TSK’ya ait Bayraktar TB2 SİHA’lar Ermenistan’ın başkenti...

TSK'ya ait Bayraktar TB2 SİHA'lar Ermenistan'ın başkenti Erivan'a 25 kilometre mesafede!.

Ermenistan ordusunun cephe hattında Azerbaycan mevzi ve sivil yerleşimlerine saldırmasıyla başlayan çatışmalar devam ediyor. Azerbaycan ordusu tarafından Ermenistan birliklerine ait çok sayıda askeri araç ve mevzileri imha edilirken AK Parti İstanbul Milletvekili, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım, bölgede yaşananları ve siyasi boyutunu değerlendirdi.

29 Eylül 2020 - 17:49 - Güncelleme: 29 Eylül 2020 - 18:06

'ya ait Bayraktar  'lar 'ın başkenti Erivan'a 25 kilometre mesafede!

Giriş Tarihi: 29.9.2020  15:25 Son Güncelleme: 29.9.2020  15:55
Son dakika haberi... 'lar kritik dönemlerde devreye girerek oyun değiştirici olmaya devam ediyor.  ile  arasında 'da yaşanan lar sürerken, 'ne ait Bayraktar  SİHA'lar Türkiye-Ermenistan sınır hattında uçuyor. Erivan'a yaklaşık 25 km uzaklıkta uçuş yapan SİHA'lar, Dağlık Karabağ'daki larda Ermenistan ordusuna ağır kayıplar verdirmişti.

Bayraktar SİHA'lar Erivan'a 25 kilometre mesafede!

İşgal altında tuttuğu  bölgesinden 'a saldırılar düzenleyen  ordusu, çok ağır kayıplar verdi.

Azerbaycan ordusunun ına 'lar damgasını vurdu. Ermenistan ordusu birçok köy ve beldeyi kaybetti.

Dağlık Karabağ'da yaşanan lara eş zamanlı olarak 'ne ait SİHA'lar, Ermenistan-Türkiye sınır hattında uçuyor.

ERİVAN'A 25 KM UZAKLIKTA UÇUYOR
Yenişafak'ta yer alan habere göre Erivan'a 25 km uzaklıkta uçuş yapan SİHA'lar, Libya ve 'den sonra Kafkasya cephesindeki savaşın dengesini değiştirdi.

ERMENİSTAN-AZERBAYCAN ÇATIŞMASINDA SON DURUM
Azerbaycan ile Ermenistan arasında pazar günü başlayan çatışmalar devam ediyor. Ermenistan ordusunun başlattığı saldırılara çok sert yanıt veren Azerbaycan, şu ana kadar 7 köyü ve stratejik tepeleri Ermeni güçlerinden temizledi. Azerbaycan ordusu, Fuzuli-Cebrail ve Ağdere-Terter istikametinde önemli ilerlemeler kaydediyor
Ermenilerin kirli oyunu deşifre oldu! Türkiye'nin boğazını kesmek istediler!
.SON DAKİKA...  askerlerin  operasyonlarından kaçışı görüntülendi
Ermenistan'ın saldırıları sonrasında 'ın başlattığı operasyonlara ilişkin birbiri ardına son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Bu bağlamda  bölgesinde Azerabaycan operasyonlarından kaçmak isteyen işgalci  askerlerinin görüntüleri Bayraktar 'ların kameralarına yakalandı. İşte ayrıntılar...

SON DAKİKA... Ermeni askerlerin Azerbaycan operasyonlarından kaçışı görüntülendi

Karabağ'da pek çok Ermeni askerinin kaçmaya başladığı belirtiliyordu. Bu anlara ilişkin görüntüler kaydedildi ve belgelenmiş oldu. Ermeni askerlerin kaçış anları Bayraktar SİHA'lar tarafından görüntülendi. İHA VE SİHA'lar Azerbaycan'ın Ermeni hedeflerine yönelik operasyonlarında çok önemli bir yer tutması tarihi görüntülerin de kayda geçmesini sağladı.

SON DAKİKA ERMENİ ASKERLER KAÇIYOR

Karabağ bölgesinde Ermeni askerlerin kaçış anları da Bayraktar SİHA'lar tarafından görüntülendi.

