The Guardian 2021’i şekillendirecek liderler arasında...

The Guardian 2021’i şekillendirecek liderler arasında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a da yer verdi

Başkan Erdoğan önderliğinde Türkiye, yaptığı çok kritik stratejik hamleler ve attığı güçlü adımlarla 2020’ye imzasını attı. Akdeniz'den Kafkasya'ya bölgede oynanan kirli oyunlar, atılan askeri ve stratejik adımlarla boşa çıkarıldı. Fransa'da yayın yapan kamu radyosu France Inter'de Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Uluslararası Başkanı Pierre Haski'nin imzasıyla yer alan bir haberde "2020’nin kudretli gücünü seçmek gerekseydi, tartışmasız bir şekilde Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'si olurdu"

03 Ocak 2021 - 09:04

"2020’nin kudretli gücü tartışmasız bir şekilde Erdoğan'ın Türkiye'si!" | France Inter'den Emmanuel Macron'a gönderme...

Giriş Tarihi: 02.01.2021 Güncelleme Tarihi: 03.01.2021 

Başkan  önderliğinde Türkiye, yaptığı çok kritik stratejik hamleler ve attığı güçlü adımlarla 2020’ye imzasını attı. Akdeniz'den Kafkasya'ya bölgede oynanan kirli oyunlar, atılan askeri ve stratejik adımlarla boşa çıkarıldı. Fransa'da yayın yapan kamu radyosu 'de Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Uluslararası Başkanı Pierre Haski'nin imzasıyla yer alan bir haberde "2020’nin kudretli gücünü seçmek gerekseydi, tartışmasız bir şekilde Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'si olurdu" ifadeleri kullanıldı. Haber, Fransa Cumhurbaşkanı 'a gönderme olarak yorumlandı.

2020’nin kudretli gücü tartışmasız bir şekilde Erdoğan'ın Türkiye'si! | France Inter'den Emmanuel Macron'a gönderme...

Türkiye, yaptığı stratejik hamleler ve attığı güçlü adımlarla tüm dünyada adından söz ettirmeye devam ediyor. Geride bıraktığımız 2020 yılında Başkan Erdoğan liderliğinde önemli işlere imza atan , gerek askeri gücü gerekse bölgedeki otoriter tutumuyla 'müttefik' ve rakiplerine ciddi mesajlar verdi.

KAFKASYA'DA TÜM DENGEYİ DEĞİŞTİRDİ

Dağlık Karabağ'da 30 yıldır süre gelen Ermeni işgali Azerbaycan ve Türkiye'nin kararlı tutumuyla son buldu. Türkiye gerek askeri gerekse diplomatik desteğiyle Azerbaycan'ın yanında durarak Kafkasya'da tüm dengeyi değiştirdi.

GÖNÜL COĞRAFYASINDA KİRLİ PLAN KURAN EMPERYAL GÜÇLERE TOKAT

Öte yandan Gönül Coğrafyası olarak nitelendirilen toprakları istikrarsızlaştırmak isteyen emperyal güçlere karşı Libya'da atılan adımlar başta Fransa olmak üzere birçok ülkenin kurduğu kirli planı boşa çıkardı. Türkiye, Libya'daki istikrarı sağlamak için kritik hamlelere imza attı

2020 yılında Akdeniz'de baskınlığını hissettiren Türkiye, Yunanistan, Fransa, Mısır, ABD ve Rusya'ya bölgede Türkiye'siz bir karar alamayacaklarını net bir şekilde gösterdi.

TÜRKİYE VE BAŞKAN ERDOĞAN VURGUSU

Tüm bu gelişmelerle 2020 yılı geride kalırken Fransa'da yayın yapan kamu radyosu , Başkan  ve Türkiye'nin 2020 yılının kudretli gücü olduğu vurgulayan bir haber yayınladı.

2020'NİN KUDRETLİ GÜCÜ ERDOĞAN'IN TÜRKİYE'Sİ

Haberde, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Uluslararası Başkanı Pierre Haski'nin "2020'nin kudretli gücünü seçmek gerekseydi, tartışmasız bir şekilde Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'si olurdu" ifadeleri dikkat çekti.



