Son dakika: Skandal paylaşım sonrası, AYM Başkanı’ndan acil...

Son dakika: Skandal paylaşım sonrası, AYM Başkanı'ndan acil toplantı kararı!

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Engin Yıldırım'ın tepki çeken paylaşımının ardından AYM üyelerini acil toplantıya çağırdı. AYM üyeleri yarın 14:00'da gündemsiz olarak bir araya gelecek.--Muhalefetin altı atlısı, dışarının gazına geldi! MHP lideri Bahçeli'den cevap gecikmedi: Bunu size kim sipariş etti!**Almanya'dan skandal açıklama: Türkiye'nin kararı son derece dehşet verici**Dağlık Karabağ'da şeytani hamle! Ermeniler harekete geçti*Son dakika: Ermenistan Tochka-U füzesi ile sivilleri

14 Ekim 2020 - 09:21 - Güncelleme: 14 Ekim 2020 - 10:19

SON DAKİKA: AYM'den darbe kokan paylaşım sonrası olağanüstü toplantı kararı!

Son dakika haberine göre;  saat 14.00'te olağanüstü toplanacak. Toplantı, Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım'ın, darbe imalı paylaşımı nedeniyle gerçekleşecek. Yıldırım, mahkemenin Enin Berberoğlu kararına direnmesinin ardından, AYM binasının gece çekilen fotoğrafını Twitter'dan paylaşarak, 'Işıklar yanıyor' ifadelerini kullanmıştı.

Giriş Tarihi: 14.10.2020  09:39Son Güncelleme: 14.10.2020  09:46

SON DAKİKA: AYM'den darbe kokan paylaşım sonrası olağanüstü toplantı kararı!

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım'ın, darbe çağrışımı yapan, 'Işıklar yanıyor' paylaşımı sonrası sıcak bir gelişme yaşandı. AYM, gelen tepkiler üzerine olağanüstü toplantı kararı aldı.

Muhalefetin altı atlısı, dışarının gazına geldi!  lideri Bahçeli'den cevap gecikmedi: Bunu size kim sipariş etti!

Giriş Tarihi: 14.10.2020 Güncelleme Tarihi: 14.10.2020 

Muhalefetin altı atlısı, dışarının gazına geldi. Hepsine cevabı Milliyetçi Hareket Partisi () lideri  verdi: Bunu size kim sipariş etti!

Takvim

Altılı ganyan
, sahada ve masada şaha kalktı. Çıkarlarından milim geri adım atmadı. Cumhur İttifakı'nın milli duruşu sömürgeci Batı'yı şaşırttı. Sinsi planlar başladı.

Muhalefetin dozu artırıldı. Altısı birden  diye bağırdı.


Kaos korosunu  lideri  cevapladı: Erken seçim isteği sipariştir. Size ne vaat ettiler!


ABD'de Demokratlar'ın Başkan Adayı , "Erdoğan'ı devirmek için muhalefet liderlerini desteklemeliyiz" demişti.

Son dakika: Skandal paylaşım sonrası, AYM Başkanı'ndan acil toplantı kararı!

Son dakika haberi: Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Engin Yıldırım'ın tepki çeken paylaşımının ardından AYM üyelerini acil toplantıya çağırdı. AYM üyeleri yarın 14:00'da gündemsiz olarak bir araya gelecek.

Video Player

00:00 | 00:25

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Online Video Platform

AYM üyesi Engin Yıldırım'ın sosyal medya hesabından yaptığı 'Işıklar yanıyor' paylaşımı gündeme bomba gibi düştü. Bu ima "genelkurmayın ışıkları yanıyor" ifadeleri üzerinden verilen darbe tehditlerine benzetildi.




AYM BAŞKANI'NDAN ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI

Söz konusu paylaşım büyük tepki çekerken açıklamalar da art, arda geldi. 

Yaşanan bu gelişmenin ardından AYM Başkanı Zühtü Arslan, tüm üyeleri saat 14:00'da gündemsiz olarak toplantıya çağırdı.


Toplantının ardından AYM'nin, üyenin verdiği mesajı tasvip etmediğine dair bir açıklama da yapması bekleniyor. 

SOSYAL MEDYADA GENİŞ YANKI UYANDIRDI

AYM üyesi Engin Yıldırım, Twitter’da paylaştığı darbe imalı mesajıyla toplumun sinir uçlarıyla oynadı,  hükümet temsilcileri, bakanlıklar, siyasiler ve kanaat önderleri ve vatandaşlar art arda tepki gösterdi. İçişleri Bakanlığı’nın "Işıklarımız hiç sönmüyor" karşı yanıtıyla mukabele etmesi dikkat çekti. AYM üyesi Yıldırım’ın hükümete yönelik olduğu belirtilen bu mesajı sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı. 

