Van’da şoke eden görüntüler! Defineciler, 5 bin yıllık...

Van'da şoke eden görüntüler! Defineciler, 5 bin yıllık mezarlığı talan etti

Van'da şoke eden görüntüler! Defineciler, 5 bin yıllık mezarlığı talan etti --Didim Belediye Başkanı Atabay adliyede --Tecavüz skandalında bayıltan teşhis -- 1 Aralık itibarıyla yeni dönem başlıyor! SMS'lerle ilgili yeni karar -- Son dakika: Bakan Akar'dan flaş Doğu Akdeniz açıklaması: Macron'un buna boyu yetmez -- Görevden uzaklaştırılan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli ile ilgili Meclis raporu

18 Eylül 2020 - 14:00 - Güncelleme: 17 Temmuz 2022 - 20:48

SON DAKİKA... 'da şoke eden görüntüler! Defineciler, 5 bin yıllık mezarlığı talan etti

Giriş Tarihi: 18.9.2020  13:28 Son Güncelleme: 18.6.2022  14:06

'ın Erciş ilçesinde yaklaşık 5 bin yıllık tarihi mezarlık, defineciler tarafından tahrip ve talan edildi. Altın ve tarihi eser aramak için gelen defineciler, yaptıkları kaçak kazılar ile mezarlıktaki kemikleri de ortaya çıkardı. Araştırmacı Yazar Selahattin Koşar, duruma tepki gösterdi. İşte Van'dan gelen son dakika görüntüleri...Giriş Tarihi: 18.9.2020  09:40Son Güncelleme: 18.9.2020  09:44

SON DAKİKA... Van'da şoke eden görüntüler! Defineciler, 5 bin yıllık mezarlığı talan etti

Van'ın Erciş ilçesinde 5 bin yıllık tarihi mezarlık, defineciler tarafından tahrip edildi. Altın ve tarihi eser aramak için gelen defineciler, yaptıkları kaçak kazılar ile mezarlıktaki kemikleri de ortaya çıkardı. Araştırmacı Yazar Selahattin Koşar, duruma tepki gösterdi ve yapılan şeyin akılalmaz bir durum olduğunu açıkladı.

MEZARLARDAKİ KEMİKLERİ ÇIKARDILAR

Erciş ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Çelebibağı Mahallesi'nde bulunan tarihi mezarlık, definecilerin hedefi oldu. Ünlü halk ozanı Ercişli Aşık Emrah ile Selvihan'nın da kabrinin bulunduğu mezarlık, define avcıları tarafından ikinci kez tahrip edildi. Mezarlıkta kaçak kazı yapan defineciler mezarlardaki kemikleri de açığa çıkardı.

Mezarlığı ziyaret eden Ercişli Araştırmacı Yazar Selahattin Koşar, tarihi mezarlığın defineciler tarafından talan edilmesine çok üzüldüklerini söyledi. Koşar, "Mezarlık, 5 bin yıllık tarihi geçmişi olan bir mezarlıktır. İlk Tunç çağından günümüze kadar kullanılan tarihi bir mezarlıktır. Özelikle Osmanlılara, Selçuklulara ve Karakoyunlulara ait çok sayıda mezar vardı.

1992-1995 tarihleri arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından burada restorasyon çalışması yapılmış, bazı mezarlar düzenlenerek bugüne kadar getirilmiştir. Fakat ne acıdır ki, o restorasyondan sonra bu mezarlık definecilerin define aradıkları, mezarları kazdıkları, yer yer mezar taşlarını kırdığı köhne bir mezarlık haline gelmiştir.

Define avcıları şunu iyi bilmeliler, Müslüman mezarlığında define olmaz. Bu mezarlığın gelecek nesillere taşınması için burayı iyi bir şekilde koruma altına almak gerekiyor.

Tabi koruma derken, polisiye tedbirlerle tek başına olacak bir iş değil, halkın daha duyarlı olması, halkın bu konuda daha bilinçlenmesi gerekir.

SON DAKİKA... Van'da şoke eden görüntüler! Defineciler, 5 bin yıllık mezarlığı talan etti

"KORUMAYA ALINIP SAHİP ÇIKILMASI GEREKİYOR"

Halk gereken desteği vermezse, 10 yıl sonra Selçuklulara ait, Karakoyunlulara ait bir eser bulamazsınız. Yetkililerden ve halkımızdan 5 bin yıllık tarihi Selçuklu mezarlığına sahip çıkmalarını istiyoruz" dedi.

Van Erciş'te yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Çelebibağı Mahallesi'nde bulunan tarihi mezarlık, definecilerin hedefi oldu. Ünlü halk ozanı Ercişli Aşık Emrah ile Selvihan'nın da kabrinin bulunduğu mezarlık, define avcıları tarafından ikinci kez tahrip edildi. Mezarlıkta kaçak kazı yapan defineciler mezarlardaki kemikleri de açığa çıkardı.

Mezarlığı ziyaret eden Ercişli Araştırmacı Yazar Selahattin Koşar, tarihi mezarlığın defineciler tarafından talan edilmesine çok üzüldüklerini söyledi. Koşar, "Mezarlık, 5 bin yıllık tarihi geçmişi olan bir mezarlıktır. İlk Tunç çağından günümüze kadar kullanılan tarihi bir mezarlıktır. Özelikle Osmanlılara, Selçuklulara ve Karakoyunlulara ait çok sayıda mezar vardı. 1992-1995 tarihleri arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından burada restorasyon çalışması yapılmış, bazı mezarlar düzenlenerek bugüne kadar getirilmiştir.

Fakat ne acıdır ki, o restorasyondan sonra bu mezarlık definecilerin define aradıkları, mezarları kazdıkları, yer yer mezar taşlarını kırdığı köhne bir mezarlık haline gelmiştir. Define avcıları şunu iyi bilmeliler, Müslüman mezarlığında define olmaz. Bu mezarlığın gelecek nesillere taşınması için burayı iyi bir şekilde koruma altına almak gerekiyor. Tabi koruma derken, polisiye tedbirlerle tek başına olacak bir iş değil, halkın daha duyarlı olması, halkın bu konuda daha bilinçlenmesi gerekir. Halk gereken desteği vermezse, 10 yıl sonra Selçuklulara ait, Karakoyunlulara ait bir eser bulamazsınız. Yetkililerden ve halkımızdan 5 bin yıllık tarihi Selçuklu mezarlığına sahip çıkmalarını istiyoruz" dedi.

DEFİNECİLER GECELERİ BİRÇOK NOKTAYI TAHRİP EDİYOR

Bölgede define arayanlar tarihi ya da tarihi olduğunu düşündükleri birçok noktada bu tür aramalar bahanesiyle tahribat yapıyor. Aramalarının sonunda arkalarında adeta bir enkaz bırakarak bölgeden ayrılıyorlar. Bakanlıkların konuyla ilgili çalışmaları ve takibi devam ediyor.

SON DAKİKA...  Başkanı Atabay adliyede

'li  Başkanı  kendisinden iş isteyen 1 çocuk annesi S.T. isimli kadına tecavüz iddiasıyla ilgili Didim Adliye’sine geldi. Başkan Atabay, savcı Selahattin Baysal’a yaklaşık 1.5 saat ifade verdi. İfadesi tamamlanan Atabay, savcılık tarafından mahkemeye sevk edilmeden serbest bırakıldı. Başkan Atabay adliyeye geldiği plakalı belediye aracıyla ayrıldı.

Ceyhan TORLAKCeyhan TORLAK

Sema ALİM DALGIÇSema ALİM DALGIÇ

Giriş Tarihi: 18.9.2020  13:01Son Güncelleme: 18.9.2020  13:55

SON DAKİKA... Didim Belediye Başkanı Atabay adliyede

CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın kendisinden iş isteyen kadına belediye şirketi DİBEL Müdür Öner Çiçek ile birlikte CHP'li Meclis Üyesi Ali Çağlar'ın çiftlik evinde tecavüz ettiği iddia edilmişti. Bu anların da kamera kaydına alındığı ileri sürülmüştü. Türkiye'yi sarsan iddialar sonrası mağdur kadın bir çocuk annesi 45 yaşındaki S.T. Didim Savcılığı'na ifade vermişti.

İFADEYE ÇAĞRILDI

S.T.'nin şikayetinin üzerinden 5 gün geçtikten sonra Başkan Ahmet Deniz Atabay ifadeye çağrıldı.

ADLİYEYE GELDİ

Bugün öğleden önce Didim Adliyesi'ne gelen Atabay, savcı Selahattin Baysal'a yaklaşık 1.5 saat ifade verdi. Başkan Atabay ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilmenden savcılık tarafından serbest bırakıldı. Atabay adliyeye geldiği resmi plakalı belediye aracıyla ayrıldı. Öte yandan DİBEL Müdürü Öner Çiçek ve Meclis Üyesi Ali Çağlar'ın ifade alma işlemleri sürüyor.



S.T. isimli mağdur kadın, şüphelileri teşhis etmek için Didim Emniyet Müdürlüğü'ne gitmişti. Normal şartlarda canlı teşhis yapılması gerekirken S.T.'nin şüpheliler Atabay, Çiçek ve Çağlar'ı fotoğraf üzerinden teşhis etmesi istenmiş, S.T. de şüphelileri fotoğraf üzerinden tek tek teşhis etmişti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın soruşturmaya dahil olacağı ve mağdur kadını koruma altına alacağı öğrenilmişti.

Bir haftadır olayla ilgili titiz bir araştırma yapan müfettişler geçtiğimiz Salı günü saat 14:00'te tecavüzle suçlanan CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabey'in ifadesini almıştı. İfadenin Didim Kaymakamlık binasında müfettişlere tahsis edilen odada alındığı belirlenmişti. İfadenin yaklaşık 1,5 saat sürdüğü ve tutanak altına alındığı kaydedilmişti.

ŞÜPHELİLER İFADE VERDİ

Olayla ilgili flaş bir gelişme daha yaşandı. CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, CHP'li Meclis Üyeleri Öner Çiçek ile Ali Çağlar'ın Didim Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek soruşturma savcısı Selahattin Baysal'a ifade verdiği öğrenildi.

İfadesi alınan Atabay'ın serbest kaldığı, diğer şüphelilerin ise ifadelerinin halen devam ettiği kaydedildi.

Tecavüz skandalında bayıltan teşhis

Son dakika! 1 Aralık itibarıyla yeni dönem başlıyor! 'lerle ilgili yeni karar

Son dakika haberi...  kullancılarını yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Artık istenmeyen 'ler telefonlara gelmeyecek. İleti Yönetim Sistemi A.Ş Genel Müdürü Dr. Tolga Tüfekçi, “Vatandaşın onayı olmadan gönderilen ticari mesajlarda şikayetlerin 500 bini aşması üzerine Ticaret Bakanlığı tarafından çalışmalarına başlanan ve 4 Ocak tarihinde yayımlanan Yönetmelik’le birlikte hayatımıza giren İleti Yönetim Sistemi (İYS) 1 Aralık itibarıyla uygulamaya girecek ve istenmeyen mesajlar son bulacak .” ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi: 18.9.2020  13:21Son Güncelleme: 18.9.2020  13:26

Son dakika! 1 Aralık itibarıyla istenmeyen mesajlar son bulacak

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Vatandaşın onayı olmadan gönderilen ticari mesajlarda şikayetlerin 500 bini aşması üzerine Ticaret Bakanlığı tarafından çalışmalara başlandığını anımsatan İleti Yönetim Sistemi A.Ş Genel Müdürü Dr. Tolga Tüfekçi, 4 Ocak tarihinde yayımlanan yönetmelikle birlikte hayatımıza giren İYS 1 Aralık itibarıyla uygulamaya gireceğini ve 1 Aralık itibarıyla istenmeyen mesajların son bulacağını söyledi.

Son dakika! 1 Aralık itibarıyla istenmeyen mesajlar son bulacak

1 ARALIK İTİBARIYLA UYGULAMAYA GİRECEK

İleti Yönetim Sistemi A.Ş Genel Müdürü Dr. Tolga Tüfekçi: "Vatandaşın onayı olmadan gönderilen ticari mesajlarda şikayetlerin 500 bini aşması üzerine Ticaret Bakanlığı tarafından çalışmalarına başlanan ve 4 Ocak tarihinde yayımlanan Yönetmelik'le birlikte hayatımıza giren İleti Yönetim Sistemi (İYS) 1 Aralık itibarıyla uygulamaya girecek ve istenmeyen mesajlar son bulacak "

Son dakika! 1 Aralık itibarıyla istenmeyen mesajlar son bulacak

Tüfekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında İleti Yönetim Sistemi'ni kurma ve kurdurma yetkisine sahip olan Ticaret Bakanlığının, bu doğrultuda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni (TOBB) yetkilendirdiğini ifade ederek, İYS A.Ş'nin TOBB'un eğitim vakfı olan Türkiye Odalar ve Borsalar Eğitim Vakfı'nın (TOBEV) yüzde 100 bağlı ortaklığı olarak İYS'nin bilişim altyapısının geliştirilmesi ve işletilmesi faaliyetlerini sürdürmekte olduğunu dile getirdi.

Son dakika! 1 Aralık itibarıyla istenmeyen mesajlar son bulacak

Yeni dönemle birlikte sistem üzerinde onayı bulunmayan vatandaşlara ticari elektronik iletinin gönderilemeyeceğini ifade eden Tüfekçi, "Ticari elektronik ileti gönderimi yapan tüm firmalar kaydolacağı ve sahip olduğu onayları sürekli güncel tutacağı bu sistemle vatandaşlar ticari ileti izinlerine tek noktadan ve kolaylıkla erişebilecek. Mesaj almak istemediklerini kapatırken diğer taraftan dilerse kampanyalarından haberdar olması istediği markalara da onay verebilecek." ifadelerini kullandı.

Son dakika! 1 Aralık itibarıyla istenmeyen mesajlar son bulacak

Tüfekçi, vatandaşların, onaylarını İYS üzerinden iptal edebileceği gibi firmaların gönderim yaptığı iletişim kanalı bazında (mesaj, arama, e-posta) tercihlerini belirleyebileceğine işaret ederek, vatandaşın markadan e-posta bildirimlerini almaya devam ederken mesaj ve arama kanalı için onayını iptal edebileceğini aktardı.

Mevzuat gereğince, vatandaş bir markadan onayını kaldırdığında ilgili markayı satan bayilerin de buna uymak durumunda kalacağına dikkati çeken Tüfekçi, onayı olmayan alıcılara gönderim yapılamayacağını söyledi.

Son dakika! 1 Aralık itibarıyla istenmeyen mesajlar son bulacak

VATANDAŞIN KİŞİSEL BİLGİLERİ GÜVENDE OLACAK

Tüfekçi, yeni sistemle birlikte vatandaşların ileti onaylarına ilişkin kayıtların yurt içindeki güvenlikli veri merkezlerinde saklanacağını, sistem Bakanlığının denetimi altında olacağını belirtti. İzin yönetim sisteminin tek elden yönetilmesiyle birlikte Bakanlığın denetim ve incelemeyi hızla yapılabileceğine dikkati çeken Tüfekçi, vatandaşların hakları korunurken elektronik ticaretin yasalara uygun yürütülmesine katkı sağlanacağını vurguladı.

Tüfekçi, mevzuat uyarınca ticari elektronik ileti gönderimi yapan firmaların İYS'ye kaydolacağını ve vatandaşlardan geçmişte almış olduğu onayları 01 Aralık'a kadar İYS'ye aktaracağına işaret ederek, "16 Ocak 2021'e kadar vatandaşlar tarafından reddedilmemiş onaylar geçerli geçerli kabul edilecek. Böylece firmaların geçmişte almış olduğu tüm izinler için beyaz bir sayfa açılmış olacak." dedi.

1 Aralık itibarıyla işletmelerin, vatandaşlardan aldıkları izinleri 3 iş günü içinde İYS'ye bildireceğini dile getiren Tüfekçi, İYS'ye kaydedilmeyen izinlerin geçersiz sayılacağını ve böylece vatandaşların izin yönetimi yapabildiği İYS'nin devamlı olarak güncel tutulacağını söyledi

Tecavüz skandalında bayıltan teşhis

Didim’deki tecavüz skandalının mağduru S.T.’nin olayın faillerini teşhisi sırasında trajik anlar yaşandı. Mağdur kadının, şüphelilerden ’li  şirketi DİBEL Müdürü Öner Ç.’nin fotoğrafı gösterilince, “En büyük pislik buydu” diyerek bayıldığı ortaya çıktı

Ceyhan TORLAKCeyhan TORLAK

Sema ALİM DALGIÇSema ALİM DALGIÇ

Giriş Tarihi: 18.9.2020

Tecavüz skandalında bayıltan teşhis

CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ile belediye şirketi DİBEL Müdürü Öner Ç.'nin, meclis üyesi Ali Ç.'nin çiftliğinde, alkol ve uyuşturucu vererek tecavüz ettiği öne sürülen S.T.'ye, emniyette fotoğraf üzerinden teşhis yaptırıldığı sırada trajik anlar yaşandığı ortaya çıktı. Bilgisayardan kendisine gösterilen olayla ilgili ve ilgisiz 14 farklı kişinin fotoğrafına bakan S.T.'nin aradan 5 yıl geçmesine rağmen, Atabay, Öner Ç., Ali Ç. ve tecavüzü izleyen başkan yardımcısı Öznur G.'yi teşhis etti öğrenildi. Mağdur kadının, Öner Ç.'nin fotoğrafını gördüğünde ise, "En büyük pislik buydu" dedikten sonra baygınlık geçirdiği bildirildi. Didim Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada ise Atabay'ın hala ifadeye çağrılmaması dikkat çekti.

İFADEYE NEDEN ÇAĞRILMADI
Mağdur S.T.'nin avukatı Murat Sultansu, "Soruşturma 14 Eylül pazartesi günü başlatıldı. Aradan 4 gün geçti. Başkan Atabay'ın ifadeye çağrılmaması düşündürücü. Adalete güveniyoruz. Ancak 4 gün geçmesine rağmen tecavüz iddiasıyla hakkında şikayet bulunan bir kişinin hala ifadeye çağrılmamış olması bizi çok düşündürüyor. Bu anlamda Adalet Bakanlığı'na sesleniyorum. Gereğinin en kısa sürede yapılacağını umuyorum" dedi.

Son dakika | Didim Belediyesi'ndeki tecavüz ve sapık cinsel ilişkiler çiftliğinde bir yeni skandal daha

ATABAY'IN KİRLİ ÇAMAŞIRLARI ORTAYA ÇIKIYOR

1- CHP'LİLERİN ŞİRKETİNE 2.5 MİLYONLUK İŞ
Tecavüz skandalının odağındaki isim olan CHP'li Başkan Ahmet Deniz Atabay'ın Didim'deki yasa dışı işleri de tek tek ortaya çıkıyor. 30 Mart 2014'teki seçimlerde CHP'den başkan olan Atabay'ın ilk icraatı yandaşlarına ihale vermek oldu. O dönemde CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş'ın akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalışan Adnan Abacı ve CHP Didim İlçe Gençlik Kolları Başkanı Caner Kaymak, yine Gençlik Kolları üyesi Aşkın Atlı adına 12 Mayıs 2014'te Kip A.Ş. şirketi kuruldu. Hiç iş deneyimi olmayan firma doğrudan temin yolu belediyeden 2.5 milyon liralık iş aldı.

2- FETÖ İMAMINA PARA YAĞDIRDI
Belediye, 2015'te ise bu kez FETÖ'nün belediyeler imamı Erkan Karaaslan'ın kurduğu YEKÜD Derneği ve Vizyon Yayıncılık şirketinden 159 bin 940 lira ödeyerek, "İdari ve mali sürdürülebilirlik kapsamında mali danışmanlık" hizmeti aldı. Şirketin, aynı hizmeti Çanakkale Belediyesi'ne ise sadece 46 bin 500 lira karşılığında verdiği ortaya çıktı. Karaaslan'ın hesabına, 13 Haziran 2016'da 10 bin, 20 Haziran 2016'da 20 bin, 27 Haziran 2016'da da 28 bin lira yatırıldığı tespit edildi.

3- ÇÖPLERİ, 3 KAT FAZLA FİYATA TOPLATTI
Belediye, 16 mahallede katı atıkların toplanması ihalesini de 25 Ocak 2016'da bir yıl süreyle, ALTAŞ A.Ş. firmasına, 11 milyon 426 bin liraya verdi. Aydın Efeler Belediyesi ise aynı dönemde 82 mahallede katı atıkların toplanması ihalesini 3 yıllığına 34 milyon 482 bin liraya EGE TEM A.Ş.'ye verdi. Didim'de çöp toplama işinin nüfusu 3 kat daha fazla olan Efeler ilçesi ile neredeyse aynı fiyata verildiği ve Didim Belediyesi'nin kamunun parasını nasıl çarçur ettiği ortaya çıktı.

CHP'Lİ BAŞKANA TECAVÜZ SORGUSU MÜFETTİŞLERE 1.5 SAAT İFADE VERDİ
CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın kendisinden iş isteyen kadına CHP'li Meclis Üyeleri Öner Ç. ile Ali Ç.ile birlikte bir çiftlik evinde tecavüz ettiği iddiasıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanlığı'nca olayı araştırmak üzere görevlendirilen iki mülkiye müfettişi, CHP'li Atabay'ın ifadesini aldı. Türkiye'yi skandal sonrası İçişleri Bakanlığı olayı araştırmak üzere iki mülkiye müfettişi görevlendirmişti. Müfettişler ilk iş olarak mağdur kadının ifadesini almıştı. Mağdur kadın yaşadıklarını detaylarıyla anlatmıştı. Edinilen bilgiye göre, bir haftadır olayla ilgili titiz bir araştırma yapan müfettişler geçtiğimiz Salı günü saat 14:00'te tecavüzle suçlanan CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabey'in ifadesini aldı. İfadenin Didim Kaymakamlık binasında müfettişlere tahsis edilen odada alındığı öğrenildi. İfadenin yaklaşık 1.5 saat sürdüğü ve tutanak altına alındığı kaydedildi.

CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın skandalları bitmiyor! Tecavüz rant rüşvet kıyak Didim’deki tecavüz iddiasında flaş gelişme! Müfettişler, tecavüzle suçlanan CHP’li Başkanın ifadesini aldı İşte o dehşet evi Didim’de başka kurbanlar da var Didim’deki tecavüz iddiasında flaş gelişme! CHP’li başkan kayırıldı mı?

Son dakika: Bakan Akar'dan flaş Doğu  açıklaması: 'un buna boyu yetmez

, Doğu  konusunda flaş açıklamalarda bulundu. Yunanistan'ın ön koşullarının NATO'daki toplantıları yavaşlattığını belirten Akar, 'un iki yüzlü tavrına da tepki gösterdi. Akar, "Macron buradaki problemlerin üzerine benzin döküyor. Bu da çözümü uzattıkça uzatıyor. Hayal gören Macron'un kendisi. İki yüzyıl önce ölen Napolyon'un rolünü kapmaya çalışıyor ama buna gücünün ve boyunun yetmeyeceğini de hep beraber görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi: 18.9.2020  12:38Son Güncelleme: 18.9.2020  14:03

Son dakika: Bakan Akar'dan flaş Doğu Akdeniz açıklaması: Macron'un buna boyu yetmez

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Sayın Macron kendi problemlerini örtbas etmek için birtakım roller peşinde koşuyor. Binlerce kilometreden gelip Doğu Akdeniz'de kendilerine bir rol kapmaya çalışıyor. Macron buradaki problemlerin üzerine benzin döküyor. Bu da çözümü uzattıkça uzatıyor" dedi.

Bakan Akar, İngiliz Channel 4 televizyonuna son dönemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Akar, Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon araştırmalarına yönelik, Türkiye'nin kendi kıta sahasında daha önce de yaptığı gibi tamamen teknik, bilimsel çalışmalar yaptığını söyledi. Akar, "Kendi hakkımız çerçevesinde bunu kullanıyoruz. Burada herhangi bir şekilde tahrik söz konusu değil. Bunu daha önce de yaptık, Oruç Reis'te de bunu yapıyoruz. Kendi haklarımızı kullanmamızın bir uzantısı bu. Şu anda Oruç Reis, ilgili bakanlık tarafından planları çerçevesinde limana alındı ama aynı anda diğer gemilerimiz kendi bölgelerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bizim çalışmalarımız planlı, programlı, açık, şeffaf, mevcut hakların kullanılmasından ibaret" dedi.