İşte Ermeni güçlerinin kaçışına ilişkin kayda geçen o anlar;

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Ermenistan çekilmedikçe sorun çözülmez
Son dakika... Ermenistan hedeflerini Bayraktar vuruyor
Son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanlığı’nın, Türkiye’nin, Ermenistan’a karşı Azerbaycan’a, “Nasıl isterse o şekilde yanında olacağız” diyerek her konuda destek mesajı vermesi, asker gönderme seçeneğini gündeme taşıdı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Azerbaycanlı yetkililere bu seçenek de dahil olmak üzere her türlü desteğin verileceği net biçimde ifade edildi. Önceliğin enerji koridorunun güvenliği olduğunun altı çizilirken, uygun şartların sağlanması durumunda da müzakere masasına dönülmesinden çekinilmeyeceği aktarıldı. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin Ermenistan Ordusu’na büyük darbe vurduğu SİHA'larla ilgili ise çarpıcı bir iddia geldi.

42

Açıklamada, “Azerbaycan, halkını ve toprak bütünlüğünü korumak için meşru müdafaa hakkını elbette kullanacaktır. Bu süreçte, tek yürek olarak Türkiye’nin Azerbaycan’a desteği tamdır. Azerbaycan nasıl isterse, o şekilde yanında olacağız” ifadesi yer aldı.

3Öncelik ‘koridor’

Öncelik ‘koridor’ 

“Azerbaycan nasıl isterse o şekilde yanında olacağız” ifadesini diplomatik kaynaklar, “Azerbaycanlı yetkililerle yapılan görüşmelerde her türlü seçenek masada tutuluyor” olarak açıkladı. Azerbaycan’ın talep etmesi halinde asker gönderilebileceğini kaydeden kaynaklar, önceliğin enerji koridorunun güvenliği olduğunun altı çizerken, uygun şartların sağlanması durumunda da müzakere masasına dönülmesinden çekinilmeyeceğini aktardı. Ancak diplomatik kaynaklara göre mevcut durum müzakere masasının kurulmasından oldukça uzak.

Bu arada diplomatik kaynaklar, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın Ermeni mevkidaşıyla görüşürek Ermeni askerleri için taziye dileği iletmesini, “Doğu Akdeniz’de yarattıkları gerilimi Azerbaycan’a taşıyorlar” şeklinde yorumladı.

5‘Avrupa’nın güvenliği Azerbaycan‘dan geçiyor’

‘Avrupa’nın güvenliği Azerbaycan‘dan geçiyor’ 

Türkiye Enerji Stratejileri ve Politikaları Araştırma Merkezi (TESPAM) Başkanı Oğuzhan Akyener, temmuzda Tovuz bölgesine bir saldırı düzenlendiğini hatırlatarak, şöyle konuştu: “Bu enerji hatları, Azerbaycan üzerinden Gürcistan’a Gürcistan üzerinden Türkiye ve oradan da Avrupaya giden geniş bir hat. Bu hatlar Azerbaycan ve Ermenistan sınırına çok yakın bir bölgeden geçiyor.

6

Yapılabilecek olası bir saldırıda enerji hatlarına zarar verilmesi çok mümkün değil. Ancak bütün bunlar tehdit algısı yaratma gayesi taşıyor. Enerji hatları, Azerbaycan piyasası için oldukça önemli ama artık Azerbaycan için öneminden çok Avrupa için de önemli.

7

Yılın sonuna doğru İtalya pazarına da açılması bekleniyordu. Avrupa’nın enerji güvenliği artık Azerbaycan‘dan geçiyor. Ermenistan’ın enerji koridorlarına yönelik bir füze saldırısı gerçekleştirme ihtimali, sadece algı yaratmaya yönelik bir amaç taşıyor. Ancak kompresör istasyonlarına herhangi bir saldırı olursa hasar meydana gelebilir. Bu durumda bir ay sevkiyat durur.”

8‘Kardeşlerimizin yanındayız’

‘Kardeşlerimizin yanındayız’ 

Milli Savunma Bakanlığı, Twitter ve Facebook hesaplarının kapak fotoğraflarında değişikliğe gitti. Yeni fotoğrafta, elleri kenetlenmiş iki asker, fonda ise Türkiye ile Azerbaycan bayrağı yer alıyor.

9Cumhurbaşkanlığı tezkeresi gerekiyor

Cumhurbaşkanlığı tezkeresi gerekiyor 

Türkiye’nin “nasıl isterse o şekilde” Azerbaycan’ın yanında olunacağı açıklamasıyla gündeme gelen Azerbaycan’a asker gönderme seçeneği, Anayasa uyarınca Meclis’ten geçirilecek bir Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ile mümkün olabilecek.

10

Kaynaklar, böylesi bir yetki tezkeresine dayanak oluşturma açısından ise, Türkiye ile Azerbaycan arasında 2010 yılında imzalanan “Stratejik Ortaklık ve Karşılıklı Yardım Anlaşması”na işaret ediyor.

11

Söz konusu anlaşmanın 2. maddesinde, “Taraflardan biri, bir üçüncü ülke veya bir grup ülke tarafından silahlı saldırı veya askeri tecavüze maruz kaldığında, taraflar BM Şartlarının 51. maddesinin (meşru müdafaa hakkı) tanıdığı bireysel veya ortak meşru savunma hakkının hayata geçirilmesi için askeri imkan ve kabiliyetlerinin kullanılması da dahil mevcut olanakları çerçevesinde gerekli bütün önlemlerin alınması amacıyla birbirlerine karşılıklı yardımda bulunmak hususunda mutabık kalmışlardır” ifadesi yer alıyor.

12Saldırılar koridorun kritik bölgelerine

Saldırılar koridorun kritik bölgelerine 

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalar, başta Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) olmak üzere, iki ülke arasındaki enerji işbirliklerini de yakından ilgilendiriyor. Ermenistan’ın bir süredir saldırıda bulunduğu bölgeler arasında, enerji koridorlarının kritik geçiş noktaları da yer alıyor. Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalar, Azerbaycan’ın enerji ihracatı ve enerji ihracatından pay alan Türkiye’yi de yakından ilgilendiriyor.

13

Ermenistan’ın geçen ay saldırıda bulunduğu Tovuz ili, Azerbaycan ile Türkiye’nin enerji hatlarının güzergahı üzerinde yer alıyor. Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu,  “Ülkenin petrolü Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hattı ile taşınıyor.

14

Bakü-Tiflis-Erzurum (BTE) ve TANAP boru hatları ile de Azerbaycan’ın doğal gazı Türkiye’ye ve dünya piyasalarına ulaşıyor” dedi. Bakü yönetiminin geçtiğimiz yıl BTC üzerinden 233 milyon varil petrol sevk ettiğini anlatan Kumbaroğlu, “Doğal gazda da BTE ve TANAP üzerinden 9.6 milyar metreküp ithalat gerçekleşmiş. Bu rakam Türkiye’nin toplam doğal gaz ithalatının yüzde 21’ine denk geliyor” diye konuştu. - MİTHAT YURDAKUL Ankara

15‘Bugünler zaferle sonuçlanacak’

‘Bugünler zaferle sonuçlanacak’ 

Milliyet’e konuşan Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim “Ermenistan’ın saldırılarında enerji koridorlarının tehdit altında olduğu oldukça net. Bazı Ermeni yetkililerin de Azerbaycan’ın enerji alt yapısına saldırı yapılabileceğine dair açıklamalarını görüyoruz. Şu ana kadar Türkiye’den askeri desteğe yönelik bir talebimiz olmadı. Bugünler zaferle sonuçlanacak” dedi.

16

İbrahim, Azerbaycan’ın savaş ilan etmediğini, “savaş durumu” ilan ettiğini ve ülkede kısıtlı seferberlik olduğunu belirterek, “Biz sadece saldırıya cevap veriyoruz. Savaş ilan eden Ermenistan, Azerbaycan topraklarındadır. Yani Azerbaycan ve Ermenistan sınırında değil, Azerbaycan topraklarında devam eden bir savaş var” dedi. İbrahim, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye bize her türlü askeri veya diplomatik desteği vermeye hazır. Önümüzdeki süreçte her şey olabilir, müzakere masasına da oturulabilir.”