HESABINI KORUMA ALTINA ALDI

Sorumluluk taşıması gereken  üst düzey yargı temsilcisi gibi davranmak yerine kışkırtıcı üslupla toplumda gerginlik yaratan AYM üyesinin derhal istifa etmesi istenirken yoğun tepkiler sonrasında Yıldırım, hesabını koruma altına aldı, suskunluğa büründü. 

ÖZÜR MESAJI YAYIMLADI

Şahsi twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir.

Almanya'dan skandal açıklama: Türkiye'nin kararı son derece dehşet verici

Almanya Dışişileri Bakanı Heiko Maas, Güney Kıbrıs'a ve ardından Yunanistan'a gerçekleştirdiği ziyarete skandal açıklamalar yaptı. Türkiye'nin Oruç Reis kararı "dehşet verici" ifadeleriyle açıklayan Maas, Miçotakis ile de görüştü. Yunan Başbakan, "Oruç Reis Yunan kıta sahanlığında kaldığı sürece Türkiye ile müzakere masasına oturmayacağız" derken, Dendias ise AB'den yaptırım istedi.

Almanya'dan skandal açıklama: Türkiye'nin kararı son derece dehşet verici

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de haklı mücadelesi devam ederken, bakıma alınan Oruç Reis sismik araştıma gemisi yeniden faaliyete geçmişti.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye'nin araştırma gemisi Oruç Reis'i tekrar Doğu Akdeniz'e göndereceğini açıklamasından birkaç saat sonra, Ankara'ya planlanan ziyaretini iptal etti ve temaslar için Atina ve Lefkoşa'ya hareket etti.

ORUÇ REİS SAHADA OLURSA MASAYA OTURMAYACAKMIŞ

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Alman Dışişleri Bakanı ile görüşmesinde, Oruç Reis sismik gemisinin Yunan kıta sahanlığında kaldığı sürece ülkesinin Türkiye ile müzakere masasına oturmayacağını söylediği belirtildi.

Skandallar peş peşe! Almanya Türkiye'yi suçladı, Yunanistan masayı dağıttı

"MÜZAKERE KOŞULLARINI YARATMAK TÜRKİYE'YE KALMIŞTIR"

Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye'nin Oruç Reis'i yeniden Doğu Akdeniz'e göndermesini eleştirerek, tek taraflı hareketlerin müzakereleri başlatma çabalarına darbe vuracağını söyledi.

Lefkoşa'da Kıbrıslı mevkidaşı Nikos Christodoulides'le görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Maas, "Türkiye'nin gerginlik ve yumuşama politikası arasında gidip gelmeye son vermesi gerekiyor. Müzakere koşullarını yaratmak Türkiye'ye kalmıştır" ifadesinde bulundu. İki ülke arasında yaşanan gerilim konusunda arabuluculuk görevi üstlenen Maas, Ankara ziyaretinin iptali hakkında, "Bugün sadece Lefkoşa ve Atina'ya seyahat etme kararım, bahsettiğimiz güncel gelişmelerden kaynaklanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

"SON DERECE DEHŞET VERİCİ"

Maas, Güney Kıbrıs'ın ardından Yunanistan'a yaptığı ziyarette Türkiye'nin bu adımını "son derece dehşet verici" bulduğunu belirterek bu eylemin "en azından bir süreliğine diyaloğu imkansız hale getirdiğini" söyledi. Maas, Türkiye'nin AB üyesi Güney Kıbrıs ve Yunanistan ile doğrudan görüşmeleri provokasyonlar yoluyla zorlaştırdığı iddia etti. Maas, AB'nin Türkiye politikasını gözden geçirmesi ve olası yaptırımlar için Aralık ayı ortasına kadar bir süre tanıdığına işaret ederken Yunanistan yaptırımlar konusunda daha hızlı adım atılmasını talep etti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Maas ile görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki doğal gaz kaynakları konusunda yaşanan anlaşmazlığın giderilmesi için diyalog istemediğini tavırlarıyla gösterdiğini, ve daha ziyade diyaloğu baltalamaya çalıştığını savundu. Dendias, "Maalesef Türkiye'yi nasıl yeniden yola sokabileceğimizi önlemleri masaya yatırarak göstermek durumundayız" diye konuştu

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE

Dağlık Karabağ'da şeytani hamle! Ermeniler harekete geçti

Azerbaycan'ın işgal altındaki Dağlık Karabağ bölgesindeki ayrılıkçı rejim, 'profesyonel bir ordu' oluşturmak için 'yasa tasarısı'nda değişiklik yaptı. Yasa ile, para karşılığında savaşacak asker ve teröristleri, Karabağ'da Azerbaycan'a karşı savaştırmayı amaçlıyor.

Dağlık Karabağ'da şeytani hamle! Ermeniler harekete geçti

İşgal ettiği Azerbaycan topraklarında ağır yenilgiye uğrayan Ermenistan'ın desteklediği ayrılıkçı sözde Karabağ rejimi, yeni kabul ettiği yasa tasarısı ile bölgeye paralı asker ve terörist çekmeye çalışıyor.

Sputnik Ermenistan'ın haberine göre yasa, paralı askerlerin işgal altındaki topraklarda Azerbaycan'a karşı savaşmasını şart koşuyor.

Karabağ'ın ayrılıkçı sözde lideri Araik Harutyunyan belgeyi onayladı.

Azerbaycan medyasında yer alan haberlere göre, Ermenistan tarafının Azerbaycan'la olan savaşının, özellikle Ortadoğu'dan paralı asker ve teröristleri cezbettiği belirtildi. Azerbaycan, bu konuya ilişkin elindeki verileri resmen açıklamıştı.

Ermenistan hükümeti, ayrılıkçı rejim aracılığıyla bu yasayı kabul ederek, Karabağ savaşına terörist ve paralı askerlerin dahil olduğunu teyit etti. Ayrıca, bu yasadışı faaliyetin gelecekte de devam edeceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

AZERBAYCAN İLE ERMENİSTAN ARASINDAKİ ATEŞKES

Ermenistan ordusunun 27 Eylül'de Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine saldırması üzerine Azerbaycan ordusu, bir operasyon başlatmış ve operasyonda Cebrail kenti, Hadrut kasabası ve 30'dan fazla köyü işgalden kurtarmıştı.

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim Cumartesi saat 12.00’dan geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı ateşkes kararı almıştı.

Ateşkes üzerinden henüz 24 saat geçmeden Ermenistan ordusu, dün ülkenin 2'nci büyük kenti olan Gence'deki sivillerin yerleşim birimine füze ile saldırması sonucu 9 kişi hayatını kaybetmiş, 34 kişi de yaralanmıştı. 

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten AYM üyesinin darbe imalı 'Işıklar yanıyor' paylaşımına sert tepki: Utanç verici

 Sözcüsü Ömer Çelik,  Üyesi Engin Yıldırım'ın, skandal paylaşımına sert tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "’ye geçmişte acılar yaşatmış müdahalelerin sloganının bir  Üyesi tarafından kullanılması utanç verici bir saygısızlıktır. " ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi: 14.10.2020 Güncelleme Tarihi: 14.10.2020 

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten AYM üyesinin darbe imalı 'Işıklar yanıyor' paylaşımına sert tepki: Utanç verici

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AYM Üyesi Engin Yıldırım'ın, 'Işıklar yanıyor' paylaşımına şu sözlerle tepki gösterdi:

"Türkiye'ye geçmişte acılar yaşatmış müdahalelerin sloganının bir Anayasa Mahkemesi Üyesi tarafından kullanılması utanç verici bir saygısızlıktır. Hukuktan başka bir dili olmaması gereken bir AYM mensubunun hukuku katletmenin sembolü olan bir dille konuşması vahimdir.

Müdahaleler anayasal düzeni yıkmış ve milletimize büyük acılar yaşatmıştır. Müdahalelerin neticesinde hukuk düzenimiz ortadan kaldırılmıştır. Varlık sebebi hukuk olan AYM'de bir üye ise hukuku katleden müdahalelerin diliyle konuşuyor... Bu kabul edilemez.

Türkiye'nin gerçek hukukçuları en son 15 Temmuz darbe girişiminde teröristlerin müdahalesine güçlü bir direniş gösterdiler. Gerçek hukukçular demokrasiyi koruma mücadelesi verdiler. AYM Üyesi'nin kullandığı dil ise milleti tehdit etmenin ve hukuku yıkan müdahalelerin dilidir."

AK Parti Sözcüsü Çelikten AYM üyesinin darbe imalı Işıklar yanıyor paylaşımına sert tepki: Utanç vericiAK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN AYM ÜYESİNİN DARBE İMALI 'IŞIKLAR YANIYOR' PAYLAŞIMINA SERT TEPKİ: UTANÇ VERİCİ

Türkiye'ye geçmişte acılar yaşatmış müdahalelerin sloganının bir Anayasa Mahkemesi Üyesi tarafından kullanılması utanç verici bir saygısızlıktır.
Hukuktan başka bir dili olmaması gereken bir AYM mensubunun hukuku katletmenin sembolü olan bir dille konuşması vahimdir.