'ÇÖZÜME DEĞİL ÇÖZÜMSÜZLÜĞE KATKI SAĞLIYOR BU OLAYLAR'

Bakan Akar, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye karşıtı açıklamalarına ilişkin, Türkiye'nin barıştan, diyalogdan yana olduğunu ve bu konuda gayret gösterdiğini kaydetti. Bununla birlikte Türkiye'nin hak ve hukukunu da kullanmaya devam edeceğini belirten Akar, şunları söyledi:

"Sayın Macron kendi problemlerini örtbas etmek için birtakım roller peşinde koşuyor. Binlerce kilometreden gelip Doğu Akdeniz'de kendilerine bir rol kapmaya çalışıyor. Bunlar doğru şeyler değil. Biz kendi hakkımızı, hukukumuzu koruyoruz ve her zaman komşumuz Yunanistan ile görüşmeye, diyaloğumuzu sürdürmeye hazır olduğumuzu belirttik, belirtmeye devam ediyoruz. Diğer taraftan da çeşitli şekillerde sık sık yaptırımlardan bahsetmek de bir tehdit dilidir. Gerginliği artırmaktan başka bir şeye yaramıyor. Çözüme değil çözümsüzlüğe katkı sağlıyor bu olaylar. Avrupa Birliği'nin burada bir kural koyma, kuralları değiştirme, sınırları belirleme gibi bir yetkisi söz konusu değil. Bunların bilinmesi, görülmesi lazım. Burada hakkı, hukuku kendimize göre değil, evrensel hukukun tüm kurallarına uymamız lazım. Sayın Macron buradaki problemlerin üzerine benzin döküyor. Bu da çözümü uzattıkça uzatıyor. Hayal gören Macron'un kendisi. İki yüzyıl önce ölen Napolyon'un rolünü kapmaya çalışıyor ama buna gücünün ve boyunun yetmeyeceğini hep beraber görüyoruz."



'SAYGI GÖSTERİLMESİNİ BEKLİYORUZ'

Türkiye'nin Akdeniz'e yaklaşık 2 bin kilometre kıyısı olduğuna vurgu yapan Akar, Yunanistan'ın Ege'de uluslararası hukuka aykırı olarak bazı adaları silahlandırdığını söyledi. Bunların arasında Meis'in de bulunduğunu kaydeden Akar, "Bu uluslararası hukukun, ülkeler arasındaki anlaşmaların ihlali değil de nedir? Bu, bize bir tehdit değil de nedir? Bu iyi komşuluk ilişkilerine karşı bir darbe değil de nedir? Bunların hepsi göz ardı ediliyor ve Yunan komşularımız bencil şekilde kendi haklarından bahsediyorlar. Hiçbir şekilde bize hak tanımamak gibi bir eğilimleri var. Bunun olması mümkün değil. Biz tekrar tekrar hakkımızı, hukukumuzu ortaya koyuyor ve bunlara saygı gösterilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

'TOPLANTILARI SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ'

Bakan Akar, Türkiye'nin sorunların uluslararası hukuka uygun diyalogla çözümünden yana olduğunu belirterek, NATO Karargahı'nda Türk ve Yunan askeri heyetleri arasındaki görüşmelere ilişkin, "NATO Genel Sekreteri görüşme talep ettiğinde ilk 'evet' diyen biz olduk. Bu görüşmeleri, toplantıları da sonuna kadar destekliyoruz. Dördüncüsü yapıldı. Daha önceki bu tür girişimlerde ve şu anda da yine Yunan komşularımız isteksiz ve bir takım ön koşullar koymak suretiyle bu konuları yavaşlatıyorlar. Biz bu toplantıların gerçekleşmesini sonuna kadar destekliyoruz" ifadesini kullandı.

'HAKKIMIZI, HUKUKUMUZU KORUYORUZ'

Bakan Akar, Türkiye'nin her zaman diyalog ve iyi komşuluk ilişkilerinden bahsettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Fakat siz bizim haklarımızı çiğnerseniz, 'bunu da çiğnetmez, oldubittilere müsaade etmeyiz' diyoruz. Bu hiçbir şekilde tehdit olarak algılanmamalı. Biz herhangi bir şekilde emperyalist bir hayal içinde değiliz, biz burada hakkımızı, hukukumuzu koruyoruz. Biz 83 milyonluk halkımızın, 780 bin kilometrekarelik Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hakkını, hukukunu korumakla görevliyiz. Bunun görülmesi, anlaşılması lazım. Özellikle üçüncü tarafların, ülkelerin tarafsız olarak, objektif olarak bunu görmesi lazım. Yansız şekilde bakıldığında ortadaki problemin ne olduğunu anlamak gerçekten basit. Fakat Avrupa Birliği ve Macron başta olmak üzere bu konularda son derece yanlı, önyargıyı, taassupla yaklaşıyorlar. Dolayısıyla bunlar çözüme değil, çözümsüzlüğe katkı sağlıyorlar. Gerçekten biz diyalog, diplomasi istiyoruz. Görüşelim, tartışalım ve problemlerimizi kimsenin tahrikine meydan vermeden kendi başımıza çözmek istiyoruz. Biz medeni iki komşu olarak problemlerimizi konuşarak, diyalog yoluyla, diplomasiyle çözmeye çalışıyoruz."