17

Ermenistan’ın saldırılarında enerji koridorlarının tehdit altında bulunduğunun oldukça net olduğunu ifade eden İbrahim, “Temmuzda Tovuz’a yapılan saldırı, hem petrol hem doğalgaz kemerlerimize sadece 15 km yakınlıkta gerçekleşmişti. Bazı Ermeni yetkililerin de Azerbaycan’ın enerji alt yapısına saldırı yapılabileceğine dair açıklamalarını görüyoruz. Hatta bugün (dün) Ermenistan yetkilileri Azerbaycan’a karşı gerekirse, İskender füzelerini de kullanacaklarını bildirdiler. Bu gibi tehditler yalnızca enerji alt yapısını değil, aynı zamanda Azerbaycan için bir hayati tehlike” dedi.

18Ermenistan hedeflerini Bayraktar vuruyor

Ermenistan hedeflerini Bayraktar vuruyor 

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Dağlık Karabağ bölgesinde silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA), Ermenistan Ordusu’na büyük darbe vurdu. Azerbaycan Ordusu’nun Türk yapımı Bayraktar TB2 SİHA’ları kullandığı ifade ediliyor.

19

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine karşı saldırı başlatan Azerbaycan Ordusu, bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtardı. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin Dağlık Karabağ bölgesindeki ilerleyişinde, Türk yapımı Bayraktar TB2 SİHA’ların önemli görev aldığı belirtiliyor.

20

Savunma politikaları analisti Turan Oğuz, Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın paylaştığı görüntülere ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bayraktar TB2 SİHA, Roketsan, MAM-L akıllı mühimmat kullanarak; Ermeni hava savunma sistemleri ve bileşenlerini aktif olsalar dahi yakın mesafeden, çok hassas üstten vuruşlarla imha ediyor” ifadesini kullandı.

21

Bayraktar TB2’nin üreticisi Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar da Twitter hesabından, Ermeni hedeflerinin vurulduğu görüntüleri Azerbaycan etiketi ile paylaştı.

22İKİ ÜLKENİN ASKERİ GÜCÜ

İKİ ÜLKENİN ASKERİ GÜCÜ 

Askeri araştırma sitesi GlobalFirePower’a göre Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki askeri güç karşılaştırması şöyle:

23- Aktif personel sayısı:

- Aktif personel sayısı: 

Azerbaycan: 126 bin-Ermenistan: 45 bin

 

24- Savunma bütçeleri:

- Savunma bütçeleri: 

Azerbaycan: 2.8 milyar dolar- Ermenistan: 1.3 milyar dolar

25- Toplam hava gücü/uçak:

- Toplam hava gücü/uçak: 

Azerbaycan: 147 adet- Ermenistan: 64 ade

26- Toplam Kara gücü/Saldırı tankları:

- Toplam Kara gücü/Saldırı tankları: 

Azerbaycan: 570-Ermenistan: 110

27- Zırhlı araçlar:

- Zırhlı araçlar: 

Azerbaycan: 1451-Ermenistan: 748

 

28
29

 

30
31

Ermenilerin kirli oyunu deşifre oldu! Türkiye'nin boğazını kesmek istediler!
Ermenistan ordusunun cephe hattında Azerbaycan mevzi ve sivil yerleşimlerine saldırmasıyla başlayan çatışmalar devam ediyor. Azerbaycan ordusu tarafından Ermenistan birliklerine ait çok sayıda askeri araç ve mevzileri imha edilirken AK Parti İstanbul Milletvekili, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım, bölgede yaşananları ve siyasi boyutunu değerlendirdi.

Ermenilerin kirli oyunu deşifre oldu! Türkiye'nin boğazını kesmek istediler!

Şamil Ayrım, saldırının planlı bir deneme olduğunu, Türkiye için çok önemli bir kavşakta  Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru hattı,  Bakü-Tiflis-Kars Boru Hattı, TANAP Boru Hattı ile  aynı zamanda Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun geçtiği bir hat bulunduğunu belirterek, ".Burayı işgal ederek tabiri caiz ise Türkiye'nin boğazını kesmek istediler" dedi.