MACRON'A GÖNDERME

France Inter'de yayınlanan bu haber, attığı her adımı boşa çıkan ve izlediği siyasetle büyük tepkilere yol açan Fransa Cumhurbaşkanı 'a gönderme olarak yorumlandı.

 2021’i şekillendirecek liderler arasında Başkan 'a da yer verdi

'de yayın yapan , dünyada 2021 yılını şekillendirecek olan 12 liderin arasında Başkan 'a da yer verdi.

Takvim

Türkiye her yerde

İngiliz The Guardian Gazetesi, 2021'i şekillendirecek 12 lideri saydı.



Başkan Erdoğan hakkında şunları yazdı:

İktidarda 20. yılını kutlayan Türkiye Cumhurbaşkanı, etkili bir dış politika yürütüyor.



Bu yıl Suriye, Libya, Balkanlar ve Kafkasya'da daha fazla Türk müdahalesi göreceğiz.

Erdoğan'ın başarısı realpolitikten kaynaklanıyor.

Biden'e rağmen değişmesi zor...



Ankara, bölgesel güç olduğunu dünyaya gösterdi.

Fransız medyasında çarpıcı yazı: 2020’nin kudretli gücü tartışmasız Türkiye

Fransız gazeteci Pierre Haski milli menfaatlerini korumada bölgede oyun kurucu haline gelen Türkiye ile ilgili analizinde '2020’nin kudretli gücünü seçmek gerekseydi, tartışmasız bir şekilde Erdoğan'ın Türkiye'si olurdu.' ifadelerini kullandı.

Fransız medyasında çarpıcı yazı: 2020’nin kudretli gücü tartışmasız Türkiye

Haski yazısının Türkiye övgüsü olmadığını ancak gelinen noktada Türkiye'nin artık dünyanın bir çok "cephesinde" durumu değiştirebilecek bir güç haline geldiğinin anlaşılması gerektiğine dikkat çekti.

"ERDOĞAN MÜTTEFİKLERİNİ KIŞKIRTMAKTAN KORKMUYOR"

2019 yılında milli menfaatleri adına dünyanın en güçlü ülkelerine karşı stratejik hamleleriyle planları alt üst eden Erdoğan'ın cesareti karşısında Haski "2020 yılının bir gücünü tayin etmek zorunda olsaydı, şüphesiz Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'si olurdu. Türkiye Cumhurbaşkanı müttefiklerini kışkırtmaktan korkmuyor." ifadelerini kullandı.

"OSMANLI BÜYÜKLÜĞÜNE DÖNME HAYALİ"

Yazıda milli ve İslami hamlelerle dış politikada dışa dönük bir çizgi çizen Erdoğan'ın son yıllarda bölgedeki istikrarsızlıklardan da faydalanarak 100 yıl önce yok olan Osmanlı'nın büyüklüğüne geri dönme hayali ile Türk nüfuzunu canlandırdığı vurgulandı.

TÜRKİYE'Yİ NE DURDURABİLİR?

Türkiye'nin dünyadaki güç dengesinin iyi okuduğu ifade edilen yazıda "Türkiye'yi ne durdurabilir? Recep Tayyip Erdoğan güç dengesine oynuyor. Türkiye, Azerbaycan'la oluşturduğu müttefik ilişkileriyle Rusya'yı Kafkaslarda hizaya getirdi." şeklinde ifade edildi.

"TÜRKİYE AB İLE KEDİ FARE OYNUYOR"

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerinin kedi-fare oyununa benzetilen yazıda AB'yi kendi içindeki faklı görüşleri ve dış göç korkusu ile Erdoğan'a karşı net bir tavır alamama acizliğine düşürdüğü kaydedildi. 

2021'İN BİLİNMEYENİ BIDEN!

Haski, Trump yönetiminin Erdoğan'a karşı rüzgar gülü gibi bir politika izlediğini ancak 2021'de ise Joe Biden yönetiminin kendi çıkarları için bağımsız hareket eden Türk müttefikine karşı alacağı pozisyonun yılın bilinmezi olduğunu yazdı.

Bu haber 903181 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Filistinliler 1948'den bu yana
Filistinliler 1948'den bu yana "felaketi" yaşıyor
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz