Trump ABD’deki şiddet olaylarından ANTIFA’yı sorumlu tuttu:...

Trump ABD'deki şiddet olaylarından ANTIFA'yı sorumlu tuttu: Terör örgütü ilan edeceğiz.

ABD Başkanı Trump, ANTIFA grubunu terör örgütü olarak tanıyacağını açıklarken, ana akım medyayı da öfke ve anarşiyi köpürtmekle suçladı. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ise göstericilerin üzerine polis aracının sürülmesine ilişkin, "Bundan hiç hoşlanmadım, buna benzer bir olayı bir daha asla görmek istemem. Bu konuyu inceliyoruz" dedi.

01 Haziran 2020 - 09:54 - Güncelleme: 01 Haziran 2020 - 09:59

 'deki şiddet olaylarından 'yı sorumlu tuttu: Terör örgütü ilan edeceğiz

Giriş Tarihi: 31.05.2020  23:02 Güncelleme Tarihi: 31.05.2020  23:48

'de siyahi genç 'un polis tarafından öldürülmesinin ardından ABD yangın yerine döndü. ABD Başkanı , Floyd’un ölümü üzerine başlayan protestoları şiddete dönüştürenlerin  grubundan olduklarını iddia etti.  ANTIFA grubunun terör örgütü olarak tanınacağını duyurdu.

ANTIFA'yı terör örgütü ilan edeceğiz

ABD'de siyahi genç George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından ABD yangın yerine döndü.

ANTIFA PROTESTOLARI ŞİDDETE DÖNÜŞTÜRDÜ
ABD Başkanı Donald Trump, siyahi George Floyd'un ölümü üzerine başlayan protestoları şiddete dönüştürenlerin ANTIFA ve aşırı solcular olduklarını iddia etti.

Protestocuları ANTIFA'dan olmakla suçlayan Trump ayrıca ANTIFA'yı terör örgütü olarak tanınacağını duyurdu.

ABD'de protestolarda şiddete karışmakla suçlanan ANTIFA 'terör örgütü' kabul edilecek

ABD Başkanı Trump, ANTIFA grubunu terör örgütü olarak tanıyacağını açıklarken, ana akım medyayı da öfke ve anarşiyi köpürtmekle suçladı. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ise göstericilerin üzerine polis aracının sürülmesine ilişkin, "Bundan hiç hoşlanmadım, buna benzer bir olayı bir daha asla görmek istemem. Bu konuyu inceliyoruz" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, siyahi George Floyd’un öldürülmesi üzerine başlayan protestoları şiddete dönüştürmekle suçladığı ANTIFA grubunun terör örgütü olarak tanınacağını duyurdu.

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ulusal Muhafız birliklerinin dün gece Minneapolis’teki gösterilerde "ANTIFA anarşistlerinin eylemlerini" hızlı şekilde kontrol altına aldığını belirterek, tebrik etti.

"Eğer Belediye Başkanı Ulusal Muhafızları ilk akşamdan kullansaydı bu sorunlar olmayacaktı" ifadesini kullanan Trump, Demokratlar tarafından yönetilen diğer eyalet ve şehirlerin de çok geç olmadan Ulusal Muhafızlardan destek almalarını önerdi.

ANA AKIM MEDYAYI SUÇLADI

ABD'nin ANTIFA’yı terör örgütü olarak tanıyacağını kaydeden Trump, ayrıca "sahte haber" olarak nitelediği ana akım medyayı da gösterilerde öfke ve anarşiyi köpürtmekle suçladı.

ANTIFA'NIN TARİHİ

Kamuya açık kaynaklarda, "Anti-faşizm" kelimesinin kısaltılmışı olarak kullanılan ve Almanya’da yükselen Nazizme karşı ortaya çıkan aşırı sol grup ANTIFA hareketinin kökeni Avrupa’da 1930’lara dayanıyor.

Amerika’da 1980’lerden sonra ortaya çıkan ANTIFA grubu, politik reform ve uzlaşıdan ziyade siyasi hedeflerine doğrudan eylemler yaparak ulaşma yolunu seçen aşırıcılar olarak biliniyor.

Faşizme ve ırkçılığa karşı, özellikle toplumsal olay ve protestolarda kendini gösteren bu gruplar, karşı tarafı yıldırma, fiziksel şiddet eylemleri ve mala zarar verme gibi protesto taktikleri kullanmasıyla öne çıkıyor.

GÖSTERİCİLERİN ÜZERİNE POLİS ARACININ SÜRÜLMESİ 

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, New York polisinin (NYPD) dün akşam George Floyd için düzenlenen gösterilerde kendini frenlediğini ve olayların büyümesini engellediğini belirterek, "NYPD aracının göstericilerin üzerine sürülmesi olayı da inceleniyor" dedi.

 polisi göstericilerin üzerine araç sürdü! Belediye Başkanı Bill de Blasio polisi savundu

Siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin üzerine protestolar devam ediyor. 'ta Belediye Başkanı Bill de Blasio'nun eylemcilerin üzerine araçlarını süren polisi savunması tepki çekti. Blasio “Video rahatsız ediciydi. Polislerin bunu yapmamış olmasını isterdim ama aynı zamanda bu durumu onların başlatmadığını da anlıyorum. Olay, bir grup protestocunun o nın etrafını sarması, araca saldırmasıyla başladı” dedi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio polisi savundu! Protestolar devam ediyor

ABD'nin Minneapolis kentinde, siyahi  polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olaylar 4. gününde de devam ediyor.30'dan fazla kente yayılan eylemlerin ardından , Atlanta, Chicago ve Philadelphia gibi bazı büyük kentlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Eylemlerde özellikle polise yönelik büyük öfke var. 'ta da polisle eylemciler arasında çatışamlar yaşandı, gözaltılar oldu.

