Son dakika: Türkiye’de 19 Mayıs coşkusu: Başkan...

Son dakika: Türkiye'de 19 Mayıs coşkusu: Başkan Erdoğan'ın liderliğinde tüm yurtta İstikal Marşı okundu.

Başkan Erdoğan'ın çağrısıyla tüm Türkiye 19 Mayıs saat 19.19'da balkonlarda İstiklal Marşı'nı okumak için buluştu. Başkan Erdoğan, “Saat 19.19’da ülkemizde bütün stadyumlar ışıklandırılarak istiklal marşı okunacaktır. Bütün fertlerimizi evlerinden İstiklal Marşı okumaya davet ediyoruz” demişti. Tüm Türkiye evlerinin balkonlarından coşkuyla İstiklal Marşı'nı okudu. İşte o görüntüler.

19 Mayıs 2020 - 20:01

Son dakika: 'de  coşkusu: Başkan Erdoğan'ın liderliğinde tüm yurtta İstikal Marşı okundu

Giriş Tarihi: 19.05.2020 Güncelleme Tarihi: 19.05.2020 

Son dakika haberine göre, Atatürk'ün  1919'da kurtuluş mücadelesi için Samsun'a çıkmasının 101'inci yıl dönümünde Tüm  Başkan 'ın liderliğinde saat 19.19'da balkonlarından 'nı okudu. Başkan Erdoğan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle saat 19.19'da İstiklal Marşı okumak için çağrıda bulunmuştu.

Milyonlar 19 Mayıs için evlerinden İstiklal Marşı okudu
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla saat 19.19'da tüm yurtta okunan İstiklal Marşı'na eşlik etti.


Başkan Erdoğan, dün Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bugün saat 19.19'da tüm stadyumların ışıklandırılarak, seslendirme cihazlarından İstiklal Marşı yayını yapılacağını belirterek, vatandaşları evlerinin pencerelerinden veya balkonlarından İstiklal Marşı'nı okumaya davet etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 19.19'da İstiklal Marşı'nın dizelerini okuyarak, tüm yurtta okunan İstiklal Marşı'na eşlik etti.


Son dakika: Tüm  İstiklal Marşını okumak için balkonlarda buluştu

Başkan Erdoğan'ın çağrısıyla tüm  19 Mayıs saat 19.19'da balkonlarda 'nı okumak için buluştu. Başkan Erdoğan, “Saat 19.19’da ülkemizde bütün stadyumlar ışıklandırılarak istiklal marşı okunacaktır. Bütün fertlerimizi evlerinden İstiklal Marşı okumaya davet ediyoruz” demişti. Tüm Türkiye evlerinin balkonlarından coşkuyla İstiklal Marşı'nı okudu. İşte o görüntüler.

Son dakika: Tüm Türkiye İstiklal Marşını okumak için balkonlarda buluştu

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Saat 19.19'da ülkemizde bütün stadyumlar ışıklandırılarak istiklal marşı okunacaktır. Bütün fertlerimizi evlerinden İstiklal Marşı okumaya davet ediyoruz" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, korona virüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler nedeniyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için vatandaşları 19.19'da balkon ve pencerelere İstiklal Marşı okumaya davet etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine vatandaşlar saat 19.19'da balkon ve camlara çıkarak 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN EŞLİK ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla saat 19.19'da tüm yurtta okunan İstiklal Marşı'na eşlik etti.


 


 


 

 


 

Son dakika: Türkiye'de 19 Mayıs coşkusu: Başkan Erdoğan'ın liderliğinde tüm yurtta İstikal Marşı okunduMilyonlar 19 Mayıs için evlerinden İstiklal Marşı okudu

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi 'ün kurtuluş mücadelesi için Samsun'a çıktığı 'ın 101. yıldönümü tüm Türkiye'de evlerden kutlandı. Saatlerin 19.19'u göstermesiyle koronavirüs salgını nedeniyle balkonlarına ve evlerinin önüne çıkan milyonlar İstiklal Marşı okudu.

MİLYONLAR 19 MAYIS İÇİN EVLERİNDEN İSTİKLAL MARŞI OKUDU

Başkan Recep Tayyip Erdoğan,  Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla saat 19.19'da tüm yurtta okunan İstiklal Marşı'na eşlik etti.

Erdoğan, dün Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bugün saat 19.19'da tüm stadyumların ışıklandırılarak, seslendirme cihazlarından İstiklal Marşı yayını yapılacağını belirterek, vatandaşları evlerinin pencerelerinden veya balkonlarından İstiklal Marşı'nı okumaya davet etmişti.

Başkan Erdoğan, saat 19.19'da İstiklal Marşı'nın dizelerini okuyarak, tüm yurtta okunan İstiklal Marşı'na eşlik etti.

Tüm Türkiye Başkan Erdoğan liderliğinde İstiklal Marşı okuduTÜM TÜRKİYE BAŞKAN ERDOĞAN LİDERLİĞİNDE İSTİKLAL MARŞI OKUDU

19 MAYIS 1919'DA NE OLDU?

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin millî bayramıdır. 19 Mayıs 1919'da  Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve o gün İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir.

Gençlik ve Spor Bayramı, ilk defa 24 Mayıs 1935'te "Atatürk Günü" adı altında kutlanmıştır. Beşiktaş'ın girişimleriyle Fenerbahçe Stadı'nda kutlanan bu ilk 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçeli yüzlerce sporcunun da katılımıyla bir spor günü haline gelmiştir.Bu organizasyondan bir süre sonra gerçekleşen Spor Kongresi'nde söz alan Beşiktaş Kurucu Üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni kutlanan Atatürk Günü'nün tüm gençliğe mal edilebilmesi için "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" adı altında her yıl yapılmasını teklif etmiştir. Kongrede oylanan bu öneri kabul edilmiş ve Atatürk'ün de onayıyla yasalaşmıştır. 20 Haziran 1938 tarihli kanunla "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanan bu ulusal bayramın adı 12 Eylül Darbesinden sonra "Atatürk'ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramı" adını almıştır.

Her yıl 19 Mayıs günü Atatürk'ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye'nin dört bir yanında spor gösterileri ve törenlerle kutlanır. Üzerinde "Gençlikten Atatürk Sevgisiyle Cumhurbaşkanına" yazan ve "Sevgi Bayrağı" olarak adlandırılan dev bir bayrak Kurtuluş Yolu'ndaki Tütün İskelesi'nden karaya çıkarılarak Samsun valisine verilir. Daha sonra bayrak, Cumhurbaşkanına sunulmak üzere genç atletlere teslim edilir. Samsun'dan yola çıkarılarak Amasya, Tokat, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale'den sonra, 19 Mayıs törenlerinde, Ankara'da Cumhurbaşkanına sunuldu.

Bu haber 201234 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...