— Ömer Çelik (@omerrcelik) October 14, 2020

BÜLENT TURAN: BU NE SAÇMALIK KENDİNİZE GELİN!
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Bu saçma ve ucuz trollüğe önce AYM Başkanı ve diğer AYM üyeleri dur demelidir. AYM üyesi olmuş birinden devlet adabı, yargıç ağırlığı ve ciddiyeti beklemek hakkımız. Bu imalı ifadenin ne demek olduğunu bilmiyor muyuz? Bu ne saçmalık, kendinize gelin" sözleriyle tepki gösterdi.

Darbe tehdidi yapan Engin Yıldırımın geri adımı A Haberde değerlendirildiDARBE TEHDİDİ YAPAN ENGİN YILDIRIM'IN GERİ ADIMI A HABER'DE DEĞERLENDİRİLDİ

'HİÇBİR KURUM MİLLİ İRADEYE GÖZDAĞI VEREMEZ'
AK Parti kanadından bir başka tepki de AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'tan geldi. Muş, "Anayasa Mahkemesi üyesinin tehdit iması içeren 'AYM'nin ışıkları yanıyor' sözlerini kınıyoruz. Hiçbir kurum ya da kişi, milli iradeye gözdağı veremez. Jüristokrasi heveslilerine bu millet fırsat vermez" diyerek Engin Yıldırım'ın paylaşımını eleştirdi.




İÇİŞLERİ: IŞIKLARIMIZ HİÇ SÖNMÜYOR
Öte yandan, İçişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından da 'Işıklarımız hiç sönmüyor' başlıklı fotoğraflar paylaşıldı. İçişleri Bakanlığı'nın Ağrı'da 6 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklaması da bu konuya atıfta bulunularak, "Işıklarımız yanmaya devam ederken, Ağrı Doğubayazıt kırsalında, Yıldırım- 3 Operasyonu kapsamında; İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Komando ve JÖH birliklerince başlatılan ve devam eden Hava Kuvvetleri destekli operasyonda 6 terörist etkisiz hale getirildi" şeklinde kamuoyuna duyuruldu.

"IŞIKLARI MİLLET AÇAR, MİLLET KAPATIR"
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Vesayet özlemi içinde olanlar, hukuk adına konuşma ehliyetini yitirirler. Işıkları Millet açar, Millet kapatır." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: AYM üyeleri arasında belli ki vesayet özlemi çekenler var. Kimse merak etmesin; milletimiz feraset sahibidir, lüzumsuz ışıkları söndürmeyi iyi bilir.

AYM ÜYESİ YILDIRIM: DEMOKRASİ DIŞI OLUŞUM İMA ETMEM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR
ANAYASA Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım, Twitter'dan yaptığı 'Işıklar yanıyor' paylaşımının ardından yeni bir açıklama yaptı. Yıldırım, "Demokrasi dışı oluşum ima etmem söz konusu değildir" dedi.

AYM Üyesi Yıldırım'ın Twitter hesabından AYM'nin fotoğrafını kullanarak yaptığı 'ışıklar yanıyor' paylaşımı tepkilere neden oldu. Yıldırım, hükümet kanadından ve sosyal medyadan gelen tepkilerin ardından paylaşımı sildi.

'GAYEM, AYM'NİN BİR HUKUK IŞIĞI OLDUĞUNA VURGU YAPMAKTI'
Yıldırım, paylaşımını sildikten sonra yeni bir tweet attı. Yıldırım, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Şahsi Twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir."

Darbe tehdidi yapan Engin Yıldırımın geri adımı A Haberde değerlendirildiDARBE TEHDİDİ YAPAN ENGİN YILDIRIM'IN GERİ ADIMI A HABER'DE DEĞERLENDİRİLDİ

Darbe tehdidinde bulunan AYM Üyesi Engin Yıldırım çark ettiDARBE TEHDİDİNDE BULUNAN AYM ÜYESİ ENGİN YILDIRIM ÇARK ETTİ

Mustafa Desticiden Engin Yıldırımın darbe tehdidine sert tepkiMUSTAFA DESTİCİ'DEN ENGİN YILDIRIM'IN DARBE TEHDİDİNE SERT TEPKİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gülden Engin Yıldırımın “ışıklar yanıyor” mesajına flaş yanıt!ADALET BAKANI ABDULHAMİT GÜL'DEN ENGİN YILDIRIM'IN "IŞIKLAR YANIYOR" MESAJINA FLAŞ YANIT!

Engin Yıldırımın Işıklar yanıyor mesajı ne anlama geliyor? Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı yorumladıENGİN YILDIRIM'IN "IŞIKLAR YANIYOR' MESAJI NE ANLAMA GELİYOR? AKŞAM GAZETESİ ANKARA TEMSİLCİSİ EMİN PAZARCI YORUMLADI

Son dakika: Ermenistan Tochka-U füzesi ile sivilleri vuruyor!

, sivil yerleşim yerlerine çok tehlikeli bir silah olan "Tochka-U" (79M) füzesiyle saldırıyor. Tochka-U füzesi, kimyasal savaş başlıkları ve kullanımı yasak misket bombaları taşıyabiliyor.

Giriş Tarihi: 14.10.2020 

Son dakika: Ermenistan Tochka-U füzesi ile sivilleri vuruyor!

Tochka-U füzesi, kimyasal savaş başlıklarının yanı sıra toplam ağırlığı 2 bin 10 kilo olan misket bombaları ve diğer savaş başlıklarını da taşıyabiliyor. SABAH'a konuşan Azerbaycan Cumhuriyeti Topraklarının Mayınlardan Arındırılması Ulusal Ajansı (ANAMA) Baş Mayın Temizleme Uzmanı Azer , " kimyasal ve nükleer savaş başlığı taşıma özelliğine sahip Tochka-U füzesiyle savaş suçu işliyor. Gence'de 10 vatandaşımızı da bu füzeyle öldürdü" dedi.

70'TEN FAZLA MÜHİMMAT İMHA ETTİK
Azerbaycan'ın  şehrine atılan ve patlamayan Tochka-U füzesi başında bilgi veren Hüseyinov şunları söyledi:
 üretimi olan taktik 79M Tochka-U füzesi kimyasal ve nükleer başlıklar taşıma özelliğine sahip. 15 km'den 120 km uzağa kadar atılabilir. Fuzuli'de bir tarlaya düşmüş. Biz hemen bölgeye gelip alanın etrafını çevirdik. Bölge halkını tarlaya yaklaşmamaları konusunda uyardık. Askeri hedefleri vurma amaçlı bu füzeyi sivillere atıyorlar. Bu bir savaş suçudur.

27 Eylül'den bu yana Ermenistan ordusu, şehirlerimize bu füzelerle saldırıyor. 25 ayrı bomba imha uzmanı ekiple Ermenilerin bombaladığı bölgelere düşen füze, roket ve patlayıcıları etkisiz hale getirmek için çalışıyoruz. Bugüne kadar 400'ün üzerinde ihbar aldık, 70'ten fazla patlamamış mühimmat bulduk ve temizledik.

Ermenistan ordusu ateşkese rağmen sivillerin üstüne bomba yağdırmaya devam ediyor. Sivillerin yaşadığı topraklarda böylesine tehlikeli bir füzeyi ateşlemesi, işgalci ülkenin askeri ve siyasi liderliğinin savaş suçu işlediğinin açık bir kanıtıdır.



SIZMA GİRİŞİMİ ENGELLENDİ
Ermenistan güçleri, kaybettikleri mevzileri yeniden işgal etmek için Ağdere, Ağdam, Fuzuli ve Hadrut yönünde küçük gruplar halinde saldırı düzenledi. Azerbaycan Ordusu sızma girişimini engellerken Ermenistan'a ait 3 Grad füze sistemi, 1 Tor- M2KM uçaksavar sistemi, 1 D-20 obüsü, 3 İHA ve çok sayıda Ermeni askerini etkisiz hale getirdi.

Sabah

Son dakika: 'dan sivillere terör saldırısı

Giriş Tarihi: 11.10.2020  03:05 Son Güncelleme: 11.10.2020  06:21

Son dakika haberine göre yapılan  ihlal eden  Azerbaycan'ın Gence kentine füze saldırısında bulundu. 2 sivil hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var. Gazeteci Gazeteci Agil Alesger A Haber canlı yayınında Ermenistan'ın alçak saldırısı sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiğini 40'tan fazla da yaralı olduğunu söyledi. Ermenistan'ın balistik füze saldırısı sonucu bir sivil yerleşim yerinin isabet aldığı bildiriliyor. Azerbaycan arama kurtarma ekipleri sivilleri kurtarmak için çalışmalar yapıyor.

Son dakika: Ermenistan'dan sivillere terör saldırısı

Yapılan ateşkesi ihlal eden Ermenistan Gence'ye füze saldırısında bulundu. 2 sivil hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var.

Ermenistan'dan sivillere terör saldırısı

Ateşkese uymayan Ermenistan Bakü dahil 4 şehri bombaladı

Son dakika:  ateşle oynuyor! 'daki sivillere alçakça saldırdılar

Son dakika haberi...Ermeni  ilan edilmesine rağmen alçakça sivillere saldırmaya devam ediyor.  ’ın en büyük ikinci şehri Gence’de sivil yerleşim noktalarını füzelerle vurdu. A Haber canlı yayınında konuşan gazeteci Agil Alesger saldırı sonucunda 3 kişinin şehit olduğunu ve 40'tan fazla da yaralı olduğunu ifade etti.

Ermenistan ateşkesi ihlal etti! Gence'ye füzeli saldırıAteşkese uymayan Ermenistan Bakü dahil 4 şehri bombaladı

Son Dakika Haberi; Azerbaycan Savunma Bakanlığı gece yarısı yaptığı açıklamada ateşkese rağmen Ermenistan'ın ülkenin en büyük ikinci şehri olan Gence'yi tekrar vurmaya başladığını açıkladı. Ermenistan'ın Bakü dahil 4 şehre yayılan balistik füze saldırısı devam ederken Rusya'nın Bakü'yü arayarak ateşkese uyması çağrısı yaptığı öğrenildi.

Video Player

00:19 | 03:09

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Online Video Platform

Azerbaycan, 27 Eylül’de Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlara Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılan toplantı sonrası çıkan ateşkes kararı ile ara verirken, Ermenistan ateşkes kurallarını ihlal etmeye devam ediyor. 

Ermenisyan'ın Gence'ye saldırısında yaralanan çocuklarErmenisyan'ın Gence'ye saldırısında yaralanan çocuklar

GENCE'DEN SONRA  BERDE VE MİNGEÇEVİR DE ATEŞ ALTINDA

Gazeteci Ceyhun Aşirov sosyal medya hesabından 'Ermenistan Gence şehrinden sonra Berde ve Mingeçevir'de vuruyor' bilgisini aktararak saldırıya ilişkin video paylaştı.

RUSYA'DAN AZERBAYCAN'A SKANDAL ÇAĞRI

Ateşkes kararına uymayan Ermenistan Azerbaycan'ın en önemli şehirlerini bombalarken Rusya, Bakü'yü arayarak ''havada, karada ateşkese uyun'' çağrısı yaptı.

Azerbaycan'ın 2. büyük şehri Gence bombalanıyorAzerbaycan'ın 2. büyük şehri Gence bombalanıyor

BAKÜ DE VURULDU

İlerleyen saatlerde saldırılarını artıran Ermenistan'ın Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'yü de vurmaya başladığı Gence'deki saldırıda da ilk belirlemelere göre 3 kişinin şehit olduğu en az 40 kişinin yaralandığı öğrenildi.

AZERBAYCAN ORDUSU HANKENDİ'Yİ VURMAYA BAŞLADI

Azerbaycan Ordusu Dağlık Karabağ'ın sözde başkenti Hankendi'yi vurmaya başladı.

ATEŞKESE UYMAYAN ERMENİSTAN'IN DÜN 38 ASKERİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Ermenistan ordusu, yürürlüğe giren geçici ateşkese rağmen dün Cebrail ve Hadrut'u yeniden işgal etmek için saldırı düzenlemiş ve burada 38 askerini kaybederek geri çekilmişti.

Ermenistan ateşkesi yeniden bozdu!

Son dakika haberi... A Haber Yurt Haberler Müdürü Kerim Ulak, 'ın 'ın Gence kentine balistik füze ile saldırdığını bildirdi. Ulak, Gence'ye yapılan 3. balistik füze olduğunu, toplamda ise 9 balistik füze atıldığını kaydetti. Saldırıda Azerbaycanlı bir ailenin yaşadığı evin isabet aldığını bildiren Ulak, yıkılan evin yıkıntıları arasında Azerbaycanlı sivillerin olduğu, sivilleri kurtarmak için Azerbaycan arama kurtarma ekiplerinin yoğun çaba harcadığını belirttti.

3 KİŞİ ŞEHİT OLDU
Gazeteci Gazeteci Agil Alesger A Haber canlı yayınında Ermenistan'ın alçak saldırısı sonucu 3 kişinin şehit olduğunu ve 40'tan fazla da yaralı olduğunu söyledi.

BAKÜ DE VURULDU
İlerleyen saatlerde saldırılarını artıran Ermenistan'ın Bakü'yü de vurmaya başladığı Gence'deki saldırıda da ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi.

30'A YAKIN EV, 50'DEN FAZLA İŞ YERİ ZARAR GÖRDÜ
Azerbaycan'ın Gence şehrine düzenlenen füzeli saldırıda 30'a yakın ev, 50'den fazla işyeri de hasar gördü.

ERMENİSTAN TERTER BÖLGESİNE SALDIRDI
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, i ihlal etmeye devam eden Ermenistan'ın Terter bölgesine saldırdığını açıkladı.

Azerbaycan, 27 Eylül'de Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlara 'nın başkenti 'da yapılan toplantı sonrası çıkan ateşkes kararı ile ara verirken, Ermenistan ateşkes kurallarını ihlal etmeye devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan'ın ateşkesi ihlal etmeye devam ettiği ve Ermenistan'a ait topçu birliklerinin yerel saatle 22.30'da Terter bölgesine saldırdığı aktarıldı.