Akar, Türkiye ve Yunanistan arasındaki güven artırıcı önlemlerin görüşüldüğü toplantıların ikisinin Atina birinin de Ankara'da yapıldığını hatırlatarak, dördüncü toplantı için Yunan heyetini Ankara'ya beklediklerini de sözlerine ekledi.

Türkiye'nin o hamlesi Fransa'yı panikletti! Macron'un Türkiye karşıtlığının perde arkası... Son dakika: Ortalığı karıştıran görüntüler yayınlandı! İngiltere, Fransa'ya isyan bayrağını açtı: Rezalet... Diyelim ki Fransa silah satmak istiyor, peki Yunanistan ne istiyor olabilir? Fransız uzman: Macron hata yapıyor Libya hükümeti, Fransa'nın Türkiye'ye karşı girişimlerini başarısızlığa uğratıyor

Görevden uzaklaştırılan  Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim  ile ilgili Meclis raporu açıklandı

Giriş Tarihi: 16.9.2020  18:37 Son Güncelleme: 16.9.2020  19:28

'in kadın çalışanlarına aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullandığı gerekçesiyle hakkında 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi () Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim  ile ilgili İBB Temel Haklar Komisyonu raporunu tamamladı. Komisyon Başkanı Kadir Çakır, "Şişli'nin, söz konusu toplantıda bekar olanlara, 'İtfaiyecilerle tanıştıralım, eşleştirelim.', başörtülü olanlara, 'Kapalısınız, toplu taşımalarda ter içinde kalırsınız, kokarsınız.' şeklinde ifadeler kullandığı tespit edilmiştir" dedi ve "belirtilmesine rağmen görevinden açığa alınmadığı, yalnızca görevlerini başka bir Genel Sekreter Yardımcısının vekaleten yürüttüğü, ücretlerinin tam olarak kendisine ödendiği öğrenilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Görevden uzaklaştırılan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli ile ilgili Meclis raporu açıklandı

İSMEK'in kadın çalışanlarına aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullandığı gerekçesiyle hakkında 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli ile ilgili İBB Temel Haklar Komisyonu raporunu tamamladı.

İBB Meclisi eylül ayı ikinci oturumu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Avrasya Gösteri Merkezi'nde Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul'un başkanlığında gerçekleştiriliyor.

'li  yalan söyledi:  eden  maaşını almaya devam ediyor

İSMEK'in kadın çalışanlarına aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullandığı gerekçesiyle hakkında 9 yıla kadar  istemiyle dava açılan  () Genel Sekreter Yardımcısı  ile ilgili İBB Temel Haklar Komisyonu raporunu tamamladı. Kadın çalışanları aşağılayıp taciz eden Şişli'nin açığa alınmadığını ifade eden Temel Haklar Komisyonu Başkanı Kadir Çakır, "Şişli'nin belirtilmesine rağmen görevinden açığa alınmadığı, yalnızca görevlerini başka bir Genel Sekreter Yardımcısının vekaleten yürüttüğü, ücretlerinin tam olarak kendisine ödendiği öğrenilmiştir" açıklamasında bulundu. 'li üyeler ise Şişli'nin yanında yer alarak rapora şerh koydu.

Ekrem İmamoğlu'nun Yeşim Meltem Şişli yalanı

İSMEK'in kadın çalışanlarına aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullandığı gerekçesiyle hakkında 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli ile ilgili İBB Temel Haklar Komisyonu raporunu tamamladı.

İBB Meclisi eylül ayı ikinci oturumu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Avrasya Gösteri Merkezi'nde Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul'un başkanlığında gerçekleştiriliyor.

Temel Haklar Komisyonu Başkanı Kadir Çakır, Meclis'te raporu okudu. Çakır, komisyonun, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin 19 Ağustos 2019'da belediyede yaptığı toplantıya katılan isimlerle görüştüklerini dile getirdi.

Şişli'nin, söz konusu toplantıda tamamı kadın olan İSMEK bölge sorumlularına karşı sarf ettiği sözlerin nefret söylemi içerdiğini dile getiren Çakır, Şişli'nin daha önce çalıştığı TEİAŞ'ta da benzer davranışlar sebebiyle disiplin cezası aldığını iddia ederek, şunları aktardı:

"Şişli'nin, söz konusu toplantıda bekar olanlara, 'İtfaiyecilerle tanıştıralım, eşleştirelim.', başörtülü olanlara, 'Kapalısınız, toplu taşımalarda ter içinde kalırsınız, kokarsınız… Markalı başörtüler ve çantalar görüyorum, havaya kaldırın… Bu şekilde çalışma olmaz', grubun geneline ise 'Diksiyonlarınız çok kötü, formasyonlarınız da yok, sizler için ne yapacağımıza bakacağız...' (Peçetenin ucundan tutup sallamak suretiyle) 'Siz işin ucundan tutmuşsunuz, siz kendinizi yönetici mi zannediyorsunuz, siz karın tokluğuna çalışmışsınız, başkaları da malı götürmüş.' şeklinde ifadeler kullandığı tespit edilmiştir."

