Son dakika: Trump ABD’nin Türkiye’ye yaptırımları da içeren...

Son dakika: Trump ABD'nin Türkiye’ye yaptırımları da içeren yeni savunma bütçesini veto edeceğini duyurdu!.

Trump sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye’ye yaptırımları da içeren yeni savunma bütçesini veto edeceğini açıkladı. Trump, “Yeni savunma bütçemizin en büyük kazananı Çin! Veto edeceğim” dedi..

13 Aralık 2020 - 23:07

Son dakika: Trump ABD'nin ’ye yaptırımları da içeren yeni savunma bütçesini veto edeceğini duyurdu!

Giriş Tarihi: 13.12.2020 Güncelleme Tarihi: 13.12.2020 

Son dakika haberi.. ABD Başkanı  Twitter'dan yaptığı paylaşımda, 'ye  füze savunma sistemlerini satın alması nedeniyle yaptırımların önünü açan ve 740 milyar dolarlık savunma bütçesini içeren 2021 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısı’nı veto edeceğini duyurdu. Trump yaptığı açıklamada, “Yeni savunma bütçemizin en büyük kazananı Çin! Veto edeceğim” ifadelerine yer verdi.

Trump kararını duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Türkiye'ye S-400 füze savunma sistemlerini satın alması nedeniyle yaptırımların önünü açan ve 740 milyar dolarlık savunma bütçesini içeren 2021 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısı'nı veto edeceğini duyurdu.

"YENİ SAVUNMA BÜTÇEMİZİN EN BÜYÜK KAZANANI ÇİN! VETO EDECEĞİM"
Trump, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Yeni savunma bütçemizin en büyük kazananı Çin! Veto edeceğim" dedi.

Trump'ın yasa tasarısını veto etmesi durumunda tasarı Senato ve Temsilciler Meclisi'ne geri gönderilecek. Trump'ın vetosu hem Temsilciler Meclisi'nde hem de Senato'da üçte iki oyla geçersiz kılınabilirken, böyle bir durumda NDAA direk yasallaşacak. İki partinin desteği nedeniyle yasa birçok kişi tarafından "veto korumaya yakın" olarak görülüyor.

Öte yandan Başkan Trump, 1996 yılında Kongre tarafından İletişim Düzenleme Yasası'nın bir parçası olarak kabul edilen 230. kısmın feshini içermediği takdirde NDAA'yı imzalamayacağını bildirmişti. Bu bölüm, web sitesi yayıncılarına kullanıcılar tarafından gönderilen içeriğin sorumluluğundan muafiyet verirken, Başkan Trump, "ulusal güvenlik amaçları" nedeniyle bu bölümün yürürlükten kaldırılması istiyor.

ABD'NİN SAVUNMA BÜTESİ
Geçtiğimiz günlerde ABD senatosu, Kuzey Akım 2 boru hattı projesine ve Türkiye'ye Rus S-400 füze savunma sistemlerini satın alması nedeniyle yaptırımların önünü açan Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısı'nı 84-13 oyla kabul etmişti.

Yasa tasarısı ayrıca, 740 milyar dolarlık savunma bütçesini, 12 bin ABD askerinin Almanya'dan geri çekilmesini, Ukrayna'ya daha fazla silah satışını ve Rusya-ABD askeri işbirliğinin yasaklanmasını içeriyordu.

Son dakika: ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararına Trump'tan veto! Sosyal medya hesabından duyurdu

Trump sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ’ye yaptırımları da içeren yeni savunma bütçesini  edeceğini açıkladı. Trump, “Yeni savunma bütçemizin en büyük kazananı Çin! Veto edeceğim” dedi.

Son dakika: ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararına Trump'tan veto! Sosyal medya hesabından duyurdu

ABD Başkanı  sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 'ye S-400 füze savunma sistemlerini satın alması nedeniyle yaptırımların önünü açan ve 740 milyar dolarlık savunma bütçesini içeren 2021 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısı'nı  edeceğini açıkladı.

SENATODAN GEÇMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde ABD senatosu, Kuzey Akım 2 boru hattı projesine ve Türkiye'ye Rus S-400 füze savunma sistemlerini satın alması nedeniyle yaptırımların önünü açan Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısı'nı 84-13 oyla kabul etmişti. Yasa tasarısı ayrıca, 740 milyar dolarlık savunma bütçesini, 12 bin ABD askerinin Almanya'dan geri çekilmesini, Ukrayna'ya daha fazla silah satışını ve Rusya-ABD askeri işbirliğinin yasaklanmasını içeriyordu.

Son dakika: ABD Türkiye'ye yaptırım kararı aldı! Yaptırımdan vazgeçmek için neler istendi?SON DAKİKA: ABD TÜRKİYE'YE YAPTIRIM KARARI ALDI! YAPTIRIMDAN VAZGEÇMEK İÇİN NELER İSTENDİ?

VETO EDECEĞİM

ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye'ye S-400 füze savunma sistemlerini satın alması nedeniyle yaptırımların önünü açan yasa tasarısını veto edeceğini açıkladı. Trump, "Yeni savunma bütçemizin en büyük kazananı Çin! Veto edeceğim" dedi.

YASALAŞACAK

Başkan Trump'ın yasa tasarısını veto etmesi durumunda tasarı Senato ve Temsilciler Meclisi'ne geri gönderilecek. Trump'ın vetosu hem Temsilciler Meclisi'nde hem de Senato'da üçte iki oyla geçersiz kılınabilirken, böyle bir durumda NDAA direk yasallaşacak. İki partinin desteği nedeniyle yasa birçok kişi tarafından "veto korumaya yakın" olarak görülüyor.

YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMASINI İSTİYOR

Öte yandan Başkan Trump, 1996 yılında Kongre tarafından İletişim Düzenleme Yasası'nın bir parçası olarak kabul edilen 230. kısmın feshini içermediği takdirde NDAA'yı imzalamayacağını bildirmişti. Bu bölüm, web sitesi yayıncılarına kullanıcılar tarafından gönderilen içeriğin sorumluluğundan muafiyet verirken, Başkan Trump, "ulusal güvenlik amaçları" nedeniyle bu bölümün yürürlükten kaldırılması istiyor.

ABD'nin Türkiye'ye S-400 yaptırımı ne anlama geliyor? CAATSA'da hangi yaptırım maddeleri bulunuyor?ABD'NİN TÜRKİYE'YE "S-400 YAPTIRIMI" NE ANLAMA GELİYOR? CAATSA'DA HANGİ YAPTIRIM MADDELERİ BULUNUYOR?

Bu haber 991265 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'dan seçim mesajı: Biz bitti demeden bitmez | 17 Nisan AK Parti Grup Toplantısı
Başkan Erdoğan'dan seçim mesajı: Biz bitti demeden bitmez | 17...
Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor 
Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı:...