Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan aşı...

Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan aşı açıklaması! Çin'den gelen uçak havalandı..

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den gelecek aşıların ilk bölümünün yola çıktığını ve yarın sabah Türkiye'de olacağını duyurdu. Bakan Koca, "İnaktif aşılarımızın ilk bölümünü getiren uçak Türkiye saati ile 19.50’de Pekin havalimanından havalandı." dedi.

29 Aralık 2020 - 22:04

SON DAKİKA HABERİ:  açıkladı! Koronavirüs aşıları yola çıktı! İşte ilk görüntüler

Giriş Tarihi: 29.12.2020  21:37 Son Güncelleme: 29.12.2020  21:49

Son dakika haberi:  koronavirüs aşılarıyla ilgili müjdeyi verdi.  sosyal medyadan yaptığı açıklamada; "İnaktif aşılarımızın ilk bölümünü getiren uçak  saati ile 19.50’de Pekin havalimanından havalandı. Yarın sabah burada olmasını bekliyoruz. Gelişmeleri bildirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA HABERİ: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! Koronavirüs aşıları yola çıktı! İşte ilk görüntüler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, inaktif aşıların ilk bölümünü getiren uçağın, Türkiye saati ile 19.50'de Pekin havalimanından havalandığını bildirdi.

Son dakika: 'den gelecek inakif larımız getirecek uçağın havalandığını bildirdi

Gelen son dakika haberine göre, , " larımızın ilk bölümünü getiren uçak  saati ile 19.50’de Pekin havalimanından havalandı. Yarın sabah burada olmasını bekliyoruz. Gelişmeleri bildirmeye devam edeceğiz." dedi.

Çin aşısı yola çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İnaktif aşılarımızın ilk bölümünü getiren uçak Türkiye saati ile 19.50'de Pekin havalimanından havalandı. Yarın sabah burada olmasını bekliyoruz. Gelişmeleri bildirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Koca, Twitter'daki hesabından, Çin'den gelecek aşılara ilişkin paylaşımında, şunları kaydetti:

"İnaktif aşılarımızın ilk bölümünü getiren uçak Türkiye saati ile 19.50'de Pekin havalimanından havalandı. Yarın sabah burada olmasını bekliyoruz. Gelişmeleri bildirmeye devam edeceğiz."

UÇAKTAN İLK GÖRÜNTÜLER DE GELDİ
SinoVac firması tarafından üretilen Covid-19 aşısı, Çin'den Türkiye'ye doğru yolu çıktı.
Türkiye'nin Çin'den temin ettiği ve SinoVac firması tarafından üretilen CoronaVac isimli Covid-19 aşılarının ilk bölümünü taşıyan uçak, TSİ 19.50'de başkent Pekin'deki Başkent Havalimanı'ndan kalktı. Aşıların yarın saat 06.10 itibarıyla Türkiye'ye ulaşması bekleniyor.

Koronavirüs aşıları yola çıktı! İşte aşıyı taşıyan uçaktan ilk görüntüler 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan aşı açıklaması!

Türk Hava Yolları'ndan (THY) edinilen bilgiye göre, Boeing 777 tipi uçakla 17 konteynerde toplam 3 milyon doz aşı taşınacak. THY'nin Pekin'den kalkan TK6175 sefer sayılı uçağı İstanbul Havalimanı'na saat 06.10'da iniş yapacak. Aşılar daha sonra TK2138 sefer sayılı uçakla saat 10.00'da Ankara'ya taşınacak.



CoronaVac aşılarının dün Türkiye'ye ulaşması bekleniyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz pazar akşamı yaptığı açıklamada, Pekin'de acil durum ilan edilmesiyle gümrük işlemlerine ara verildiğini dile getirmiş, "Gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

,

Bakan Koca, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun Çin aşısının etkinliği ile ilgili inceleme sonuçlarını açıklamış, "Bu sonuçlar aşıyla ilgili dünyada açıklanan ilk veriler. Aşının koruyuculuğu yüzde 91,25 oranında. Artık aşının Türk insanında etkili ve güvenilir olduğundan eminiz" demişti.

ÇİN'DE COVİD-19 ÇIKINCA ERTELENMİŞTİ
Daha önce gelmesi beklenen aşılar, Çin Gümrüğü'nde koronavirüs çıkması sonrası birkaç gün ertelenmişti. Bakan Koca, ertelemeyi Twitter'dan, "Pekin'deki COVID-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen COVID-19 vakası sebebiyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verilmiştir. Bu nedenle gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz." sözleri ile duyurmuştu.