“Hadiselerin  özellikle sivil insanlara yönelik olması bizleri son derece üzüyor." diyen Şamil Ayrım, şöyle konuştu:

"Bu Ermenistan’ın yapmış olduğu ilk ihlal değil. Ateşkes yapıldığından beri yani 1994’den beri aşağı yukarı böyle. 120’nin üzerinde ihlal var, ateşkes ihlalleri var. Sivillerin öldürülmesinin izah edilir bir yanı yok, çok üzücü bir şey. Azerbaycan silahlı kuvvetleri de böyle bir saldırıya, Birleşmiş Milletler Şartnamesinin 51. Maddesine uyarak meşru müdafaa hakkını kullandı. Üstelik kendi topraklarında kullandı. Ermenistan işgal ettiği topraklarda Azerbaycan’a karşı savaş ilan etme hazırlığında. Şöyle 3 ay geriye gidip baktığımızda 12 Temmuz’da Ermenistan’ın Tovuz bölgesinde daha önce işgal edilen Karabağ ile hiç alakası olmayan o bölgenin 200 kilometre kuzeyinde bir bölgeye saldırdılar. Yine aynı şekilde siviller orada da öldürüldü. Ancak Azerbaycan ordusunun erken davranmasıyla bu püskürtülmüş oldu. O aslında planlı, programlı bir hareketin başlangıcıydı. Bir denemeydi bana göre. Orada çok önemli stratejik açıdan çok önemli bir kavşak var. Türkiye açısından da önemli bir kavşak. Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru hattının geçtiği, Bakü-Tiflis-Kars Boru Hattı’nın geçtiği, TANAP Boru Hattı’nın geçtiği ve aynı zamanda Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun geçtiği bir hat. Burayı işgal ederek tabiri caiz ise Türkiye’nin boğazını kesmek istediler. Türkiye için önemli, deniyor ki ‘Türkiye niye bu işlerin içinde?’ Türkiye başından beri Karabağ sorunun Azerbaycan ile birlikte sulh ile çözülmesinden yana. Minsk Grubuna bu görev verilmiş, eş başkanlar var Rusya, Fransa, Amerika. Bunlar bunu çözsünler denmiş. Türkiye ve Azerbaycan bütün toplantılarında, baba Aliyev zamanında da Sayın Aliyev zamanında da olduğu gibi gereken her platformda görüşmeye hazır olduklarını belirttiler ve görüştüler. Ancak Minsk Grubu burada özellikle eş başkanları başarısız oldu, sınıfta kaldılar. Kendi toprağınız işgal edilmiş, kendi eviniz işgal edilmiş, maalesef uluslararası camia buna kayıtsız kalıyor.”

“TÜRKİYE’DE YÜZ BİNİN ÜZERİNDE ERMENİ VATANDAŞI VAR. BİZİM MİSAFİRLERİMİZ, EKMEKLERİNİ KAZANIYORLAR”

Şamil Ayrım, “Bölgede istikrarın, barışın gelmesi için Ermenistan’ın bu saldırgan politikalarından vazgeçmesi lazım. Bugün orada şu anda savaş var. Devam eden bu savaşlarda Azerbaycan ordusu çok iyi hazırlanmış, donanımlı, çok bilinçli olarak adım adım ilerliyor. Ama karşı tarafa baktığınız zaman Ermenistan’a üzücü, paralı askerler orada savaşıyor. Irak’tan, Libya’dan Suriye’den bir kısım paralı askerleri, PKK’lıları, DEAŞ’lıları burada kullanıyorlar. Ermenistan halkı yoksulluk çekiyor, bugün Ermenistan askere alacak genç bulamıyor, Ermenistan’ın bu yoksullaşan, fakirleşen tablosu insanları göçe zorluyor. İnsanlar ne yapıyor, Türkiye’ye geliyorlar. Bugün Türkiye’de yüz binin üzerinde Ermeni vatandaşı var. Bizim misafirlerimiz, ekmeklerini kazanıyorlar, evlerine çoluk çocuklarına ekmek parası götürüyorlar. Ermenistan yönetimi Türkiye’nin düşündüğü kadar kendi vatandaşını düşünmüyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN LİBYA, SURİYE, IRAK’TA RUSYA İLE KARŞI KARŞIYA KALMA POZİSYONLARI OLDU”

