Turgutlu Atatürk Parkı (Belediye Orta Parkta) kurulan Covid-19...

Turgutlu Atatürk Parkı (Belediye Orta Parkta) kurulan Covid-19 aşı çadırına, Vatandaşların ilgisi, memnuniyeti sevindirici 

Manisa, Turgutlu İlçesi Atatürk Parkı (Belediye Orta Parkta) kurulan Covid-19 aşı çadırına ve Turgutlu Devlet Hastanesi Covid-19 Aşı Uygulama alanlarında incelemeler yaparak, halkımızı aşı olmaya davet ettik.

19 Ağustos 2021 - 13:38 - Güncelleme: 21 Ağustos 2021 - 09:36

Turgutlu Atatürk Parkı (Belediye Orta Parkta) kurulan Covid-19 aşı çadırına, Vatandaşların ilgisi, memnuniyeti sevindirici 

Giriş Tarihi: 19.08.2021  11:23 Güncelleme Tarihi: 19.08.2021 13:33

Turgutlu İlçesi Atatürk Parkı (Belediye Orta Parkta) kurulan Covid-19 aşı çadırına ve Turgutlu Devlet Hastanesi Covid-19 Aşı Uygulama alanlarında incelemeler yaparak, halkımızı aşı olmaya davet ettik.

COVID-19 ile İlgili Gerçekler

Bu gerçekler önde gelen sağlık kuruluşlarından gelmektedir. Bunlar COVID-19 ile ilgili yaygın, yanlış söylentileri düzeltmektedir.

 

 

COVID-19 ile İlgili Gerçekler

Bu gerçekler önde gelen sağlık kuruluşlarından gelmektedir. Bunlar COVID-19 ile ilgili yaygın, yanlış söylentileri düzeltmektedir.

Unit Image

Aşılar, kamuya sunulmadan önce güvenlik açısından çok detaylı testlere tabi tutulur

Unit Image

COVID-19 aşıları, mümkün olan en yüksek güvenlik standartlarına uyularak hızlı bir şekilde geliştirildi

Unit Image

COVID-19 aşıları sana COVID-19 bulaştıramaz

COVID-19 aşısı olmanın faydaları

Gülay Ergin Okay

Gülay Ergin Okay
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı

COVID-19 aşısı olmanın faydalarıToplumda bazı kişilerin mevcut COVID-19 aşıları ile aşı olmaktan endişe duyduğunu biliyoruz. Uygulamaya konulan aşılar için güvenlik en önemli öncelik olduğu sağlık otoriteleri tarafından bildirilmiştir. Yeni geliştirilen COVID-19 aşılarının güvenlik için gerekli prosedürlerin uygulanması sonrası kullanım onayı aldığını bilmeliyiz.

Aşağıda, COVID-19 aşı uygulamasının faydaları özetlenmiştir:

COVID-19 aşısı, COVID-19 bulaşının engellenmesine yardımcı olur

Geliştirilmekte olan tüm COVID-19 aşıları, klinik çalışmalarda dikkatlice değerlendirilmektedir ve yalnızca COVID-19 hastalığını geçirme olasılığını önemli ölçüde düşürdükleri takdirde onaylanmaktadır.

Diğer aşılarla ilgili tecrübeler ve mevcut aşıların klinik çalışmalarından elde edilen veriler COVID-19 aşısı olanların hastalığı geçirseler bile hastalığın ciddi seyretmeyeceğini desteklemektedir. Bu konu ile ilgili çalışmalar davam etmektedir.

Ayrıca aşı olmanız çevrenizdeki insanları, özellikle de COVID-19 nedeniyle ciddi hastalık riski yüksek olan kişilerin korunmasını da sağlayacaktır.

COVID-19 aşısı, Covid-19 hastalığından korunmada daha güvenli bir yoludur

COVID-19 hastalığı ciddi, yaşamı tehdit eden komplikasyonlara neden olabilen bir hastalıktır. COVID-19 hastalığının kimde ağır kimde daha hafif seyredeceğini bilmenin bir yolu yoktur. Ayrıca hastalanan kişiler, hastalığı arkadaşlarına, ailesine ve çevresindeki diğer kişilere bulaştırabilirler.

COVID-19 aşıları da dahil olmak üzere herhangi bir aşının kullanım onayı alabilmesi için klinik çalışmalarda bunların güvenli ve etkili olduğu gösterilmelidir. Ayrıca acil kullanım onayı verilebilmesi için aşının bilinen ve potansiyel faydalarının, risklerinden daha ağır basması gerekir.

COVID-19 hastalığını geçirmek doğal bağışıklık olarak bilinen bir koruma sağlar. Mevcut kanıtlar, COVID-19'a neden olan virüsle yeniden enfeksiyonun, ilk enfeksiyondan sonraki 90 gün içinde nadir olduğunu göstermektedir. Ancak bu korumanın ne kadar süreceği kesin olarak bilinmemektedir. COVID-19’un ciddi hastalık ve ölüm riski nedeni ile hastalığı geçirerek doğal bağışıklık kazanılmasını düşünemeyiz. COVID-19 aşısının uygulanması, hastalığı yaşamak zorunda kalmadan antikor (bağışıklık sistemi) yanıtı oluşturarak sizi korumaya yardımcı olacaktır.

Hem doğal bağışıklık hem de aşı ile oluşan bağışıklık konusunda bilgilerimizi atırmaya yönelik çalışmalar devam etmektedir.  

COVID-19 aşısı, pandemiyi durdurmaya yardımcı olacak en önemli araçtır

Maske, mesafe ve hijyen önlemleri virüse maruz kalma veya virüsü başkalarına bulaştırma şansını azaltır. Ancak bu önlemler yeterli değildir. Aşılar bağışıklık sistemimizi virüsle savaşmaya hazır hale getirecektir.

Maske, mesafe ve hijyen önlemleri ile birlikte aşı uygulaması hastalığa karşı en iyi korunmayı sağlayacaktır. Pandeminin durdurulması elimizdeki tüm önlemlerin uygulanması ile mümkün olacaktır.  

Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri

Bu haber 991063 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Danışmanı Yücel Mollaismailoğlu'ndan 'yanlıştan dönün' çağrısı: Cumhur'a desteğini açıklamalı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Danışmanı Yücel...