Brooklyn bölgesindeki eylemlerde 2 nı eylemcilerin üzerine sürdü. Olayda eylemcilerin metal barikatla polisin geçmesine izin vermediği, plastik şişe ve kuka fırlattığı görülüyor.

Sonradan caddeye gelen ikinci polis aracı ve ilkinin eylemcilerin üzerine doğru hızlanarak çarptığı, bazılarını belirgin şekilde savurduğu görülüyor.

NYPD olayla ilgili kaç kişinin yaralandığına ilişkin açıklama yapmadı ancak New York Valisi Bill de Blasio polisi savundu.

Blasio "Video rahatsız ediciydi. Polislerin bunu yapmamış olmasını isterdim ama aynı zamanda bu durumu onların başlatmadığını da anlıyorum. Olay, bir grup protestocunun o polis aracının etrafını sarması, araca saldırmasıyla başladı" dedi.

Blasio'ya sert tepki Demokrat Parti'den Temsilciler Meclisi Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez polislerin sadece soruşturulmamasını adalet önüne çıkarılmasını istedi.

Cortez polislere bahane bulmakla suçladığı Blasio'yu da kınadı.

New York'ta eylemcilerle polis arasında çatışmalar çıkmış, bazı polis araçları ateşe verilmişti. Polis eylemcilere copla sert müdahalede bulunmuştu. Vali  polis şiddeti hakkındaki bazı şikayetler sonrası polis müdahalesinin bağımsız şekilde incelenmesini Blasio'ya görüşerek kabul ettiklerini açıklamıştı.

De Blasio, Minneapolis'te siyahi George Floyd'un gözaltına alınırken polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle New York’ta 4 gündür devam eden gösterilere ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Barışçıl protestoların, dışarıdan katılan bir grup tarafından şiddet ve yağmalama ile provoke edilmeye çalışıldığını savunan Belediye Başkanı, dün gece bütün tahriklere rağmen polisin kendisini frenleyerek olayların büyümesini engellediğini öne sürdü.

De Blasio, sosyal medyada büyük tepki çeken, göstericilerin üzerine NYPD polis aracının sürüldüğü olayla ilgili de "Bundan hiç hoşlanmadım, buna benzer bir olayı bir daha asla görmek istemem. Bu konuyu inceliyoruz" diye konuştu.

George Floyd için 26 Mayıs'tan bu yana ülke genelinde protestolar düzenleniyor.

New York'un değişik bölgelerinde, dün gece sokaklara inen binlerce protestocu da trafiği engellemiş, polisle aralarında zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.

Gösteriler sırasında bir polis aracının göstericilerin üzerine sürüldüğü görüntüler sosyal medyada eleştirilere neden olmuştu.

New York'ta dün geceki protestolarda da 345 gösterici tutuklandı, 33 polis yaralandı.

Olaylarda, Manhattan'da 10'dan fazla iş yeri yağmalandı, 47 polis aracı da yakılarak veya camları kırılarak hasar gördü.

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ulusal Muhafız birliklerinin dün gece Minneapolis'teki gösterilerde "ANTIFA anarşistlerinin eylemlerini" hızlı şekilde kontrol altına aldığını belirterek, tebrik etti.

George Floyd protestoları ABD'yi savaş alanına çevirdi! Protestocular dükkan sahibini linç etti

"Eğer Belediye Başkanı Ulusal Muhafızları ilk akşamdan kullansaydı bu sorunlar olmayacaktı." ifadesini kullanan Trump, Demokratlar tarafından yönetilen diğer eyalet ve şehirlerin bu örneğe bakmalarını ve çok geç olmadan Ulusal Muhafızlardan destek almalarını önerdi.

"ANTIFA'YI TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK TANIYACAĞIZ"
ABD'nin ANTIFA'yı terör örgütü olarak tanıyacağını kaydeden Trump, ayrıca "sahte haber" olarak nitelediği ana akım medyayı da gösterilerde öfke ve anarşiyi köpürtmekle suçladı.

Donald J. Trump✔@realDonaldTrump

The United States of America will be designating ANTIFA as a Terrorist Organization.

512 B

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

ANTIFA'NIN KÖKENİ NAZİ ALMANYASINA KADAR DAYANIYOR
Kamuya açık kaynaklarda, "Anti-faşizm" kelimesinin kısaltılmışı olarak kullanılan ve Almanya'da yükselen Nazizme karşı ortaya çıkan aşırı sol grup ANTIFA hareketinin kökeni Avrupa'da 1930'lara dayanıyor.

Amerika'da 1980'lerden sonra ortaya çıkan ANTIFA grubu, politik reform ve uzlaşıdan ziyade siyasi hedeflerine doğrudan eylemler yaparak ulaşma yolunu seçen aşırıcılar olarak biliniyor.

Faşizme ve ırkçılığa karşı, özellikle toplumsal olay ve protestolarda kendini gösteren bu gruplar, karşı tarafı yıldırma, fiziksel şiddet eylemleri ve mala zarar verme gibi protesto taktikleri kullanmasıyla öne çıkıyor.

ANTIFA ÜYELERİ'NİN PKK İLİŞKİSİ
ANTIFA üyelerinin, Suriye'deki terör yapılanması YPG/PKK unsurları ile iş birliği yaptığı ve onların kamplarında eğitim aldıkları biliniyor.

Bu haber 201492 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...