Şamil Ayrım, “Ermenistan niye bu son harekatı yaptı?” dedi ve silahlanmaya dikkat çekerek şöyle devam etti:

“3 aydır Ermenistan çok ciddi bir şekilde silahlandırılıyor, ağır silahlarla. Çünkü bugün Ermenistan’ın kullandığı silahlara baktığınız zaman füzeler var, ağır silahlar var. Bunlarla saldırıya geçiyor. Söylentilere göre Rusya’nın temin ettiği, Fransa olabilir, biliyorsunuz ortalık karıştığı zaman bu işte para kazanmak için bir sürü devlet ortaya çıkar. Burada önemli olan Ermenistan’ın parası yok, ekonomisi zaten dibe vurmuş. Paşinyan göreve geldiği zaman halkının refahını, mutluluğunu artıracağını söylemişti, Karabağ sorunun sulh yoluyla halledeceğim demişti, masada halledeceğim demişti. Tam tersini yapıyor ve çok ciddi şekilde kullanılıyor. Bugün Ermenistan’a baktığınız zaman enerjisi Ruslara teslim, güvenliği Ruslara teslim. Burada oynanan oyun şu; bakın Türkiye’nin Libya, Suriye, Irak’ta Rusya ile karşı karşıya kalma pozisyonları oldu. Bugün Doğu Akdeniz’i de katarsak, Türkiye artık 5 cephede dimdik ayakta durmak zorunda. İnşallah da öyle olacaktır.”

Cübbeli Ahmet Hoca emniyete verdiği ifadesini anlattı

Giriş Tarihi: 26.9.2020  23:39 Son Güncelleme: 27.9.2020  05:28

Türkiye'de bulunan Selefi derneklerin silahlandığını ve iç savaş çıkarmaya hazırlandığını söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca, konuk olduğu canlı yayında, söz konusu iddiasıyla ilgili emniyette verdiği ifadeyi anlattı. Cübbeli Ahmet Hoca emniyete 5 dosya götürdüğünü belirterek, "Sorular konuşmamdaki kelimeler üzerine yoğunlaştı" dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca emniyete verdiği ifadesini anlattı

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, "Türkiye'de 2 bin selefi derneği var. Şahıslar pompalı, iç savaşa hazırlanıyorlar" sözleriyle ilgili emniyette verdiği ifadeyi anlattı. Emniyetteki ifadesinin 3 saat sürdüğünü ve 5 dosya götürdüğünü dile getiren Cübbeli Ahmet, "CNN'de geçen konuşmam çözülmüş. Moda mod kelime üzerine gidildi" ifadelerini kullandı.

Sözleri gündem olmuştu! Cübbeli Ahmet Hoca ifade verdi

"SORULAR KONUŞMAMDAKİ KELİMELER ÜZERİNE YOĞUNLAŞTI"

Cübbeli Ahmet, Habertürk ekranlarında yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programına konuk oldu. Türkiye'de bulunan Selefi derneklerin silahlandığını ve iç savaş çıkarmaya hazırlandığını söyleyen Cübbeli Ahmet, söz konusu iddiasıyla ilgili emniyette verdiği ifadeyi anlattı.

Emniyete her biri 3-4 sayfadan oluşan 5 tane dosya götürdüğünü dile getiren Cübbeli Ahmet, "Dün Emniyet'te 3 saat kadar oturduk. Sorular konuşmamdaki kelimeler üzerine yoğunlaştı. CNN'de geçen konuşmam çözülmüş. Moda mod kelime üzerine gidildi. Bu kelimeler üzerinden Batman'da kimleri kastediyorsunuz dendi. Batman ve Adıyaman üzerinde duruldu. 2000 meselesi soruldu. Orada da ismini verdim, bir abimiz bana dernek olarak bilgi vermişti. Devlette memuriyeti olmamakla birlikte bazı camialarda vazife yapmış abimiz. DEAŞ'ın senin üzerinde hazırlığı var gibi bana bazı bilgiler verdi. Selefiler çok artıyor dedi, 2000 kadar dernek dedi. Hatta benimle arabada konuştu, yol kenarına çektik. Bu bilgi doğru bilgi. Ben nakilci bir insanım. Nakilciliğe hocalığımdan alıştığım için, kelimesi kelimesine anlatırız" ifadelerini kullandı.

