'nden açıklama.

Son dakika haberine göre Türk ve Rus heyetlerinin Ankara'da İdlib'deki duruma ilişkin görüşmeleri sona erdi. Görüşme 3,5 saat sürdü. Türk ve Rus heyetleri, daha önce İdlib konusunda Ankara ve Moskova'da iki tur görüşme yapmıştı. Dışişleri Bakanlığı'ndan görüşmeye dair yapılan açıklamada ''Heyetler arası görüşmelerde İdlib'deki durum tüm boyutlarıyla ele alındı. Bir an evvel ateşkes sağlanması gerektiği bildirildi.'' ifadeleri kullanıldı..

27 Şubat 2020 - 22:02

Son dakika: Türk ve Rus heyetlerinin 'daki  müzakereleri sona erdi

Giriş Tarihi: 27.02.2020 Güncelleme Tarihi: 27.02.2020 

Son dakika haberine göre Türk ve Rus heyetlerinin 'da 'deki duruma ilişkin görüşmeleri sona erdi. Görüşme 3,5 saat sürdü. Ankara'da Türk ve Rus heyetler arasında düzenlenen görüşmede; İdlib'deki son durum, acil ateşkes çağrısı konuları ele alındı. Görüşmede insani durumun felaket halini almaması için kitlesel göçün engellenmesi vurgulandı.

Ankara'daki İdlib müzakereleri sona erdi

Türk ve Rus heyetlerinin  konusunda 'da yaptığı görüşmelerde, Türk tarafı, bölgede bir an önce ateşkes sağlanması gerektiğini bildirdi.

Türk ve Rus heyetleri, Ankara'da Dışişleri Bakanlığında bir araya gelerek, İdlib'deki durumu görüştü. Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığındaki Türk heyetinde, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli İstihbarat Başkanlığı yetkilileri yer aldı.

Rus tarafında ise Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sergey Verşinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Aleksandr Lavrentiev, askeri ve istihbarat birimlerinin temsilcileri hazır bulundu.

İDLİB TÜM BOYUTLARIYLA ELE ALINDI
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, heyetler arası görüşmelerde, İdlib'deki durum tüm boyutlarıyla ele alındı.

Türk heyeti, bir an evvel ateşkes sağlanması gerektiğini Rus tarafına belirtti. Bu amaçla, sahada atılması gereken adımlar üzerinde duruldu ve Soçi Anlaşması'nın tam olarak uygulanmasına atfedilen önem, Türkiye tarafından kayda geçirildi.

Görüşmede, insani durumun felaket halini almasının ve olası bir kitlesel göçün engellenmesinin lazım geldiği vurgulandı.

Türk ve Rus heyetleri, daha önce İdlib konusunda Ankara ve Moskova'da iki tur görüşme yapmıştı. İki ülke heyetleri, dün de Dışişleri Bakanlığında bir araya gelerek İdlib'deki durumu ele almıştı.

BİR AN EVVEL ATEŞKES SAĞLANMALI
Dışişleri Bakanlığı, bir süredir Ankara'da bulunan Rus heyeti ile yapılan 'İdlib' görüşmelerinin ardından açıklama yaptı. Açıklamada, "Heyetler arası görüşmelerde İdlib'deki durum tüm boyutlarıyla ele alındı. Tarafımızdan bir an evvel ateşkes sağlanması gerektiği belirtildi. Bu amaçla sahada atılması gereken adımlar üzerinde duruldu. Soçi Anlaşması'nın tam olarak uygulanmasına atfedilen önem tarafımızca kayda geçirildi. İnsani durumun felaket halini almasının ve olası bir kitlesel göçün engellenmesi lazım geldiği vurgulandı" denildi.Son dakika: Türk ve Rus heyetlerinin Ankara'daki İdlib müzakereleri sona erdi

Türk ve Rus heyetlerinin Ankara'daki İdlib müzakereleri sona erdi! Dışişleri'nden açıklama

Son dakika haberine göre Türk ve Rus heyetlerinin 'da 'deki duruma ilişkin görüşmeleri sona erdi. Görüşme 3,5 saat sürdü. Türk ve Rus heyetleri, daha önce İdlib konusunda Ankara ve 'da iki tur görüşme yapmıştı. Dışişleri Bakanlığı'ndan görüşmeye dair yapılan açıklamada ''Heyetler arası görüşmelerde İdlib'deki durum tüm boyutlarıyla ele alındı. Bir an evvel ateşkes sağlanması gerektiği bildirildi.'' ifadeleri kullanıldı.

DIŞİŞLERİ'NDEN TÜRK-RUS HEYETLERİNİN GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMASon dakika haberine göre Türk ve Rus heyetlerinin 'da 'deki duruma ilişkin görüşmeleri sona erdi. Görüşme 3,5 saat sürdü. Türk ve Rus heyetleri, daha önce İdlib konusunda Ankara ve 'da iki tur görüşme yapmıştı. Dışişleri Bakanlığı'ndan görüşmeye dair yapılan açıklamada ''Heyetler arası görüşmelerde İdlib'deki durum tüm boyutlarıyla ele alındı. Bir an evvel ateşkes sağlanması gerektiği bildirildi.'' ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı, bir süredir 'da bulunan Rus heyeti ile yapılan '' görüşmelerinin ardından açıklama yaptı. Açıklamada, "Heyetler arası görüşmelerde İdlib'deki durum tüm boyutlarıyla ele alındı. Tarafımızdan bir an evvel ateşkes sağlanması gerektiği belirtildi. Bu amaçla sahada atılması gereken adımlar üzerinde duruldu. Soçi Anlaşması'nın tam olarak uygulanmasına atfedilen önem tarafımızca kayda geçirildi. İnsani durumun felaket halini almasının ve olası bir kitlesel göçün engellenmesi lazım geldiği vurgulandı" denildi.

Görüşmede, Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal Başkanlığında Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli İstihbarat Başkanlığı ile Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sergev Verşinin, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı'nın Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Alexander Lavrentiev, Rusya Federasyonu askeri ve istihbarat makamları temsilcilerinden oluşan heyetler yer aldı.

ELE ALINAN KONULAR
Ankara'da Türk ve Rus heyetler arasında düzenlenen görüşmede; İdlib'deki son durum, acil ateşkes çağrısı konuları ele alındı. Görüşmede insani durumun felaket halini almaması için kitlesel göçün engellenmesi vurgulandı.

BİR AN EVVEL ATEŞKES SAĞLANMALI
Türk heyeti, İdlib'deki durumla ilgili Ankara'da görüştüğü Rus tarafına, bölgede bir an evvel ateşkes sağlanması gerektiğini bildirdi.
Dışişleri Bakanlığından görüşmeye dair yapılan açıklamada ''Heyetler arası görüşmelerde İdlib'deki durum tüm boyutlarıyla ele alındı. Bir an evvel ateşkes sağlanması gerektiği bildirildi.'' ifadeleri kullanıldı.

Bu haber 205544 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kod adı damla! FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu: Adil Öksüz'ün evine götürüldüm
Kod adı damla! FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu:...
Barışın anahtarı Türkiye! Putin, İstanbul'u işaret etti: Ukrayna ile müzakerelerin başlatılmasına temel teşkil edebilir
Barışın anahtarı Türkiye! Putin, İstanbul'u işaret etti:...