Son dakika: Azerbaycan Savunma Bakanlığı açıkladı: "Ağdam'a ateş açılıyor, Ermenistan ateşkesi ihlal ediyor"

ATEŞKES SAĞLANMIŞTI
Dağlık Karabağ'da, Ermenistan ve Azerbaycan arasında devam eden çatışmaların durdurulmasına yönelik Rusya'nın çağrısı üzerine Moskova'da yapılan toplantıda ateşkes kararı çıkmıştı.

Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ üzerinden Azerbaycan'a saldırısıyla Güney Kafkasya'da yaşanan gerilimin sona ermesi için Rusya'nın başlattığı girişimler ile Azerbaycan ve Ermenistan tarafları bir araya gelmişti. Kremlin'in çağrısı ile Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimi konusunun yanı sıra bölgede ateşkesin sağlanmasına yönelik çağrıya Azerbaycan ve Ermenistan tarafı olumlu yanıt vermiş, ateşkes sağlanmıştı

Ermenistan ateşkes dinlemiyor! Yine sivilleri vurdularA Haber Yurt Haberler Müdürü Kerim Ulak, Ermenistan'ın Azerbaycan'ın Gence kentine balistik füze ile saldırdığını bildirdi. Ulak, Gence'ye yapılan 3. balistik füze olduğunu, toplamda ise 9 balistik füze atıldığını kaydetti.

Ermenistan'ın füzeyle saldırdığı Gence'den ilk görüntüler

Saldırıda Azerbaycanlı bir ailenin yaşadığı evin isabet aldığını bildiren Ulak, yıkılan evin yıkıntıları arasında Azerbaycanlı sivillerin olduğu, sivilleri kurtarmak için Azerbaycan arama kurtarma ekiplerinin yoğun çaba harcadığını belirttti.

3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Gazeteci Gazeteci Agil Alesger A Haber canlı yayınında Ermenistan'ın alçak saldırısı sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiğini 40'tan fazla da yaralı olduğunu söyledi.

Gazeteci Gazeteci Agil Alesger: Ermenistan saldırısında 3 kişi yaşamını yitirdi 40'tan fazla yaralı var

ERMENİSTAN, TERTER BÖLGESİNE SALDIRDI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, ateşkesi ihlal etmeye devam eden Ermenistan'ın Terter bölgesine saldırdığını açıkladı.

Azerbaycan, 27 Eylül'de Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlara Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan toplantı sonrası çıkan ateşkes kararı ile ara verirken, Ermenistan ateşkes kurallarını ihlal etmeye devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan'ın ateşkesi ihlal etmeye devam ettiği ve Ermenistan'a ait topçu birliklerinin yerel saatle 22.30'da Terter bölgesine saldırdığı aktarıldı.

ATEŞKES SAĞLANMIŞTI

Dağlık Karabağ'da, Ermenistan ve Azerbaycan arasında devam eden çatışmaların durdurulmasına yönelik Rusya'nın çağrısı üzerine Moskova'da yapılan toplantıda ateşkes kararı çıkmıştı.

Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ üzerinden Azerbaycan'a saldırısıyla Güney Kafkasya'da yaşanan gerilimin sona ermesi için Rusya'nın başlattığı girişimler ile Azerbaycan ve Ermenistan tarafları bir araya gelmişti. Kremlin'in çağrısı ile Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimi konusunun yanı sıra bölgede ateşkesin sağlanmasına yönelik çağrıya Azerbaycan ve Ermenistan tarafı olumlu yanıt vermiş, ateşkes sağlanmıştı.

Son Dakika Haberi: Azerbaycan ve Ermenistan Dağlık Karabağ’da ateşkes konusunda anlaştıErmenistan'ın saldırdığı Terter'deki köyler ilk defa görüntülendi

1/18Azerbaycan ordusuna karşılık veremeyen Ermenistan ordusu ise operasyonlar sırasında sivilleri hedef aldı.
2/18Azerbaycan-Ermenistan arasındaki insani ateşkes devam ederken, Ermenistan'ın saldırılarına maruz kalan Terter'in Şıharkh ve Hasankaya köyleri ilk kez İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından görüntülendi.
3/18Şıharkh köyü sakinlerinden Seyla Sayılova, “Vatanımız, ordumuz, cumhurbaşkanımız sağ olsun. Ermenistan her defa köyümüzü vuruyor. Bizi rahat bırakmıyorlar. Umudumuz cumhurbaşkanımızdır” dedi.
4/18Kamil Nadirli
6/18
7/18
8/18
9/18
10/18
11/18
12/18
13/18
14/18
15/18
16/18
18/18Azerbaycan, 27 Eylül'de Ermenistan'ın işgali altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlara Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan toplantı sonrası çıkan ateşkes kararı ile ara verdi.