AŞILAMA 2021 YILININ İLK AYINDA
Başkan Erdoğan ise Kabine Toplantısı sonrası 2020 bitmeden aşıların Türkiye'ye ulaşacağını ifade etmişti. Türkiye, Alman aşısı olarak bilinen BionTech ve Pfizer marka aşıdan da sipariş etmişti. Aşılama, kontrollerin ardından 2021'in ilk ayında başlayacak.

Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan aşı açıklaması! Çin'den gelen uçak havalandı

Son dakika haberi...Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı paylaşımda 'den gelen aşıların yola çıktığını belirtti. Bakan Koca "İnaktif aşılarımızın ilk bölümünü getiren uçak  saati ile 19.50’de Pekin havalimanından havalandı. Yarın sabah burada olmasını bekliyoruz. Gelişmeleri bildirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "İnaktif aşılarımızın ilk bölümünü getiren uçak Türkiye saati ile 19.50'de Pekin havalimanından havalandı. Yarın sabah burada olmasını bekliyoruz. Gelişmeleri bildirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

ERTELENMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Pazartesi 'ye gelmesi planlanan  aşısının Pekin'deki COVID-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen COVID-19 vakası sebebiyle 2 gün ertelendiğini açıklamıştı.

"GÜMRÜK İŞLEMLERİ NEDENİYLE..."

Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Pekin'deki COVID-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen COVID-19 vakası sebebiyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verilmiştir. Bu nedenle gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz" demişti.

Türkiye'nin beklediği haber geldi! Bakan Koca'dan son dakika duyurusu

Türkiye'nin beklediği haber geldi! Bakan Koca'dan son dakika duyurusu

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den gelecek aşıların ilk bölümünün yola çıktığını ve yarın sabah Türkiye'de olacağını duyurdu. Bakan Koca, "İnaktif aşılarımızın ilk bölümünü getiren uçak Türkiye saati ile 19.50’de Pekin havalimanından havalandı." dedi.

Türkiye'nin beklediği haber geldi! Bakan Koca'dan son dakika duyurusu

Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Çin'den gelmesi beklenen koronavirüs aşısı için sosyal medya hesabından son dakika açıklamasında bulundu.

YARIN SABAH TÜRKİYE'DE

Bakan Koca, "İnaktif aşılarımızın ilk bölümünü getiren uçak Türkiye saati ile 19.50’de Pekin havalimanından havalandı. Yarın sabah burada olmasını bekliyoruz. Gelişmeleri bildirmeye devam edeceğiz." dedi.

Koronavirüs aşısını Türkiye'ye getiren pilotlardan havada önemli mesaj

PEKİN'DEKİ VAKA ARTIŞI NEDENİYLE AŞILARIN GELİŞİ GECİKMİŞTİ

Öte yandan Bakan Koca, geçtiğimiz günlerde, Pekin'deki Kovid-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen Kovid-19 vakası sebebiyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verildiğini belirterek, "Bu nedenle gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.50 MİLYON DOZ AŞI SİPARİŞİ VERİLDİ

Türkiye, Çinli biyofarmasötik şirketi Sinovac tarafından geliştirilen ve koronavirüs aşısı CoronaVac'tan 50 milyon doz sipariş etmişti.

Koronavirüs aşısını bulan Uğur Şahin aşı yaptırdı mı? Herkes o sorunun cevabını merak ediyorKORONAVİRÜS AŞISINI BULAN UĞUR ŞAHİN AŞI YAPTIRDI MI? HERKES O SORUNUN CEVABINI MERAK EDİYOR

29 Aralık koronavirüs vaka sayıları açıklandı: Türkiye'de bugün koronavirüsten kaç kişi öldü?29 ARALIK KORONAVİRÜS VAKA SAYILARI AÇIKLANDI: TÜRKİYE'DE BUGÜN KORONAVİRÜSTEN KAÇ KİŞİ ÖLDÜ

Bu haber 891042 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'dan AK Parti Diyarbakır mitinginde önemli açıklamalar
Başkan Erdoğan'dan AK Parti Diyarbakır mitinginde önemli...
Kılıçdaroğlu destekçileri sahaya indi! İstanbul sokakları ‘Hançercilere oy yok’ afişleri ile donatıldı 
Kılıçdaroğlu destekçileri sahaya indi! İstanbul sokakları...