Cübbeli Ahmet ifade verdi, dernek adı söylemedi. Savcılar çağırsın 150 derneğin adını vereceğim demişti"DERNEK LAFINI NAKLETMİŞTİM AMA ASLI YAPILANMA"

Cübbeli Ahmet konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Bu iki sene evvelki mesele. Ben kendisine telefon ettim. Senin konuşmana itibaren bu lafı naklettim. Şimdi iş geldi ciddiyete bindi. 'Onlar da bilirler ama bu çokluktan kinaye bir laftır' dedi. Çokluktan kinaye olunca dernek lafının resmi bir yapılanmadır. Sayın Süleyman Bakan Bey de açıkladı, 'Biz suç görmeden müdahale yapamayız' demişti. Hal böyle olunca da dernek lafıyla bu bağdaşmıyor. Haliyle yapılanma. Emniyet bana '2 bin lafını nereden biliyorsun' dedi. Ben de 'falan abimiz' dedim. Onu tanıdılar. O abimiz bir 2 bin lafı telaffuz etmişti. Ben de bu olay üzerine telefon ettim, 'tehlikenin boyutlarını beyandır, çokluktan kinayedir' dedi.

"TÜRKEŞ MAHMUT HOCA'NIN İFADELERİNİ OKUMUŞ"

Emniyet'te dedim ki, "Bu hususta çalıştığım 3-4 kanalım var. Reddiyelerle ilgili olduğum için. Ebu Haris bana reddiye yapıyor, tekfir ediyor. İzmir'deki selefi vasat kitabevinin başındaki adam. Bu adam 'Bu devlet kafir, askerlik yapmanın hükmü kafirliktir. Askerde patates soğan soysa da kafir. Devletin imamlarına kafir' diyor. Bunların sesli kayıtları var. Biz senelerdir bu adamlara kürsüden reddiye yaptık. Bu devlet bizim devletimiz. Mahmut Efendi bize hep bu şuuru vermiş. Askerliğe gitmek için beklediğini biliyoruz. Biz böyle bir Mahmut Efendi'nin yetiştirdiği talebeleriz. Alparslan Türkeş'le görüşürlerdi bizim evde. Türkeş 'Sizin 80 darbesinde ifadeleriniz alındı. Hep ifadelerinize baktım, inceledim' derdi. 'İfadelerinizde devlete, millete, vatana zarar verecek hiçbir ifadenizi vermedim. Allah'ı da kızdırmamışsınız, devleti de kızdırmamışsınız' demişti.

"KUR'AN'I İNKAR ETMİYORUM DERSE KAFİR OLMAZ"

Emniyet'te 'sen bunu nereden biliyorsun' dediler. Ben de sosyal bir insan olduğumu sevenimin çok olduğunu söyledim. Van, Malatya, Tokat, İzmir'dekiler oradakileri biliyor. Biz kimseye kafir demeyiz. Biz 'Müslümanım' diyen hiç kimseyi tekfir etmeyiz. Bu adamlar kafir derken şu anda savcı olan birine 'Bu kanunlar şeriata göre değil, laik düzene göre olduğu için' hepsi kafirdir diyor. Allah'ın indirdiğinin hak olduğuna inanmayanlara kafir diyor Ehli Sünnet. Bir adam cami imamı da olsa, Mekke'de imam da olsa, 'Kuran'ın bu hükmü yanlıştır, geçerli değildir, kabul etmiyorum' derse bu adam kafirdir. Böyle şeyhler de var. Bir adam derse ki 'Ben memurum önümde bu kanunlar var. Mer'i hukuka göre karar veriyorum. Ama ben Kur'an'daki hükümlere inanıyorum. İnkar etmiyorum' derse bu adama biz kafir demeyiz"

Bu haber 401655 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...