SON DAKİKA: Ateşkese rağmen saldıran Ermenistan ordusu püskürtüldü

Ermenistan ateşkesi ihlal etti! Gence'ye füzeli saldırı

 birlikleri insani ateşkesi ihlal ederek Gence şehrine saldırdı. A Haber canlı yayınında konuşan gazeteci Agil Alesger saldırı sonucunda 3 kişinin şehit olduğunu ve 40'tan fazla da yaralı olduğunu ifade etti.

Ermenistan ateşkesi ihlal etti! Gence'ye füzeli saldırı

A Haber Yurt Haberler Müdürü Kerim Ulak, Ermenistan'ın Azerbaycan'ın Gence kentine balistik füze ile saldırdığını bildirdi. Ulak, Gence'ye yapılan 3. balistik füze olduğunu, toplamda ise 9 balistik füze atıldığını kaydetti. Saldırıda Azerbaycanlı bir ailenin yaşadığı evin isabet aldığını bildiren Ulak, yıkılan evin yıkıntıları arasında Azerbaycanlı sivillerin olduğu, sivilleri kurtarmak için Azerbaycan arama kurtarma ekiplerinin yoğun çaba harcadığını belirttti.

3 KİŞİ ŞEHİT OLDU
Gazeteci Gazeteci Agil Alesger A Haber canlı yayınında Ermenistan'ın alçak saldırısı sonucu 3 kişinin şehit olduğunu ve 40'tan fazla da yaralı olduğunu söyledi.

BAKÜ DE VURULDU
İlerleyen saatlerde saldırılarını artıran Ermenistan'ın Bakü'yü de vurmaya başladığı Gence'deki saldırıda da ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi.

30'A YAKIN EV, 50'DEN FAZLA İŞ YERİ ZARAR GÖRDÜ
Azerbaycan'ın Gence şehrine düzenlenen füzeli saldırıda 30'a yakın ev, 50'den fazla işyeri de hasar gördü.

ERMENİSTAN TERTER BÖLGESİNE SALDIRDI
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, ateşkesi ihlal etmeye devam eden Ermenistan'ın Terter bölgesine saldırdığını açıkladı.

Azerbaycan, 27 Eylül'de Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlara Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan toplantı sonrası çıkan ateşkes kararı ile ara verirken, Ermenistan ateşkes kurallarını ihlal etmeye devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan'ın ateşkesi ihlal etmeye devam ettiği ve Ermenistan'a ait topçu birliklerinin yerel saatle 22.30'da Terter bölgesine saldırdığı aktarıldı.

ATEŞKES SAĞLANMIŞTI
Dağlık Karabağ'da, Ermenistan ve Azerbaycan arasında devam eden çatışmaların durdurulmasına yönelik Rusya'nın çağrısı üzerine Moskova'da yapılan toplantıda ateşkes kararı çıkmıştı.

Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ üzerinden Azerbaycan'a saldırısıyla Güney Kafkasya'da yaşanan gerilimin sona ermesi için Rusya'nın başlattığı girişimler ile Azerbaycan ve Ermenistan tarafları bir araya gelmişti. Kremlin'in çağrısı ile Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimi konusunun yanı sıra bölgede ateşkesin sağlanmasına yönelik çağrıya Azerbaycan ve Ermenistan tarafı olumlu yanıt vermiş, ateşkes sağlanmıştı.

Hedefte yine siviller vardı! Ermenistandan Genceye füzeli saldırıHEDEFTE YİNE SİVİLLER VARDI! ERMENİSTAN'DAN GENCE'YE FÜZELİ SALDIRI

Azerbaycan ve Ermenistan arasında alınan ateşkes kararıyla ilgili çarpıcı yorum! Kızılhaç’a dikkat çektiAZERBAYCAN VE ERMENİSTAN ARASINDA ALINAN ATEŞKES KARARIYLA İLGİLİ ÇARPICI YORUM! KIZILHAÇ'A DİKKAT ÇEKTİ

Ateşkese uymayan Ermenistan Bakü dahil 4 şehri bombaladı

Son Dakika Haberi; Azerbaycan Savunma Bakanlığı gece yarısı yaptığı açıklamada ateşkese rağmen Ermenistan'ın ülkenin en büyük ikinci şehri olan Gence'yi tekrar vurmaya başladığını açıkladı. Ermenistan'ın Bakü dahil 4 şehre yayılan balistik füze saldırısı devam ederken Rusya'nın Bakü'yü arayarak ateşkese uyması çağrısı yaptığı öğrenildi

Bu haber 592043 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...