"ÇALIŞANLARIN İŞİNE TAZMİNATSIZ SON VERİLDİ"

Şişli'nin hem sözel hem de vücut diliyle nefret söyleminde bulunduğunu öne süren Çakır, bu söylemlerin toplantıya katılan kişilerde depresyon, mesleki bütünlük ve benlik duygusunun zedelenmesi, güven duygusunun yitirilmesi, huzursuzluk, korku, utanç, öfke ve endişeye yol açtığının tespit edildiğini söyledi.

 

 

Çakır, çalışanların işine ise haklı bir sebep olmaksızın tazminatsız olarak son verildiğini belirtti.

Şişli'nin açığa alınmadığını ifade eden Çakır, şöyle konuştu:

 

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından kamuoyuna yapılan açıklamalarda olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin görevinden açığa alındığı belirtilmesine rağmen, Şişli'nin görevinden açığa alınmadığı, yalnızca görevlerini başka bir Genel Sekreter Yardımcısının vekaleten yürüttüğü, ücretlerinin tam olarak kendisine ödendiği öğrenilmiştir."

 

CHP'Lİ ÜYELER RAPORA ŞERH KOYDU

Komisyonun CHP'li üyesi Orhan Çakır ise bir bölge sorumlusunun şikayette bulunmadığını ve ifadesinde suçlamaların haksız olduğunu belirttiğini kaydetti.

Raporun baştan sona Yeşim Meltem Şişli hakkında yargısız infaza dönüştüğünü savunan Çakır, "Yeşim Meltem Şişli hakkında adeta yargılama yapılarak hüküm verilmiştir." dedi.

Çakır, ayrıca CHP'li üyeler olarak komisyon raporuna şerh koyduklarını bildirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Temel Haklar Komisyonu Başkanı Kadir Çakır, Meclis'te raporu okudu. Çakır, komisyonun, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin 19 Ağustos 2019'da belediyede yaptığı toplantıya katılan isimlerle görüştüklerini dile getirdi.

İSMEK'te kadın çalışanlara hakaret eden Şişli halen görevde

Şişli'nin, söz konusu toplantıda tamamı kadın olan İSMEK bölge sorumlularına karşı sarf ettiği sözlerin nefret söylemi içerdiğini dile getiren Çakır, Şişli'nin daha önce çalıştığı TEİAŞ'ta da benzer davranışlar sebebiyle disiplin cezası aldığını iddia ederek, şunları aktardı:

"Şişli'nin, söz konusu toplantıda bekar olanlara, 'İtfaiyecilerle tanıştıralım, eşleştirelim.', başörtülü olanlara, 'Kapalısınız, toplu taşımalarda ter içinde kalırsınız, kokarsınız… Markalı başörtüler ve çantalar görüyorum, havaya kaldırın… Bu şekilde çalışma olmaz', grubun geneline ise 'Diksiyonlarınız çok kötü, formasyonlarınız da yok, sizler için ne yapacağımıza bakacağız...' (Peçetenin ucundan tutup sallamak suretiyle) 'Siz işin ucundan tutmuşsunuz, siz kendinizi yönetici mi zannediyorsunuz, siz karın tokluğuna çalışmışsınız, başkaları da malı götürmüş.' şeklinde ifadeler kullandığı tespit edilmiştir."

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Göksu İSMEK gerçeğini anlattı! Adım adım kapatıyorsunuz

"ÇALIŞANLARIN İŞİNE TAZMİNATSIZ SON VERİLDİ"

Şişli'nin hem sözel hem de vücut diliyle nefret söyleminde bulunduğunu öne süren Çakır, bu söylemlerin toplantıya katılan kişilerde depresyon, mesleki bütünlük ve benlik duygusunun zedelenmesi, güven duygusunun yitirilmesi, huzursuzluk, korku, utanç, öfke ve endişeye yol açtığının tespit edildiğini söyledi.

Çakır, çalışanların işine ise haklı bir sebep olmaksızın tazminatsız olarak son verildiğini belirtti.

 

Şişli'nin açığa alınmadığını ifade eden Çakır, şöyle konuştu:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından kamuoyuna yapılan açıklamalarda olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin görevinden açığa alındığı belirtilmesine rağmen, Şişli'nin görevinden açığa alınmadığı, yalnızca görevlerini başka bir Genel Sekreter Yardımcısının vekaleten yürüttüğü, ücretlerinin tam olarak kendisine ödendiği öğrenilmiştir."

CHP'Lİ ÜYELER ŞAŞIRTMADI!

Komisyonun CHP'li üyesi Orhan Çakır ise bir bölge sorumlusunun şikayette bulunmadığını ve ifadesinde suçlamaların haksız olduğunu belirttiğini kaydetti.

Bu haber 292090 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...